Szerző Téma: Akció képregények  (Megtekintve 211661 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
Akció képregények
« Válasz #233 Dátum: 2009. Október 28., 12:34:52 »
[!--fonto:Impact--][span style=\"font-family: Impact;\"][!--/fonto--][!--sizeo:7--][span style=\"font-size: 36pt; line-height: 100%;\"][!--/sizeo--]Frissültünk![/size][/font]
[a href=\"http://halozsak.tlof.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2113%3Aviharos-edenkert-02&catid=16%3Avegyes&Itemid=1\" target=\"_blank\"]Viharos Édenkert 02[/a]

Csak regisztrált felhasználóknak!

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Akció képregények
« Válasz #232 Dátum: 2009. Október 09., 11:27:23 »
Akkor a jó hír az, hogy az utóbbi e hónap végén folytatódik is, és december közepén még egy rész várható belőle.  Egyébként mind a kettő Dixon képregény, azért is rakosgatom ki így őket felváltva. Akit esetleg érdekel, a következő G.I. Joe kizárásos alap novemberben jön.

Ami a rajzot illeti: nekem a Joe-k ebből a szempontból jobban bejönnek, mert sokkal kidolgozottabbak a hátterek, mint a Viharos Édenkertben. Ellenben sajna csak az 5. szám végéig marad ez a rajzoló a Joe-nál...  

Amúgy köszönöm a sok véleményt! Anno mikor kitaláltam ennek a honosítását, nem számítottam rá, hogy ilyen népszerű lesz...

Nem elérhető Dark

• Ultra Magnus
  • Kázmér
  • **
Akció képregények
« Válasz #231 Dátum: 2009. Október 09., 10:19:51 »
Köszi a új G.I. Joe részt, a történet tetszik a rajz se rossz, bár nekem a Viharos édenkert jobban fekszik mind story mind rajz tekintetében...

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Akció képregények
« Válasz #230 Dátum: 2009. Október 01., 10:10:22 »
Üdv! Köszi a G.I. Joe #01-t Samson doki!  
Teljesen jó ez a sorozat,eseménydús,változatos,és a grafika is jó!Jöhet a folytatás!!!  
Az ERŐ legyen veled!!!

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Akció képregények
« Válasz #229 Dátum: 2009. Szeptember 30., 21:20:40 »
Jelentem, Piroszka Dzsiájdzsó a kedvencem, mert a Red Sonja ükunokája, Black Widow kishúga, Mara Jade nénikéje és Skarlát Vanda térgyekalácsa.

Nem elérhető Genzo

• White and nerdy
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Akció képregények
« Válasz #228 Dátum: 2009. Szeptember 30., 15:42:51 »
értem köszi

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Akció képregények
« Válasz #227 Dátum: 2009. Szeptember 30., 15:19:54 »
Egy kis kulisszatitok: az a hír megírásának az időpontja, amit általában át szoktunk írni, csak van amikor egy kicsit elcsúszunk vele. Ezt a hírt is doki tegnap írta meg, majd beidőzítette ma kilencre.  De most már kijavítottam, délelőtt elfelejtettem átírni rajta a dátumot. Ezért kell mindig inkább a fórumra írt frissültünk üzenetet alapul venni, abban jó a dátum.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Genzo

• White and nerdy
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Akció képregények
« Válasz #226 Dátum: 2009. Szeptember 30., 15:14:52 »
tudom, hogy ma szerda van
         Behemótok kontra elit kommandósok                                                      Írta: dr samson                                 2009. szeptember 29. kedd, 14:06
ezert irtam, hogy keddenkent jon-e. A valaszt pedig koszi, es bocs, hogy nem olvastam utana, csak ugy eszembe jutott a kerdes mikozbe dicsertem a cuccot

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Akció képregények
« Válasz #225 Dátum: 2009. Szeptember 30., 14:46:59 »
Látom a rajzok mindenkinek tetszenek...  A rossz hír csak az, hogy emlékeim szerint az 5. rész után távozik ez a rajzoló...  

Idézet
Ezentul keddenkent jonnek a GI Joek, vagy ez most csak ugy jott?
Egyrészt ma szerda van, de mindegy. Másrészt ismét a vissza nem olvasás egy iskolapéldját látjuk, szóval újra:

A hónap utolsó szerdája Chuck Dixon szerda lett félig, ilyenkor mindig valami Dixon történet (is) kerül ki. Ezek most felváltva a G.I. Joe és a Viharos Édenkert, kb jövő nyárig, amikor is elfogy az Édenkertből mind a hat rész. Utána még nem tudom, hogy vagy csak a G.I. Joe fog-e futni, vagy keresek valami mást is mellé és továbbra is felváltva lesznek a cuccok (a más alatt pl a 6 részes Rush City minit értem, amit szintén Dixon írt).  

Nem elérhető Genzo

• White and nerdy
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Akció képregények
« Válasz #224 Dátum: 2009. Szeptember 30., 14:05:52 »
koszi szepen a GI Joe 01-et Samson doki  erdekes tortenet, csodas rajzok, es jo forditas. Ezentul keddenkent jonnek a GI Joek, vagy ez most csak ugy jott?

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
Akció képregények
« Válasz #223 Dátum: 2009. Szeptember 30., 14:05:23 »
Folytatás a Hulk topicról. Ehhez is írok pár véleményt. Mert ez is nagyon tetszett.
Ebben a részben jól kezdődik a történet. Voltak benne lövöldözések, bonyodalmak. A Kobra a G.I. Joe-k számára nagy rejtély számukra(legalábbis ebben a részben). Nagyon jó volt ez a nosztalgia. Mindig előidézi az emlékemet a G.I. Joe rajzfilmekről. A rajz valóban szépen sikerült.  
Ezer köszönet dr samson a G.I. Joe 01.számért!      Ehhez is sok sikert kívánok neked a folytatáshoz!
Egy mindenkiért, mindenki egyért.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Akció képregények
« Válasz #222 Dátum: 2009. Szeptember 30., 13:45:03 »
Májad várjatok, amíg a harmadik számban végre az események is beindulnak. Akkor lesz csak nemulass...  

Idézet
Érdekes mondjuk, hogy Tárcsahang eredetileg férfi volt.
Hopsz, ezt nem is tudtam...  Mondjuk Starbuck is férfi volt a BSG eredeti sorozatában...

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
Akció képregények
« Válasz #221 Dátum: 2009. Szeptember 30., 12:54:05 »
Én is köszönöm Samson-nak a G.I. Joe első részét!  
Tényleg nagyon szép a grafika és érdekes a story!

Nem elérhető grey gargoyle

• Spawn
Akció képregények
« Válasz #220 Dátum: 2009. Szeptember 30., 11:56:34 »
Köszönöm szépen.

Érdekes mondjuk, hogy Tárcsahang eredetileg férfi volt.   Ha nem vált nemet, akkor lehet, hogy azt is kitaláltam volna.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Szeptember 30., 12:01:06 írta grey gargoyle »
"-Mi vagyunk az alapbázis.
-A rejtély misztériummá vált."

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Akció képregények
« Válasz #219 Dátum: 2009. Szeptember 30., 11:15:48 »
Ejnye, mindig ezek az angol nevek...  De tessék:

Tárcsahang - Dial Tone
Hídfőállás - Beachead
Az utolsó pedig jó mondtad. Amúgy Cover Girl is fog majd szerepelni később, de az még odébb van...

Nem elérhető grey gargoyle

• Spawn
Akció képregények
« Válasz #218 Dátum: 2009. Szeptember 30., 11:11:40 »
Gyönyörű szép ez a gijoe képregény, baromi jó az egész, az egyetlen bajom ezzel is, hogy szeretném tudni az angol nevüket, mert alapvetően azokhoz vagyok szokva, a figurák miatt, amik sosem voltak lefordítva.
Rögtön Hídfő vagy Hídfőállás nem tudom ki lehet.
Aztán Tárcsahang, az ki? cover girl?
Poros az gondolom Dusty.
"-Mi vagyunk az alapbázis.
-A rejtély misztériummá vált."

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Akció képregények
« Válasz #217 Dátum: 2009. Szeptember 30., 09:04:14 »
Frissültünk!
G.I. Joe #01

Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Akció képregények
« Válasz #216 Dátum: 2009. Szeptember 15., 10:41:38 »
Üdv! Köszi az új részt talgaby,Kendra!    
Gen mester jól nyomja,tetszik..továbbra is izgalmas és változatosak az egyes részek!  
Az ERŐ legyen veletek!!!

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
Akció képregények
« Válasz #215 Dátum: 2009. Szeptember 11., 21:15:30 »
Rövid, de velős és tömör hozzászólás!  

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Akció képregények
« Válasz #214 Dátum: 2009. Szeptember 11., 21:02:53 »
gyengéd barbár

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
Akció képregények
« Válasz #213 Dátum: 2009. Szeptember 11., 12:58:46 »
Talgaby-nak és Kendrának köszönöm a Street Fighter tizedik részét!    
Tényleg egyre jobb ez a képregény; a grafika hangulatos, remek a story és jók/ ütősek a poénok!  
Ken ismét nagyot alakított!  
Én azt hittem, hogy Balrog ,,jó'' fickó...  
Gen mester szereplése elég rendesen felpörgette a story-t/ akciót! Jól ,,nyomta'' az öreg!

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
Akció képregények
« Válasz #212 Dátum: 2009. Szeptember 11., 12:40:40 »
Hű, de jó! Egy rég látott sorozat visszatért. A Street Fighter 10. szám. Nagyon jó volt. Továbbra is jól halad a történet. Volt benne rengeteg harc, karate ütések. Vicces is volt benne, amikor Ryu nem tudta, hogy kell a E-mailezést használni. Sakura pedig elmondta neki hogyan kell. Ken Masters aztán nagyon vicces volt. Mert azt mondta "nagy gáz van, haver!" Pedig semmilyen bajról nem volt szó. Hehe, az valóban jó volt. A háttértörténet is jó volt. Mert sok mindenféle dolgokról megtudhatunk, hogy mi történt a múltban, amikor vannak ilyen utalások a főtörténetben. Az utolsó két oldal, amely fanart jellegű rajznak látszik hát az is vicces volt.
Ezer köszönet Talgaby és Kendra a Street Fighter 10. számért!      Továbbra is sok sikert kívánok nektek a folytatáshoz!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Akció képregények
« Válasz #211 Dátum: 2009. Szeptember 11., 10:21:03 »
Frissültünk!
Street Fighter 10.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Akció képregények
« Válasz #210 Dátum: 2009. Augusztus 27., 14:10:06 »
Idézetet írta: rico74
A Herr kapitányt kicsit én is idegennek érzem. talán herr captain jobb lett volna, ha már a német beszéd sajátosságát akartad visszaadni a fordításban.
Herr Kapitän - ha nemetnel maradunk, a captain angol szo es kib***tul (ha a kepregeny szavajarasat hasznaljuk ) nem adja vissza a nemet hangzast, csakugy mint a japanban a szan szocska, a herr az ur szo kivaltasa es tulajdonkeppen utalas a szereplo nemzeti hovatartozasara
gyengéd barbár

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
Akció képregények
« Válasz #209 Dátum: 2009. Augusztus 27., 09:37:08 »
Idézetet írta: dr samson
Az meg nekem lett volna fura. Ezért maradtam a kapitánynál.  Amúgy meg még annyit, hogy ha egybe akartad volna olvasni, nem jártál volna jól, mert jelen állás szerint kéthavonta fog jönni, a G.I Joe-val felválltva, de eredetileg igazából negyed éves kiadványnak szántam volna...

Kéthavonta felváltva? Szerintem ez egy nagyon jó ötlet. Egyik hónapban G.I. Joe, másik hónapban Viharos Édenkert és így tovább egészen a befejezésig. Mert Viharos Édenkertről úgy tudom ez egy 6 részes mini. Sok sikert kívánok neked dr samson.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Akció képregények
« Válasz #208 Dátum: 2009. Augusztus 27., 09:21:13 »
Idézet
9. oldal első kocka:négyed fordulat van írva negyed fordulat helyett.
Tudtam, hogy ezt valaki kiszúrja.  Ez nem hiba! Erre lektorálás során hívta fel Zerit a figyelmemet, hogy ez egy speciális katonai szleng.  

Idézet
A Herr kapitányt kicsit én is idegennek érzem. talán herr captain jobb lett volna, ha már a német beszéd sajátosságát akartad visszaadni a fordításban.
Az meg nekem lett volna fura. Ezért maradtam a kapitánynál.  Amúgy meg még annyit, hogy ha egybe akartad volna olvasni, nem jártál volna jól, mert jelen állás szerint kéthavonta fog jönni, a G.I Joe-val felválltva, de eredetileg igazából negyed éves kiadványnak szántam volna...  

Idézet
A pap karakterét máris megkedveltem,
Majd egy idő után megutálod. Azt előre bocsátom, hogy a pappal kapcsolatban senkinek ne legyenek illúziói...

Amúgy köszi a véleményt mindenkinek. Azért ahogy látom elég sokan véleményezték is, talán nem volt hiába való ötlet a honosítása.

Nem elérhető rico74

• Garfield
  • **
Akció képregények
« Válasz #207 Dátum: 2009. Augusztus 27., 09:11:33 »
Nos előrebocsátom, hogy én egyben szeretem olvasni a történeteket de ez anyira felcsigázott hogy nem tudtam ellenállni és el is olvastam.  
 A történet az ahogyan nézem a II.. vh. korában játszódó de fiktív történet. Az író rak bele humort is: pld John Wayne bár rengetegszer eljátszotta a hős amerikai katonát a háború poklában, ő maga sohasem vett rész a valódi harcokban. Ezt a kritikusai is sokat a szemére vetették.
 Az atombombát valóbban 1945 jul. 26-án robbantották fel viszont Oppenheimer és a többiek is túlélték, bár nagyon sokan sugárszennyezést szenvedtek csak nem tudták. Persze a történethez elengedhetetlen a balsikerű robbantás, hiszen az magyarázza a japán megszállását/amire soha nem került sor/ már ha jól értem.

A karakterek véleményem szerint hűen vannak ábrázolva: a kötözködő tengerészgyalogosok, a kudarcot valló japán tábornok rituális öngyilkossága, amiben a segítője az alárendeltje. /harakiri majd a rituális lefejezés/
 Szóval nálam bejövős a történet és várom a folytatását.
 Egy kis off. Akit érdekelnek a tengerészgyalogosok ill. a valódi harcok azoknak melegen ajánlom Leon Uris Meghalsz tengerész című művét. Én is csak nemrég olvastam és csak megerősített abban a hitemben, hogy Uris zseniális író. /Mila 18; A döntés; Zarándok; Exodus; Szentháromság; Megváltás stb. mind zseniálisan megírt mű. Írjon akár a Zsidó nép történelméről, a világháború borzalmairól vagy éppen az ír nép angoloktól való elszakadásának eseményeiről nálam mindegyik sikert aratott./
 No de eltértem a tárgytól. Végezetül egy apró hibára hívnám fel a figyelmet, bár szerintem cseppet sem zavaró , és csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit: szóval 9. oldal első kocka:négyed fordulat van írva negyed fordulat helyett.
 Ettől eltekintve zseniális mind a beírás mind a fordítás.  

Valaminek a megszerzéséhez vezető út első lépése az adott dolog megismerése.

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
Akció képregények
« Válasz #206 Dátum: 2009. Augusztus 26., 21:25:29 »
John Wayne? Én se gondolom, hogy az lenne. De én úgy tudom, John Wayne western és háborús filmekben szerepelt.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 26., 21:26:16 írta keildavid »

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
Akció képregények
« Válasz #205 Dátum: 2009. Augusztus 26., 20:19:30 »
Na akkor  numero 2 vélemény.. Eddig ugyan nálam nem egy "hű b@sz azonnal a folytatást" kategória, de azért egész jól alakul.  A pap karakterét máris megkedveltem, meg kiváncsi vagyok vajon ki az a Wayne, a sorozóbizottságnál, hülye dolgo lenne magára Johnra gondolni?
 A honosítás is jól sikerült, egyedül a Herr kapitány hangzott nekem furcsán.    
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Akció képregények
« Válasz #204 Dátum: 2009. Augusztus 26., 14:21:51 »
Hát erre sem érkezett eddig valami sok vélemény, pedig az értékelő rendszert már többen használták, mint az F4 esetében...  

Idézet
De nekem úgy tűnik ebben a sorozatban nincsenek semmilyen főhősök. Legalábbis nem láttam, hogy ki lenne az.
De, vannak. Pl a pap, a német tudósok a tengeralattjáron, illetve majd két-három katona lesz az, akik végig visszatérő szereplők lesznek mind a hat részben.  Sőt, Patton tábornok is fel fog még tűnni Japán mezőin.