Szerző Téma: Sztrájk topik  (Megtekintve 204245 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #179 Dátum: 2006. November 06., 14:24:17 »
Nem szándékoztam igazán beleszólni ebbe az egészbe, de azért egy valamit megjegyeznék a véleményezéssel kapcsolatban. Igaz, hogy esetleg unalmasnak tűnhet, hogy "köszi, mint azt már előttem 627-en is leírták", de azért higgyétek el, jólesik. Másrészt soha, senki ne szégyellje a véleményét vagy a kérdéseit csak azért leírni, mert úgy érzi, hogy "ejnye, ilyen nagy rajnogókhoz képest én csak gyenge kezdő vagyok", mert személy szerint még senkinek nem haraptam le a fejét, és szerintem alapvetően ez a fórum elég nyitott és toleráns a kezdőkkel szemben is, értem úgy, hogy hajlandóak vagyunk válaszolni.
Szóval a véleményezés: nem feltétlenül kell műelemzéseket írni, de személy szerint valami olyasmire gondolok, amiket én magam is felszoktam vetni a saját "gyermekem", az Avengers fórumában, az éppen kikerült munkáinkkal kapcsolatban, vagy a CoMor fórumában (akit érdekel nézze meg), azaz: "Hm, hogy lehet, hogy Energikon él, pedig tudom, hogy már kétszer is meghalt?" vagy "oké, a történet, beírás, fordítás, stb. tetszett, de azért az mekkora baromság, hgoy a 8-ik oldalon egy ilyen blőd megoldással ütik le a gonoszt", stb. stb. Szóval amit mondani szertenék, én személy szerint egy olyan hozzászólásnak, vagy reakciónak is örülnék, ami esetleg egy adott témát, egy mozzanatot, vagy kérdést ragad meg a képregényből, egyfajta gondolat ébresztőnek, amit aztán ha az ember felvet, akkor a többiek (legrosszab esetben én   ) megválaszolok, lereagálok.
Bocsi, sajnos nem igazán tudom megfogni, hogy mire gondolok, de ha valaki megnézi a CoMor fórumán az utolsó pár hozzászólásomat, az  érteni fogja. VAgy ha valaki emlékszik, hogy a legutolsó Avengers-re reagáltam valami olyasmit, hogy "mennyire baromságnak tartom, hogy Amerika Kapitány minden reggel egy szaltóval ugrik ki az ágyból. Szerintetek?"
Na, most valahogy nem megy igazán, de talán érthető. Akinek meg nem, az nyugodtan kérdezze meg priviben.  
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető Petyaman

• Sólyomszem
  • *
    • http://
Sztrájk topik
« Válasz #178 Dátum: 2006. November 06., 14:22:13 »
De kemény, Talléros lettem!  

Mintha kezdenék hozzászokni ehhez az egészhez, pedig télleg utáltam fórumozni.

Amúgy most vettem észre a 300 c. sorozatot. Spártai háború?! Leonidas király?! Na ez érdekel.

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
Sztrájk topik
« Válasz #177 Dátum: 2006. November 06., 14:20:36 »
Az ember legtöbbször magának ír be. Pl. én az MGS-t kifejezetten önző célból csinálom: azért, hogy én elolvasshassam. Ha én nem teszem, akkor valószínűleg soha nem olvasom magyarul. Éppen ezért nem feltétlenül azt kell értékelni hogy megvan a képregény magyarul, hanem azt hogy elérhetővé van téve mindenki számára. Hányan vannak, akik verseket írogatnak a saját szórakozásukra? Sokan. Ők legtöbbször nem osztják meg a művüket másokkal. A honosítás is bizonyos szemszögből alkotói munka, persze a honosító keze meg van kötve elég rendessen. De többnyire hogy a magyar "végtermék" milyen lesz, a saját kreativitásán múllik. Szóval az elkészítés öröm, a megosztás az ismert okok miatt már nem feltétlenül az. Ha még le is húzzák amit csinál, az meg önbizalom csökkentő. Az első pár képregénynél még izgultam hogy milyen lesz a fogadtatás, ma már nem érdekel. Elismerem, hogy a megosztás öröme már a múlté, és bizonyos emberek miatt kifejezetten nyüg. De a beírás az továbbra is tetszik. Van egy pár cucc így is kész, amit más lehet hogy soha nem fog látni. Ha megszünne az oldal akkor is biztosan pár képregényt megcsinálnék saját magamnak, esetleg azoknak megmutatva, akik értékelnék, vagy építő jellegű kritikával tudnák lehúzni.

Nem elérhető Petyaman

• Sólyomszem
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #176 Dátum: 2006. November 06., 14:08:21 »
Láttam, többen is említették Vérvörös Birodalmat, nekem is a kedvenceim közé tartozik mert mindig minden Star Wars cucc a jedikről meg a sithekről szól mostanában, és már régen szerettem volna megtudni a rejtélyes vöröspalástos császári testőrökröl egy pár dolgot meg egy két sztorit.

Amúgy ha már testőrökről beszélek, Grievous tábornok (remélem jól írom) robot-testőrei nekem valahogy jobban tetszettek.

Egyébként nem értem miért hanyagolták el a Lucasarts-osok a Császári Testőrség témáját, szerintem sokakat érdekelne pl. egy játék amiben egy testőrt lehetne irányítani, és mindenféle küldetést kéne vinni. Már ha télleg olyan tökösek mint a Vérvörös Birodalomban.  

Nem elérhető wmitty

• Mulder ügynök
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #175 Dátum: 2006. November 06., 14:05:42 »
Izsooknak és másoknak korábbról:
ezt a "csak regisztrációval... az megoldaná" dolgot én sem értem. Mit old ez meg?

Amikor valaki előre engedek a villamosra felszállásnál vagy a bolt ajtajában, elsősorban azért teszem, mert így érzem helyesnek, tehát nekem magamnak, benne okoz örömet ("hű, de udvarias srác vagyok"). Ugyanakkor azt is gondolom, hogy az előre engedett illetőnek is jó, több szempontból is. Gyakran pedig fel is háborodom - szigorúan csak magamban -, mikor valaki ezt nem köszöni meg, még egy mosolyt vagy fejbólintást sem kapok "érte". Lett légyen az terhes fiatalasszony vagy idős bácsi.
Ellenben: képtelenség volna az az ötlet, hogy "csak akkor leszek valakivel udvarias az utcán, ha előtte kitöltetek vele egy nyilatkozatot, hogy ő visszaigazolja az én kedvességemet, és ezt akár a bíróság előtt is hajlandó tanúsítani".
Ugyebár, gesztusokról, emberi reakciókról és kommunikációról beszélünk - úgy érzem, ez jelen oldal csalódott működtetőinek a szándéka -, nem pedig szabályokról, mechanizmusokról, kötelezvényekről, bárminek is az erőltetéséről.

Nem elérhető wmitty

• Mulder ügynök
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #174 Dátum: 2006. November 06., 13:59:26 »
Nem akarok "ünneprontó" lenni, és kérek mindenkit, ne is értsen félre, de: ugye annak, aki egy képregényt beszerez, magyarra fordít, beír vagy nemtudoménmilyen módon közzétehetővé tesz - annak ez neki magának (is) örömet okoz?! Nagyon bízom benne. Mert ha nem, ne tegye. Akkor ér az egész valamit, ha az örömünk közös. Ha mindenki megtalálja a számítását. Azért van az egész, nemde. Ebben és csakis ebben az esetben tudom teljes mértékben elfogadni, megérteni annak a csalódottságát, aki arra vágyik, hogy a közös öröm bizonyítékait - számára ismeretlen emberek (az oldalt látogató letöltők) részéről - érezhetően, kézzelfoghatóan tetten érhesse (ezek volnának a beírások a fórumba). Csalódott, ha nem talál ilyeneket. De ha ez már azzal is együtt jár, hogy az eredeti, személyes örömét is elveszti/elvesztette ebben a tevékenységben (honosítás), akkor nincs mese, abba kell hagyni. Ez nem megy, csak élvezetből. Vagy tévednék?

Nem elérhető izsook

• Donald kacsa
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #173 Dátum: 2006. November 06., 13:55:37 »
Akkor Én is jelezném, hogy rajtam és kollégáimon mélységes bánat lett urrá mikor megtudtuk, hogy az oldal szünetel. Főleg a Forgotten Realmos képregényt sajnálom, mert nagyon kíváncsi lettem volna a száműzött befejezésére, de  nem  

A nem reagálásokat a topikba Pl.: regisztrált belépéssel való letöltés már meg is oldotta volna

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #172 Dátum: 2006. November 06., 13:34:38 »
Köszi talgaby, Gabe. LE A KALAPPAL. Remélem Hosaka válaszolsz majd, tényleg érdekel, mit írsz majd.
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 06., 13:41:01 írta galamb »
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #171 Dátum: 2006. November 06., 13:27:46 »
A scan beszerzésétől a hírek megírásáig (úgye, az oldal is hozzátartozik, rengeteg munka van vele) cirka 15* óra. Darabja. De ha valaki egy 100+ osba kezd, akkor fölösleges számolni, mert ilyesztő szám jönne ki  . A 15 óra egy "haladosabbra" vonatkozik. A Street Fighter pl oldalszámtól függetlenül nem az. Ezért bántó ha követelőznek egyesek, hogy ez vagy az miért nincs már. Az idő nagy úr... A szabadidő meg mégnagyobb.

Igaz, ami igaz, vannak szerencsésebb sorozatok is, ami gyorsabban megvan, mint pl. az MGS. Az max. 8 óra. De az a ritkább, mert írtam már be 8 oldalas képregényt egész nap is. De lehet pl. tökölni egész nap is egyetlen bóritóval.

*A 15 órába a fordítás időtartalmát is beleértve, amit talgaby lentebb említett.
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 06., 13:31:41 írta Gabe »

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #170 Dátum: 2006. November 06., 13:25:49 »
lehet hogy egy pettyet OFF lessz de kezdem egyre inkább érteni (és elfogadni akármi is lessz a vége) az alkotók döntését (és sajnos most tudatosult hogy ehhez én is hozzájárultam bár nem ez volt a számdékom, még ha ez is érződött is ki belőle)
Ez a megvilágosodás az XFanzine-on olvasott olvasott egyik hozzászólásokból, és ennek a topicnak a folyamatos követéséből jött.
És valóban ez lehet ami a leginkább bosszantja a honlapot készítőket:

Hétről, hétre felteszik a rengeteg idejüket és munkájukat felemésztő honosításokat, és rengetegszer csak annyi a visszhang "jó volt , mikor jön a következő??"    és ezt nem mindig csak pusztán kedvcsináló érdeklődésként, hanem már egyenesen követelésként is értelmezhették a HZS tagok (ezúton ismételten bocsánatot kérek ha követelőzőnek tűntem volna)

Bocs ezen hozzászólást 13:15-kor kezdtem és mikor befejeztem látom hogy enyhén okafogyott    mivel már ti is kifejtettétek ezt bővebben.
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 06., 13:32:31 írta beigli69 »

Nem elérhető lyrán

• Sólyomszem
  • *
    • http://diakjog.hu
Sztrájk topik
« Válasz #169 Dátum: 2006. November 06., 13:20:54 »
Idézet
Mindenki szedje ossze gondolatait, es egymas betamadasa helyett irjon egypar sort kedvenc kepregenyerol, amit itt olvasott.

Gorgonitához csatlakozva köszönet Edinának és Dórikának az Aqablue honosításáért.
A Bradbury adaptációk számomra kiemelkedő élményt jelentettek. Kedvenc történeteimet láthattam más szemein keresztül. Köszönet érte!
És köszönet a sok Star Warsos ínyencségért. Egyetlen rajopngóért sem tehettetek volna többet.
És folytathatnám a sort a kedvencek felsorolásával.

Én mindig ezt szerettem ebben az oldalban. A sokoldalúságot. Mindenféle képregény megtalálta a helyét. Köszönhetően a nagy honosító csapatnak és annak izlésének.

Szóval köszönet a folytatástól teljesen függetlenül!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Sztrájk topik
« Válasz #168 Dátum: 2006. November 06., 13:17:29 »
Idézet
Amúgy pedig, a Hzs tagoktól kérdezném: kb mennyi idő egy olyan 20-on oldalas képregény (mondjuk egy Tarot) honosítása?
Erősen változó. A fordítás a képregény típusától, szövegmennyiségtől és annak nehézségétől függően 2-12 munkaóra között ingadozhat, átlagosan 4-4.5 körül van (nálam kicsit kevesebb, de főleg a könnyebb szövegek miatt). Ez egy fél délelőttöl egészen egy hónapig is eltarthat valós időben. A beírás megint a scan minőségétől, retusálandó dolgoktól függ, de kb. ugyanannyi időt vesz el, mint a fordítás, de jó eséllyel többet. Ha a kettőt egyszerre csinálja vki szövegkönyv készítése nélkül, akkor egy kicsit kevesebb is lehet, de nem számottevően.

Szakmai rovatunkat hallották.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető gliskard

• R2-D2
  • *
    • http://gliskard.ultraweb.hu
Sztrájk topik
« Válasz #167 Dátum: 2006. November 06., 13:15:25 »
...igazatok van!

Nem vagyok formuba irkálós fajta (kritizálni nem szeretek, honositásoknak irányt szabni szintén botorság lenne részemröl, hiszen ami nekem nem tetszek az másoknak igen és forditva.) de valószinüleg tényleg "szar" lehet, ha nincs vagy csak minimális a visszajelzés az ember munkájával kapcsolatban. Személy szerint köszönöm az eddigi munkátokat, különösen a Firece, Aquablue, Y-Man, SW - Vérvörös Birodalom, Ürszellem, Superman - gyökerek comix-ok magyaritásait. Szomorú lennék ha ezekböl a le nem zárultak eltünnének...
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 06., 13:18:54 írta gliskard »

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #166 Dátum: 2006. November 06., 13:05:25 »
Idézet
Ha a véleményezés ennyire szükséges és kívánatos a készítők számára, akkor az oldalt kell úgy megoldani, hogy csak azok olvashassanak, akik véleményeznek... Nem vagyok nagyon gyakorlott php programozó, de szvsz ezt le lehet kódolni. Akkor aztán csak az fog letölteni, aki véleményezett is...
Csak 1 kérdés: Ha ilyen rendszer lenne, akkor véleményeznél te is, vagy inkább nem olvasnál?
 Nem értem, hogy miért csak akkor csinálnak meg valakik valamit, ha az  kötelező. Akkor miért nem lehet fórumozni, ha csak simán kérik az embertől.
 Persze, ha inkább ebben a helyzetben nem olvasnál, akkor nem szóltam semmit.
 Amúgy pedig, a Hzs tagoktól kérdezném: kb mennyi idő egy olyan 20-on oldalas képregény (mondjuk egy Tarot) honosítása?
KEDVES NEM-FÓRUMOZÓK: Gondolom egy félnap azért rá megy a honosításra. Viszont egy rövid "tetszett (vagy nem) ez a rész is, nem találtam hibát (vagy éppen találtam) a honosításban, köszi srácok" hozzászólást szerintem 5 perc alatt be lehet vésni.
 Hiszen asszem egyszer Micho, vagy Talgaby mondta, hogy nem műelemzést várnak az embertől.

Mindenki ismeri a mondást: "Néma gyereknek anyja sem érti a szavát!: Nos, lehet, hogy azért a HZS-tagok szuper honosítók, de azért ne várjatok tőlük gondolatolvasást is!
 Hiszen, ha én is Honosítanék egy képregényt, amit el is olvasnának mondjuk 50en és mindnyájuk oda lenne érte, de  a fórumban csak 5, 6 ember véleményezné, akkor én is azt hinném, hogy csak 5, 6 embernek tetszik, és Én hagynám a fenébe.
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 06., 13:08:03 írta galamb »
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető hegyitomi

• Kázmér
  • **
Sztrájk topik
« Válasz #165 Dátum: 2006. November 06., 12:15:05 »
Kedves Hosaka

Habár a szeméyeskedést én sem tartom szerencsésnek,  (ettől függetlenül Daredevil minden szavával még a trágárakkal is egyetértek) ,most kénytelen vagyok mégis megtenni. Ugyanis hozzászólásod annyira tipikusnak már mondhatni unalmasnak mondható, hogy az már fáj.Ha egyszer azt írod:

Idézet
Én mindenesetre reménykedem, hogy meggondolják magukat,

ami nagyon szép Tőled. Egészen addig, amíg az ember nem olvassa el hozzászólásodat és szembesül azzal, hogy Te leírtad x-szerre is azt amit mindenki más, és amivel (joggal) tele lehet a f***a az alkotóknak (meg lassan az enyém is). Ha tényleg "reménykedsz" miét nem veszed a fáradságot, hogy elolvasd az egész topikot?

HA nem lenne egészen tiszta leírom, hogy mire gondolok:

Idézet
könyörgöm nehogy már muszály legyen

Idézet
Ha a véleményezés ennyire szükséges és kívánatos a készítők számára, akkor az oldalt kell úgy megoldani, hogy csak azok olvashassanak, akik véleményeznek...

Elöször is nem "kell" mert ez egy saját erőből, időből létrehozott vállalkozás, ahol az alkotókra nézve semmi sem kötelező. Biztos vagyok benne, hogy Te ezt nagyon jól tudod meg mindenki, akik szerint bármi is "kell", de azért nehogy már ránézve bármi is "muszáj" legyen.  

Idézet
Nem vagyok nagyon gyakorlott php programozó, de szvsz ezt le lehet kódolni. Akkor aztán csak az fog letölteni, aki véleményezett is...

Valóban. Közülük sem nagy Php-s senki egy teljes oldal készen megvásárlása meg súlyos százezrek.De ezt már leírták. Még ha felajánlanád, hogy megcsinálod á-tól z-ig az egészet érteném ezt a beírást de így...

Idézet
Mondjuk ez azért  elég idétlen rendszer volna...

Tényleg? Akkor tippelj egyet miért nem csinálták meg?

Idézet
Értem én, a készítők törekvését, csak  szerintem nem a legjobb módját választották a dolognak...

Hát, hogy érted-e azt erősen kétlem mert akkor nem ilyen hozzászólásokat írnál. Ez az utolsó mondat meg tipikusan a "magyar foci" szindróma. Hozzá ugyan nem teszek semmit de ha történik valami az "szerintem nem a legjobb módja". Lassan lehetne nyitni egy topikot "Te, hogy csinálnál leállást ha tele a hócipőd?" címmel. Figyeld meg 50 ember 170 féle megoldást alkalmazna.  

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #164 Dátum: 2006. November 06., 12:13:42 »
Idézet
Mindenki szedje ossze gondolatait, es egymas betamadasa helyett irjon egypar sort kedvenc kepregenyerol, amit itt olvasott.
 Az Aquablue nélkül szegényebb lennék egy fantasztikus utazással.
 Az Y-The Last Man nélkül egy tanulasággal.
 A Powerless nélkül meg erőtlen lennék.

"Nem ugorhatsz fel, amíg le nem értél annak az aljára, amibe beleestél."
  jms - Midnight Nation

Nem elérhető Blixxxa

• Batman
    • http://-
Sztrájk topik
« Válasz #163 Dátum: 2006. November 06., 10:54:36 »
Na... Hát csak kapkodom a fejem, hogy mi megy itt...  
Mint "öreg" HZS-s motoros, bár nem csináltam képregénydömpinget, de azért van fent egy jó pár munkám - és lesz is - nem is tudom mit mondjak.  

Kihaeennem - örülök hogy ezer év után itt vagy, és talán az eddigi legértelmesebb hozzászólásoddal emelted a lassan mocsárba sűlyedő fórumot.  

Én sem vagyok NAGY FÓRUMOZÓ, de ha van valami közölni valóm, azért itt vagyok és írók. Nem értem azt, ami itt folyik most. Lehet a szünetet hisztinek tartani, követelőzni, dühöngeni... de lehetne értelmes, okos hozzászólásokat is írni -ahogy tették sokan -, de nem szabad úgy, ahogy ti teszitek: Daredevil, pepo05 és még páran! Srácok! Nem szabad így lenézni másokat! Tisztelni kell mások véleményét is. Ha valaki otromba módon reagál, akkor legalább Ti, akik már itt vagytok egy ideje, ne vegyétek fel a kesztyűt azonnal, mert így csak olyanok lesztek ti is, mint akit ledorongoltok.

És még annyit (Daredevilnek), ilyet hogy mondhatsz az új fórumozókra? Még ha eddig nem is írtak, bármi is volt az indokuk, inkább biztatni léne őket, örülni nekik,
hogy nem mindegy nekik, mi lesz velünk.

És még mielött valaki offolni akarna, ez nem akart személyeskedés lenni, senkit nem akarok megbántani, se DD-t sem pepo05-öt, mert itt voltak, itt vannak és remélem lesztek is, csak néha el kell számolni 10-ig, aztán... Értitek?

És mivel jövő héten Börzé, lehet jönni, kérdezni érdeklődni csevegni (itt a HZS tagok elfogadják a támogatást, de csak így:  ) és nem utolsó sorban vásárolni. És jól érezni magunkat. Ez régen egy nagy csapat volt. Sok minden változott, de ez nem változhat.

Na csak ennyit akartam. És ha majd megint megnyitunk, akkor majd jó kis meglepiket vágok Szimonz kollégámmal a képetekbe... grátisz. Aki akar az majd véleményez, aki meg nem, az nem. Ennyi. Akkor is csinálni fogom és azt amit én akarok.
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 06., 11:24:18 írta Galen »
THIS IS NOT THE END
[img]http://halozsak.tlof.hu/_mas/upload/blixxxa/BlxHZS.jpg" border="0" alt="IPB Image" /]

Nem elérhető Hosaka

• Mulder ügynök
  • *
    • http://hosaka.uw.hu
Sztrájk topik
« Válasz #162 Dátum: 2006. November 06., 10:39:34 »
Idézet
De  honosított képregények bemutatása egy weboldalon sem  
Azért ez nem ugyanaz...

Persze, hogy nem kötelező honosítani a képregényeket, és persze, hogy nem kötelező ezeket közzé tenni, de könyörgöm nehogy már muszály legyen akár egy sort is írnia bárkinek a képregények olvasgatása után, ha nem akar, vagy ha lusta, vagy ha akármi is van vele...

Ha a véleményezés ennyire szükséges és kívánatos a készítők számára, akkor az oldalt kell úgy megoldani, hogy csak azok olvashassanak, akik véleményeznek... Nem vagyok nagyon gyakorlott php programozó, de szvsz ezt le lehet kódolni. Akkor aztán csak az fog letölteni, aki véleményezett is...

Mondjuk ez azért elég idétlen rendszer volna...

Értem én, a készítők törekvését, csak szerintem nem a legjobb módját választották a dolognak...

Én mindenesetre reménykedem, hogy meggondolják magukat, azonban akkor sem fogok minden letöltés után ideirogatni, ha nincs konkrét véleményem, vagy problémám...
4 8 15 16 23 42
Et in Arcadia ego

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #161 Dátum: 2006. November 06., 09:59:04 »
Idézet
Azt gondolom, hogy a  vélemény kinyilvánítása nem lehet kötelező.
De  honosított képregények bemutatása egy weboldalon sem  
 Politikai kérdésben 100000000szeresen egyetértek!
 Kihaeennem: Majdnem olyan megható voltál, mint a Halálsoron!    Nekem a Hzs volt az első képregényes oldalam, és vagy ezért, vagy csak a légkörért és a desingért, vagy csak mert minőségi anyagot nyújtanak itt nekünk, de nekem is ez az abszolút kedvencem.  Köszönöm fiuk, lányok!
  Kaine: Ez az infó új nekem: Nagyon, nagyon GRATULÁLOK!
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 06., 10:00:18 írta galamb »
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Hosaka

• Mulder ügynök
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #160 Dátum: 2006. November 06., 08:33:24 »
 Azt meg végképp elfogadhatatlannak tartom, hogy politikával fertőzzük meg ezt a fórumot bármilyen formában!!!!  
4 8 15 16 23 42
Et in Arcadia ego

Nem elérhető kihaeennem

• Kázmér
  • **
Sztrájk topik
« Válasz #159 Dátum: 2006. November 06., 03:06:53 »
Sziasztok!

Aki regota forumozik, annak ismeros lehet a nevem, annak idejen tobbe-kevesbe rendszeresen ( valojaban eleg rendszertelenul )velemenyeztem kepregenyeket, foleg a Hzs-n, Spidertom-on, Nitro-nal, es elvetve a tobbi oldalon is. Akkoriban rengeteg honositott kepregenyt olvastam, szinte mindent letoltottem, kepben voltam, mikor hol es mi volt a frissites.
Egy ideje mar csak elvetve olvasgatok honositott kepregenyeket, es a forumokon sem vagyok aktiv.

Mindig is a Halozsak volt a kedvenc oldalam, ezt soha nem is titkoltam.
Hogy miert?
Mert tetszett a design, konnyen attekintheto volt, es mindig talaltam rajt valami meglepetest…
Kellemes emlekeim kotodnek ehez az oldalhoz. Lehet, hulyen hangzik, de volt valami hangulata, ami megfogott.
Annak ellenere, hogy mostanaban csak nagyon keves netes kepregeny olvasok es azt is csak elvetve, a Halozsak-ot mind a mai napig naponta meglatogatom. Tartsatok hulyenek, szentimentalisnak, de nekem a Zsak nem csak a honositott kepregenyeket jelenti, hanem regen elmult szamomra kedves dolgokra emlekeztet. Azokra az idokre, mikor a legnagyobb gondom az volt az eletben, hogy kedvenc oldalaimon volt-e frissites,  es hogy milyen prioritas alapjan olvassam kedvenc kepregenyeimet.
A kepregenyek vilaga csodalatos vilag, ha az ember belemerul, eltavolodnak a gondok, egy egeszen kulonleges vilagba lep at, ahol minden megtortenhet.
A nyugalom szigete, ahol az ember elrejtozhet amindennapok gondjai elol. A fantazia csodalatos dolog! Ezt jelentettek es valamilyen szinten jelentik nekem mind a mai napig ezek a rajzos tortenetek.
Es ehez az elmenyhez nagyban hozzajarultak azok az emberek, akik faradsgos munkaval magyarul is elerhetove tettek ezeket a torteneteket.

Szamomra ez a ‘sztrajk’ azert elkeserito, mert rossz erzessel tolt el, hogy azok az emberek, akik ezt az aldozatokkal teli ( ido, energia ) munkat veghezvittek, ugy erzik, a munkajukat nem ertekelik. Ez nem igy van. Ezer hala eskoszonet Nekik mindenert! Nem az faj, hogy nem folytatodik kedvenc sorozatom, hogy nincs frissites, hanem az, hogy azok, akiket nagyra tartok, annyire megkeseredtek, hogy sztrajkot hirdettek. Valamilyen szinten megertem Oket, de csalodas szamomra is, hogy ennyire kilatastalannak erzik a helyzetet es haszontalannak a munkajukat. Pedig nem az, mert rengeteg embernek okoznak oromet vele. Remelem azert hosszu tavon a szep emlekek maradnak meg nekik, es nem az, az erzes, amit most erezhetnek. Mindig felneztem rajuk, mint altalaban az elkotelezett emberekre. Ok nem csak elkozelezett kepregenyrajongok voltak, hanem kozszolgalatot is vegeztek, onzetlenul, idot es energiat nem sajnalva. Es ezert tisztelet jar.

Melysegesen elkeserit, ami ebben a topicban megy. Konkretan az, hogy szemelyeskedesig fajultak a dolgok. Szerintem ahelyett, hogy az emberek egymast hibaztathatnak, el kellene gondolkodni azon, hogyan lehetne a helyzetet menteni.
Javaslom, hogy evezzunk nyugisabb vizekre. Allitsunk emleket a Halozsaknak, amig szunetel. Mindenki szedje ossze gondolatait, es egymas betamadasa helyett irjon egypar sort kedvenc kepregenyerol, amit itt olvasott. Mutassuk meg forditoknak/beiroknak, hogy munkajuk  milyen sokat jelentett Nekunk! Irjatok meg a Zsakkal kapcsolatos pozitiv elmenyeiteket, mondjatok el, miert fonotsabb Nektek ez az oldal, mint a tobbi hasonlo jellegu!
Lehet, hogy eso utan koponyeg, de szerintem jobb kesobb,mint soha!
Ez most lehet, hogy hulyesegnek tunik, de tobb ertelme van, mint hozongeni, vagy egymasnak esni.
Ne fajuljanak a dolgok ‘polgarhaboru’-va, hiszen mind egy oldalon allunk!

A Halozsak oldalan!

een

Nem elérhető Petyaman

• Sólyomszem
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #158 Dátum: 2006. November 06., 01:15:33 »
Daredevil:

Mivel én is újoncnak tartom magam, ezért ha mást nem is, de úgy érzem, erre reagálnom kell.

Először is a legfontosabb: Kikérem magamnak, hogy Gyurcsányhoz hasonlíts!!!
Milyen alapon hasonlítasz számodra tökismeretlen embereket, akiknek az egyetlen hibájuk -az oldal szempontjából- az, hogy nem fórumoznak, ahhoz a tolvajhoz aki egy országot lop meg, csal és hazudik, és a lopott pénzt az állampolgárokon akarja behajtani?

Másodszor: Hogy miért most (egyékbént nem is most, hanem még szeptember elején, ha jól emlékszem, de tökmindegy) jöttem? Amúgy semmi közöd nincs hozzá, de azért válaszolok. Egyszerűen azért mert nem szeretek fórumozni és kész.

Harmadszor: Vészhelyzet? Na ez is érdekes.  Ha pl. egy családtag egy hirtelen baleset miatt élet-halál közt fekszik az intenzíven, na AZ vészhelyzet. Ám ha nálad az a vészhelyzet, hogy egy képregényes oldal ideiglenesen szünetel, akkor gratulálok.

Végül, de nem utolsósorban:

Idézet
Másodjára is kérem mindenki elnézését a sok helyen durva hangnemért, de inkább ez, minthogy lerombolja a házam dühömben.

Tehát vagy káromkodás, vagy törés-zúzás? Na ehhez csak annyit, hogy te is érdekes ember lehetsz.  

Amúgy biztos sok ellenséget szereztél magadnak, de én nem vagyok köztük, csupán a hangnemre és az osztásra reagáltam.
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 06., 01:22:19 írta Petyaman »

Nem elérhető Konrad

• Sólyomszem
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #157 Dátum: 2006. November 06., 00:21:13 »
Idézet
DD: és én még azt hittem én voltam dúrva   Amúgy igazad van.
Valóban nem voltál ennyire durva de te rögtön személyeskedtél.
És ha valóban erre ez a stílus a trendi (gondolom fletó után szabadon) hogy mindenkit jól leabáljunk, akkor érhető hogy miért nem fórumoznak annyian.
Bár úgy tűnik szerencsére ez csak DD-ra és rád igaz.
Nem tudom miben van igaza?
Eleve elveszi a bizalmat az újaktól - úgy tűnik hogy esélyt sem ad hogy bebizonyítsák. A stílus pedig szintén őt jellemzi, ahhoz nem kell mit hozzá fűzni. Nem csak így lehet kifejteni a véleményünket, pár sör/kupica után még megérteném.
Reagálok mert igazságtalan amit írsz és mert csak ezaz egy topik van és te is ide írtad ezeket.

Egyelőre várok hogy mi lesz, hiszen most egyebet nem tehetünk, de pont az ilyen stílusú emberek miatt kerülöm a fórumokat. Nem azzal van a baj hogy trágár hanem hogy személyeskedik mikor nem is ismeri az illetőket. A neten ilyet szimpla barbárság tenni. Én is tudok anyázni látatlanba, de azzal csak ellenszenvet váltanék ki. Valóban hatásos, csak nem azt a célt éri el.
Na anyázzatok ha ez esik jól - ez természetesen nem a HZS-nek szól.

A HZS-nak:
Ha tényleg ilyen fontos a fórumozás akkor vezessetek be regisztrációt, és akik nem fórumoznak x mennyiséget és/vagy y idő után akkor annak töröljétek a regjét. Lehet hogy én is törölve leszek, de jobb ötletem nincs.
[img]http://kepfeltoltes.hu/061118/gladys02_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border="0" alt="[LightningWorld] Image" /]

Nem elérhető pepo05

• Predátor
Sztrájk topik
« Válasz #156 Dátum: 2006. November 05., 23:53:22 »
No, ha már a tagok is hozzászólnka a dolgokhoz, én is megtöröm a csendet.
Először is, Kaine-nek tökéletesen igaza van minden szempontból. E a maximum, ami egy honosítóval történhet, ha kiadóvá válik. Mellesleg a Spidertom fóruma él, ha tetszik az, amit Kaine részben, vagy teljes egészében egymaga kiadott én elvárhatónak tartanm, hogy a honlapján véleményezzétek...

DD: és én még azt hittem én voltam dúrva   Amúgy igazad van.

Különben meg hiába variáltok, osztottok, szoroztok, könyörögtök meg mittudom én, úgyis a tagoknal szíve joga eldönteni, hogy folytatják-e vagy sem. Ővék az oldal, szóval felesleges követelőzni, meg "fú nem így kellet volan bejelenteni" stb.stb. hozzászólásokat írni, mert pozitív eredmény biztos nem lesz. Ja és egy pár mondatot mindenki ki tud sajtolni magából, ha nem egy irodalmár akkor is.

Na és egy friss zönge...igen, mindenkinek szíve joga eldönteni, kortól függetlenól, hogy véleményez-e vagy sem. Úgyanígy a tagoknak is joga van hozzá, hogy azt csináljanak amit akarnak. Ha meg máshogy gondolják mint ti, akik nem tartják szükségesnek a véleményezést, akkor szívtátok. Csak ezzel az a kár, hogy mi is koppon maradunk.
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 05., 23:56:32 írta pepo05 »
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető Hosaka

• Mulder ügynök
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #155 Dátum: 2006. November 05., 23:49:13 »
Becsülettel végigolvastam a topicot... Nagyon sajnálom, hogy a lap készítői úgy döntöttek, hogy "sztrájkba" lépnek. Mindamellett meg kell jegyezzem, hogy döntésüket nem értem...

A lapot sokan látogatják, sokan töltenek le, sokan olvassák a képregényeket... Nagyon jó képregényeket.

Azt gondolom, hogy a  vélemény kinyilvánítása nem lehet kötelező. Biztosan jól esnek a dícsérő szavak, biztosan sokat lehet tanulni az építő kritikával megfogalmazott bírálatokból, de aki akar az beír a fórumra, aki nem akar az nem ír be. Az emberek ilyenek.

Daredevil dühös szavai itt válnak okukat vesztetté... Mi az, hogy az új olvasók csak most, a bajban irogatnak, meg, hogy megveted őket, engem... Én új olvasónak számítok itt a néhány hozzászólásommal. Nem éreztem szükségét, hogy itt "beszéljek"... A képregények tetszettek (Rex Mundi, Lovecraft, Neil Gaiman rulez), ennek a legelején hangot is adtam, de nem fogok minden letöltés után hosszú "fényezést" írni ezekre az oldalakra. Nem azért, mintha a készítők nem érdemelnének elismerést, tiszteletet a munkájukért. Egyszerűen azt gondolom, hogy ha 25-ször beírom, hogy az oldal mennyire remek, annak semmi értelme...

Szerintem be kell fejezni a duzzogást és be kell látni, hogy a munkátok értéke nem abban mérhető, hogy mennyi fórumlakó irogat ide jót, vagy rosszat...

Daredevil-nek: Nagyon is fontos, hogy az "újak" most beirogassanak ide... ha valamiből, ebből látszik, hogy ez az oldal fontos nekik...

A hőbölgés nem vezet sehová, másokat megbántani pedig egyáltalán nem szép dolog...  

Jah... annak idején, amikor beírtam ide a fórumra, hónapokig senki sem válaszolt a Rex Mundi-s kérdésemre... mégis itt vagyok...
4 8 15 16 23 42
Et in Arcadia ego

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #154 Dátum: 2006. November 05., 22:33:46 »
talgaby: en sem szeretem az alkoholistakat, reszegeket es megis megiszom a so:ro:met
gyengéd barbár

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Sztrájk topik
« Válasz #153 Dátum: 2006. November 05., 22:29:38 »
Antialkoholista vagyok... (igen, és BME-s, kaptam már elég furcsa tekintetet, köszönöm...)
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Abyss

• Garfield
  • **
Sztrájk topik
« Válasz #152 Dátum: 2006. November 05., 22:16:22 »
Idézet
Gabe helyett most én mondom:
FELEJTSÉTEK EL EZT A PÉNZES DOLGOT!
Minden létező vonatkozásban. sms-ektől kezdve reklámokon át megvesztegetésig bezárólag. (Na jó, utóbbit talán mégse ).

Köszönöm.
Talgaby: pár /najó jópár/ hozzászólással ezelőtt volt egy ajánlatom  még tartom sörért Vadóc honosítás  

Nem elérhető kaine

• Hulk
Sztrájk topik
« Válasz #151 Dátum: 2006. November 05., 22:09:27 »
Idézet
Idézet
Szóval, ha te sajnálod ami a Spidertommal történt, csak azt jelenti, hogy azok közé tartozol, akik ingyen mindent akarnak, de megvenni már nem hajlandóak? Remélem nem. 
Hát lehet    vagyok (tesóm szerint biztosan  ), de ezt nem értem. Hiszen, ha jól tudom a Spidertom-on is pont az volt a lényeg, hogy a képregényrajongók olyanokat olvashattak, amit megvenni nem lehet (legalábbis magyarul nem.)
Csakhogy a Spidertom azért hagyta abba a honosításokat, mert hivatalos kiadóvá vált. Szerintem ennél jobb nem történhetett volna vele. Esélye lett, hogy az ott feltűnt képregények meg is jelenjenek. Szerintem ez a maximum, ami egy ilyen oldallal történhet. Ha valaki ennek nem örül, az nem értékeli azokat a képregényeket, amiket meg lehet vásárolni, vagyis többre tartja azokat, amiket ingyen letölthet.  

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #150 Dátum: 2006. November 05., 21:28:56 »
adomanyokat ide:
MKB 10300002 - 20102898 - 00003285
(magyar maltai szeretetszolgalat)
gyengéd barbár