F4 244
Ebben a részben amit baromira imádtam mindig is az az a jelenet, mikor Frankie csatlakozik Nagy G-hez. Szerintem zseniálisan van megírva az egész párbeszéd. Régebben is rengeteget olvastam már, de most vagy egymás után ötször elolvastam. Valahogy az egész olyan mint egy ősi mítosz, amit általában mindig csak visszaemlékezésben láthatunk megtekintve. Az ilyen mítoszok mindig sokat vesztenek a fényükből, ha személyesen találkozunk vele, ha egészében olvashatjuk őket. De ez mindenképpen kivétel. Ha most abbahagynátok a honosítást már akkor is megérte volna, hisz olvashattam Frankie előtörténetét és az utat, mi idáig vezetett, hogy Galactus hírnökévé váljon. Nem Byrne a legjobb író, nem ő írja a legjobb párbeszédeket, nem ő írja a leglélekszorongatóbb dolgokat. Viszont ő az aki egy élő legendát tud a szemünk elött létrehozzni, akinek ezt az egészet el tudom hinni.
Szerintem ez a Frankie-s dolog a legmeginditobb az egész sztoriban. SZegény csaj...
Szerintem nem szegény, teljeseülhetett a vágya: a világűr lehet az otthona. Nagyon jól átjön a lapokról, hogy mennyire felszabadult az átváltozás után. A boritó is nagyon jó lett, egy panelt a képregényből sikeresen jelképnek emelt. Jól csinálja Byrne ezeket a boritókat, na.
És ahogy látom Byrne belecsap a lecsóba ezzel a Franklin dologgal. Már várom.
+++
Ja és amin felcsesztem régebben (és mindig) az agyam az Amerika Kettécseszett Kapitánya. Teljesen nyilvánvaló, hogy csak ő menthette meg Thort a pusztulástól egy gyors mozdulattal, erre biztos senki más nem lett volna képes
És a CW-al összehasonlítva Tony itt mennyivel normálisabb. Igaz ő Nagy G halálára szavaz (ami teljesen érthető), de azonnal meghajol a többség akarata elött. Mintha valahogy nem így működnének mostanában ezzek a dolgok.