A rock zenére kicsit visszakanyarodva, azt hiszem hiányzik egy új, de igazi egyéniség banda, akik helyretehetnék a fejeket a témában.
Hát estleg a Tankcsapda nem ilyen? Nem nagyon szeretem őket, de így az ismerősöktől azt hallottam, hogy ők a mai rockzene nagykutyái.
No. Szerintem a populárisabb vonulatban nem lesz egyéniség banda, hisz itt a fiatalok vannak megcélozva, pl. Paul McCartney-t és az uj Queen-t sem nyomják MTV-n, de a koncertjeiken mégis tömve vannak a házak. KISS-es hagyományokhoz hű pl. a Rammstein. Maidenhez hű egy csomo, a Helloweenhez az Edguy, meg maga az uj Helloween, a Guns hagyományait viszi a Velvet Revolver, aztán ott van a Muse, akik egészen egyéni zenét játszanak(és még MTV-sek is!), és rengeteg más. tehát vannak fasza, zeneileg is jo zenekarok, csak a tömegmédiát ez nem érdekli, főleg amig Beyoncé meg az RNB meg a sok néger húzza bőrt meg a pénzt a sok ugyanolyan számmal. Mondjuk itt is van kuriózum, a lack Eyed Peas legalább hajaz az eredeti hiphopra, és nem is olyan szörnyüek. de sajnos, a rockzenében hiába élnek a régi bandák (Maiden, Pink Floyd, Purple), hiába jönnek az ujak, erre már csak az fog felfigyelni, aki tudja, hol kell őket keresni.
És a tankcsapda. Hogy ők a mai rockzene nagykutyái... legfeljebb eladásokban, de szerintem nem nagyon érdemlik meg azzal a kópiazenével. A koncertjeik eleinte jok voltak, pogo meg sör meg minden, rákenroll. Most meg egy csomo pajtás áll a nőjével, és ha hozzájukérsz, károgni kezdenek. A Tankcsapdát az viszi, hogy mind egy büdös suttyó paraszt és mind egy egyetemista értelmiségi is ugyanolyan telipofával tudja ordítani a szövegeiket egy sörnél. Ráadásul nagyon nagy arcuk lett, példa erre a Szatmári SamFest, ahol a dán Manticora és az izraeli Orphaned Land fel tudott lépni, és mégis, a főzenekarként várt tankcsapda presztizsrombolónak tartotta a cuccot. Meg hogy esett az eső, de a szionpad fedett volt és párszázan voltak. A cuccra visszatérve, Lukács mindig ilyenekkel hülyiti az interjukban az embereket, hgoy elég egy gitár és egy erősitő, és mehet a buli. De a Sam Fest igen jol felszerelt szinpadját már szarnak tartotta, annyira hgoy fel sem léptek, a szervezőkkel összebalézva mentek haza. A magyar könnyüzenének az az ága, akik egy ilyen kiosztón nyugodtan ülhetnek, ők képviselik a rock feketebárány vonulatát a Ruzsamagdik mellet, hisz olyan is kell, annál több száj van befogva.
Amugy kicsit elkenődött a rúzsa, Magdolna!
A Sum41-ért tényleg, ők még bulisak voltak az akkori Linkinparkos keménykedések mellett, a számaik is jok voltak.
És hogy milyen koncertre mennék vissza?
Iron Maiden, Rock in Rio, 300 000 ember, első sor...
Ja. Ha valakinek van kedve, és szereti a képregény-vonatkoztatásu zenét, akkor szerezze meg az ICED EARTH - The Dark Saga lemezt. Az eredeti SPAWN sztorit dolgozza fel szövegileg és hangulatilag is. Sok idézetet is fel lehet lelni benne a képregényből, és feltünik a Violator, a Hunter, Chapel és még sokminden más. Valahogy jobban eltalálta az egész képregény hangulatát mint anno a film.
NO, mára ennyi, pusz:)