Mekkora cidriben volt most részem (persze kellett hozzá a saját hülyeségem is), és ezt most azért írom le ide, nehogy ti is így járjatok.
A történet úgy kezdődött, hogy vettem egy műsoros sorozat dvd-t, a címe teljesen érdektelen. Szóval megvettem, 24 rész volt rajta, lemezenként 6 rész a borító szerint. Ma beteszem a lejátszóba elkezdem nézni, aztán azt veszem észre, hogy a harmadik rész után visszalép a menübe és kiderül, hogy a 6 rész helyett csak ennyi volt a lemezen. Nézek, mint borjú az új kapura , hogy most mi van. Beteszem a másik lemezt és nézem, hogy ott már a hiányzó három rész utántól folytatódik a történet, de ott is csak három rész van a lemezen, és így tovább. Ekkor marha mérges lettem, hogy a borító szerinti 24 rész helyett csak 12 van a lemezeken. Oké, fogtam magam visszavittem a bevásárló központba, hogy bibi van a dvd-vel, adják vissza a lóvét . Jó, semmi gond, rendben (ahogyan a Véndögség filmben is hangzik), ki is fizették a pénzt, és én boldogan megyek hazafelé abban a tudatban, hogy a pénzem visszakaptam és én már amúgy is otthon lemásoltam magamnak azokat a részeket amik megvoltak (a tenyerét dörzsölgető, gonosz mosollyal vigyorgó smiley), így csak is jól jártam. De aztán mikor hazaértem, akkor kapcsolták fel a villanykörtét a fejem búbja felett. Lehet, hogy a lemezeket meg kellett volna fordítani, mert rajtuk nem volt semmilyen cimke . Újra be a kocsiba, padló gáz a bevásárló központig, aztán keresztül verekedni az ügyfélszolgálatnál álló embereken és hülye vigyorral előadni azt, hogy mennyire hülye is voltam, mert erre nem gondoltam. Ki is próbáltam gyorsan a műszaki osztályon aztán újra keresztülverekedni magam a sok emberen az ügyfélszolgálatnál, ahol már verbálisan is el kellett pár embert küldenem kekszet kapálni és boxkesztyűvel hangyát szedni. Aztán kifizettem újra a lemezek árát és most már kilóméter hiányomat csillapítva újra nézhetem a dvd-t.
Szóval ha ti is meglepődtök egy olyan műsoros dvd-n, amin nincs semmilyen cimke és csak a fele van rajta, mint ami a borítóra van írva, akkor mielőtt végigjárjátok a bürökrácia útvesztőit, fordítsátok meg a lemezt.
Persze utánna megnéztem a borítót, és felfedeztem rajta, hogy valóban rá van írva, hogy "fordítsd meg a lemezt te barom, ha már lejárt", de olyan apró betűkkel, hogy a negyven dioptriás szemüvegű nagyanyám egy mikroszkóppal sem tudta volna elolvasni. Hogy ezt miért nem tudják ráírni nagyobb betűkkel azt a mai napig nem tudom megmondani, de biztosan én vagyok a hülye.