Gondolkodtatok már rajta, hogy ez az egész Polgárháború mennyire a jelenlegi USA-ra utalgat színte teljesen nyíltan. Mark Millar-nak nem éppen pozitív véleménye van az ott folyó dolgokról. Színte egy az egyben veszi sorra a közelmúlt eseményeit. Az iskolarobbantás jelképezi szeptember tizenegyedikei támadást, kis összesküvés szaggal mindkettő. Mindjárt utána előkerül a regisztrációs törvény... vagy nevezzük inkább Hazafias Törvénynek??? Ami felhatalmazta a titkosszolgálatokat az amerikai állampolgárok lehallgatására. Ott van a Negatív Zóna beli fogolytábor... amire akkár ki is akaszthatnák a táblát, hogy Quantanamo. De felmerülhet a kérdésben az európai titkos táborok esete is. A kormány őrült bűnözőket használ a céljai elérésére. És ki ne tudna ma már arról, hogy bin-Ladent a CIA képezte ki, Szaddám Huszein-t pedig az USA fegyverezte fel, sőt... ők adták el nekik a tömegpusztító fegyverek terveit is. Vas-ék retorikája nagyban emlékeztet Bush junior szövegeire. Agresszív, arogáns, elutasító, háborúpárti, kommunikáció-képtelen, szűklátókörű, hiteltelen, hazug. És az sem véletlen, hogy egy multimiliárdos fegyvergyáros vezeti a reg tábort, hisz az iraki háborút sem az amerikai nép lobbizta ki. De említhetném a reges szöveget, hogy a történelem őket fogja igazolni. Ezzel Bush is előjött... (meg a legtöbb diktátor is). Tulajdonképpen az egész Polgárháborún végighúzódik egy gondolat, hogy az Amerikai Szabadság fogalma nem feltétlenül függ össze az Amerikai Állam fogalmával. Sőt. Ha Millar gondolatát továbbvetítem, akkor tulajdonképpen azt tanácsolja, hogy Bush ellen a nyílt szembenállás teljesen megengedett.Hogy sok eszköz megengedhető az eltávolitására. Vagy már megint nem aludtam eleget? Vélemény?
UI: Szerintem MS. Marvel = Condolezza Rice