Az egy dolog hogy az írók megteremtik az -szvsz -erőltetett helyzetet, amikor a "hős" nem tehet mást, mert különben felrobban a fél világ, vagy meghal az a szegény Télapó, de az már egy másik kérdés hogy miért teremtik meg rendszeresen. Erre írtam, hogy megeshet, egyszer-kétszer megtörténhet, de ha már rendszert csinálnak valamiből, annak a háttere a pénz.
A közönség egy része vevő erre, hát megadják nekik. Közben nem veszik figyelembe, hogy ami egyszer még talán elgondolkodtató (bár szrtem semmivel sem tanulságosabb, mint amikor a hős az utolsó pillanatban letesz bosszújáról), ugyanaz végigjátszva minden karakterrel már a hangulat rovására megy.
Ororo, Kolosszus, Kap, Vas, stb szerintem addig is erős karakterek voltak, csak épp nem öltek meg senkit. Egy karakter nem attól lesz erős, mert beleírják egy szövegbuborékba az írók, hogy erősebbnek érzi magát, vagy mert ráhúznak egy új ruhát/frizurát hanem attól amit képvisel.
Attól hogy megkeményítik egy karakter szívét, komorabbá teszik az imigét, csak az eladások nőnek, de hogy ettől jobb is lenne a karakter, azt nem hiszem.