Ezt az "utáljuk a Tokio Hotel" jelenséget nekem vki magyarázza már el... egy olyan zenét játszanak, ami keveri vmeilyen szinten a rockot a sima populáris zenével, fiatalokra becélozva. 10 éve ezt bandákkal csinálták. most akkor mi az olyan nagyon rossz ebben?
Történelem: Egyrészt nem egy hülye találta ki azt a mondást, hogy a történelmet a győztesek írják. Másrészt én inkább tartanám még meg jó ideig ezt a régi típusú bemutatását a II. vh.-nak, mint a mostani pártatlan verziót. Amíg neonáci mozgalmak vannak a németajkú országokban, amíg egy nyugati országban előfordulhat az, hogy egy szélsőjobboldali párt kerüljön (igaz, csak ideiglenesen) hatalomra, amíg ennyire aktív a Klu Klux Klán, amíg vezető történészek arab országokban gyűlnek össze, hogy nyilvánosan tagadják a Holocaustot, addig inkább mossák át a gyerekek agyát, hogy a nácik voltak a legszörnyűbb emberek, akiket ez a bolygó vha a hátán hordott, és hogy Hitler volt a leggonoszabb vha élt személy, mintsem hogy a teljes pártatlanság és a mindenre nyitottság nevében elkezdjenek megint tömeges rasszista mozgalmak kialakulni (a francba is, elég volt kicsit keletre nézni pár igen érdekes vezető politikusért az utóbbi években, akármennyire is javult a helyzet...). A II. vh. egy háború volt. Nem voltak benne szentek. Csak győztesek, vesztesek, kívülállók és halottak. Ám attól még nem mindegy, hogyan kezeljük. Azt a háborút átszőtték az ideológiák. És nagyon veszélyes ideológiák. Ha tompítjuk az élét, azzal lehet, hogy történelmi szempontból jót teszük, de közel se biztos, hogy erkölcsileg is. Így is láthatóan egyre inkább kezdenek terjedni megint anyugati világban a szélsőjobb, de inkáb ultraradikális eszmék. A fenének se hiányzik még olaj a tűzre.
Ez az én véleményem.