[quote name=\'yosha\' post=\'27904\' date=\'2007.02.23.-10:51\']A fear of the darkkal egyetértek, egyszámos lemez, de akkor már nagyon szétesett a zenekar, Janick Gers sem volt egy huzónév, és dickinson is kiszállófélben volt, [/quote]
Úgy éreztem éppen akkor "szűnt meg" a HM stílus, amikor Bruce is szólópályára lépett. Mintha a rajongótábor felszisszent volna, hogyha már a Maiden is beszáll ennek a glamesebb dolognak (nézd meg Bruce első szólólemezét), akkor vége mindennek.
A Kiss-nek pl. az I was made for loving you... száma amugy egy tipikus glam szám, de ezt csak ugy mondtam.
Ez tök igaz, de az a szám elég egyedi is volt. Utána meg is akadtak a Kissesek, hogy disco zenekar lesz a Kissből.
a maiden is létezik 74-től, igaz 78-ban adta ki az első magánkiadványt.
Ezt honnan tudod? A világon minden kiadvány, könyv és cikk azt írta, hogy 78-ban alakultak, még ők maguk is ezt mondták.
Sztem a Judas is várhatott volna 78 ig, a roccka rolla felejthető.
Egyetértek. Nekem a 79-es koncerttel kezdődik a Judas (és a 84-es Defendersszel ér véget, bár a Turbot még meg tudom hallgatni).
De a black sabbath-al egy lapon a Judast nem szokták emlegetni
Persze, hisz a Sabbath még a 70-es években alakult, akárcsak a Purple.
Huuu, mit irjak még? Speed metal! Ott a Racer X, az Attacker, ezek is k.va régi speedek, az Avengers az a régi Rage németországból?
Ezeket nem ismerem. Az Avengersről sem tudok sokat, de mivel van egy kazim, ahol a lemez felét franciául éneklik, az a gyanúm, hogy ők franciák voltak.
A Manowar (sztem kőbunkó heavy amit ők játszanak, semmi komoly. hallották régen a suliban, hgoy amerikában volt lovagkor, és akkor a lovagok motorbiciklivel jártak. ők is lanyhára veszik a dolgot, a stilusunk pedig nem is tudom, azt nem nehéz megőrizni)
Nem az a lényeg, hogy nehéz-e megőrizni, hanem, hogy volt-e merszük kitartani abban az időben. Itt jött elő az, hogy ki zenélt a HM szeretetéért és ki a pénzért. Ők hárman azt folytatták, amit szerettek csinálni, hiába volt csőd a dolog. Nézd meg Halfordot, a legköpönyegforgatóbb zenész volt. 79-ben, amikor indult ez az új hullám, áthangszerelték az addigi számaikat, hogy beleférjen az új divatba. 86-ban, amikor kezdett bejönni a glam őrület, a legzúzósabb Defendersről hirtelen bejött a Turbo a dobgéppel és szintivel, azt hittem seggreülök, amikor először meghallottam. Majd pár évvel később kiszállt, mert a Fight-tipusú zene vált a fiatalok divatjává. Amikor végül visszajött a klasszikus Hm irányzat pár éve, ő is visszatért a Judasba és szólóban is hasonló lemezeket csinál.
Szóval a Manowar, Grave Digger és Running Wild azért volt tiszteletre méltó, mert tartották a frontot, ők vitték tovább a lángot. Különben én szeretem a Manowart...
a Grave Digger (nos, csak egy kérdés. Egy, a Metallica előtt már létező zenekartól te milyen arccal fogadod az Enter Sandman feldolgozását? sztem ez meghunyázkodás, nem stilusmegőrzés.
Erről nem tudtam, de tény, hogy a Grave Diggernek csak az első 3-4 lemeze jó, a többi nem tetszik. Tudod, a nagy űrben az egyetlen metál együttes a Metallica volt, akik befutottak az 5. lemezükkel és az MTV is állandóan nyomta őket. Még ők maguk is 5 évet ültek azon a lemezen és csak utána készítettek újat, de a többiek mind el voltak nyomva általuk. Gondolom a GD megunta, hogy nemigen van sikerük...
Vannak még zenekarok akik megőrizték a saját stilusuk, pl. Saxon, Accept (bár nekik nehéz), Ossian:))))))))))))))))))
A saxont sose kedveltem igazán, róluk nem tudok. Bár ők alapból is elég hard rock voltak csak. Az Acceptnek minden egyes lemeze egyre slágeresebb lett- mondom ezt úgy, hogy a kedvenceim. A 82-es Restless and wild után a 83-as Balls to the wall már lazább, utána a 85-ös Metal Heart-ot nem kell ecsetelnem és bár a 86-os Russian roulette már erőteljesebb volt, mégis azért szállt ki Udo utána, mert unta a puhulást. A következő Accept lemez nagyon rossz volt az új énekessel és nagyon puhány is, míg Udo első lemeze az Animal House hatalmas jó lett. De már a másodikkal ő is kezdett puhítani, amit aztán a harmadikkal be is tetőzött.
Ossian. Úgy mondták, hogy a következő lesz a legkeményebb lemezük és ez volt az Ítéletnap. Szerintem a legjobb lemezük, mégis kiderült, hogy a magyar rockerek a dallamosabb zenét szeretik, mert nem igazán jött be nekik, a következő, a Kitörés már jóval lágyabb lett, nem beszélve az Emberi dolgokról és a Keresztútról. Utána feloszlás és reméltem, hogy azért váltak szét, mert az egyik fele keményebb zenét akart, a másik meg lágyabbat. Vártam a Fahrenheit és a Wellington bemutatkozását és nagyon meglepett, hogy mindkettő tök hard rockká szelídült. Nem értettem mi a fenéért váltak akkor szét. Ezzel együtt a Wellingtont nagyon szeretem, nagyon bejön mind a három lemezük- megjelenési sorrendben.
Jött a visszatérés és a bemutatkozó új lemez nagy csalódás volt, ahogy a következő is. Ám a harmadik az zseniális! Most azt tartom a legjobb Ossián lemeznek. Kár, hogy utána megint minden egyes következő egyre lágyabb lett, mire az utolsó kettő már alig hallgatható sajnos.
A Helloweent is miylen szivesen sorolnám ide, de sajna két lemez miatt nem lehet, de aztán ők feltámadtak ám!!!
Ja, egy újabb régi speed-metál. Kinn voltam a koncertjükön, amikor itt voltak. Ők is nagyon jók voltak, de a Keeper 1-2 után eléggé eltértek attól a stílustól, ami meghatározta a Helloweent sajnos. Bár Kai Hanzen folytatta, de a Gamma ray a közelébe se ér. Akkor már inkább az Edguy első (?) lemeze, vagy még inkább Tobias Sammet, na ő csinált egy igazi régi Helloween albumot! Az új Hellooween (már a Pink Cream 69 énekesével) annyira nem jött be, de 2-3 jó számuk azért lett és a Dark Ride kifejezetten tetszik. De a Pink Cream első lemeze jobb volt az összesnél.
Amugy szerinted mi az a 4x4-es dupla lábdob? és őn szerint van ilyen a maidenben gyakran?
Nem, csak a Powerslave-re volt jellemző főleg. 4x4-es alatt azt értettem, hogy kitöltve minden egyes ütem. Dupla lábdob pedig- hát két lábdob. Amivel felváltva két kézzel hozzák ki a 4x4-es ütemet.
Kedves lexikon, maradok tisztelettel: Yosha, és végre valaki akivel erről is el lehet beszélgetni.
Engem is meglepett és örülök neki!