Van egy pár torrentoldal, ahol fent van egy csomó pankrátoros cucc. Ott szerintem lehetne találni K1-es dolgokat is.
Az én kedvencem az tőlle (Ignashov), amikor MMA-ban hoztak neki egy nagydarab pankrátort. A csávó játszotta az agyát, (jó, ez nálluk kötelező, el kell adni valahogy a műsort, ha már csak imitálják a bunyót, pedig milyen kemény volna, ha egyszer élesben verekednének ...) ő meg a szokásos hal-arcal áldgált, amíg el nem kezdődött a meccs. A csávó ráugrott volna, de ő mint egy táncos, egy laza mozdulattal odéblibbent. A csávót persze vitte tovább a lendület, négykézlábra esett, erre egy laza fejretérdeléssel megkínálta őt Ignashov... (ez MMA-ban szabályos). Az a vaddisznó még tántorogva mászkált négykézláb, de nem tudott felkellni. Ignashov meg még párszor fejentérdelte, - persze mint egy gép, semmi érzelem - aztán végül amikor már elég véres lett a padló úgy a 20. másodperc környékén megállította a meccset a bíró. Pedig az a vadállat nem adta volna fel, amíg el nem ájul, csak az idióta bírók mindig elrontják a mókát.
A másik meg amikor Mertzer (nehézsúlyú profi boxoló, olimpiai bajnok is volt amatőrként, kb. az özönvíz előtti időben. Noé bárkájára is csak valami gorillaként juthatott fel, akkora izomagyú állat) ellen verekedett. Azt tudni kell hogy a dél-afrikai fehér csávón kívül (bocs, nem jut eszembe a neve ) csak kivénhedt néhai sztárokat hoznak hatalmas csinadrattával (kb. mint a mostani Rocky , ami filmben még lehet jó, de ez itt a véres valóság). Közelről pokolian veszélyesek, de a lábuk az olyan mint egy 10 éves gyereké. Szóval a harci erejük az valahol a béka segge alatt van a K1-ben... És mindig nekik van a legnagyobb pofájuk. Szóval a csávó egy darabig hozta amit egy boxolónak kell, sőt, meg kell hagyni, hogy eléggé látványosan verekedett, boxban biztosan egy nagyon pöpec meccset hozott volna, de itt K1-ben ez csak időhúzásra volt jó. Ignashov tisztában volt vele, hogy a közönség nem szereti a 10 másodperces előadásokat, így hagyta egy kicsit hadonászni, hozzá sem nyúlt. Mikor a közönség megkapta azt a pár percet ami jár nekik, akcióba lendült: szarrá rugdalta Mertzer hurkapálcika lábait, ... (Ignashov stílusa úgye a Thai box, úgyhogy szerencsétlen faszi jól kifogta ) A lényeg, hogy pár bivalyerő rugás után feladta a csóka, a segítői cipelték le a pályáról, lógó nyelvel. Kb. olyan feelingje volt a dolognak, mint amikor apuka a játszótérről ölben viszi haza a gyerekét, aki felhorzsolta a lábát . Esküszöm, a mókus kis híján elsírta magát, pedig bőven 100kg környékén volt, és az eredményeinek nem ezt kellett volna sugalnia. Pedig a beharangozó "óriási" párharcként állította be. Summa-summárum a boxolók egy forintot sem érnek a K1-ben, (kívéve a szakállas dél-afrikai-t, bár ő is már 40 elmúlt... ) mégis úgy hozzák őket mintha muszáj volna. Aránynövelésnek mondjuk jók, de fölöslegesen égetik magukat.
Kár, hogy leválasztották a 75kg alattiakat egy külön csoportba, (World max) mert imádtam nézni, ahogy a thaiföldi harcosok rommá vernek szinte bárkit. Gyakran megesett 40+ kg-nyi különbség is, mégis izgalmas csatákat hoztak. Még Sefot is lerugták egyszer így. Sajna a WM már nem olyan izgalmas, inkább csak taktikai csata, amiben nem túl sűrűn van már K.O . Nameg az MMA-t is mellőzik mostanában sajna. Ezek melett nem mozdítja túlzottan elő a K1 elterjedését egy ilyen */=@# - ráadásul ritka unalmas világbajnok. Valami fanatikus japcsi pszichopata Musashi-fan felszeletelhette volna még a torna előtt egy szamurájkardal. Az idei szezon volt a mélypontja a K1-nek. Persze a döntőt még nem láttam, de idén sajna nem túl sok jó dolog történt a sportágban. Talán csak LeBanner "visszatérése", akit szívesen láttam volna a trónon , megérdemelné már igazán.