(Vki, aki tudja, hogy kell, tényleg átírhatná a topic címét Spoilerre vagy vmi ilyesmire...)
Na szóval, megjelent jópár jó dolog a héten, de most elolovasván az X-Men #200-at (kösz, Sepi ) kicsit nehéz bármi másra gondolnom...
Egyrészt le a kalappal Humberto Ramos előtt, a borítót leszámítva már majdnem össze tudott hozni olyan rajzokat, amitől nem akar az ember sikítozva a haját tépni. Határozottan jót tett neki, hogy egy olyan rajzolóval csinált közösen vmit, aki ért is a rajzoláshoz. (Bár azért Scott álla mellett nem lehet elmenni szó nélkül).
A sztori... kegyetlen. Annak ellenére, hogy valószínűleg páran Ulti-szerűen lassúnak fogják találni - ami igaz is - sokkal jobb, mint vártam volna. Beigazolódott asejtésem, hogy Omega Őr miért áll a Martalócok oldalára (Malice megfertőzte digitálisan), és az Agymesternőre is ugyanez lett a helyzet. Vadóc helyzete egyre kegyetlenebb, viszont egyre jobban kezd körülötte forogni a történet, aminek be kell valljam, nagyon örülök. A Kábeles résznél meg külön pluszpont, hogy az ugyanekkor megjelent Cable c Deadpoolban is egyetlen részlet kivételével ugyanezt láthattuk másik szemszögből, tehát végre vmi kis egységesség a képregények között. (Jut eszembe, úgy tűnik, a C&DP is az Amerika Kapitány v5 sorsára jutott, címszereplő nélküli sorozat lesz, Kábel nagyon úgy néz ki, hogy felrobbantotta magát a szigettel együtt, hogy Gambiték ne szerezzenek meg értékes információkat.)
Amit Sepi mondott Rejtélyt illetően... megrázott, ezt elismerem. Nagyon megrázott, ilyet képregy kapcsán az X-Treme X-Men #16 utolsó oldalánál éreztem. Viszont... Rejtély kétségtelenül a világ egyik legügyesebb színésznője, és volt már olyan, hogy majdnem megölte a lányát (hasba szúrta), viszont én még hiszek neki egyelőre, hogy komolyan gondolta, amit lassan 2 éve akar az X-Men oldalain. És egyben ő a világ egyik legügyesebb céllövője is, tehát az én tippem az, hogy egy súlyos, de nem halálos lövést adott le Vadócra, mielőtt a Martalócok megölhették volna, és majd kiderül, hogy kettős játékot játszik. Tudom, hogy képregényben semmit se szabad 100%-ra venni, és árulta már el a hozzá közel álókat is nem egyszer a múltban, de azt is láthattuk már, hogy képes igen komolyan szeretni vkit és mindent megtenni érte, amire csak képes...