Szerző Téma: Fantasztikus Négyes  (Megtekintve 388059 alkalommal)

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #432 Dátum: 2006. December 21., 20:54:53 »
Akit érdekel az F4 #001 ANGOLUL az itt keresgéljen: katt

Borítót sajna a szkenelő lehagyta, de így is élvezhető. (a CoMoron ebből a mínőségből csinálunk valami normálisabbat, reprint ide vagy oda   )

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Fantasztikus Négyes
« Válasz #431 Dátum: 2006. December 18., 08:59:53 »
Hm, nem akarok senkit se hamis illúziókba ringatni: az a történet jó lesz, ha jövő nyárra kikerül. És mielőtt vki felvetné a Bolondok napját, mint eshetőséget: akkorra már megvan egy másik F4-történet.
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 18., 17:06:32 írta Gabe »
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
    • http://
Fantasztikus Négyes
« Válasz #430 Dátum: 2006. December 17., 22:13:43 »
Hát még én  is csak hallotam róla, de "ez a történet olyan szörnyű, hogy kötelező elolvasni". Ugye jön karácsonyra?    Annyit elárulok, hogy kiderül Nagy G nem csak bolygókat szokott fogyasztani

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #429 Dátum: 2006. December 17., 22:07:22 »
Szerintem a May nénis kis eseményre utal... még Gabe se látta azt a számot.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #428 Dátum: 2006. December 17., 22:06:17 »
May nénire természetesen  
(csak ócska poénnak szántam) Bár tényleg nem tudom mire gondolhatott talgaby

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #427 Dátum: 2006. December 17., 22:05:10 »
Idézet
mi a fenét művelhetett a Marvel univerzum legerősebb és (szerintem) leggyengébb tagja...
Itt Nagy G-n kívül kire gondolsz? A Halálra vagy Frankie-re?

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #426 Dátum: 2006. December 17., 21:53:22 »
Mi a fenét csinálhattak? Valami galaxisrenető orbitálisan frenetikus szexelés?  El nem tudom képzelni mi a fenét művelhetett a Marvel univerzum legerősebb és (szerintem) leggyengébb tagja...

Nagyon szépen köszönöm ezt a részt is, de mint mondttam, az előző résznél kifejtett véleményemet most is tartom. Bár ez a filozofikus boncolgatás felkeltete az érdelődésemet, így hát kiváncsian várom a folytatást.

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #425 Dátum: 2006. December 17., 18:04:37 »
Idézet
Ilyen alapon Reed-et is megkérdezhette volna
Reed viszont lelkiismereti okokra hivatkozva úgysem mondta volna meg, viszont Galactus simán elmehetett volna az űrhajójára utánanézni. De ekkor betoppant Frankie és hát hiába van hatalma Nagy G-nek, azért ő is csak férfi. Meg hát milyen unalmas lehet az élete, senkivel sem tud beszélgetni  Na jó, néha a Halál beugrik egy laza csevejre, de hát róla meg nem mondhatjuk, hogy túl sok életet vinne G mindennapjaiba  
Idézet
az persze nem baj, ha más értelmes civilizációt pusztít ki, csak minket hagyjon békén
Ebböl a kérdésböl lesz késöbb a per is. És ha belegondolunk, Reed nagyon nagy szívességet tett magának és az egész emberiségnek, hisz nagyobb bicepsszel rendelkező havert nehezen talált volna.
Idézet
De, csináltak már klasszabb dolgot, és ahhoz is köze van Galactusnak... meg May néninek is.
És az mikor lesz? Muszály lesz végre elolvasnom    (Vedd úgy, hogy gonoszmód követelőzök    )

Nem elérhető pepo05

• Predátor
Fantasztikus Négyes
« Válasz #424 Dátum: 2006. December 17., 00:34:35 »
Idézet
Ha azokat a hibákat kicsit konkrétabban megmondanád, annak örülnénk.
Pfúú..hát holnap lehet átnézem. De nem ígérek semmit.  
Idézet
Frankie bevállalta, hogy életmilliárdokat fognak kioltani az űrben, úgyhogy elmegy közeli zabát keresni, ahova Nagy G még eltud menni, a sok gülüszemü meg cseszheti.
Ilyen alapon Reed-et is megkérdezhette volna, hogy "te csávó mongyad má, hun van egy közeli bojgó vazze. amin kialakulhat áz élet, mer zabálnom kell oszt kész. itt és most"  
Ezt én enyhén önzőségnek érzem. "galactust meg kell menteni, mert én azt gondolom, hogy neki célja van...az persze nem baj, ha más értelmes civilizációt pusztít ki, csak minket hagyjon békén..."
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #423 Dátum: 2006. December 16., 23:50:19 »
De, csináltak már klasszabb dolgot, és ahhoz is köze van Galactusnak... meg May néninek is.
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 16., 23:50:29 írta talgaby »

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #422 Dátum: 2006. December 16., 23:18:01 »
Idézet
Namármost az oké, hogy Frankie lett az új hírnök...de ezután mi történt G-vel? Mégis volt ereje elmennia bolygókig vagy mi?
Frankie bevállalta, hogy életmilliárdokat fognak kioltani az űrben, úgyhogy elmegy közeli zabát keresni, ahova Nagy G még eltud menni, a sok gülüszemü meg cseszheti.
Idézet
Valami kozmikus egyensúly vagy efféle...ez a "meg kell mentenünk minden élőlényt" szöveg olyan szinten sántít, hogy nem tud járni.
Nekem itt igazán az volt furcsa, hogy ha összeveted a CW-vel akkor ott meg hideg számító érzelem mentes tudós.
Idézet
Pedig Reed ilyen: nem ölne meg senkit se
Na meg AmKap támogatta az ötletét, tehát akkor nyílvánvaló, hogy ennél klaszabb dolgot még biztos nem csináltak a galaxisban

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #421 Dátum: 2006. December 16., 22:50:13 »
Ha azokat a hibákat kicsit konkrétabban megmondanád, annak örülnénk. A fordításnál tudom, hogy a 2. kötetnél már előfordult, hogy kicsit kedvtelenül álltam neki, ezért lehet, hogy nem csak pár helyen sántít (a harmadikban is lesz egy ilyen sztori, azt 1.5 hónapig, 4 nekifutással csináltam meg végül).
G. megmentése: Pedig Reed ilyen: nem ölne meg senkit se, és tudja még az első találkozásukból, hogy G. nem gonosz, és hogy sokkal hatalmasabb és fontosabb lény annál, hogy csak úgy kinyiffanjon egy isten háta mögötti kis galaxisszéli bolygón.

Nem elérhető pepo05

• Predátor
Fantasztikus Négyes
« Válasz #420 Dátum: 2006. December 16., 22:38:12 »
Szóval végigolvastam ami eddig a II. Byrne kötetben volt. Szép munka, nagy köszönet érte talgabynak Dórikának és Michonak...  
Bár meg kell mondjam a beírásban volt most hiba, vagy 3 is. Egy helyen vagy (két helyen?) kicsit erőltetettnek éreztem a fordítást...persze ezt csak említem, engem sosem zavart igazán az ilyesmi. Viszont egyvalamit nem értettem soha...azt mondta Giant G. hogy nincs ereje elmenni a Reed által ajánlott bolygókhoz. Namármost az oké, hogy Frankie lett az új hírnök...de ezután mi történt G-vel? Mégis volt ereje elmennia  bolygókig vagy mi? Mert az nem változtatott semmit az éhségén, hogy lett egy hírnöke...Frankie testén később erőstettek? Mert az alapképességi nem valami vaskosak azért. Illetve még egy dolog, amit sohsem értettem még. Minidg azt hittem, hogy Giant G. megmentésének van valami magasabb, felsőbbrendű oka és célja. Valami kozmikus egyensúly vagy efféle...ez a "meg kell mentenünk minden élőlényt" szöveg olyan szinten sántít, hogy nem tud járni.
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #419 Dátum: 2006. December 08., 10:35:48 »
A Marvels negyedik könyvében eléggé sajátságos szemszögből közelítik meg Gwen halálát. Szerintem jobban van megírva, mint az eredeti, az egyedüli lényeges különbség történeti szempontból csak az, hogy a Marvels #4 teljes megértéséhez elengedhetetlen a két Stacy halála eredeti történeteinek ismerete is.

Na de vissza Galactushoz... igazság szerint, ha az ember odafigyel a halálakor, akor már ott benne volt, hogy vissza fog térni. Említ egy kimondhatatlanul nagy fenyegetést, ami el is jő, mikor ő meghal (vagyis inkább sztázisba került), és annak megállítására hozták őt vissza. Jó sztori lehet, meg kéne szerezni.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #418 Dátum: 2006. December 07., 23:41:02 »
A Marvels-re úgy céloztam, hogy az is egy újabb kiadvány amiben ezt a témát feszegetik. Persze igazad van, az Ulti teljesen más, de hát azért valamennyire ez is hozzátartozik. A lényeg amit mondani akartam, hogy már túlságosan is sokszor húzták le erről a különben többet érdemlő két karakterről a bőrt. És mindig ugyanaz a vége, tudod hogy úgyis meghalnak.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető pepo05

• Predátor
Fantasztikus Négyes
« Válasz #417 Dátum: 2006. December 07., 23:34:42 »
Nos... a Marvels-ben miért lett volna máshogy? Az Ulti Pókot ne vedd ide, teljesen külön kategória.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #416 Dátum: 2006. December 07., 23:30:02 »
Szinte már minden évben van valamilyen Pók kiadvány amiben ez a téma, és mindegyikben egy kicsit más. Most említhetném a nálunk is megjelent Sors hálójában, vagy az Ultimate Spider-Mant is. De ott volt még a Marvels negyedik száma is, és még biztos van olyan is amiről én nem tudok. Szóval már egy kicsit elcsépelt lett a sztori. Csodálkozom, hogy még mindig el tudják adni.

Nem elérhető pepo05

• Predátor
Fantasztikus Négyes
« Válasz #415 Dátum: 2006. December 07., 23:20:38 »
Idézet
hiszen már annyiféle képpen és annyiszor megölték őket.
Itt pontosan mire gondolsz?

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #414 Dátum: 2006. December 07., 23:11:34 »
Idézetet írta: freakdavE
Engem már meg sem tudnak hatni azzal, ha kinyírnak egy szereplőt. Úgyis tudjuk, hogy feltámad.
Amúgy Gwenen kívül van olyam Marvel szereplő aki halott maradt? Szerintem nem nagyon. Ja de, Gwen aplja sem támadt fel eddig.
Viszont már nekik sincs meg az a hatásuk az emberre, mint annakidején, hiszen már annyiféle képpen és annyiszor megölték őket. Mert hát akárhányszor fel is tünnek egy-egy történetben, már biztosra is vehetjük, hogy meg fognak halni.

Nem elérhető freakdavE

• a csodálatos Zacskóember
  • Venom
Fantasztikus Négyes
« Válasz #413 Dátum: 2006. December 07., 22:23:35 »
Idézetet írta: pepo05
Ne máááá...basszus. Kezd elgem lenni ebből a meghal-feltámasztják dologból, de nagyon!  
Nekem is. Engem már meg sem tudnak hatni azzal, ha kinyírnak egy szereplőt. Úgyis tudjuk, hogy feltámad.
Amúgy Gwenen kívül van olyam Marvel szereplő aki halott maradt? Szerintem nem nagyon. Ja de, Gwen aplja sem támadt fel eddig.
"Túl bizarr, hogy éljen, túl ritka, hogy meghaljon."

Nem elérhető pepo05

• Predátor
Fantasztikus Négyes
« Válasz #412 Dátum: 2006. December 07., 20:59:09 »
Ne máááá...basszus. Kezd elgem lenni ebből a meghal-feltámasztják dologból, de nagyon!  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #411 Dátum: 2006. December 07., 18:19:55 »
Azóta már visszajött, de mostanság megint nagyon megjárta. De az már az Annihillation crossover eseményei közé tartozik.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #410 Dátum: 2006. December 07., 17:17:27 »
Hát ez eléggé meglepő  . De biztosan feltámasztják.

Nem elérhető pepo05

• Predátor
Fantasztikus Négyes
« Válasz #409 Dátum: 2006. December 07., 16:53:04 »
Jelenleg halott

Nem elérhető Ryder

• Kázmér
  • **
Fantasztikus Négyes
« Válasz #408 Dátum: 2006. December 07., 16:34:29 »
Áhh, nagyon odabaszós rész volt ez a 244.Igazi, jókis monumentális F4 eposz.Már nagyon kiváncsi vagyok a folytatásra, látva a Byrne-féle "előzeteseket".Mást nentudok műr mondani, nagyon élveztem minden képkockáját.Köszönet a honosításért!

Más:
Mi van mostanság Galactussal? Ez volt az utolsó szereplése ezidáig?

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #407 Dátum: 2006. December 07., 09:14:51 »
Az Avengersben légyszi, ha kell spoilerbe. AZ elejét ismerem addig kb., hogy hirtelen megöregedett, de aztán azt nem, hogy maradt-e a kölyök.

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #406 Dátum: 2006. December 07., 08:46:56 »
Idézetet írta: talgaby
Ez a Tony már nem is az a régi Tony, nem? Egyszer mintha kicserélték volna és azóta is úgy maradt...
Ez nem teljesen ilyen egyszerű. De ha akarod, akkor szívesen kifejtem, priviben, vagy az Avengers témában, hogy ne itt offoljunk.
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #405 Dátum: 2006. December 07., 08:28:04 »
Ez a Tony már nem is az a régi Tony, nem? Egyszer mintha kicserélték volna és azóta is úgy maradt...  
Frankie ruhája: Egyike a történelem nagy kérdéseinek. Talány egy nap két FBI-ügynök jön és megfejti, de addig boruljon rá az ismeretlenség jótékony homálya.

Nem elérhető pepo05

• Predátor
Fantasztikus Négyes
« Válasz #404 Dátum: 2006. December 06., 22:38:15 »
Azóta szegény Tony nem tudta tűrtőztetni magát, egyre csak ivott és ivott...elitta már az agyát szegény.  
Sajnos még nem tudtam elolvasni a Byrne korszak II részeit, majd sort kerítek rá a hétvégén...mondjuk az igaz, hogy a Marvel Extrában már volt G. pere.
Viszont: jó volt Franki eredete meg minden, de én azt nem értettem sosem, hogy az a ruha hogyan korlátozza az erejét? És miből is van tulajdonképp?

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #403 Dátum: 2006. December 06., 21:54:34 »
F4 244

Ebben a részben amit baromira imádtam mindig is az az a jelenet, mikor Frankie csatlakozik Nagy G-hez. Szerintem zseniálisan van megírva az egész párbeszéd. Régebben is rengeteget olvastam már, de most vagy egymás után ötször elolvastam. Valahogy az egész olyan mint egy ősi mítosz, amit általában mindig csak visszaemlékezésben láthatunk megtekintve. Az ilyen mítoszok mindig sokat vesztenek a fényükből, ha személyesen találkozunk vele, ha egészében olvashatjuk őket. De ez mindenképpen kivétel. Ha most abbahagynátok a honosítást már akkor is megérte volna, hisz olvashattam Frankie előtörténetét és az utat, mi idáig vezetett, hogy Galactus hírnökévé váljon. Nem Byrne a legjobb író, nem ő írja a legjobb párbeszédeket, nem ő írja a leglélekszorongatóbb dolgokat. Viszont ő az aki egy élő legendát tud a szemünk elött létrehozzni, akinek ezt az egészet el tudom hinni.
Idézet
Szerintem ez a Frankie-s dolog a legmeginditobb az egész sztoriban. SZegény csaj...
Szerintem nem szegény, teljeseülhetett a vágya: a világűr lehet az otthona. Nagyon jól átjön a lapokról, hogy mennyire felszabadult az átváltozás után. A boritó is nagyon jó lett, egy panelt a képregényből sikeresen jelképnek emelt. Jól csinálja Byrne ezeket a boritókat, na.

És ahogy látom Byrne belecsap a lecsóba ezzel a Franklin dologgal. Már várom.

+++

Ja és amin felcsesztem régebben (és mindig) az agyam az Amerika Kettécseszett Kapitánya. Teljesen nyilvánvaló, hogy csak ő menthette meg Thort a pusztulástól egy gyors mozdulattal, erre biztos senki más nem lett volna képes  
És a CW-al összehasonlítva Tony itt mennyivel normálisabb. Igaz ő Nagy G halálára szavaz (ami teljesen érthető), de azonnal meghajol a többség akarata elött. Mintha valahogy nem így működnének mostanában ezzek a dolgok.
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 06., 22:15:35 írta Punkológus »