Szerintem max. fél fokot döntött a lejtőjén, nem többet.
Hát lehet, hogy picit túloztam, mert azért elég fiatal voltam, amikor indultak a nagy ker.-csatornák, és még nem nagyon láttam rá a magyar társadalomra és kultúrára úgy egészében (valljuk be, nem is nagyon izgatott,), most viszont látom, picit mintha elhülyülne a nép. Kitünő példa a múltkor belinkelt "balázskukac"-os boriték képe. És azért ebben szwsz vastagon bent van a média is.
Például feltennék egy kérdést fórum média-ügyileg szakavatottabb tagjainak: Emlékeztek még, amikor az rtl -klub leadta a Világfalú című műsort, hétfőnként Maga a nagy "Győzike show" után -na most kéne egy hidegrázós smailey [erre szwsz tényleg nincs jó magyar szó] - valamikor este 11-kor? Viszonylag jó kis műsor volt igazi tévés szakember tolmácslásában (nem pedig egy "hú színész vagyok, meg az emberek vették a bulvárlapokat, amikben kivesézték a válásomat, ezért elmehetek "műsort vezetni" a Reggelibe"-tipusú emberkék). De persze, hogy a nézetségi mutatók nem szöktek az egekbe egy hétköznap, késő este adott műsornál. Most komolyan népi forradalom tört volna ki, ha estleg a Mónikát ("egy bankban dolgoztam, juhéé, akkor mindjárt lehet belőlem tévés tanácsadó") rakták volna volna estére, és egy pár fokkal társadalom építőbb műsor lenne helyén (nem bűn unalmas, elvont rendezésű riportfilmekre gondolok, hanem olyasmikre mint, talán a Frei dosszié)?Az emberek tényleg hosszú távon is hisztiznének, egy "Ma megmondom, hogy szerintem büdös a lábad, ezért elhagylak" tipusú téma miatt? Nem hiszem el, hogy ezekben a műsorokban tényleg olyan kultúrális értékeket közvetítenének, amik hosszú távon is hiányoznának.
VAJON TÉNYLEG AZ EMBEREK IGÉNYEIHEZ IGAZÍTJÁK A TÉVÉSEK A MŰSOR-RENDET, VAGY A MŰSOR-REND ALAKÍTOTTA KI AZ IGÉNYEKET?
Más téma: Valaki elmesélné ezt a tv-s Hulk sztorit, mert nekem homály: Bruce meghalt a sorozatban, és megjelent valami David Banner? Ő kicsodája Bruce-nak, és hogyan vált Hulk-á?