Van rá esély, hogy valmikor a hivatalosan kiadott klaszikus Star wars film képregények (lehetőleg a Special Editon, azaz a felújított változat) (Star Wars - The new hope, Star Wars - Empire Strikes Back, Star Wars - Return of the jedi) is megjelennik magyarra fordítva a Hálózsák oldalain???
Egyszer talán. Igazából mi is inkább az ismeretlenre koncentráltunk, hisz az eredeti történetet mindenki ismeri.
a klasszikus filmtrilógiát mindmáig nem adták ki (Mármint az eredeti filmképregényeket) magyarul, csak angol nyelven lehet hozzájutni pl. torrenten. Pedig jó lett volna ha kiadják, mivel enélkül nem teljes a gyűjtemény, nem kerek a történet. Reméltem ti tudtok ezen segíteni.
Az az igazság, hogy azért fordítok elsősorban ismeretlen képregényeket, mert az indíttatás nálam is ugyanaz, mint az olvasóknál - új történetet megismerni a SW világából. Az klasszikus trilógia szerintem van annyira ismert a film által, hogy nem kell reklámozni (hiszen az 1997-es 20 éves évfordulós special edition szinte minden rekordot megdöntött a mozikban, ami nem rossz eredmény egy olyan filmtől amit eredetileg 1977 ben mutattak be ). Másrészről Fazekas Attila rajzaival meg is jelent magyarul a IV. és az V. epizód.Ha azt a kettőt elolvassák az ismerőseid, és nem tetszik meg nekik, akkor szerintem úgyis mindegy...
Az az igazság, hogy azért fordítok elsősorban ismeretlen képregényeket, mert az indíttatás nálam is ugyanaz, mint az olvasóknál - új történetet megismerni a SW világából.
Az "olvasóknál", ahogy említed a Star Wars fan-okat, nem pusztán az az indíttatás, hogy új történeteket ismerjenek meg, hanem az is, hogy akár angolul, de méginkáb magyarul meg legyen az eredeti kiadás, a teljes kerek történet. Nem pusztán én vagyok egyedül, akik hiányolják a képregények időfonalából a klasszikus trilógiát.
Az klasszikus trilógia szerintem van annyira ismert a film által, hogy nem kell reklámozni
Nem hiszem, hogy az hogy a gyűjtők szeretnék saját anyanyelvükön olvasni az eredeti klasszikus trilógiát pusztán a filmek reklámjának számítana, sokkal inkább egy jogos igény kielégítésének.
(hiszen az 1997-es 20 éves évfordulós special edition szinte minden rekordot megdöntött a mozikban, ami nem rossz eredmény egy olyan filmtől amit eredetileg 1977 ben mutattak be ).
Nem is véletlenül adták ki a filmekkel szinte egyidőben kint amerikában, és a föld számos országában, (SAJNOS NÁLUNK NEM!!!! ) a Special Edition képregényeket.
Másrészről Fazekas Attila rajzaival meg is jelent magyarul a IV. és az V. epizód.
A Fazekas Attila féle változat, egyrész fekete fehér, másrészt, egy igazi Star Wars fan, egy igazi Star Wars gyűjtő (bár beszerzi azt is) elsősorban az eredetire hajt, mint én is.
Ha azt a kettőt elolvassák az ismerőseid, és nem tetszik meg nekik, akkor szerintem úgyis mindegy...
Az az ismerősőm aki nem szereti a Sci-Fi műfajt, az soha nem is fogja. Nem is miatta szeretném az eredeti trilógiát magyarul látni. Hanem magam, és a több tízezer Star Wars fan miatt, akiknek egy nagy űrt, jelent egyrészt a Star Wars képregények idővonalában, másrészt a gyűjteményükben az eredeti (nem a Fazekas féle) klasszikus Star Wars képregények magyar változatának hiánya.
Vagy talán úgy véled, hogy az angol annyira világnyelv, hogy mi magyarok menjünk a sunyiba, ha olyan (szerintem jogos) igényünk van, hogy a saját anyanyelvünkön olvassuk, ill a saját anyanyelvünkön legyen meg a klasszikus filmtrilógia képregény változata.
Ha pusztán reklámcélból fordítja valaki a Star Wars képregényeket, akkor az a személy ne nevezze magát Star Wars rajongónak, a Star Wars rajongás nem a reklámról szól, (régen rossz volna, ha csak arról szólna.)
Bocs, ha megbántottalak nem állt, és nem is áll szándékomban, pusztán azt szeretném ezzel kifejezni, hogy remélem, nem pusztán reklám célból fordítod a képregényeket, és így legalább te meg tudod érteni azt a jogos igényt, (Ha már a magyarországi kiadó, a Semic nem, hogy szeretnénk (többen is a rajongók közül) ha nem hiányozna a gyűjteményünkből a klasszikus Star Wars filmtrilógia képregény sem.
Tisztelettel, és kösznettel az eddigi munkáidért, munkáitokért: Talgorius Grendar