Én is meglepődtem, hogy szünet van... már a feketemacskás dolgon is.
Majdnem az indulásától kezdve nézegetem az oldalt, és nagyon sokat jelentett nekem, köszönetet is szeretnék mondani ezért nektek, speciel a Tarot, Raptors, Y- The last man és Forgotten Realms honosítóinak. Nekem ezek tetszettek legjobban, Tarotot rohantam is letölteni internetről, de amint megjelenik itt, rávetem magam. Rengeteg új képregényt ismertem meg általatok, és nagyon sok szép, szórakoztató pillanatot hoztatok munkáitokkal az életembe. Ezúton is köszönöm!
Valóban jogos a kérdésetek, miért nem tettem meg eddig a véleménynyilvánítást?
Több apró oka is van, mindre fel lehet hozni, hogy "nem lehetsz már ilyen lusta..."
Pedig de, lusta vagyok.
Lusta vagyok bejelentkezni a fórumba, kikeresni a topicot és benyögni egy köszönömöt. Azért is, mert szerintem a vitatopikok nem egymondatos beszólásra valóak. Az ilyen jellegű, írás-motiválásra hivatott leállások, és feketemacskás dologok sem fognak rávenni, hogy fórumozzak. Az egymondatos köszönöm-beírások olvasgatása meg kifejezetten elriaszt.
Az a cél, hogy több visszajelzést kapjatok?
Ha nem elég a látogatottsági mutató, akkor a következő ötletem van:
A képregény nyitó ablakjában a kis thumbnailek alatt egy fórumszerűség, mint ahogy a hírekhez, képekhez lehet hozzászólni a legtöbb oldalon. Regisztrációmentesen lehessen hozzászólni, vagy pedig ha mindenképp szükséges a regisztráció, akkor a regelésre a főoldalon legyen egy ablak...
Meglepő, de így van, nagyon sokan ha meglátják, hogy regelni kell, mindjárt el is mennek, ha annyira nem érdekli őket. Ha nem tudjátok fórumozással megkapni a véleménynyilvánítást, akkor más módszerekkel kell elérni ezt. Megmondom őszintén, ezután se leszek aktív fórumos.
Hogy ezt a hozzászólást megírjam, ahhoz kihaeennem hsz-e kellett. Az motivált kellőképpen. Rendes hsz, nem mocskolódás, nem számonkérés mint a "köszönjétek már meg vazze, addig no képregény!"
Mert valóban hisztinek és nevetségesnek tartom ezt a sztrájkot, de megértem, ami hatást el kellett hogy érjen, azt elérte. (Lám, én is beírtam kivételesen, de változtatni nem nagyon fog semmit, ha minden ugyanúgy viszaáll.)
Feltételezem, hogy a képregényeket elsősorban saját örömötökre készítitek és aztán megosztjátok, hogy másoknak, nekünk olvasóknak is örömöt szerezzetek vele! Pontosan ahogy kifejtették alant.
(a negatív lecseszés is mindig jelen lesz mindenhol, sajnos, én is elkövettem már ezt a hibát...)
"Csak akkor olvashatjátok, ha adtok érte valamit"
Ez a valami bármi lehet, nem csak a köszönet szó, hanem a pénz is. Nincs különbség szvsz.
Ha ez nyűg bármi miatt, hagyjátok abba! Nézzétek, nekem is elment a kedvem attól, hogy a HZS-re jöjjek képregényt olvasni, mert megint siránkozás van...
de vissza fogok jönni, mert ami itt van érték, azért nagyon is megéri.
Mindig is úgy tartottam, hogy képregényt honosítani nagy munka, nem kevés áldozat és örömből, adni akarásból születik. (Ezzel kapcsolatban: Mai napig röstellem, hogy úgy lehúztam a WoT-ot tavasszal.)
Remélem találtok valami számotokra is kielégítő megoldást, hogy az embereket valóban érdekli a munkátok és tényleg hálásak, csak nem tudják/akarják/képesek kifejezni.
(off: voltam tagja egy oldalnak, ami leírásokat készít pályákhoz, fórumvisszajelzés nuku, de a letöltés- és látogatottságszámláló önmagáért beszél, és ez erősítette meg annak az oldalnak a fenntartóját, hogy érdemes csinálnia.)
u.i: Daredevil hozzáállását meg a legmesszemenőbbekig elutasítom. A példálózásaid alapján én is jönnék egy szélsőséges példával: "Bocs, hogy kiszúrtam a szemeidet, de nem bírtam elviselni, hogy (én úgy láttam) követelőzően néztél rám." Miután megvakítottad, mondhatsz bármit a szerencsétlennek. No more comment.