Szerző Téma: *Marvel és DC SPOILER-sörözö*  (Megtekintve 1389652 alkalommal)

0 Felhasználó és 25 vendég van a témában

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
Re:*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
« Válasz #3510 Dátum: 2007. Február 01., 16:24:47 »
Köszönöm   Gabe, nagy segítség lessz, főleg ha a Flash Get is összejön. (már csak arra leszek kíváncsi hogy a céges beállítások mit szólnak hozzá  )

Szameg ! Nem ide akartam,írni, de rossz gombot nyomtam, osz kekszplorer sikeresen elszállt, és rossz topicba léptem vissza
« Utoljára szerkesztve: 2007. Február 01., 16:29:29 írta beigli69 »

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #3509 Dátum: 2007. Február 01., 16:14:49 »
Én is megköszönném a friss cuccokat!
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
« Válasz #3508 Dátum: 2007. Február 01., 15:44:02 »
Természetesen szívesen. Viszont ami kimaradt: talgabynak köszönhetitek a scanek beszerzését.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #3507 Dátum: 2007. Február 01., 15:33:43 »
Hopp, jó is, hogy eszembe juttattad, mégis csak van CW-s dolog a héten. Megyek is...
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #3506 Dátum: 2007. Február 01., 15:09:11 »
Először is köszi a frisst Gabe  , mi lenne velünk nélküled...?

Másodszor: Most hozzájutottam a Black Panther 24-es számához. Bár még nem sikerült elolvasnom, de ahogy belenéztem elég érdekesnek tünt. Most már egyre jobb fordulatokat vesz a CW. Például T'Challa nem gyengén lenyomta Kapit  , nagy mázlija volt, hogy nem a másik táborhoz tartozik, mert biztos kifilézte volna.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Abyss

• Garfield
  • **
« Válasz #3505 Dátum: 2007. Február 01., 14:44:24 »
Köszi Gabe

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3504 Dátum: 2007. Február 01., 13:01:52 »
Frissült  a Troll.extra.
A Mai kínálatunk:

Civil War - The Return
Fantastic Four #542
Punisher - War Journal  #03

A januári részen keresgéljetek:   troll.extra.hu

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #3503 Dátum: 2007. Január 31., 23:10:52 »
A Rozsomákos rajzzal én sem tudtam megbarátkozni. Az biztos, hogy Humberto Ramos elég érdekes stílussal rendelkezik, viszont már a 49-es számtól szerencsére már új rajzoló vette át a címet  . Bár Laurence Campbell csak egy részig rajzolt eddig, de érdekes látványvilága van az biztos. Az 50-dik számtól pedig már Simone Bianchi a rajzoló (a nevéből gondolom, hogy ő egy női rajzoló). Ami viszont nagyon zavaró tud lenni, hogy Ramos kis Rozsomák "szarvai" után Bianchi nagy "szarvai" jöttek, ami már-már Batman-re emlékeztet. De ez már távolról sem csatlakozik a topik témájához.

Nem elérhető baloghtibi

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #3502 Dátum: 2007. Január 31., 22:46:42 »
Engem csak az zavar, hogy ugyanazokat a jeleneteket más rajzolók máshogy rajzolják meg... a pókember meg egyszer 20éves suttyó máskor harmincas férhi, néha meg egyenesen negyvenes... mint már említettem, ugyanabban a jelenetben, csak más cím alatt.
És szorry, de van 2 rajzoló, akinek a munkája szerintem hányás... az egyik rozsomákos, a másik passz, de valamelyik fiatal csapatos sztory (runaways/joung avengers)

amúgy cw rocks  

van pár karakter, akit itt kedveltem meg pedig mindíg idegenkedtem tőlük. Meg fordítva is.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #3501 Dátum: 2007. Január 31., 16:28:01 »
Nem lett volna az vontatott, ha nem egy évig akarták volna elhúzni ezt az egész herce-hurcát. Amennyi minden történt ebben a CW-ben azt le lehetett volna tudni egy 10-15 részes crossoverben is.

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #3500 Dátum: 2007. Január 31., 16:21:28 »
Az meg olyan vontatott lenne...az lett volna a jó, ha egy-két, vagy max. 3 író viszi az egészet.
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #3499 Dátum: 2007. Január 31., 16:11:25 »
Azzal lehetett volna elkerülni szerintem az ellentmondásokat és a hiányosságokat ha összesen egy író irta volna az egészet, és úgy kellett volna olvasni, mint a régebbi crossovereket. Minden szám végén megmondták volna, hogy a folytatás az XY valahanyadik számában lesz. Jobban követhető lett volna a cselekmény.
« Utoljára szerkesztve: 2007. Január 31., 16:12:11 írta Sepi »

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #3498 Dátum: 2007. Január 31., 15:53:49 »
Pontosan. Akármit mond Q, ha csak a CW-t olvasom elég hiányos minden...még a Frontline-al is.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #3497 Dátum: 2007. Január 31., 12:20:38 »
Érthetőnek érthető, ez igaz... csak annyi időugrás, félig megmagyarázott esemény van benne, hogy ha az ember nem olvassaa többit, csak néz, hogy akor most pontosan mi van...
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Inner Circle

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #3496 Dátum: 2007. Január 31., 11:38:19 »
Komolyan mondom, nem értem ezt a CW-ellenes panaszáradatot. Emberek, ha valakit nem érdekel, hogy a Csótányemberrel mi történik a CW-ben, akkor brilliánsan egyszerű a megoldás: NEM KELL ELOLVASNI A "CIVIL WAR: COCKROACH MAN"-t és máris nem fog titeket idegesíteni. Már a legeslegején megaszonta a Q, hogy a cselekmény teljesen érthető akkor is, ha csak a "törzs"-CW-t olvassa az ember. Hát akkor mivégre a rinya?
« Utoljára szerkesztve: 2007. Január 31., 11:39:21 írta Inner Circle »

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #3495 Dátum: 2007. Január 30., 22:13:36 »
Jónak indult...vesd bele magad jobban, rájössz, hogy egy keszekusza valami, ami sok helyen ide-oda ugrál...és fogalma sincs az embernek mi is lesz a vége. Sikeresen túlbonyolították ezt is. Még a végén DC-re pártolok át.  

Nem elérhető horvipeti

• R2-D2
  • *
« Válasz #3494 Dátum: 2007. Január 30., 17:48:49 »
A Civil war a király.
« Utoljára szerkesztve: 2007. Január 31., 18:25:35 írta horvipeti »
[img]http://halozsak.tlof.hu/images/cw-banner-bundy-01.jpg" border="0" alt="IPB Image" /]

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #3493 Dátum: 2007. Január 29., 07:42:43 »
Idézetet írta: Arky
Még valami. Mi lesz ez a World War Hulk?
Hulk hazajön, esetleg hoz magával néhány havert és zúznak?
Pontosan. Legalábbis az eddig kiszivárgott információk szerint ez lesz a helyzet. Hulk nagyon mérges azért, hogy csak úgy átverték és kilőtték az űrbe. De bővebb információért nézd át a Planet Hulk dühönő topikot is.

Nem elérhető Arky

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #3492 Dátum: 2007. Január 28., 22:56:57 »
Hát ez remek.
Azért nekivágok lesz ami lesz.
Még valami. Mi lesz ez a World War Hulk?
Hulk hazajön, esetleg hoz magával néhány havert és zúznak?

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #3491 Dátum: 2007. Január 28., 21:50:55 »
Idézetet írta: talgaby
A HoM-nál NINCS olvasási sorrend, és nem is lesz.  Az a crossover eléggé érdekesen épül fel, mert van a House of M minisorozat, ami a nagy eseményt meséli el, az összes létező többi mini és csatolás csak annyi, hogy egy-egy karakter ottani verziójának életébe enged bepillantást.
Én attól tartok, hogy a CW-nél is ez lesz a helyzet. Ilyen szempontból a Planet Hulk szerencsésebb, bár az nem igazán nevezhető crossovernek. Mondjuk arra kiváncsi leszek, hogy World War Hulk majd hány címen fog futni.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #3490 Dátum: 2007. Január 28., 21:36:24 »
A HoM-nál NINCS olvasási sorrend, és nem is lesz.  Az a crossover eléggé érdekesen épül fel, mert van a House of M minisorozat, ami a nagy eseményt meséli el, az összes létező többi mini és csatolás csak annyi, hogy egy-egy karakter ottani verziójának életébe enged bepillantást. Ezeknek a különálló részeknek annyira nincs közül a gerincsorozathoz, hogy előfordulnak direkt ellentmondások is, annyira nem figyeltek oda az írók egymásra. Azt a crossovert úgy olvasd, hogy letudod a főágat, majd a többieket olyan sorrandben, ahogy jólesik. Az utána jövő Decimationben már vannak áthallások, de azt is lehet címenként olvasni.

Nem elérhető Arky

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #3489 Dátum: 2007. Január 28., 21:31:13 »
Nyugtassatok, hogy a HoM-nél ugye van normális sorrend?
Mert megtetszett ez a nagy crossoverezés, ugyhogy abba is belevágok. Mostanában rámentem az angol nyelvű képregényekre, bár a nyelvtudásom alég alapszintű, azért lényegében érthetőek a dolgok, azért a Végitélettel megvárom a honosítást.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #3488 Dátum: 2007. Január 28., 20:26:49 »
Csinálhatnak tpb-ket úgy is, hogy egy címet raknak egybe (pl.: New Avengers: CW; Mr. Parker Goes to Washington, Spider-Man: CW stb.) is, és akkor megúszhatják ők is a sorrend elkészítését.

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3487 Dátum: 2007. Január 28., 20:05:42 »
Azért biztosan lesz TPB kiadás, ha mást nem, akkor ott megtudjuk az olvasási sorrendet. Nagyon gáz lenne, ha abban nem raknák rendbe a dolgokat.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #3486 Dátum: 2007. Január 28., 19:50:18 »
Sepi jól mondja. A sorozat magja a CW mini. Ennek az eseményeit magyarázza külső szemszögből a Frontline. És ott van még a legfontosabb bekötősorozat, az Amazing SM. Ezen kívül az F4-füzetek játszanak még jelentősebb szerepet. Rajtuk kívül már tényleg csak az maradt, hogy az egyes füzetek szerepőinek életére milyen hatással van ez az egész ügy. Az olvasási sorrendbe csak az kavarhat majd bele, hogy ezt a sok kis különálló történetet apró epizódokkal kapcsolják össze (többnyire a két tábor vmelyikének nagyvezére felbukkan, és monologizál, majd eltűnik a balfenéken). És erre jönnek még rá az olyan teljesen független kiegészítő egyrészesek, mint a War Crimes vagy a Choosing Sides.
Magyarán: kusza és átláthatatlan.  Az a legjobb tényleg, ha a megjelenés sorrendjében elolvasod, és vagy összeáll az egész úgy-ahogy, vagy nem.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #3485 Dátum: 2007. Január 28., 19:45:19 »
Én eddig úgy vettem észre, hogy több szálon fut a cselekmény egymás mellett párhuzamosan. A fő vonal a Civil War és társkiadványai, a Frontline, stb. A többi pedig csak kiegészítő történeteket tartalmaz, amiket számozásuk szerint kell olvasni. Azok inkább csak azt mutatják be, hogy egy-egy karakter hogyan éli meg a CW-t, hiszen ez a cselekmény minden szuperhősre kihatással van.
« Utoljára szerkesztve: 2007. Január 28., 19:45:54 írta Sepi »

Nem elérhető Arky

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #3484 Dátum: 2007. Január 28., 19:35:48 »
hát azért kösz

próbálom majd kitalálni, hogy mi hova illik be, először megjelenési sorrendben mentem, de lassan rájöttem hogy ez így nem lesz jó  
majd lesz valahogy

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #3483 Dátum: 2007. Január 28., 17:49:58 »
Ezért mondtam, hogy esetleg. Amennyire szeret mindenbe belekontárkodni, azt várná az ember, hogy tudja mi miután jön.

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #3482 Dátum: 2007. Január 28., 17:42:10 »
Szerinted  Quesada tudja mi? Francokat!

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #3481 Dátum: 2007. Január 28., 17:37:44 »
Szia, üdv a fórumon!

Tudtommal egyenlőre még nem jött ki olvasási sorrend. Szerintem nincs az az ember aki tudja, hogy mi a helyes sorrend (esetleg a nagy Q-t leszámítva). Talán majd a végén kiadnak valami sorrend félét.
« Utoljára szerkesztve: 2007. Január 28., 17:40:14 írta Sepi »