Szerző Téma: Filmek, zenék  (Megtekintve 1914143 alkalommal)

0 Felhasználó és 32 vendég van a témában

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Re:Filmek, zenék
« Válasz #2775 Dátum: 2007. Február 20., 16:41:44 »
Punkológus: túl off már ide is, mentem a Páholyba...
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető kaine

• Hulk
« Válasz #2774 Dátum: 2007. Február 20., 16:30:53 »
Idézetet írta: galamb
Annyira írigylem a hawaii-akat, olyan jókedvű népnek látszanak.
És ráadásul ott van nekik Tia Carrere.  

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
    • http://
« Válasz #2773 Dátum: 2007. Február 20., 16:25:39 »
Idézet
Magyarán ez a szokásos rockeres dolog?
Nagyjából ja, megjegyzem jogosan  
Idézet
mert naaaaagyon régen a rock is egy sima populáris műfajnak indult
Oké, de nem kevés változáson ment át. Ennyi erőböl minden zene ott kezdődött, hogy majomszerű őseink botokat vertek egymáshoz. A mai rockot nem lehet egybemosni a mai popzenével, ez az elöbbire mélységesen sértő.
Idézet
Szerintem egyébként ezt a holokauszt témát és a világháborút hanyagoljuk
   Ne hanyagoljuk, éppen tök jól vitatkozunk (úgy barátilag). Végre érveket hallok és ez feldob.
Idézet
Tanítjuk, hogy a háborúban a szövetségesek is tettek egy csomó rosszat, sokban nem is különböztek a náciktól. Ez a tény szerinted mekkora fegyvert adhatna a neonácik kezébe?
Ez erkölcsileg azért nagyon megkérdőjelezhető. Ugyanúgy ahogy a holokausztot sem szabad elbagatelizálni, nem szabad megfeledkezni Hirosíma, Nagaszaki, távol-keleti szigetvilág, Drezda, Vietnam, Korea, Irak, Palesztína stb. stb. áldozatairól sem megfeledkeznünk. És kiderülése esetén sokkal nagyobb megrökönyödést kelt. A másik dolog meg az, hogy a fasisztoid eszmék nem maguktól növekednek. érdemes lenne már ott fent utána gondolni, hogy miért is választ egy normális ember egy velejéig rossz, gyilkos ideologiát. Mi vezet odáig, hogy valaki inkább élteti Hitlert, mint Kossuth Lajost? És az nem válasz, hogy minden tar fejű, fehér fűzős ember ostoba, buta és manipulálható. ezzek a dolgok nem így működnek.

Az elöbb elfelejtettem megkérdezni, hogy ultraradikális eszmék alatt mit értesz?

+++

Nem tud valaki egy jó könyvet ajánlani az orosz kommunista hatalomátvételröl, annak előzményeiröl és az intervenciós háborúról? Eddig sajnos csak régi kommunista propagandát vagy gyűlölködő fasiszta irományt találtam a témában.

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
« Válasz #2772 Dátum: 2007. Február 20., 15:54:45 »
Idézet
NEM IZ az eredeti előadója, 21 évvel a dal születése *után* született. Ő az, akiról azt mondták, hogy Judy Garland után ő adta elő a legjobban, leginkább megközelítve az eredetit. A dal eredeti előadója Judy Garland, először a Wizard of Oz (Óz, a csodák csodája) c. filmben hangzott el (az eleje) 1938-ban.
Ja igen, én sem értettem, amit a naplóban zagyváltak! Nekem speciál ez jobban tetszik, mint az eredeti! nagyon bejön a hangszerelése! Neked is köszi!
 Megjegyeztük Sepi, megjegyeztük!;) Hmmm... az a pasas halálra ette magát, de egész életében mosolygott, amint látom! Annyira írigylem a hawaii-akat, olyan jókedvű népnek látszanak.
 Jaj, most volt az m1-en egy Edda koncertfelvétel: Pataky még bazi nagy bajusszal vírit, nagyon kemény!
« Utoljára szerkesztve: 2007. Február 20., 16:03:21 írta galamb »
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2771 Dátum: 2007. Február 20., 15:52:44 »
Na figyelj galamb, mert csak egyszer írom le, hogy ki az előadója:  
Israel Kamakawiwo'ole

Szerintem egyébként ezt a holokauszt témát és a világháborút hanyagoljuk, mert mint ahogyan már egy páran mondták, ezt rengeteg féleképpen lehet értelmezni és látni, így ez a vita nem fog sehová sem vezetni. Ez amúgy is egy képregényes oldal.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2770 Dátum: 2007. Február 20., 15:50:57 »
Hű Sepi, mondtam már hogy nagy vagy?        
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2769 Dátum: 2007. Február 20., 15:50:28 »
Ha az IZ-es videó kell, keresd fel az YBK főoldalát, Kró berakta oda.
És már megint ez... a Napló betett ennek a dalnak. NEM IZ az eredeti előadója, 21 évvel a dal születése *után* született. Ő az, akiról azt mondták, hogy Judy Garland után ő adta elő a legjobban, leginkább megközelítve az eredetit. A dal eredeti előadója Judy Garland, először a Wizard of Oz (Óz, a csodák csodája) c. filmben hangzott el (az eleje) 1938-ban.

Punkológus: Magyarán ez a szokásos rockeres dolog? Egyébként ez azért aranyos, mert naaaaagyon régen a rock is egy sima populáris műfajnak indult, ami a feketék utcai fesztiváljának szórakoztató zenéjéből nőtte ki magát a különböző műfajokba...
Töri: Igen, amit mondasz, az igaz. De most képzeld el a másik végletet. Tanítjuk, hogy a háborúban a szövetségesek is tettek egy csomó rosszat, sokban nem is különböztek a náciktól. Ez a tény szerinted mekkora fegyvert adhatna a neonácik kezébe? Azok a szabályozások, amik úgy-ahogy igyekeznek visszaszorítani őket az alkotmányosság keretén belül mindenhol, teljesen jogtalanokká válnának, hisz kiderülne, hogy semmivel se rosszabb, mint bármely uralkodó demokratikus eszme (akármennyire is van benne sajna igazság). Szép dolog a demokrácia, a szólás- és egyéb szabadságok. Csak sajna az emberiség számára működésképtelen. Van, hogy tényleg el kell kussoltatni eszméket, embereket, akármilyen kegyetlenül is hangzik. Igazság szerint ezért nem értettem egyet sose John Miltonnal.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Taiy

• Asterix
  • **
    • http://www.kep.tar.hu/taiy
« Válasz #2768 Dátum: 2007. Február 20., 15:45:33 »
Kedves Punkológus, teljesen egyetértek veled. Én nem vallom magam rokkernek, mert nem mindig rockot hallgatok.
A holokausztról meg annyit, hogy lehet hogy nem is volt. És ha volt akkor sem olyan borzalmas mint amilyenek leírják.  És mint Punkológus is mondta: senkit nem érdekel már. Ehez még annyi: ebben már mindenki csak a pénzt látja és nagyon kevesen gonolják komolyan érzéseiket a holokauszttal kapcsolatban.
Ez az én egyedi véleményem.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2767 Dátum: 2007. Február 20., 15:37:47 »
Egyébként ha csak a zene miatt kell a video, akkor itt van egy darab amit azt hiszem le lehet tölteni.
Katt

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #2766 Dátum: 2007. Február 20., 15:36:33 »
Idézet
Ezt az "utáljuk a Tokio Hotel" jelenséget nekem vki magyarázza már el...
Na most nyomhatnék egy ilyen rock-öntudatos dumát, de nem fogok. A lényeg, hogy mink, akik rockzenét hallagtunk és szeretünk (definiálható rockerek és fajtársaik néven is) utálunk minden egyes populáris zenét, de nagyon. Egy populáris zene népszerüségével egyenes arányban nő a mi utálatunk. Viszont ha egy populáris zenét rockként akarnak eladni, akkor hatványozottan nő az utálatunk. Mi rockerek (én punk) nagyon nem szeretjük azzokat a fiatalokat, akik színtén rockernek nevezik magukat, mert valami populáris zenéröl azt hazudták nekik, hogy az bizony rock. Ráadásul ezzek a fiatalok, minket néznek hülyének, hogy nem értünk hozzá. Nagyjából ezért.
Idézet
Azt a háborút átszőtték az ideológiák. És nagyon veszélyes ideológiák. Ha tompítjuk az élét, azzal lehet, hogy történelmi szempontból jót teszük, de közel se biztos, hogy erkölcsileg is.
Azért szerintem ez nem így van. Egyrészt fel tudom hozni példának, hogy a holokauszt téma már kutyát-macskát nem érdekel. Az emberek církuszi látványosságként kezelik, hogy el lehet kicsit borzadozni a haláltáborokban készűlt felvételeken és ennyi. Nem érzik át szörnyűségét és a megbocsáthatatlanságát. A törikönyvekben olvasott számadatok számukra csak statisztikák, amiröl lehet pár percet beszélni, hogy juj de szörnyű volt. A másik dolog: ha továbbra is egyoldalú marad a megitélés, akkor az a fasisztoid elemek erősödéséhez vezet. Ha agymosást csinálnak az iskolákban, akkor az még sokkal nagyobb bizonyíték lesz a szélsőjobb kezében. Mert ha (sarkított példa) Rommelt elitéljük, mint mocskos fasiszta, akkor valaki úgy is előrántja a bizonyítékokat, hogy ő csak katona volt. Ez viszont már minden további állítást is meg fog kérdőjelezni. Mert mindig felmerül a kérdés: és vajon még miben hazudtak?
« Utoljára szerkesztve: 2007. Február 20., 15:37:13 írta Punkológus »

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2765 Dátum: 2007. Február 20., 15:26:46 »
Asszem a pasas neve Iz Kawa-akármi, de köszi, majd vadászgatok, hátha egyszer összejön!:)
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2764 Dátum: 2007. Február 20., 15:23:49 »
Idézet
És kéne egy kis segítség: Az Over the the rainbow című dalt Feldolgozta egy Hawaii-i pasas, és múltkor hallottam, hogy letölthető a netről, csak annyit kell beirni, hogy IZ.
Azt inkább Oz néven keresd, mert az még az Óz a csodák csodája című filmnek volt a zenéje (ha jól tudom). De azt hiszem az a hawaii-i pasas nem feldolgozta, hanem ő volt az eredeti előadó, de a nevét sajnos én sem tudom pontosan.

Nem elérhető Taiy

• Asterix
  • **
« Válasz #2763 Dátum: 2007. Február 20., 15:16:45 »
A TH (szerény vélemyénem szerint) egy f*s. talygaby-val értek egyet. Ez a történelem kérdés meg olyan hogy úgy se fog kiderülni. Mindenki másként látja.

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2762 Dátum: 2007. Február 20., 15:12:58 »
Töri kérdésben maximálisan egyetértek veled!

És kéne egy kis segítség: Az Over the the rainbow című dalt Feldolgozta egy Hawaii-i pasas, és múltkor hallottam, hogy letölthető a netről, csak annyit kell beirni, hogy IZ. Na én nem talűálom, ha esteleg valamelyikőtök már letöltötte, és emlékszik a linkre, be tenné nekem? Megköszönném!
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #2761 Dátum: 2007. Február 20., 15:03:26 »
Idézet
Volt már régebben is egy két jó könyve, bár én ilyen kategóriában Földi Pál könyveit szeretem
Földi Pál, az biztos, hogy baromi termékeny író és nagyon jó, hogy ennyi témát érint és kiegészít (pl az említett SS összemosása a Waffen SS-szel). Viszont Földi szeríntem eléggé sarkítja a dolgokat és nem a tények szerínt dolgozik. Sokszor olvastam már nála olyan dolgokat, amit kész tényként írt le, míg más könyvek csak mint lehetőség vagy mint vélemény említik. Ez sokszor abból adódik, hogy Földi Pál nem nevezhető fasizmus-kutatónak. Ugyanis ő nem jár utána dolgoknak mindenféle irattárakban, hanem megvesz külföldi könyveket és az alapján ír egy könyvet. Volt olyan, hogy több tankkal kapcsolatban is súlyos hibát ejtett. (Oké, beismerem, hogy elég beteg dolog volt tőlem kb. 15 könyv adatait összehasonlítanom tankügyileg  ) Ettöl függetlenül érdemes olvasni, csak kicsit kritikusan.
Idézet
Az a baj, hogy a történelem könyveket nem nagyon reformálták meg a rendszerváltás után
Nos én úgy gondolom, hogy a XX. század történelmét 2 évben kellene tanítani, akár több megközelítésböl is. És nem csak '56-ig. Szerintem fontosabb az, hogy mi történt a délszláv válságban, minthogy mit csinált Spartacus annak idején. Fontos az utóbbi is, de országunkra mégis az elöbbi volt nagyobb hatással.
Idézet
Bormann is kém volt
Na ez olyan téma, miröl hosszan lehetne beszélgetni. Ugyanis ezt az állítás tudtommal a Moszad egy volt főnöke tette, de a történészek nem hajlandók elismerni, mert nincs rá elég bizonyíték. Sokkal több bizonyíték mutat Dél-Amerika irányába, de amíg valami csoda folytán meg nem nyílnak az orosz irattárak vagy hírtelen az ODESSA terjedelmes önvallomást nem tesz, addig ezt nem lehet eldönteni.
Idézet
Ilyennek ismertél meg? Irónia volt teljes mértékben.
Huh... megnyugodtam  Egyébként azért kérdeztem ilyen finoman, mert nem ilyennek ismertelek meg és bíztam abban, hogy ez ironikus hozzászólás volt.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2760 Dátum: 2007. Február 20., 14:58:16 »
Ezt az "utáljuk a Tokio Hotel" jelenséget nekem vki magyarázza már el... egy olyan zenét játszanak, ami keveri vmeilyen szinten a rockot a sima populáris zenével, fiatalokra becélozva. 10 éve ezt bandákkal csinálták. most akkor mi az olyan nagyon rossz ebben?

Történelem: Egyrészt nem egy hülye találta ki azt a mondást, hogy a történelmet a győztesek írják. Másrészt én inkább tartanám még meg jó ideig ezt a régi típusú bemutatását a II. vh.-nak, mint a mostani pártatlan verziót. Amíg neonáci mozgalmak vannak a németajkú országokban, amíg egy nyugati országban előfordulhat az, hogy egy szélsőjobboldali párt kerüljön (igaz, csak ideiglenesen) hatalomra, amíg ennyire aktív a Klu Klux Klán, amíg vezető történészek arab országokban gyűlnek össze, hogy nyilvánosan tagadják a Holocaustot, addig inkább mossák át a gyerekek agyát, hogy a nácik voltak a legszörnyűbb emberek, akiket ez a bolygó vha a hátán hordott, és hogy Hitler volt a leggonoszabb vha élt személy, mintsem hogy a teljes pártatlanság és a mindenre nyitottság nevében elkezdjenek megint tömeges rasszista mozgalmak kialakulni (a francba is, elég volt kicsit keletre nézni pár igen érdekes vezető politikusért az utóbbi években, akármennyire is javult a helyzet...). A II. vh. egy háború volt. Nem voltak benne szentek. Csak győztesek, vesztesek, kívülállók és halottak. Ám attól még nem mindegy, hogyan kezeljük. Azt a háborút átszőtték az ideológiák. És nagyon veszélyes ideológiák. Ha tompítjuk az élét, azzal lehet, hogy történelmi szempontból jót teszük, de közel se biztos, hogy erkölcsileg is. Így is láthatóan egyre inkább kezdenek terjedni megint  anyugati világban a szélsőjobb, de inkáb ultraradikális eszmék. A fenének se hiányzik még olaj a tűzre.
Ez az én véleményem.

Nem elérhető Taiy

• Asterix
  • **
« Válasz #2759 Dátum: 2007. Február 20., 14:27:35 »
Segítenél. Hol van tört szerver? Hogy kell vele játszani? Én tanulok oroszt, ez nekem nem nagy gond.

Nem elérhető Archant

• Pókember
« Válasz #2758 Dátum: 2007. Február 20., 14:26:15 »
World of Warcrafttot csak eredeti megvett CD-s Szerverrel ajánlom, mert csak ugy jön át a feeling ha hivatalos szerveren mész, amúgy nagyon időigényes játék, 3 hónapot szenvedtem egy Orosz tört szerveren mire elértem a max szintet, de karakter törlés miatt 1-es lettem...Azóta hagyom a játékokat a fenébe
« Utoljára szerkesztve: 2007. Február 20., 14:26:23 írta Archant »
No fear, No Fail
[img]http://sepi.extra.hu/banner/wwh-banner-12.jpg" border="0" alt="[LightningWorld] Image" /]

Nem elérhető Taiy

• Asterix
  • **
« Válasz #2757 Dátum: 2007. Február 20., 13:56:54 »
Mostanában már én se nagyon játszok vele. De nálam ez csak időleges. Egy ideig játszom éjjel-nappla, aztán meg fél évig semmi.
A Call of Duty 2-őt már vagy 5-ször végignyomtam. De még mindig tolom. Király a cucc.
Amit még kizseretnék próbálni az a World of Warcraft.
Bár mostnában olvasok. Sokat. Nagyon sokat.

Nem elérhető Archant

• Pókember
« Válasz #2756 Dátum: 2007. Február 20., 13:30:25 »
Idézetet írta: Taiy
Játszik vki az RS (Runescape)-val?

Én még régebben játszottam, de aztán rájöttem hogy nincs annyi kedvem és türelmem, hogy egy grafikailag és játékélményileg ennyire lemaradt játékkal játszani. Arról hogy menni időt vesz igénybe nem is beszélek. Inkább Call of Duty 2-zök, de azt is alig. Nem vagyok én már a játékos kedvemben
No fear, No Fail
[img]http://sepi.extra.hu/banner/wwh-banner-12.jpg" border="0" alt="[LightningWorld] Image" /]

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #2755 Dátum: 2007. Február 20., 13:22:35 »
Ja, hát igen. Errpl hálistennek volt szó nálunk töriórán. A nyugatiakat sem kellett félteni, Roosevelt is éppoly számító ***fej volt, mint a többiek. Egyébként minden héten, asszem szerdán ment erről az időszakról(két világháború közötti időszak, aztán a 2. világháború és  következményei) egy nagyon jó dokumentumfilmsorozat...öö. Na most meg nem monodm melyik csatornán...este 10 után. Érdemes volt nézni.
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2754 Dátum: 2007. Február 20., 12:55:35 »
Idézetet írta: pepo05
Nekünk az egyik legújabb könyvünk van, és szerintem egy eléggé hideg, pártatlan könyv, sok háttérinfóval. De mire kell akor a töritanár? Hát arra, hogy kiegészítse, ami nincs benne  akönyvben. Nekünk nagyon jó töritanárunk van, ugyan nem ezen a területen megyek tovább, de nagyon szeretem a történelmet és tényleg olyan dolgokat mond el órán, hogy teljesen más megvilágításba kerül az egész, ahogy a könyvben le van írva.
Jó persze, én is egy kicsit régebbi információk alapján szűrtem ezt le, hiszen 9 éve volt, hogy utoljára ültem történelem órán.
Idézet
Min döbbentél le? Hogy olyan vádak alapján végeztek ki 12 német tisztet, ami alapján a szövetségesek fél vezérkarát is halálba küldhették volna?
Egy kicsit azon is. Persze régebben már hallottam arról, hogy azért az amerikai (az oroszokról inkább ne is beszéljünk) katonák sem voltak a nagy hősök, hiszen akkora bűnöket követtek el, hogy csak na. De inkább az volt megdöbbentő, ahogyan leírta azt, hogy hogyan szervezkedtek a szövetséges hatalmak már 41 környékén arról, hogy a háború után milyen új törvények alapján akarják majd felelősségre vonni a tengelyhatalmakat.

Nem elérhető Taiy

• Asterix
  • **
« Válasz #2753 Dátum: 2007. Február 20., 12:48:59 »
Játszik vki az RS (Runescape)-val?

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #2752 Dátum: 2007. Február 20., 12:27:42 »
Idézet
Ha ez nem irónia volt, akkor megkérdezhetem, hogy mi tetszett benne? Komolyan érdekel.
Ilyennek ismertél meg? Iróni volt teljes mértékben. Egyszerűen elönt a düh, amikor megyek az utcán és 12-13 éves kislányok Tokio Hoteles pólóban feszítenek...egyszer rákérdeztem egy ilyenre, hogy na ez milyen zene? " Hát ez olyan rock féle..."
ja persze..undorító. de oké, legyen, egy külföldi idióta szánalmas marhaság...nade amikor már itthon is ilyen kis taknyos mitugrászok jelennek meg?!   Borzalmas az egész....
Idézet
Az a baj, hogy a történelem könyveket nem nagyon reformálták meg a rendszerváltás után, és még mindig a régi dogmák szerint készült könyvekből tanítanak
Ezzel azért nem teljesen  értek egyet. Nekünk az egyik legújabb könyvünk van, és szerintem egy eléggé hideg, pártatlan könyv, sok háttérinfóval. De mire kell akor a töritanár? Hát arra, hogy kiegészítse, ami nincs benne  akönyvben. Nekünk nagyon jó töritanárunk van, ugyan nem ezen a területen megyek tovább, de nagyon szeretem a történelmet és tényleg olyan dolgokat mond el órán, hogy teljesen más megvilágításba kerül az egész, ahogy a könyvben le van írva.
Idézet
De egyébként az oktatásügyileg azt veszem észre, hogy már nálunk is egyre lejjebb csúszik a szinvonal. Hamarosan már nálunk is az lesz, hogy ha valakit megkérdeznek az utcán azt fogja mondani, hogy New York valahol itt található a Balaton partján.
ezzel sem teljesen értek egyet. Szerintem szakadás van... az alsóbb szintű, középiskolákban, iparik, szakközepek jó része tényleg nagyon le van csúszva az oktatás, olyan hülyék járnak iskolába, hogy nekem okoz fizikai fájdalmat. Felsőbb szinten viszont egyre többet követelnek, egyre több hülyeséget. Nézd csak meg, mennyit kell tanulni és tudni annak, aki mondjuk egy orvosira készül? Kiborító az egész. 5 éve jóval kevesebbel is be lehetett jutni...
Idézet
Hitler tábornokai című könyvében
Az megvan itthon...nem is tudtam, hogy ki az írója.  
Idézet
tért ki részletesebben például a nürnbergi perre, amin tényleg ledöbbentem
Min döbbentél le? Hogy olyan vádak alapján végeztek ki 12 német tisztet, ami alapján a szövetségesek fél vezérkarát is halálba küldhették volna?
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2751 Dátum: 2007. Február 20., 10:06:43 »
Igen, engem is az fogott meg igazán, hogy tényleg pártatlanul itéli meg a szembenálló feleket. Persze a valódi háborús bűnöket mindkét félnél megemlíti és mélységesen elitéli. Azt hiszem a Hitler tábornokai című könyvében tért ki részletesebben például a nürnbergi perre, amin tényleg ledöbbentem. Ha tudod akkor szerezd meg, valamint a Bormann is kém volt című könyve is fantasztikus.

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
« Válasz #2750 Dátum: 2007. Február 20., 09:59:07 »
Földi II. világháborúról szóló 3 kötetes könyvében az döbentett meg, hogy szinte teljesen pártatlanul nézi a szemben álló feleket (néha az az érzésem hogy nem tekinti egyik felet sem jobbna a másiknál). Valamint igazándiból nála olvastam először és ekkor gondolkodtam el hogy más szempontból is lehet nézni az egyes dupla s-el ellátott alakulatokat mint ahogy eddig okították.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2749 Dátum: 2007. Február 20., 09:52:53 »
Idézetet írta: beigli69
Mellékesen az Iskolák "általános műveltség" szlogenje nekem erőteljes indok arra hogy szétvágjon az ideg. Néha olvasgatom Földi Pál könyveit és olykor tátom a számat hogy "ez mér nincs benne a töri könyvben ??"
Az a baj, hogy a történelem könyveket nem nagyon reformálták meg a rendszerváltás után, és még mindig a régi dogmák szerint készült könyvekből tanítanak. Földi Pál egy hihetetlenül jó iró, majdnem az összes könyve megvan (pedig már rengeteget kiadott) és tényleg olyan dolgokat mond el, amik teljesen más megvilágításba helyezi azt amit történelem orán tanult az ember. Pedig még ő is a "régi rendszer terméke", hiszen ahogyan egyik könyvében is mondta, ő még Moszkvában tanult a katonai egyetemen, de mégis nem fél megváltoztatni az elfogult véleményeket a történelemről. Tényleg csak mindenkinek ajánlani tudom. most én is őt olvasom, az amerikai polgárháborús könyvét. Legalább egy kis képregényes vonatkozása is van  .
De egyébként az oktatásügyileg azt veszem észre, hogy már nálunk is egyre lejjebb csúszik a szinvonal. Hamarosan már nálunk is az lesz, hogy ha valakit megkérdeznek az utcán azt fogja mondani, hogy New York valahol itt található a Balaton partján.

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
« Válasz #2748 Dátum: 2007. Február 20., 09:39:46 »
Akkor én nem szavazhatok ??     hüpp
Hááát Gróf Batthyányról nekem 1848, Aradi 13, miniszterelnök szavak ugranak be. Emiatt ég is a pofám.  
Mondjuk erre jó a Honfoglaló, ha már az ember nem jár suliba   Mellékesen az Iskolák "általános műveltség" szlogenje nekem erőteljes indok arra hogy szétvágjon az ideg. Néha olvasgatom Földi Pál könyveit és olykor tátom a számat hogy "ez mér nincs benne a töri könyvben ??"
Csak úgy mellékesen mi a görcsnek kellenek ezek a folyamatos hónap nap óra perc magolások pl történelemből ? Világ életemben útáltam a törit, érettségin mégis sikerült a tanáromat megdöbbentenem, mivel sikerült olyan tételt húznom ahol nem az évszámok, hanem az események ok okozati összefüggése volt a lényeg.(Vizsga után csak egy picit hordott le a sárga földig  )

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2747 Dátum: 2007. Február 20., 08:35:24 »
Hm, a szavazójogot én inkább intelligenciához kötném. És azt hiszem, ennyi elég is volt a politizálásból és a körüli dolgokból.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2746 Dátum: 2007. Február 20., 06:55:03 »
Idézetet írta: Punkológus
Ormos Mária: Padovától Trianonig. Nagyon jól dokumentált könyv érthető nyelvezettel és igazán megdöbbentő, iskolában soha sem tanított részletekkel
Hmm. Az biztosan jó lehet. Volt már régebben is egy két jó könyve, bár én ilyen kategóriában Földi Pál könyveit szeretem. Abban is olyan dolgokat tud meg az ember amikről előtte soha sem hallott.
Idézet
Szeretném műveltségi színthez kötni a szavazójogot...
Ebben teljesen egyetértek veled.