Jó estét
240
No, ez már egy az egyben egy Marvel eposz volt, olyan, ami fontos helye van az egész Marvel történelemben. Luna születését is, mindig csak egy már régen megtörtént dologként éltem át, ugyanúgy, mint Attilan áthelyezését. Sosem tudtam, hogy miért is költöztek át, de nagyon is világossá vált elöttem a költözés oka. (nektek nem volt régebben furcsa ez a város név, hogy Attilan? Nekem mindig az jut eszembe, hogy "ugrálok Attilán, szembe velem Attilan ". Vagy csak nekem jutnak ilyen hülyeségek az eszembe?). Nagyon jók voltak a visszautalások régebbi eseményekre és tényekre, mint a Főnix halála vagy, hogy a kree-k teremtették az Emberteleneket, bár arról semmit nemsikerült megtudnunk, hogy mi si volt ez az Enklávé vagy mi is történt itt, hogy is vlt ez a háború. Ezzek más újságok lapjain lettek kibontva vagy csak úgy megtörténtek és slussz-passz? Az elején azt is hittem, hogy arról fog szólni a sztori, hogy elmennek és segítik az emberteleneknek legyőzni a csúf gonoszokat, de nem így történt. Nem is csalódtam ebben a kivitelezésben sem, pedig már tapasztalt Marvel olvasóként azonnal üvöltöttem, hogy csapda, amikor kderült, hogy már legyőzték az ellent segítség nélkül is . Azért mondhattak volna egy kis plusz dolgot is, hogy Maximus hogyan is mentette meg őket. Ezzen felül viszont igazán jól mutatták be ennek a drámai költözésnek a folyamatát. Mind ahogy meg van írva, mind pedig a rajz. Nekem nagyon tetszett, hogy kiemelték, hogy nem akarták megsérteni az olvasókat, azzal, hogy nem érzékeltették Fekete Villám hangját. Rajzban külön kiemelnék kedvenceket, mint a 214.oldal 4.panel, mikor Reed bejelenti, hogy biza költöznek a Holdra. Most el tudom képzelni, hogy egy Marvel-ben nem járatos ember mit gondolna arra az ötletre, hogy menjünk a Holdra, mert ott tiszta a levegő , mi meg pedig ösztönösen kiáltunk, hogy "ja, ott a Kék Terület". Na de vissza a rajzokhoz, mindenképpen nagy favorit az utolsó elötti oldal, mikor kilépnek a városba, ott igazán árad a rajzból a helyzet üneppélyessége és, hogy ez egy mérföldkő egy nép életében. Bár egy kicsit ideizáltan mutatja be a dolgokat, de hát könyörgöm, ezt várjuk el tőle. A 3. kép, amit megemlítenék az a 217.oldal 1.panelje, ahol az alfafejletlenek szembe néznek Fekete Villámmal. Itt is érezni lehet az idealizáltság, hisz milyen már az, hogy az alfafejletleneknek az kell, hogy rabszolgák legyenek (nehezen ált rá a szám, hogy alfafejletleneket mondjak, az Adattárban is alfaprimitívekként szerepeltek). Még a legelején szerepelt Frankie és nagyon érdekes látni, hogy hogyan változik a jelleme, főleg így, hogy ttudjuk mi lesz a vége. De még nagyon sok érdekes és nekem tetsző dolgot tudnék említeni (elsősorban a beirás és a fordítás), ilyen a méricskélő-számolgató Lény vagy, hogy mekkorát nevettem azzon, hogy Pietro eljön segítséget kérni, aztán induláskor még benyögi, hogy a homo sapiens megkeserüli, hogy baj lesz. (látszik, hogy ki a papája ) Szóval mégmégmégmég ilyet nekünk
UI: Kristály egy egész héten keresztül ott vajúdott a babával vagy mi?