Nos, akkor most elmondom, mit gondolok erről.
Véleményezni én is akkor kezdtem el, mikor belekezdtem ebbe az egész honosítósdiba. Nem azért, mert rájöttem, hogy mennyi meló van benne, mert tapasztalatból tudom, hogy viszonylag kevés melóból is lehet honosítani (nem tól jó minőségben, de ezt hagyjuk). (Mielőtt vki félreértelmezné: nem vagyok hülye, tudom, hogy egy-egy képregényben milyen iszonyatos meló is lehet. Ezt a végletét is tapasztaltam már. Mint ahogy volt már részem meglehetősen rövidke ittlétem alatt laza tempójú és iszonyat iramot diktáló projectben is. Nem leszólni akarok bárkit.) Hanem azért, mert rájöttem, hogy bármennyire is hobbiszinten csinálják ezt emberek, és élvezik, amit tesznek, ez akkor is olyan munka, amiért nem kap az ember egy vasat se. Mert ez meló, akárhogy nézem. Olyan meló, ami az ember hobbija. És bár néha lehet könnyű is, többnyire nem az. És az embernek jó érzés, ha megdícsérik a munkáját. A honosítóknak ez lehet akár az is, ha látják, mennyien szedték le aképregényt, de az igazi plusz (az üzemanyag, ha úgy tetszik) az az, ha a fórumon is kap visszajelzést.
Most gondolom szinte semmi újat nem mondtam. Eddig.
És hogy milyen hozzászólás kell? Mindegy. Maradjon kultúrált keretek között. Részemről a vélemény lehet negatív vagy pozitív, lehet rövid vagy kisregény, mindegy. Egyes fórumozók szeretik hosszan kifejteni a véleményüket, egyesek csak két szóban. Én örülök akkor is, mikor joegery végigrohana fórumon, mindent megköszönve, amit éppen talál, meg akkor is, amikor vki egy szép kis szösszenetet dob össze nekem a képregényről. Zodiak hsz is, akármennyire is száraz, legalább vélemény. Nem mondom, hogy most mindenki írjon ennyit. De neki ez a stílusa, így tudja kifejeznia véleményét. Tegye. Én örülök neki, amikor írja. Őszintén. És bárki másnak is. Mindenki véleményezzen úgy, ahogy neki jólesik. Az igazat megvallva nem szeretném, ha Zodiak úgy érezné, hogy most rászállnak a meglehetősen velős véleménye miatt. Ne tegyétek. Ha véleményekről akartok vitázni, akkor az legyen tartalmi, ne formai. Nem akarok megvédeni senkit és senkire se uszítani másokat. Még acseszegetés ellen se vagyok, azt is lehet komolytalanul csinálni.
És most röviden.
Zodiak: Köszi a véleményt. Ha akarod, írj róla bővebben is. ha nem akarod, az se baj. Az értékelésedet mindig szívesen látom.
freakdavE és Punkológus: Nem kell cseszegetni, én hiszek abban, hogy jót akart. Ha szeretnétek megváltoztatni, járjatok elé jó példával. Nem titeket akarlak most b*gatni, henem szeretnék egy teljesen felesleges vitát/sértődést elkerülni.
És még vmi.
Ha vki erre reagálni szeretne, az Off topic Páholyában szíves örömest szolgálatára állok. És csakis ott. Ez az F4 topic, de ezt most csak itt lehetett észrevenni szerintem. Köszönöm.