Szerző Téma: Fantasztikus Négyes  (Megtekintve 388533 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #522 Dátum: 2007. Június 28., 15:36:01 »
Kiadós kis olvasmány lesz, de nagyon jó történetek vannak benne.   Majd kiváncsi leszek a véleményedre.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #521 Dátum: 2007. Június 28., 15:27:10 »
Nagyon szépen köszönöm a John Byern féle 2. kötetet. Így végre el is olvashatom egyben az egészet.  

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #520 Dátum: 2007. Június 28., 12:35:32 »
Frissültünk F4 V1 363 és befejeződött a Byrne Vision V2 is

Az tuti, hogy azért nem fizetek, hogy kinyírják bazmeg.

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #519 Dátum: 2007. Május 30., 09:52:34 »
Üdv! Köszi az új F4-et,talgaby és Sepi!!  Az ERŐ veletek lesz mindvégig!!!

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #518 Dátum: 2007. Május 29., 21:25:25 »

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #517 Dátum: 2007. Május 23., 21:18:26 »
Hát késve bár, de törve nem, ma elolvastam a Marvel Kalandok f4 első részét: tényleg látszik, hogy a fiatalabb korosztálynak van kitalálva, de könnyed kikapcsolódásnak pont megfelelt, ráadásul úgy éreztem, hogy ennek a címnek a hangulatát adták vissza a filmben. A honosító munka is jóra sikerült, egyedül az a mondat ütötte meg a fülemet, hogy "Rendbe fog Karrin jönni?". Szwsz jobb lett volna az, hogy "Karrin rendbe fog jönni?" vagy "Rendbe fog jönni Karrin?" De aztán lehet, hogy direkt írták így eredetileg is, mert érzékeltettni akarták, hogy Skrull túrista nem beszélni jól angol  szóval befogom , és ezt leszámítva megint csak hálámat tudom kifejezni a honosításért  !
« Utoljára szerkesztve: 2007. Május 23., 21:19:11 írta galamb »
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető pepo05

• Predátor
Fantasztikus Négyes
« Válasz #516 Dátum: 2007. Május 18., 13:55:40 »
Hát, én is terveztem egy hosszabb értékelést e kötetről, talán majd holnap.
De ezúton szeretném megköszönni gaby és Sepi remek munkáját. Úgy látom a képmester úr is egyre tevékenyebb részt vállal a honosításból.
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Fantasztikus Négyes
« Válasz #515 Dátum: 2007. Május 17., 16:57:53 »
Na igen, ezek a szép, hosszú véleményezések... az ilyeneket jó látni. Köszi szépen. És örülök, hogy tetszett.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
    • http://
Fantasztikus Négyes
« Válasz #514 Dátum: 2007. Május 17., 15:32:15 »
Idézet
Ki tudja, lehet, hogy Byrne-nak balos nézetei voltak
Amennyire tudom, nem csak neki. Félve mondom, de a Marvel-re jellemző a balos értelmiség hozzáálása. Nemrég írogattam Sosi-hoz, pár mondatot, hogy Lee hogyan tette le a garast a néger polgárjogi mozgalom mellett Joe Robertson képében. De jellemző az is, hogy Mark Millar-nak adják a Marvel egyik legfontosabb címét, a Civil War-t, aki köztudottan balos és nagyon szereti ezt nyíltan kifejezni a képregényeiben is.
Idézet
De nekem azért tetszik igazán ez a történet, mert megmutatja, hogy egyes esmények milyenek a másik oldalról. Ezzel szerintem érdekes tükröt mutat a szuperhősök elé.
Természetesen, nekem is. A politikai áthallásokat leszámítva, csak szuperhősképregényként értékelve is fantasztikus. Nagyon tetszik, hogy tényleg Fátum gondolatai kerülnek bemutatásra és szakít azzal, hogy Fáti csak és kizárólag a gonosz szerepét játsza. Nagyon jól árnyalta a személyiségét, egy igazi mérföldkő a karakter életében. Ő is ember nagy hatalommal és -bár nála máshogyan, más módon- nagy felelőséggel. Hisz mi másért térne vissza az országába rendet rakni. Ezzel a résszel kivívta a szimpátiámat.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #513 Dátum: 2007. Május 17., 15:12:38 »
Hűha. Szép kis értelmezés volt ez. Valóban érdekes, hogy egy amerikai képregényben egy író valamelyest leteszi a garast a diktatúrák védelmében. Szerintem ebben az is benne volt, hogy változtasson azon az akkoriban elterjedt nézeten, hogy a diktatúrákban élők is olyanok, mint vezetőik. Valamint biztosan az is benne volt, hogy megmutassa, nem biztos, hogy minden nemzetnek tesz jót a hirtelen jött demokrácia. Ez talán egy kis látnoki képesség volt Byrne-tól, de nem akarok belemagyarázni ezt-azt a történetbe. Ki tudja, lehet, hogy Byrne-nak balos nézetei voltak . De nekem azért tetszik igazán ez a történet, mert megmutatja, hogy egyes esmények milyenek a másik oldalról. Ezzel szerintem érdekes tükröt mutat a szuperhősök elé.
Idézet
Két hibát találtam egyébként: az elején nem szerepl, hogy konkrétan ki is szállnának a repülőből, hisz az előző rész végén Sue csak láthatatlanná tette, de ez elnézhető dolog.
Ez a hiba nekem is feltünt beírás közben, mert elvileg maximum a láthatatlan hajó oldalának kellett volna nekiszaladnia a gyereknek, nem Fátumnak, de ezt el lehet nézni John bácsinak.

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #512 Dátum: 2007. Május 17., 14:37:39 »
Na, akkor kezdjük a képregényes részével. A 2-3. duplaoldal rajza, megint nagyon jól sikerült: részletekben gazdag, szemetgyönyörködtető a rajz, mely nem zavaró a részleteségével, nincsenek feleslegesen huzigált vonalak. A történet többi részében is láthatólag Byrne több figyelmet fordított a hátterek kidolgozására, mint az előzőben. Láthatóan szívesen rajzolja ezzeket a házakat (valaki nálam okosabb talán majd megmondja, milyen stílusban épültek).
A harcok ábrázolása is jó lett, bár itt egyáltalán nem az összecsapásokon és a képességeken volt a fő hangsúly. Maradt is még a témában lehetőség, szívesen elnéztem volna egy hosszabb harcot, mely Fátum és az F4 csapatmunkájára épülne, mert itt inkább mindenki egyedül harcolt a robotok ellen. Jó lett volna látni azt is, hogy a nagy csapatmunkában, hogyan is veszi át Fátum a vezető szerepet, hogyan kezdik el parancsait/utasitásait követni az F4 tagjai.
Két hibát találtam egyébként: az elején nem szerepl, hogy konkrétan ki is szállnának a repülőből, hisz az előző rész végén Sue csak láthatatlanná tette, de ez elnézhető dolog. A másik, mikor Kristoff anyja visszaemlékezik a régi dolgokra és aztr mondja, hogy "A naperő-komplexum szívében Doktor Fátumot az őrületbe kergette saját eltorzult arcának számolatlan tükörképe!" Na már most, szeríntem ez a nő nemigen lehetett ott, mikor ez a dolog történt, bár ez csak szubjektív megitélésem, hisz nem olvastam az eredeti sztorit. Másrészt ilyet 100%, hogy nem mondana egy hűséges alattvaló a szeretett és félt uralkodója elött. Fátum meg minden bizonnyal egy királyi jobb egyenessel jutalmazna bárkit, aki ilyet merne szólni róla. Szerintem itt Byrne belekeveredett kicsit a narrátorkodásba és elfelejtette, hogy más szájába adja a szavakat.
Na de jöjjön a történet és annak végső tanulsága, ami nem egyáltalán nem szokványos egy amcsi képregénytöl. Byrne tulajdonképpen pártfogásbe veszi a diktattúrákat és támadja a demokráciát. Úgy gondolom, hogy ez Reagen-i erős kéz politika bírálata akart lenni -mely forradalmakat és diktatúrákat támogatott Dél-Amerikában-, de valahogy máshogy sült el. Legalábbis itt Keleten máshogy jön le az egész. Rengeteg mindent eszembe jutatott e történet. Eleve adott az Amerikát jelképező csodacsalád, mely végig görcsösen cselekszik, nem érti, hogy tulajdonképpen mi is történik. Hogyhogy nem működnek címkézéseik, hogyhogy nem úgy mennek a dolgok, ahogy ők elképzelték. Pedig ők szépen leosztották a szerepeket: Fátum gonosz, Zorba jó. A csúf diktátort megdöntik a hős szabadságharcosok. Aztán meg véres diktatúra lett belőle. Az egész képregényből valahogy árad a kérdés: "vajon, hogy kerültünk mi a rossz oldalra?". Byrne csak annyiban kegyelmez meg az F4-nek, hogy robotok ellen kell harcolniuk, mert egy puccs, egy polgárháború, egy forradalom máshogy néz ki. De az éremnek ott a másik oldala. Lehet, hogy a demokrácia nem működik csak úgy, hogy megkapjuk, azt háváj-dizsi-napfény. Lehet, hogy a diktatúra nem is oly szörnyű intézmény? Hogy a véres szabadságnál sokkal jobb egy tekintélyes vezető? Eszembe jutott persze Irak "demokratizálása" is, Száddám Huszein diktatúrája talán mégsem volt a gonosz birodalma? Naponta felrobbantott 50-100 emberhez képest lehet, hogy tényleg nem! De jöjjünk csak közelebb... Putyin mitöl olyan népszerű hazájában? Mert pontosan azt csinálja, mit Fátum Latvériában: rendet rak, elveszi a szabadság egy részét és erősé, tekintélyesé, világpolitikai tényezővé teszi Oroszországot. És csak egy lépés és itt is vagyunk kis hazánkban, amivel -mint tudjuk- Latvéria is szomszédos. A 3 legvitatotabb, legmegosztóbb "uralkodónk": Ferenc Jóska, Horthy Miklós, Kádár János, sok kicsi Fátum Doktor. Talán nem őket magasztalja Byrne ebben az írásában, a népnek jót akaró, keménykezű, tekintélyelvű urakat. Szemben a demokrácia érthetetlen konfliktusaival. Merhetjük mondani, hogy Byrne-nek igaza van? És azt, hogy nincs? Merhetjük?
Nagyon kemény vádirat ez akkor is ha a saját korában és idejében (1982) nézem, de az itt és mostban is elégé elgondolkodtató kkérdéseket vet fel. Ezért gondolom azt, hogy ennél keményebb és elgondolkodtatóbb F4 történetet még nem olvastam. És nagyon köszönöm a honosítását, ez olyan történet, melyet érdemes lesz időröl időre újra elővenni és elolvasni.
« Utoljára szerkesztve: 2007. Május 17., 14:39:42 írta Punkológus »

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #511 Dátum: 2007. Május 17., 14:00:01 »
Idézetet írta: Punkológus
Bocs a floodért, de most végeztem a 247 elolvasásával és ki merem jelenteni, hogy ezidáig ez volt a legkomolyabb, legmélyebb F4 sztori, amit olvastam. Most még várnék vele, míg hosszabb véleményt írok, mert kiváncsi vagyok, hogy mások mit gondolnak erröl. Főleg a történet tanulságáról. Vannak hibák, de így először olvasva nagyon helyén van az egész.
Majd kiváncsi leszek a bővebb értelmezésre a képregénnyel kapcsolatban, de az biztosan tény, hogy ezekből a történetekből is nagyon látszik, hogy John Byrne ezekben az időkben nagyon elkapta a fonalat. Már a "Nők egymás között" történet és az előtte lévő Galactus-os sztori is hatalmas volt, de szerintem senki sem gondolt volna arra, hogy még ezek után elő tud rukkolni egy ilyen történettel. Persze kifejezetten jó volt, hogy Fátum nem feltétlenül az ellenségek közé tartozik, és sokat megértettünk az indokaiból, és hogy egyes emberek mennyire is másképpen tudják látni a dolgokat amik a Marvel univerzumban történnek.
Egyébként majd kiváncsi leszek, hogy a következő történet mennyire fog neked tetszeni, mert egy nagyon érdekes dolog történik benne.

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #510 Dátum: 2007. Május 17., 13:32:27 »
Huh, pedig nem akartam vitainditó lenni. Na akkor leugrok gyorsan egy sörért, aztán írok én.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #509 Dátum: 2007. Május 17., 13:28:58 »
Nem kell nagyon várnod vele, annak az esélye, hogy bárki más hozzászóljon vmi hosszabbat egy köszönömnél, eléggé minimális.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #508 Dátum: 2007. Május 17., 13:26:59 »
Bocs a floodért, de most végeztem a 247 elolvasásával és ki merem jelenteni, hogy ezidáig ez volt a legkomolyabb, legmélyebb F4 sztori, amit olvastam. Most még várnék vele, míg hosszabb véleményt írok, mert kiváncsi vagyok, hogy mások mit gondolnak erröl. Főleg a történet tanulságáról. Vannak hibák, de így először olvasva nagyon helyén van az egész.

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #507 Dátum: 2007. Május 16., 23:23:47 »
Fantasztikus Négyes 246

Először is, a boritó. Hát őszintén szólva nekem hiányzott a nagy borító, na mindegy, szedtem egyet a GCD-ről, de az azért mégsem ugyanaz. Hisz pont ebben a fórumban beszéltük, hogy Byrne-nél még a boritók is különlegesek és nagyon jól bele tudja sűríteni egy-egy történet lényegét. Szerintem nagyon jól néz ki a mostani boritó is ezzel a "géppókháló" közepén figyelő igazi Fátummal.
Nekem tetszett ez a rész is. Bár az elején unalmas és megszokott volt a felvezetés, ahol Reed megvizsgálja Ben-t, de Byrne hamar belelendül a dolgokba. Mondjuk az elején még kicsit érthetetlen volt a "terepasztalos" rész (honnan van a báb-Fátumnak ruhája), de ez a mikronauták kihagyott részének köszönhető gondolom én. Apropó, megdöbbentett, hogy egy ilyen semmitmondó csapatnak a sorozata ennyi részt megélt és alig tudok róla valamit (bár erre magyarázat, hogy ők is valami játékból lettek képregényesítve, ha jól tudom). Szóval colt egy kis hiányérzetem, meg úgy egyébként is megzavarodtam ettöl a "holazénlelkem" játéktól. De ezeken sikeresen túljutva végre igazán megkindul a sztori, kábé ott, hol Fátum agyoncsapja a Bábost. Na ilyen az, mikor az öreg Doom nem cicózik. Nagyon jól átjön a hatalommal való élés/visszaélés érzése. Hisz úgy "ölt" meg valakit, mintha csak egy légy lenne (bár gondolom, a Bábos visszament elötte a saját testébe). No de ne feledkezzünk meg Leopoldról haláláról sem. Na ilyen az, amikor az író méltóságot tud adni valaki halálának, legyen az bármilyen jelentéktelen szereplő. Mind ábrázolásmódban -nem látunk elilult arcot, kilógó nyelvet- mind leirásában megadja a kegyeletet a nagykövetnek. Az a szöveg a feleségröl és a kislányról nagyon tetszett nekem, nagyon megható volt. Pár mondattal lelket adott egy tucatfigurának Byrne. Amihez -ezt már említettem- nagyon ért, és gondolom más írók is, csak mások nem veszik a fáradtságot. A történet gerincét a négyes csapda adja, melyröl lehet tudni, hogy nem fog nagy veszteséggel végződni (Fátum nem bízná robotokra az ősellenség elintézését), mégis tudtam izgulni rajta, pontosan az miatt , mit a 362-ből hiányoltam; és ez a drámaiság. Nagyon jól átjön példának okáért, mikor a Fáklyát agyabugyálja el Fátum, de az összes többi harc is nagyon jó, átérezhető és ötletes. És bár a csapdarendszer kissé retrósan infantilis, nem zavaró egyáltalán. Mondjuk találtam benne egy hibát: mikor a falak felemelkednek, egyik robot-Fátum teste sincsen ott (ide egy No-Prize-t). Rajzban is jól oldotta meg Byrne a harcot, bár elég kevés hátérrajz volt benne. Nagyon tetszett a 132-133. oldal kettős rajza, amiröl lenne egy kérdésem: nem e lehetne e egy képpé olvasztani őket, mert úgy lenne látvány szempontjából teljes. Viszont észrevételem csak akkor érvényes, ha eredetileg is így volt. Volt egyébként még két eltévesztett rajz, mind a kettő Fátum szeméhez kapcsolódik. A 131. oldal 4-es panel és a 136. oldal 5-ös panel. Mindkét esetben más érzelem jön át a képen és más a helyzeten/szövegen. Szintén jó volt még Fátum újraéledése, hogy nem akar sütkérezni robotok hódolatában, meg egyébként is átjött Fátum ereje, tekintélye. Ez AZ a Fátum doki, akit mindig is szerettem, aki tényleg úgy viselkedik, mint a legnagyobb ellenség, kitöl félni kell. Hisz ő csak egy régen megírt terv alapján szabadult ki, nem is tett semmi mást. Érdekesen telhetnek Fáti napjai: "Hmm, mi lenne akkor, ha testem lebénulna és a Fantasztikushoz kerülne. Lelkem pedig egy általam gyártott kiberterpassztal bábujában ragadna. Hmmm, akkor mi lenne. Na írok gyors egy tervet " Remélem, majd Gabe ír pár sort, mert kiváncsi vagyok, hogy mit gondol a most bemutatott Fátumról.

Ja és az utolsó oldal nagy képe minden háttér nélküli képért kárpótolt. Nagyon jól sikerült és felcsigázta az érdeklődésemet rendesen (még jó, hogy holnap már lesz időm azt is elolvasni  )

Nagyon köszönöm a honosítást!!!

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #506 Dátum: 2007. Május 16., 22:24:55 »
Én is ezt teszem, írok egy kis véleményt a Marvel Kalandok F4-ről. Igazán jó kis történet volt ez is, akárcsak az első. Már lektoráláskor is tetszett, de most újra elolvastam és most sem változott meg a véleményem. Jó volt ez az Annihilus történet is, márcsak azért is, mert szerintem ebben a karakterben nem nagyon van sokkal több. A hangulat óriási volt benne, főleg az apró kis poénok tetszenek ebben a sorozatban. Például Ben nagyon komolyan néz ki azzal a hatalmas permetezővel , valamint nagyon jó volt Sue szájából is hallani az elmaradhatatlan "most jön a bunyó" szállóigét . Egyszóval nagyon jó és tökéletes munka lett ez a képregény, köszönet talgaby és Troll , hogy olvashattam magyarul ezt is.

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #505 Dátum: 2007. Május 16., 21:51:20 »
Ilyen szempontból én is elfogult vagyok, csak én a Galactus-per irányába  Na de most gyorsan rittyentek egy kis F4 kritikát

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #504 Dátum: 2007. Május 16., 18:14:51 »
Idézet
Hmmm, ezt azért így erősnek tartom, jó sztori az, jó sztori. De még így is citromos ízű (Értsd: limonádé  ). Azt a lelki válságot sokkal jobban is be lehetett volna mutatni.

Ízlések és pofonok. Megvallom az én állasfoglalásomban az is szerepet játszik, hogy anno az volt az első F4 sztori, amt olvastam és amiatt a sztori miatt kezdetm el olvasni és gyűjteni a DeFalco-s F4-ket. Előtte valahogy nem igazán érdekeltek az F4 sztorik...

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #503 Dátum: 2007. Május 16., 15:12:50 »
Idézet
Bár jelen állás szerint te vagy az egyetlen hűséges olvasónk!
Nem hiszem, csak én mindig írok, sőt nem csak én. Gondolom olvasni sokan olvassák.
Idézet
Pókfej viselkedése meg engem spec irritált. Eléggé bunkónak éreztem, nem tudom, miért.
Szerintem itt DeFalco az Amazing Spider-Man 8 második történetét vette alapul. Ott ugrik neki minden ok nélkül, csak a bosszantás kedvéért a Fáklyának. Meg a végén ki is derül, hogy Jhonny igényli is Pókitól ezt a viselkedést, szerintem ő is szívesen levezette a feszültséget így tét nélkül. Bár hogy ennek a lakosság mennyire örült, az más kérdés.
Idézet
Annak a két sztorinak az előzménye szerintem a legjobb valaha írt F4 sztori (gyengébbek kedvéért: a 357-58-ra gondolok)
Hmmm, ezt azért így erősnek tartom, jó sztori az, jó sztori. De még így is citromos ízű (Értsd: limonádé  ). Azt a lelki válságot sokkal jobban is be lehetett volna mutatni.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #502 Dátum: 2007. Május 15., 18:32:27 »
Idézet
A honosítás részével elégedett voltam, bár igazság szerint a fordításon mintha anno egy kis fásultságot éreztem volna... mintha nem tetszett volna a történet. És úgy látom, jól tippeltem. Ennek ellenére korrekt volt, csak vhogy kicsit... lendületvesztett.

Na, ezt remekül látod! Bevallom nekem sem tetszett igazán a sztori és hát ilyenkor óhatatlanul előjn az is, hogy hű de nincs kedvem fordítani, de muszáj megcsinálni...

Idézet
Amivel anno indítottatok, sokkal jobban tetszett.

Na igen, de annak az előzménye is sokkal jobb volt! Annak a két sztorinak az előzménye szerintem a legjobb valaha írt F4 sztori (gyengébbek kedvéért: a 357-58-ra gondolok)

Idézet
A Waros tie-inre kíváncsi leszek, hogyan láttatják majd a hasonmások árulását belső szemszögből, de addig még 3 rész... nem tudom, remélem, ennél jobb lesz.

A következő rész egy fokkal jobb lesz. Kicsivel több izgalom és egy váratlan fordulat a végén. Egyébként már készül a fordítás, csak hát már megint se időm, se kedvem nincs fordítani... Egyébként, bár már régebben olvastam, de ehhez képest az Infinity War sokkal jobb és érdekesebb lesz.
« Utoljára szerkesztve: 2007. Május 15., 18:35:12 írta talgaby »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #501 Dátum: 2007. Május 15., 14:37:09 »
Nem csak ő, csak vhogy mostanság már sokszor nincs kedvem véleményt írni azokróla  képregényekről, amiket ki tudja mikor előtte már ellenőrzés címén végigolvastam. A memóriám elég szelektív (csak ő dönti el, mi marad meg benne, nem én sajna), és ezt a történetet már javarészt el is felejtettem. A kis képek alapján tudtam annyit összeszedni belőle, hogy egyáltalán vmi ajánlót csináljak a k.org-ra is...
De ha már itt vagyok: A sztori őszintén megvallva nem tetszett. És ebben most eléggé benne van, hogy gyakorlatilag nemrég fejeztem be a Byrne-érából egy hasonló, más dimenziós történetfolyamot, ami még nagyon bennem van hangulatra. Pókfej viselkedése meg engem spec irritált. Eléggé bunkónak éreztem, nem tudom, miért. A honosítás részével elégedett voltam, bár igazság szerint a fordításon mintha anno egy kis fásultságot éreztem volna... mintha nem tetszett volna a történet. És úgy látom, jól tippeltem. Ennek ellenére korrekt volt, csak vhogy kicsit... lendületvesztett.
Bocs a kissé lehangoló véleményért... bár határozottan hálás vagyok, hogy nem egyedül kell tartanom az F4-frontot, de ez a mostani történet nem igazán akart bejönni. Amivel anno indítottatok, sokkal jobban tetszett. A  Waros tie-inre kíváncsi leszek, hogyan láttatják majd a hasonmások árulását belső szemszögből, de addig még 3 rész... nem tudom, remélem, ennél jobb lesz.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #500 Dátum: 2007. Május 15., 13:37:39 »
Idézet
Szerintem ne haggyatok ki semmit, a hűséges rajongók úgy is elolvassák (én meg véleményezem).

Rendben, megnyugodhatsz, nem lesz kihagyás. Bár jelen állás szerint te vagy az egyetlen hűséges olvasónk! )

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #499 Dátum: 2007. Május 15., 09:30:04 »
Idézet
Volt régebben egy Before Fantastic Four című mini ami végülis arról szólt, hogy mi történt az F4 tagjaival
Na ezt felírom valahova, hogy egy jól időzített pillanatban követelhessem a honosítását
Idézet
Lehetséges, én nem vettem észre, de majd jobban odafigyelek rá, köszi.
Nálam is volt ilyen, akkor ha nem úgy másoltam be valahonnan a szöveget, hanem bilentyűzettel írtam bele. Azt valahogy nem tűrte a photoshop...
Idézet
Komolyan Punkológus öregszel! Majdnem egy hét kellett, hogy jellemez egy képregényt! )
De jellemeztem és ez a lényeg ) Mostanában sajnos nincs sok időm olvasni se, nemhogy jellemezni. Sajnos mostanság az idő nekem olyan luxus, hogy csak a Sosihoz felkerülő Pókembereket és az itteni F4-eket szoktam kritikát írni. Még azzal is legalább holnapig kell várnom, hogy a többi F4-et elolvassam (szip).
Idézet
Egyébként bevallom őszintén, kihagytam volna a sztorit a történetvonalból
Én semmilyen kihagyást nem támogatok, még a legroszabb történet is beletartozik az F4 univerzumba, tehát szükség van rá. De komolyan... az oldalamat már akkor is furdalja a kiváncsiság, hogyha egy oldal kimarad. Szerintem ne haggyatok ki semmit, a hűséges rajongók úgy is elolvassák (én meg véleményezem). Szóval ha azt mondom, hogy egy sztori 5-ös skálán 1-es, akkor az nem azt jellenti, hogy kár volt elolvasni, mert Marvel-képregényt olvasni sosem kár! (kiváncsi vagyok, Zerit olvassa e ezt a topicot  )
« Utoljára szerkesztve: 2007. Május 15., 09:32:12 írta Punkológus »

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #498 Dátum: 2007. Május 14., 21:52:46 »
Komolyan Punkológus öregszel! Majdnem egy hét kellett, hogy jellemez egy képregényt! ) Egyébként a sztori tényleg nem valami jó, elismerem, de a következő résztől kicsit jobb lesz. Egyébként még 3 rész van hátra belőle. Utána pedig jön az Infinity War! Egyébként bevallom őszintén, kihagytam volna a sztorit a történetvonalból, de sajnos ez és az Infinity War vezeti fel az utána lévő nagy történetfolyamot!

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #497 Dátum: 2007. Május 14., 17:27:41 »
Idézetet írta: Punkológus
A fővonal már nem jött be annyira. Az elején még tetszett Sue és Reed beszélgetése, néha csodálkozok azzon, hogy hogyan tudtak ezzek összejönni?  Nincs erröl valami jó kis sztori, hogy hogyan és mikor ismerkedtek össze? Főleg, hogy Reed hogyan vágódott be Sue-nál az instabil molekulák képleteivel. Vadorzó viszont nem nyújtott semmit igazán, sem a világa. Ez a belsőtér tulajdonképpen a microversum akar lenni? Vagy micsoda? Dimenziók közti dimenzió?
Volt régebben egy Before Fantastic Four című mini ami végülis arról szólt, hogy mi történt az F4 tagjaival, bár arra már nem emlékszem, hogy volt-e benne szó arról, hogy mit is szerettek meg egymásban.
Egyébként a következő részben több mindent meg lehet majd tudni erről a másik dimenzióról.
Idézet
A beirás és a fordítás jó lett, bár van pár helyesírási hiba. Plusz majd figyelj Sepi arra, hogy az "Ő" és az "Ű" betük ne váltsanak át Times New Romans-ba (ha jól nézem, abba váltot)
Lehetséges, én nem vettem észre, de majd jobban odafigyelek rá, köszi. Még ez volt az első honosított képregényem, úgyhogy előfordulhatnak benne kisebb hibák, még eléggé ismerkedőben voltam a PS-el.

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #496 Dátum: 2007. Május 14., 17:00:05 »
Fantasztikus Négyes 362

Én is elolvastam és jobban tetszett, mint a 361-es, bár ezzen a vonalon is beindulhatna már kicsit a sztori. Nagy heroikus küzdelmet akarok, verejtékszagút, sebesüléseket, sorból (persze csak ideiglenesen) kidőlő szuperhősöket. Más szóval kicsit már fáradok a limonádétól. Bár lehet, hogy csak az én hangulatom rossz. 5-ös skálán 3-ast is adnék erre a Vadorzó sztorira, ha nem lett volna a Pókos mellékvonal. Ezért adok egy erős négyest (sőt nem is erőset, hanem fantasztikusat). A Pókember vs Fáklya bunyó a Lee-Ditko korszak szép pillanatait idézte fel számomra. Főleg, hogy szerepelt a rég nem látott háló-denevér, mely eredetileg is egy hasonló Fáklya-froclizásban született meg. Ilyenkor örülök, hogy DeFalco szeret a múltba tekinteni. De ugyanúgy tetszettek a hálószárnyak is.
A fővonal már nem jött be annyira. Az elején még tetszett Sue és Reed beszélgetése, néha csodálkozok azzon, hogy hogyan tudtak ezzek összejönni?  Nincs erröl valami jó kis sztori, hogy hogyan és mikor ismerkedtek össze? Főleg, hogy Reed hogyan vágódott be Sue-nál az instabil molekulák képleteivel. Vadorzó viszont nem nyújtott semmit igazán, sem a világa. Ez a belsőtér tulajdonképpen a microversum akar lenni? Vagy micsoda? Dimenziók közti dimenzió? Maga a világ amolyan szokásos "kiber-fantasy" ami sokszor, sok helyen előjön. Végy egy feudális alapokra épülő világot, viszonylag alacsony népességgel, várossálamokkal, varázslókkal, szörnyekkel. A mágikus fegyvereket, tárgyakat pedig helyetesítsd be futurisztikus modern technikával. Szokott még lenni még faji alapon történ rabszolgatartás vagy lázadás a hatalom ellen, bár ezeket még itt nem láttam. Tulajdonképpen Conan-verzum lézerpuskával. Én meg annyira nem vagyok oda, ezért a képletért, kivéve ha alaposan kidolgozzák és nem lesz tucat-szagú az egész. (Esetleg nem tudja valaki, hogy ez a világ-modell kinek a könyvébe/filmébe/képregényébe jellenik meg először?) Egy valami tartja ébren érdeklődésemet, hogy miért akarta lecsapni Franklin-t ez a Vadorzó. Természetesen a következő részt várom, ezt a részt pedig köszönöm. Remélem folytatjátok.

A beirás és a fordítás jó lett, bár van pár helyesírási hiba. Plusz majd figyelj Sepi arra, hogy az "Ő" és az "Ű" betük ne váltsanak át Times New Romans-ba (ha jól nézem, abba váltot)

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #495 Dátum: 2007. Május 10., 21:47:14 »
Marvel Kalandok 02 A humornak (Ben poénjai, most jön a bunyó sztereóban, fedőnévvita, agyonlapulusz, utolsó kocek) hála, ez már jobban bejött mint az előző szám. Lássuk a harmadik részt!

Vadorzó. Tetszett ez is. Visszahzta a Kandi Lapok-os időket. Bírtam ahogy Spidey feldobta  Fáklya hangulatátt. Jó a háznál egy ilyen haver. Folyt köv?

Szánom-bánom de a v1 f4-el csúnyán lemaradoztam. Annyi új oldal és jó cím van, hogy ez is a Galaktikus Vihar is mindig függőben marad nálam. Ha me lenne egy kis plussz időm, biztos az 50-100 Exiles következne, ami szintén zenész. De idővel...
« Utoljára szerkesztve: 2007. Május 11., 12:39:40 írta Gorgonita »

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #494 Dátum: 2007. Május 10., 08:03:06 »
Üdv!Köszönet talgabynak és Trollnak a Marvel Kalandok Fantasztikus Négyes #02-ért!Az ERŐ legyen veletek!!!

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #493 Dátum: 2007. Május 10., 07:50:36 »
Üdv!Köszönöm talgabynak és Sepinek a F4 246-247.számát!!Az Erő legyen veletek!!!