Szerző Téma: Fantasztikus Négyes  (Megtekintve 388080 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #492 Dátum: 2007. Május 10., 07:32:05 »
FRISSÜLTÜNK!
Marvel Kalandok Fantasztikus Négyes #02
Fantasztikus Négyes v1 362 - És eljő a Vadorzó
Fanatsztikus Négyes v1 #241-250

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #491 Dátum: 2007. Május 10., 07:09:10 »
Üdv!Örülök,hogy Sepivel bővült a csapat,mert így  sűrűbben kapjuk meg kedvenc képregényeinket!Tehát,köszönöm Dr.Sámsonnak,Sepinek,és Trollnak a F4 v1 362-t!! Az ERŐ legyen veletek!!!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Fantasztikus Négyes
« Válasz #490 Dátum: 2007. Május 07., 19:04:02 »
Igen, láttam, hogy elkezdtétek a történetet, amiben felbukkan Morg... sajna az itteni "munkásságom" folytán eléggé szomorú az a sztori nekem.  No mindegy, majd egyszer arról is kaptok egy véleményt, csak ne egy éven át menjen.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
Fantasztikus Négyes
« Válasz #489 Dátum: 2007. Május 07., 18:56:39 »
Reklámozom már kicsit magam, mert egy itteni történet az előzmény :-))..és úgyis pang a topic...

Mindenkinek, akinek tetszett a Galactus Per, annak nyomás a Comorra, mert NagyG és Nova élete váratlan és jelentős fordulatot vett a legutóbb kifrissített Ezüst Utazó képregényben...

...az önreklámért nemsokára visszajövök, mert leszedtem a még nemolvasott F4-eket...

Nem elérhető Sijen

• Sólyomszem
  • *
    • http://
Fantasztikus Négyes
« Válasz #488 Dátum: 2007. Április 12., 18:02:56 »
A 19. oldalon van, bal fölső sarok, 'shortly...'

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #487 Dátum: 2007. Április 11., 18:10:42 »
Aranyos ez az F4 kalandok, bár valóban nincs túlságosan túlbonyolítva
Köszi szépen.
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #486 Dátum: 2007. Április 11., 14:55:12 »
Melyik oldal? Hétvégén akkor gyorsan megcsinálom.
És kösz. Sepitől kaptam ezt a bannert.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Sijen

• Sólyomszem
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #485 Dátum: 2007. Április 11., 14:07:39 »
Nos, nemtom, mondta-é már valaki, de a mostani F4 Kalandok epizódban van egy csöpp hiba: az egyik oldalon kimaradt egy szöveg honosítása: 'Shortly' van a mittomén, mondjuk 'rövidesen' helyett. Szal a beírónak ejnye-bajnye! Na azért amúgy tökjó!

TG: dögös a Vadócod!
« Utoljára szerkesztve: 2007. Április 11., 14:08:02 írta Sijen »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #484 Dátum: 2007. Március 31., 10:43:08 »
Hát, a rossz hírem az, hogy az Adventures-szériák célközönsége a 9-12 évesek akarnak lenni (ezért tetszik nekem annyira... ), úgyhogy a történetek javarészt ilyenek lesznek. Bár a harmadik számtól azért egy hangyányit komolyabb történetek is lesznek majd.

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #483 Dátum: 2007. Március 31., 09:56:03 »
Örülök az új sorozatnak, mégha ez az első rész kicsit lapos is volt. Mondhatni gyermeteg. Remélem a tobbi már inkább gyerekes lesz. A rajzok szépek, de Ben utolsó poénján kívül, nem hiszem, hogy bármi is maradandó emléknyomokat hagyott volna bennem. Egybként Reed-nek több laborja is van az épületeben, nem igaz? Honnan tudták hogy pont oda, és pont olyan hamar, és nincs egy skrull riasztó a főbejáratra szerelve?
« Utoljára szerkesztve: 2007. Március 31., 09:56:52 írta Gorgonita »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #482 Dátum: 2007. Március 27., 14:08:20 »
FRISSÜLTÜNK!
Marvel Kalandok Fantasztikus Négyes #01
(És akkor most már ide a véleményekkel  )

Átpakoltam a véleményeket, bocsi a férenyúlásért. (Troll)
« Utoljára szerkesztve: 2007. Március 27., 20:46:24 írta Troll »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #481 Dátum: 2007. Március 27., 14:06:44 »
Na jó, akkor az egyszerűség kedvéért bejelentem az F4-topicban, és akkor menjen mindegyik oda.

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #480 Dátum: 2007. Március 27., 11:34:41 »
Üdv!Mivel én sem láttam a F4 topikba új frissülést ,ide írom a köszönetem a Marvel Adventures F4-ért talgaby,Troll   Az ERŐ legyen veletek!!!

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #479 Dátum: 2007. Március 27., 08:41:53 »
Ide írom a véleményem, mert Troll ide jelentette be a Marvel Adventures F4 frissülését (bár szerintem ez a téma vígan mehetett volna az F4 topikba is  ). Szerintem nagyon jó ez a képregény, nekem nosztalgikus érzéseim támadtak amikor olvastam. Még az első Fantasztikus Négyes képregényekre emlékeztetett, egy képregény, egy kaland. Könnyed kis kikapcsolódás, csak ajánlani tudom mindenkinek. És hogy a fordításon kívül a beírással kapcsolatban is értékeljem talgaby munkáját, szerintem nagyon jó lett. Már a marvel miniknél is tetszett a munkája és ezek után sem adott lejjebb a szinvonalból. Úgyhogy csak így tovább, köszi a honosított verziót, valamint Trollnak a kitünő borítót  .
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #478 Dátum: 2007. Március 27., 03:57:39 »
Frissültünk
Marvel Kalandok F4 #1 - Az alma nem esik messze...

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #477 Dátum: 2007. Március 09., 16:27:35 »
Idézet
Na, az Ultimate-en nevelődés hatása már kezd megmutatkozni, már húznád a sztorit.
Ezt a vádat elutasítom  Ez akkor lenne igaz, ha ezt a sztorit húznám el és a további részekre osztanám el ezt a szöveget. Én inkább a további részekben mélyítettem volna az érzelmi válságot. Azt hiányolom, hogy elmaradt az igazi sokkhatás

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #476 Dátum: 2007. Március 09., 09:15:11 »
Na, az Ultimate-en nevelődés hatása már kezd megmutatkozni, már húznád a sztorit. Nyugi, ez manapság egy egyéves történetnek is elmenne minimum.  Részemről azonban én inkább ezekkel az egyrészesekkel vagyok el. Még a mostani termésből is kiszúrtam az egyetlen F4-et, ami egyrészes történetekkel operál, majd hamarosan megláthatjátok.

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #475 Dátum: 2007. Március 08., 22:44:13 »
Most jut eszembe, hogy ezt még nem véleményeztem

F4 245

Boritó. Az elején, mikor megláttam, akkor nem igazán tetszett, mert Sue-nak olyan sehogy sem tudtam értelmezni az arckifejezését. Aztán a füzetet végigolvasva rájöttem, hogy Byrne egy tökéletes pillanatot kapott el, mikor Sue rádöbbe, ki is a rejtélyes idegen. Na szóval a boritó kifejezetten tetszik...

A történet első része érdekes volt. Tetszett ahogy tisztázta magát Sue a közönség, de legfőbbképpen az F4 fanok elött. Végre Mrs. Richards reagálhatott a róla szóló közszájon forgó közhelyekre. Hogy őt csak mindig elrabolják, hogy haszontalan a képessége és a alárendelt szerepet játszik. Kellet már egy ilyen, nagyon jól árnyalta a karaktert. Ami viszont nem tetszett a jelenetben, hogy megint el lett mesélve az F4 eredete. Tudom, tudom, a Marvel híres arról (főleg ezekben az időkben), hogy mániákus őrült módjára ismételgeti hősei eredetét. Azt is tudom, hogy ez azért van, hogy akik most kapcsolódnak be a történetbe, azzok is képben legyenek a főszereplőkröl. De ezt a cirka egy oldalt fel lehetett volna használni jobban is, mondjuk a "hímsoviniszta" Namor kitárgyalására  . Plussz igazán dühítő volt, hogy a TV dolgozóinak fontosabb volt a műsor leadása, minthogy emberek élete lehet veszélyben (az F4 kalandjait ismerve talán az egész galaxis is)

A történet másik részéröl már hallotam régebben, de ezt jóval hosszabbnak képzeltem. Nem gondoltam, hogy ezt egy részben fogják lerendezni kissé erőltetetten. Kissé hitetlenkedtem mikor azzal lett vége, hogy Franklin felállít magában pár mentális gátat, oszt ripsz-sopsz visszafiatalodik. Furcsa volt, na... Gondolom én, az volt a cél, hogy Ben megint megkövessedjen. Egyébként erre miért volt szükség? Nem tudtok valamit? Nem jött be a nagyközönségnek a sár-szerű ábrázolás? Szerintem itt nem volt kellően lecsapva a magas labda, ezt a sztorit még jó 3-4 részen keresztül is ki lehetett volna bontani. Franklin garázdálkodhatott volna még egy kicsit, mint szőke Jézus (neeee ne is próbálkozzatok azzal, hogy belemagyarázok dolgokat, mert ez tényleg egy szőke Jézus  ). Lehetett volna belőle kicsitt elhúzódó érzelmi sokk, egy hatalmas erejű gyermek hisztériája. Jó, ez utóbbi már sokszor kipróbált formula, de általában be is jön.

Úgy cuzammen nem lesz a kedvencem, de egy jó erős négyest megérdemel az ötös skálán. Mind talgabynak, mind Dórikának gratulálnék, hisz színte Stan Lee mennyiségű szöveg van ebben a részben és a honosítás is tökéletes lett (én legalábbis mint nem szakmabeli nem látok semmi okot arra, hogy ne nevezzem tökéletesnek)
     Köszönet a képregényért    

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #474 Dátum: 2007. Február 16., 14:48:22 »
Nos, akkor most elmondom, mit gondolok erről.
Véleményezni én is akkor kezdtem el, mikor belekezdtem ebbe az egész honosítósdiba. Nem azért, mert rájöttem, hogy mennyi meló van benne, mert tapasztalatból tudom, hogy viszonylag kevés melóból is lehet honosítani (nem tól jó minőségben, de ezt hagyjuk). (Mielőtt vki félreértelmezné: nem vagyok hülye, tudom, hogy egy-egy képregényben milyen iszonyatos meló is lehet. Ezt a végletét is tapasztaltam már. Mint ahogy volt már részem meglehetősen rövidke ittlétem alatt laza tempójú és iszonyat iramot diktáló projectben is. Nem leszólni akarok bárkit.) Hanem azért, mert rájöttem, hogy bármennyire is hobbiszinten csinálják ezt emberek, és élvezik, amit tesznek, ez akkor is olyan munka, amiért nem kap az ember egy vasat se. Mert ez meló, akárhogy nézem. Olyan meló, ami az ember hobbija. És bár néha lehet könnyű is, többnyire nem az. És az embernek jó érzés, ha megdícsérik a munkáját. A honosítóknak ez lehet akár az is, ha látják, mennyien szedték le  aképregényt, de az igazi plusz (az üzemanyag, ha úgy tetszik) az az, ha a fórumon is kap visszajelzést.
Most gondolom szinte semmi újat nem  mondtam. Eddig.
És hogy milyen hozzászólás kell? Mindegy. Maradjon kultúrált keretek között. Részemről a vélemény lehet negatív vagy pozitív, lehet rövid vagy kisregény, mindegy. Egyes fórumozók szeretik hosszan kifejteni a véleményüket, egyesek csak két szóban. Én örülök akkor is, mikor joegery végigrohana  fórumon, mindent megköszönve, amit éppen talál, meg akkor is, amikor vki egy szép kis szösszenetet dob össze nekem a képregényről. Zodiak hsz is, akármennyire is száraz, legalább vélemény. Nem mondom, hogy most mindenki írjon ennyit. De neki ez a stílusa, így tudja kifejeznia véleményét. Tegye. Én örülök neki, amikor írja. Őszintén. És bárki másnak is. Mindenki véleményezzen úgy, ahogy neki jólesik. Az igazat megvallva nem szeretném, ha Zodiak úgy érezné, hogy most rászállnak a meglehetősen velős véleménye miatt. Ne tegyétek. Ha véleményekről akartok vitázni, akkor az legyen tartalmi, ne formai. Nem akarok megvédeni senkit és senkire se uszítani másokat. Még  acseszegetés ellen se vagyok, azt is lehet komolytalanul csinálni.

És most röviden.
Zodiak: Köszi a véleményt. Ha akarod, írj róla bővebben is. ha nem akarod, az se baj. Az értékelésedet mindig szívesen látom.
freakdavE és Punkológus: Nem kell cseszegetni, én hiszek abban, hogy jót akart. Ha szeretnétek megváltoztatni, járjatok elé jó példával. Nem titeket akarlak most b*gatni, henem szeretnék egy teljesen felesleges vitát/sértődést elkerülni.

És még vmi.
Ha vki erre reagálni szeretne, az Off topic Páholyában szíves örömest szolgálatára állok. És csakis ott. Ez az F4 topic, de ezt most csak itt lehetett észrevenni szerintem. Köszönöm.

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #473 Dátum: 2007. Február 16., 14:20:28 »
Jah, mostantól fogva nem véleményezek semmit, csak szép hoszan megírom, hogy mennyire jogosan igénylik a honosítók a véleményezét.     De lehet, hogy inkább befogom a számat és megyek gyorsan elolvasni az új F4-et és jövök véleményezni (időm sajnos még nem volt rá).

Nem elérhető freakdavE

• a csodálatos Zacskóember
  • Venom
Fantasztikus Négyes
« Válasz #472 Dátum: 2007. Február 16., 11:56:44 »
Amióta egy képregényt én is elkezdtem próbaképpen honosítani és tapasztalom, hogy mennyi munkával jár, ( én fordítom és én is írom be) jobban átérzrm, hogy a honosítók miért várnak el visszajelzést az olvasóktól. Elgondolkodtam, én mennyire örülnék Zodiak értékeléseinek. Nálam az a helyzet, hogy a szűkszavúsaág nem zavar. Ő legalább kifejti valahogy a véleményét. A száraz számtani értékelés viszomt tényleg kevés. Pl.
Idézet
Byrne: 5/5
Ez ugyebár azt jelenti, hogy minden értékelési szempontból tökéletes szerinte a képregény. Ez baromi jó, de én egy " Hú ez k**va jó volt, köszi a honosítást!" típusú mondatnak jobban örülnék. Emellé oda lehet biggyeszteni egy számpárt (néha én is szoktam), de nem ez a lényeg.
Na most pedig jól befogom a pofám...  
"Túl bizarr, hogy éljen, túl ritka, hogy meghaljon."

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #471 Dátum: 2007. Február 16., 10:44:55 »
Deeeeeeee... lécciléccilécci!  

Nem elérhető Zodiak

• Garfield
  • **
Fantasztikus Négyes
« Válasz #470 Dátum: 2007. Február 16., 10:22:27 »
Byrne: 5/5

Remélem - sőt biztos vagyok benne -, hogy ezt nem kell magyaráznom...
by all

Nem elérhető Ryder

• Kázmér
  • **
Fantasztikus Négyes
« Válasz #469 Dátum: 2007. Február 14., 18:22:38 »
Elolvasgattam az új F4-et!
Mit is mondjak...Már nemtudok újat mondani erről a sorozatról!Ez a Byrne egy überzseni!Eddig mindegyik művét imádom!Ahogy ezt a részt is!A sztori jó, a rajzok jók, a fordítás, beírás és lektorálás    is!Naaagy köszönet!
Remegő térdekkel várom a következő részt!

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #468 Dátum: 2007. Február 14., 14:23:50 »
Sikerült elolvasnom az új F4 történetet. Azt kell, hogy mondjam, egyáltalán nem erre számítottam. Byrne ért ahoz, hogy hogyan kell meglepetést okozni  . Nagyon jó kis történet volt ez. Soha nem gondoltam volna arról a szőke férfiról, hogy ő Franklin. Egyszerűen nem találok szavakat.
Köszönet Dórikának és talgabynak  .
« Utoljára szerkesztve: 2007. Február 14., 14:24:01 írta Sepi »
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #467 Dátum: 2007. Február 14., 12:12:34 »
Üdv! Farek ,igazad van!Ezt jól elnéztem...  Természetesen talgaby-t akartam írni  Szóval köszönet talgabynak a fordításért  

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #466 Dátum: 2007. Február 14., 10:31:56 »
Idézetet írta: SithLord
Üdv! Jó érzés ,hogy ismét köszönetet kell mondanom Fareknek és Dórikának a remek munkájukért!  Köszönet az új Fantasztikus Négyes történetért! Remélem az ERŐ kitart mellettetek a továbbiakban is!
Köszönöm szépen, de szerintem nekem, mint lektornak, nem jár ekkora köszönet. Esetleg talgabynak, mint fordítónak?    

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #465 Dátum: 2007. Február 14., 08:09:59 »
Üdv! Jó érzés ,hogy ismét köszönetet kell mondanom Fareknek és Dórikának a remek munkájukért!  Köszönet az új Fantasztikus Négyes történetért! Remélem az ERŐ kitart mellettetek a továbbiakban is!

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #464 Dátum: 2007. Február 14., 00:18:36 »
Frissülés!

Visionaries by John Byrne - Fantasztikus Négyes #245
« Utoljára szerkesztve: 2007. Február 14., 00:18:46 írta Gabe »

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #463 Dátum: 2006. December 31., 15:08:10 »
Na, sikerült a Hecc végére jutnom. Nem volt rossz, de azért egy kicsit jobbat vártam. Azért volt egy-két nagyon aranyos poén is. VAgy csak túl fáradt voltam tegnap este fél 12 körül, nem tudom. A lényeg, hogy jó volt, de lehetett volna jobb is. Viszont a fordítás meg a beírás tetszett. Jöhet az eladás, meg a kiirtás is!