Hogy én mennyire utáltam mindig is az "Én megmondtam..." kezdetű mondatokat, de lassan lehet, hogy el kellene kezdenem lottózni. Jó ideje nem írtam már a fórumba, nem véletlenül, legutóbbi hozzászólásaimban hangot adtam egy olyan véleményemnek, amely olyan szinten negatív fogadtatásban részesült, hogy gyakorlatilag végleg elment a kedvem minden honosítástól. És ezt a karthauziakra emlékeztető fogadalmat mindezidáig sikeresen meg is tartottam, most is csak azért töröm meg a magam által vállalt csendet, hogy egy, számomra logikusnak tűnő kérdést tegyek fel a volt harcostársaknak.
Anno beszéltünk erről itt a fórumon és én azt mondtam, hogy ez egy öngerjesztő folyamat lesz. Sajnos úgy tűnik, hogy tényleg így van. Valaki írta, hogy egyes olvasók mennyire kiszámíthatóan reagáltak, hát a másik oldal ezen lépését én is már "megjósoltam" pár hónapja. Először indult a verjük a hírekben a tamtamot a fórumhozzászólásokért, és egy-két hétig volt is több hozzászólás, majd visszaállt a régi rend. Második lépésként jött a csak a fórumban hozzászólók/e-mailt írók kapják meg bizonyos képregények letöltési lehetőségét. Ismét megugrott a hozzászólók száma, de hogy-hogy nem, pár hét múlva ismét visszaállt régi "pompájába" a rend. Most kivégezve a letöltés, kivégezve a fórum, az olvasók értetlenül állnak és vérmérsékletüknek megfelelően reagálnak. Van aki hozzászól, sajnálja és megérti, van aki elküld benneteket melegebb éghajlatra, de a legtöbben szarnak az egészre, mivel ahogy a spanyol mondja (ha jól beszél angolul) "Easy come, easy go". Ingyen volt, most nincs, majd lesz más. Egy jó páran átpártolnak más oldalakhoz, és ha újraindul a Zsák (Mert kit akarunk becsapni? Újra fog indulni, csak ki kell heverni ezt a "hisztit". Bocs ezért a kifejezésért, de már annyian használták előttem, hogy nem volt kedvem erre a helyzetre egy ideillőbb kifejezést keresni.), akkor visszajönnek és töltenek újra. Ennyi. És nézzük, mit nyertetek ti? Vegyük, hogy karácsonyig nem lesz frissítés, akkor pedig kinyomjátok egyszerre szinte az összes addig összegyűlt motyót. (Mert megint csak az eddigi tapasztalatok alapján ez így fog történni.) A sztrájkkal rövid távon sikerül (legyek optimista!) 100 új embert megmozgatni a fórumon, akik egy-két hozzászólással reagáltak a kialakult helyzetre. Ebből a 100 emberből 80-85 lemorzsolódik 2007. februárjára. (És ez egy nagyon optimista jóslat szerintem! Mind a megmaradó 15-20 ember, mind az, hogy ez a dolog elhúzódhat két hónapig.) Márciusra eljutunk ismét a mostani sztrájk előtti szintre, csak már 20 masszív fórumozó helyett lesz 30! És ismét felmerül a kérdés, hogy mivel lehetne rávenni az olvasókat arra, hogy reagáljanak. Sztrájkoljunk egy-két hónapig? Hmmm... az már volt, és két hónap alatt kifújt a sztrájkkor fellelkesültek lendülete. Akkor most mit csináljunk?
No és ez lenne ennek a hosszúra nyúlt gondolatmenetnek a valódi kérdése? WHAT'S NEXT? Mivel fogjátok legközelebb rávenni a népet a reakcióra?
No flame! Nem akarok senkit támadni, végülis mindig azt mondtam: "Tiszteljük mások elmebaját, hogy a miénket is elfogadják." De ezzel a sztrájkkal (legalábbis nálam) ugyanazt éritek el, mint a "hülyebaromfélpályásútlezárásosmagyarzászlótlengetőmiértnemjárarraolyankoregyrészegkamionos" békés demonstrálók. (De ha most valaki elkezd politizálni, vagy azon megsértődni, hogy ezekhez az emberekhez (?) hasonlítom a zsákosokat, azt megrúgom! Itt és most szeretném írásban kijelenteni, hogy felelősségem teljes tudatában, tiszta elmeállapotban írtam ezeket a sorokat és sem a Zsák bármely tagját, sem bárkit aki ezt provokációnak akarva értelmezni magára venné, senkit nem tartok "hülyebaromfélpályásútlezárásosmagyarzászlótlengetőmiértnemjárarraolyankoregyrészegkamionos"-nak!) Nem értem, hogy mit vártok az egésztől. Mert ha valaki este, munka után, hazafelé menet egy ilyen demonstrációnak köszönhetően áll fél órát feleslegesen és nem a zászlót lobogtatókat kívánja a halál f...ára, az hazudik! No, hogy keveredek ki ebből jól? Már sehogy. De a lényeg: komolyan úgy gondoljátok, hogy attól hogy sztrájkoltok BÁRMI is változik majd? Évek óta nem változott, és nem is fog. És hogy miért gondolom így? Erre a idézettel válaszolok:
"Ami ingyen van, azt nem kell megköszönni, azt csak visszük, de hol van már a következő rész?"
(egy ismeretlen képregény letöltő)