Szerző Téma: Filmek, zenék  (Megtekintve 1903927 alkalommal)

0 Felhasználó és 30 vendég van a témában

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
Re:Filmek, zenék
« Válasz #2835 Dátum: 2007. Február 27., 16:40:02 »
Idézetet írta: Schmatzy
Én csak azt nem értem, hogy egy feldolgozás feldolgozásának feldolgozásáért miért adnak Oscart?
"Hülyék ezek az amerikaiak!"
Ahogy mondod! vagy ha nem fel /át dolgozás (Mint a tégla, meg gondolom a Dreamgirls-t is már játszák pár éve musical színházakban), akkor igaz történet alapú, mint a Királynő!
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Taiy

• Asterix
  • **
    • http://www.kep.tar.hu/taiy
« Válasz #2834 Dátum: 2007. Február 27., 16:21:16 »
Sztem idén az Oscart se nevü, nem éppne legjobb színészek kapták meg. Idén a filmek is nagyon gagyik lettek.
Talán a Tégla rendezője megérdemelte mindkét Oscart. Az a film totál durva.

Látta valaki az Amerkiai história X-et?
« Utoljára szerkesztve: 2007. Február 27., 16:22:52 írta Taiy »

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2833 Dátum: 2007. Február 27., 16:19:11 »
Én úgy emlékszem, hogy volt, de nem ő nyerte. Az a baj, hogy most már utánna sem tudok nézni, mert már letöröltem a dvd-író vinyójáról. Még valamikor az eleje felé volt, hamar túljutottak a férfi és női mellékszereplőkön.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető kaine

• Hulk
« Válasz #2832 Dátum: 2007. Február 27., 16:08:15 »
Én ma néztem meg a díjátadót és bár pörgettem a kazit, utólag jöttem rá, hogy nem láttam férfi mellékszereplő kategóriát, amiben pedig Eddie Murphy is indult volna. Tényleg nem volt, vagy csak áttekertem?

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #2831 Dátum: 2007. Február 27., 16:06:53 »
Rövid "ö"-vel volt.
Elírni meg gondolom úgy írhatta, hogy csak hallotta a nevet. Hallás alapján hajlamos lehet az ember "a" helyett "the"-t érteni.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #2830 Dátum: 2007. Február 27., 15:55:12 »
De pont ezért a durva. HOgy a fenébe lehet elírni? Alkoholos filccel, szerintem eléggé oda szoktak figyelni. Inkább csak ennyire nagy rockre, hogy még a banda nevét sem tudja normálisan...  
a bőrnaciban mit írtam rosszul, hogy javítottál?
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #2829 Dátum: 2007. Február 27., 15:30:40 »
Elírta. Róluk még én is hallottam, System of a Down a nevük.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #2828 Dátum: 2007. Február 27., 15:23:53 »
Visszatérve a zenére: ma jövök hazafele a busszal, full tömeg. Mellettem állt egy nagy orbitális rocker gyerek: bőrnaci*, bőrdzseki, acél, haj, szal minden játszik...bambulok erre-arra*, aztán megakad a szemem a "szimatszatyrán" Tele van írogatva szokás szerint... na, mondom megnézem már mit szeret a srác. Megakadt a szemem valamin: system of the...hö? MIvan? Azt hittem rosszul látok. System of the down volt ráírva...na most vagy én vagyok téjékozatlan és szégyenszemre nem ismerem ezt a bandát, vagy a nagy vasrocker barátunk volt képes így elírni egy kedvence nevét. Röhejes....
« Utoljára szerkesztve: 2007. Február 27., 15:31:07 írta talgaby »
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető Schmatzy

• Lusta dög (ex Korrekt ORR)
  • HálóZsák tag
  • Superman
  • *
« Válasz #2827 Dátum: 2007. Február 27., 14:29:15 »
Én csak azt nem értem, hogy egy feldolgozás feldolgozásának feldolgozásáért miért adnak Oscart?
"Hülyék ezek az amerikaiak!"

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2826 Dátum: 2007. Február 27., 12:30:47 »
Én úgy tudom, hogy legjobb vígjáték és musical a golden globe-nál van, az oscarnál nincs. De tényleg jó volna bevezetni.

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2825 Dátum: 2007. Február 27., 09:48:44 »
Kösz az infót Sepi! De mondjuk az is érdekes, hogyha jól tudom, akkor olyan kategória van, hogy legjobb vigjáték és musical. Na ezt is miért nem lehet szétszedni?  
Idézet
mondjuk ott is megjegyezték, hogy miért nem jár vígjáték kategóriában oscar, hiszen mindig csak a drámai szinészek kapnak díjat, holott a vígjátékok szereplői is ugyanúgy kitesznek magukért.
Hát igen! Szerintem is van olyan nehéz egy humoros szerep, mint egy drámai.
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető raveon

• Garfield
  • **
« Válasz #2824 Dátum: 2007. Február 26., 21:56:12 »
Életem három legjobb koncertje: Neo (2004), REM (2005), Julietteand the licks (2005)

Most néztem meg "A mások életét", tényleg jó volt, bár tegnap még azt semtudtam, hogy jelölték. Meg aztán ezt az Oscar-t is kb annyira tudom értékelni, mint a gramofon díjat. Amúgy attól függetlenül, hogy komoly a film egy rakás humoros jelenet van benne, én csak ajánlani tudom, először láttamjó német filmet.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2823 Dátum: 2007. Február 26., 16:56:13 »
Idézetet írta: galamb
Azt tudja valaki, Eddie Murphy-t (egyik kedvencem) jelölték-e?
Jelölték, méghozzá a legjobb férfi mellékszereplő díjra, de sajnos nem kapta meg. Sokan modták is, hogy Eddie már évek óta A kategóriás szinész, de mivel főleg csak vígjátékokban játszik, ezért nem kapott oscar díjat. mondjuk ott is megjegyezték, hogy miért nem jár vígjáték kategóriában oscar, hiszen mindig csak a drámai szinészek kapnak díjat, holott a vígjátékok szereplői is ugyanúgy kitesznek magukért.

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2822 Dátum: 2007. Február 26., 16:47:25 »
Idézetet írta: pepo05
Szerintem Clint is legalább úgy megérdemelné, ahogy hallottam.
Hát igen, csak Clint már kapott oscart rendezőként, ezért is volt az az érzésem, hogy ez könyörület-díj Scorsese-nek!
 De mondjuk az is elgondolkodtató, amit az est műsorvezetőnője (egy leszbikus csaj, nevét nem tudom) mondott: Ha nem lennének feketék, zsidók, melegek, akkor nem lenne Oscar sem.   Azt tudja valaki, Eddie Murphy-t (egyik kedvencem) jelölték-e?
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető kaine

• Hulk
« Válasz #2821 Dátum: 2007. Február 26., 14:06:37 »
Én is egy Kiss koncertre mennék el legszívesebben, pedig voltam, amikor itt voltak. Életem három legjobb koncertje a Kiss, az első Udo koncert és a Girlschool volt. Dio-t sajnos kihagytam. Ja, a Judas is király volt.  
Tankcsapda mellesleg nem rock banda, hanem punk. Vagy már egyik se teljesen.

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #2820 Dátum: 2007. Február 26., 13:38:35 »
Oscarhoz...én sem láttam még, de mindenhol tényleg azt nyomják, hogy na Scorsese végre megkapja, végre megkapja ...szinte már könyörögnek neki. Gáz. Szerintem Clint is legalább úgy megérdemelné, ahogy hallottam. MIndenesetre ha nem így van, akkor sem kellett volna így csiholni a díjért.
Én is kiemelném Ennio Morricone életműdíját. Ezt tartom a legtöbbre.

Nem elérhető freakdavE

• a csodálatos Zacskóember
  • Venom
« Válasz #2819 Dátum: 2007. Február 26., 12:40:00 »
Ami a rockzenét illeti én az utóbbi években az alter, meg az indie irányvonalat pártolom erősen.  
De mindent hajlandó vagyok egyszer meghallgatni, aztán vagy tetszik, vagy nem.
Amik nekem most folyamatosan halgatási listán vannak azok: The Strokes, The Hives, Vhite Stripes, Supergrass, Foo Fighters, Rob Zimbie, Nick Kave and the Bad Seeds,  Tenacious D. Magyar zenében meg Quimbi, Mistery Gang
Meg sokat hallgatok a régi nagyok közül.  
A Tankcsapda nekem tinikorom első felére volt jellemző, de kinőttem.  
"Túl bizarr, hogy éljen, túl ritka, hogy meghaljon."

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2818 Dátum: 2007. Február 26., 10:35:39 »
Na, kiosztották az Oszit Ha valakit érdekell:
 Az idei díjazottak:

Legjobb látványterv: A faun labirintusa

Legjobb smink: David Marti és Montse Ribé (A faun labirintusa)

Legjobb animációs rövidfilm: A dán költő

Legjobb élőszereplős rövidfilm: West Bank Story

Legjobb hangvágás: Levelek Ivo Dzsimáról

Legjobb hang: Dreamgirls

Legjobb férfi mellékszereplő: Alan Arkin (A család kicsi kincse)

Legjobb animációs film: George Miller (Táncoló talpak)

Legjobb adaptált forgatókönyv: William Monahan (A tégla, a Szigorúan piszkos ügyek film alapján)

Legjobb kosztüm: Milena Canonero, (Marie Antoinette)

Legjobb fényképezés: Guillermo Navarro (A faun labirintusa)

Legjobb vizuális effektek: A Karib-tenger kalózai 2

Legjobb idegennyelvű film: A mások élete (német), rendezte: Florian Henckel von Donnersmarck

Legjobb női mellékszereplő: Jennifer Hudson (Dreamgirls)

Legjobb rövid dokumentumfilm: The Blood of Yingzhou District

Életműdíj: Ennio Morricone

Legjobb eredeti filmzene: Bábel

Legjobb eredeti forgatókönyv: Michael Arndt (A család kicsi kincse)

Legjobb betétdal: Melissa Etheridge, I Need to Wake Up (Kellemetlen igazság)

Legjobb vágás: Thelma Schoonmaker (A tégla)

Legjobb női főszereplő: Helen Mirren (A királynő)

Legjobb férfi főszereplő: Forest Whitaker (The Last King of Scotland)

Legjobb rendező: Martin Scorsese (A tégla)

Legjobb flim: A tégla

A Téglát láttátok? Tényleg olyan jó a rendezése? Nekem még nem volt hozzá szerencsém, mert bevallom, nekem kicsit olyan "könyörületből adjuk má' ennek a Martinnak oda" - szaga van!
 De végre a kedvenc (film)zeneszerzőm (Moricone) is megkapta a magáét! Én gratulálok!
« Utoljára szerkesztve: 2007. Február 26., 10:36:43 írta galamb »
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető yosha

• Asterix
  • **
    • http://www.enactment.uw.hu
« Válasz #2817 Dátum: 2007. Február 26., 09:05:59 »
Idézetet írta: raveon
A rock zenére kicsit visszakanyarodva, azt hiszem hiányzik egy új, de igazi egyéniség banda, akik helyretehetnék a fejeket a témában.
Hát estleg a Tankcsapda nem ilyen? Nem nagyon szeretem őket, de így az ismerősöktől azt hallottam, hogy ők a mai rockzene nagykutyái.

No. Szerintem a populárisabb vonulatban nem lesz egyéniség banda, hisz itt a fiatalok vannak megcélozva, pl. Paul McCartney-t és az uj Queen-t sem nyomják MTV-n, de a koncertjeiken mégis tömve vannak a házak. KISS-es hagyományokhoz hű pl. a Rammstein. Maidenhez hű egy csomo, a Helloweenhez az Edguy, meg maga az uj Helloween, a Guns hagyományait viszi a Velvet Revolver, aztán ott van a Muse, akik egészen egyéni zenét játszanak(és még MTV-sek is!), és rengeteg más. tehát vannak fasza, zeneileg is jo zenekarok, csak a tömegmédiát ez nem érdekli, főleg amig Beyoncé meg az RNB meg a sok néger húzza bőrt meg a pénzt a sok ugyanolyan számmal. Mondjuk itt is van kuriózum, a lack Eyed Peas legalább hajaz az eredeti hiphopra, és nem is olyan szörnyüek. de sajnos, a rockzenében hiába élnek a régi bandák (Maiden, Pink Floyd, Purple), hiába jönnek az ujak, erre már csak az fog felfigyelni, aki tudja, hol kell őket keresni.
És a tankcsapda. Hogy ők a mai rockzene nagykutyái... legfeljebb eladásokban, de szerintem nem nagyon érdemlik meg azzal a kópiazenével. A koncertjeik eleinte jok voltak, pogo meg sör meg minden, rákenroll. Most meg egy csomo pajtás áll a nőjével, és ha hozzájukérsz, károgni kezdenek. A Tankcsapdát az viszi, hogy mind egy büdös suttyó paraszt és mind egy egyetemista értelmiségi is ugyanolyan telipofával tudja ordítani a szövegeiket egy sörnél. Ráadásul nagyon nagy arcuk lett, példa erre a Szatmári SamFest, ahol a dán Manticora és az izraeli Orphaned Land fel tudott lépni, és mégis, a főzenekarként várt tankcsapda presztizsrombolónak tartotta a cuccot. Meg hogy esett az eső, de a szionpad fedett volt és párszázan voltak. A cuccra visszatérve, Lukács mindig ilyenekkel hülyiti az interjukban az embereket, hgoy elég egy gitár és egy erősitő, és mehet a buli. De a Sam Fest igen jol felszerelt szinpadját már szarnak tartotta, annyira hgoy fel sem léptek, a szervezőkkel összebalézva mentek haza. A magyar könnyüzenének az az ága, akik egy ilyen kiosztón nyugodtan ülhetnek, ők képviselik a rock feketebárány vonulatát a Ruzsamagdik mellet, hisz olyan is kell, annál több száj van befogva.

Amugy kicsit elkenődött a rúzsa, Magdolna!      

A Sum41-ért tényleg, ők még bulisak voltak az akkori Linkinparkos keménykedések mellett, a számaik is jok voltak.

És hogy milyen koncertre mennék vissza?
Iron Maiden, Rock in Rio, 300 000 ember, első sor...

Ja. Ha valakinek van kedve, és szereti a képregény-vonatkoztatásu zenét, akkor szerezze meg az ICED EARTH - The Dark Saga lemezt. Az eredeti SPAWN sztorit dolgozza fel szövegileg és hangulatilag is. Sok idézetet is fel lehet lelni benne a képregényből, és feltünik a Violator, a Hunter, Chapel és még sokminden más. Valahogy jobban eltalálta az egész képregény hangulatát mint anno a film.

NO, mára ennyi, pusz:)
'Az érzéki szexhez ha akarsz, használsz egy tollatt, de akkor a perverz szexhez már egy egész csirke kell... '

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #2816 Dátum: 2007. Február 25., 22:51:16 »
MIcsoda? Meghalt a Sum41 egyik tagja??????

Nem elérhető Spidáj

• Galactus
    • http://holnap
« Válasz #2815 Dátum: 2007. Február 25., 22:35:07 »
Én régi zenékből: KISS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bár ők még ma is koncerteznek szóval ez csak félig jó válasz, de akkoris:D

Ha már nem futó bandák akkor egyértelmüen: Blink 182

De életem legszörnyűbb pillanata az volt mikor felfogtam hogy már sosem fogom a SUM 41-t, teljes 4 taggal a szinpadon látni ha valaha el is jutok koncertre...
Távozott a példaképem Dave Baksh ..  

...the dark armies then will come, when the SUM is 41

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #2814 Dátum: 2007. Február 25., 20:26:34 »
Én is a Queen koncertre mennék vissza!

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
    • http://
« Válasz #2813 Dátum: 2007. Február 25., 17:04:55 »
A Tankcsapdával csak az a baj, hogy 15 éve a Motörhead-et majmolják... de ez szigorúan szvsz.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető raveon

• Garfield
  • **
« Válasz #2812 Dátum: 2007. Február 25., 16:53:27 »
Hát estleg a Tankcsapda nem ilyen? Nem nagyon szeretem őket, de így az ismerősöktől azt hallottam, hogy ők a mai rockzene nagykutyái.

Nem csak Mo.-s viszonyokra gondoltam, egyébként én személy szerint nem szeretem a TCS-t, koncertjükön is csak egyszer voltam és nagyon eredetit sem mondanak. De ez csak az én hülye véleményem. A Tökjó Hotel-nél viszont alapvetően jobban tudom értékelni azt, amit csinálnak.

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2811 Dátum: 2007. Február 25., 16:40:40 »
A rock zenére kicsit visszakanyarodva, azt hiszem hiányzik egy új, de igazi egyéniség banda, akik helyretehetnék a fejeket a témában.
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető raveon

• Garfield
  • **
« Válasz #2810 Dátum: 2007. Február 25., 15:21:00 »
Idézetet írta: Sepi
És mire jutottatok?

Hát sokmindent összehoztunk, a legnagyobb klasszikusoktól kezdve (mármint nem a komolyzenére gondolok persze) a személyes kis kedvencekig. Neki leginkább egy Bob Marley koncert fekszene, én Blondie-t, Queen-t mondtam, a 2000-es közös Rhcp/Foo Fighters egyik állomását, '92-es Pearl Jam koncertet, de most eszembe jutott a Shadows is.

Idézetet írta: Sepi
Erre sajnos még nagyon sokat kell várni. Amig az ilyen bandák hozzák a pénzt, ezeket fogják futtatni és sztárolni hiába vannak sokkal, de sokkal tehetségesebb és normálisabb zenekarok. Ők egyszerűen megmaradnak az underground szinten.

A bulvár tönkretesz mindent, az embereket jobban érdekli, hogy adott híresség hány papírral törölte ki reggel a seggét, minthogy meghallgassa a véleményét az új munkájáról/művéről. Ebben az országban meg megelégedik a többség azzal, amit leraknak elé az asztalra, de ha nem, akkor is szövegel egy sort, aztán ugyanúgy megeszi.
« Utoljára szerkesztve: 2007. Február 25., 15:21:39 írta raveon »

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2809 Dátum: 2007. Február 25., 14:08:12 »
Egyébként a héten azon filózgattunk az egyik barátommal, hogy ki melyik/milyen koncertre mene vissza az időben.
És mire jutottatok? Én egyébként amire a legszivesebben visszamennék, az az 1991-es Bonanza koncert lenne. Annyiszor hallgattam már azt a lemezüket, hogy egyszerűen fáj a szivem, hogy nem lehettem ott.
Idézet
A rock zenére kicsit visszakanyarodva, azt hiszem hiányzik egy új, de igazi egyéniség banda, akik helyretehetnék a fejeket a témában. Mellesleg jó lenne tényleg, ha akármilyen pop-kultúrális jelenséggel(legyen akár zene, film, képregény stb. az) előlépne valaki(k) és félrelökné ezt a műanyag/bulvár lázadósdit amit a Tökjó Hotel meg haszonszőrű társaik művelnek.
Erre sajnos még nagyon sokat kell várni. Amig az ilyen bandák hozzák a pénzt, ezeket fogják futtatni és sztárolni hiába vannak sokkal, de sokkal tehetségesebb és normálisabb zenekarok. Ők egyszerűen megmaradnak az underground szinten.

Nem elérhető raveon

• Garfield
  • **
« Válasz #2808 Dátum: 2007. Február 25., 13:55:32 »
év felfedezetje: Rúzsa Magdi

Nem mintha érdekelne ez az egész díjazás meg dalfesztivál, de kicsit sok már ebből a csajból. Amikor karácsony körül mosogattam, akkor a tévében épp ez a tag énekelt és már alig vártam, hogy vége legyen, borzalmas volt.

Egyébként a héten azon filózgattunk az egyik barátommal, hogy ki melyik/milyen koncertre mene vissza az időben.

A rock zenére kicsit visszakanyarodva, azt hiszem hiányzik egy új, de igazi egyéniség banda, akik helyretehetnék a fejeket a témában. Mellesleg jó lenne tényleg, ha akármilyen pop-kultúrális jelenséggel(legyen akár zene, film, képregény stb. az) előlépne valaki(k) és félrelökné ezt a műanyag/bulvár lázadósdit amit a Tökjó Hotel meg haszonszőrű társaik művelnek.

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2807 Dátum: 2007. Február 25., 11:33:08 »
Ja, tényleg!   Erre nem gondoltam: Év dala: Egy bolond százat csinál, Év pop albuma: Magna cum laude-minden állomáson, év felfedezetje: Rúzsa Magdi! Sajnos a többit nem mondták be a rádióba!
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2806 Dátum: 2007. Február 25., 11:26:27 »
Galamb: Ha már megtaláltad akkor be is írhatnád ide, lehet hogy mást is érdekelne.