Valamikor anno bezélgettünk itt arról, hogy felújították a 13-as rendőrörs ostromát is. No megnéztem. NEm lett rossz, bár az eredeti azért veri. De eléggé nézhető, a mai kornak megfelelően felpörgették az akciójeleneteket, eléggé jól fényképezték. A szereplőgárda impozáns, Ethan Hawke, Laurence Fishburne, Gabriel Byrne és feltűnik a filmben egy öregebb, általam kedvelt színész, Brian Denehhy is, komolyan mondom már csak jelenléte is sokat emel a filmen.. A fegyverek hangja kellemesen mélyített egy kis basszussal, úgyhogy akik gerjednek a lövések hangjára azok is élvezni fogják a filmet.meg a fegyverek a mai kornak megfelelőek, léezrsegédfény, gránátvető, stb...
ha nem lett volna az előd, akkor is azt mondanám korrekt akció-thriller, így azt mondom egy elég jó remake. Nem éri el a klasszikust, (hiába no elfogult vagyok John Carpenterrel kapcsolatban ), de nem rossz, inkább önálló műnek tekintem, mint remake-nek.
UPDATE
Most néztem meg a White Noise című thrillert Michael Keatonnal. Komolyan mondom a kirázott a hideg a film néhány jelenetétől. Fülhallgatóval, kirekesztve a külvilágot összerezzentem egy-egy jelenetnél. Aki szereti a túlvilágról üzenő halottas thrillereket az nézze meg. Nem rossz, nekem tetszett, egyszer mindenképpen nézhető. De az biztos, hogy soha többet nem várom meg éjszaka a hangyákat a tv-ben..és hasonló dolgok.. Annyit azért még hozzátennék, hogy az utóbbi idők szerintem egyik legjobban eltalált thrillere, annak ellenére, hogy vannak nagyon erős hiányosságai, de az ötlet jó és nincs túljátszva......mindenhol. NEm pörgős, nem látványos, úgy értve, hogy nincs tele effektekkel, egyszerűen a megfelelő pillanatokban beijeszt.. Erős idegzetűeknek.
A másik film amit láttam az a Sahara. Korrekt kis kalandfilm, persze merít a nagy elődök munkásságából, de pergő és lendületes az akció-része. Laza kis kikapcsolódás, nagy életigazságokat ne várjon senki. Ha az első felén sikerül ébren maradni, akkor utána már felpörög a dolog. Egyszer nézhető. Ja és van benne William H. Macy, is.
Aztán Steven Segal visszatér.. Az Into The Sun c. filmjében nem nyújt semmi újat, a régit is csak nyögvenyelősen. Igaz soha sem a színészi játéka miatt szerettük, meg a mimikája miatt, de ha már az akciójelenetek sem stimmelnek, akkor.... szóval kicsit duci, kicsit öreg, de a mi Stevenünk Van benne verekedés, kardozás, lövöldözés, de valahogy mégsem az igazi... Egyszer nézhető... talán. (Kár érte, az utóbbi időben sajnos Segal mester nem igazán tudott kirukkolni semmivel amit megszokhattunk tőle.. hol van már a Nico, Ölve vagy halva, Úszó erőd, Lángoló jég.... marad a Patriot és társai... úgy gondolom ha nem tud valamit alkotni, akkor leáldozott egy újabb akciósztárnak. Kár érte, de nem adom fel, amire steven Segal van írva megnézem, hátha )
Bruce Willis nemcsak a Sin Cityben mutatja meg magát, hanem a Hostage c. Thrillerben is. A történet szokásos. A különleges osztag túsztárgyalója elront valamit, aztán egy év múlva az új életében..... ahol aztán... mindenki kitalálhatja a folytatást Nem rossz, egész jól sikerül felpörgetni a dolgot, már csak a szakállas Bruce miatt is érdemes megnézni, de aki szereti az efajta túszos történeteket annak ajánlom mindenképpen.