Szerző Téma: Fantom képregények  (Megtekintve 638279 alkalommal)

0 Felhasználó és 13 vendég van a témában

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #140 Dátum: 2006. Január 26., 14:12:56 »
hát ez egy nagyon korrekt válasz volt, ennek segítségével el tudunk merülni a részletekben, köszönjük.   és neked is Brotan a lelkes utánajárást

Idézet
kell lennie egy kiadónak, vagyis egy olyan cégnek, amelyiknek a
tevékenységi körében szerepel a könyv- vagy újságkiadás.

bizony, most telefonálom körbe a családot, hátha valaki annak idején belevette a cégalapításkor a tevékenységi körébe ezt a modult.   ha nem, akkor sajna ez kilőve, mert utólagos tevékenységikör bővítése kemény tízezrekbe kerül, ami nekünk abszolút nem éri meg a beruházást, hisz csak egyszeri kiadványt tervezünk egyelőre, nem akarunk nagy kiadásokba fogni.
más megoldásban gondolkodva, társulnunk kellene egy kiadóval (mondjuk a Míves Céh) akik az ő "nevükben" kiadnák a képregényt, persze az anyagiak nagy része minket terhelne, de ez már további megegyezés kérdése.

szóval nekem az jött le, hogy ideális lenne fekete/fehérben gondolkozni. ez nagyon jó, hisz a Fantomnak nagyon jól áll ez a stílus, én őszinten szólva színesben nem is szeretném. akkor a 96 oldal is passzol, mert azok a történetek, amikben én gondolkodom, általában 30 oldal körüliek, így kijön a terjedelem... a maradék helyre tehetünk dokumentációkat... a belső borítókat pedig felajánlhatjuk a kiadónak egyéb (reklám) célokra, a közbenjárásért cserébe.

tehát akkor az elképzelésünk, egy színes borítós, 96 oldalas (plusz 4 borító) fekete/fehér Fantom "70 éves jubileumi képregény", megfizethető de jó minőségű papíron (mint a régi Fantomok mondjuk) amiben előreláthatólag lesz 3 történet és dokumentációk. szuperül hangzana    és ez kerülne optimális esetben 6-700 ezer Ft-ba, azt hiszem ez a reális költség valóban... mivel a fordítást/beírást házon belül megoldjuk, sőt, a terjesztést is.
így állunk, ez az összeg gondolom egy embernek nagyon sok lenne, legalábbis én nem tudok ennyit előteremteni... dotációt meg pénzkunyizást pedig nincs értelme indítani, mert (a tapasztalatok alapján) úgysem lesz belőle semmi. Az ideális az lenne, ha max 2-3 ember tenné össze ezt a pénzt... én mondjuk jó esetben a felét össze tudnám kaparni, és mellé bevállalom a fentebb említett munkálatoklat is.
Kérdés: Kik lehetnek a maradék befektetők?  

Idézet
A közép dunántúli terjesztési igazgatói posztot nyugodtan rám oszthatjátok.  Ha más nem, szerzek egy kockás zakót, kalapot, és egy bőröndöt, és indulok házalni 

fel vagy véve  különben jó meglátásaid voltak
« Utoljára szerkesztve: 2006. Január 26., 14:14:13 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Brotan

• Sólyomszem
  • *
Fantom képregények
« Válasz #139 Dátum: 2006. Január 26., 13:00:13 »
Üdv! írtam a Mívescéhnek:
"Tisztelt XXX!
> Köszönjük a segítség felajánlását, és élnénk is vele, ha a
> lehetőségek összejönnek! Fel is tennék pár kérdést:
> - Mekkora összeg lehet a jogdíj egy kb 100 Oldalas A4-A5
> közötti méretű, Kb 800-1000 példányban kiaddott
> fekeefehér, színesborítós kiadvány esetében? Vagy a jogdíj
> ettől független?
> - Mekkora nyomdaköltséggel járhat kb egy kiadvány a fntebb
> említett paraméterekkel?
> - Milyen egyéb költségek vannak?
> - Kell e háttércéget/kiadót létrehozni a kiadáshoz, vagy
> magánemszemélyként is megvalósítható?
> Várom megtiszetlő válaszát,
> üdvözlettel:
"
Megjött a válasz is:  
"Tisztelt YYY!

Sorrendben megyek (nem a kérdések sorrendjében):

- Amennyiben kereskedelmi forgalomba kerülő kiadványt akarnak kiadni, akkor
ahhoz kell lennie egy kiadónak, vagyis egy olyan cégnek, amelyiknek a
tevékenységi körében szerepel a könyv- vagy újságkiadás. Magánszemély is
kiadhat ugyan könyvet, de annak olyan sok hátránya van, hogy még mindig
inkább megéri beáldozni a cégalapításhoz szükséges kiadásokat...

- Először azt kell eldönteniük, hogy milyen jellegű kiadványt szeretnének:
-- méret: a szabványméretek (pl. A4, A5, stb) általában szerencsésebbek, de
leginkább azt kell nézni, hogy az eredeti anyag milyen méretben jelent meg.
-- terjedelem: a nyomdák a 8-cal osztható oldalszámokat tudják jól kezelni,
ha ettől eltérő oldalszámot szeretnének, akkor az aránytalan
költségnövekedéssel jár. A 96 oldal + 4 oldalas borító például egy megfelelő
választás ilyen szempontból, de ismét az kell legyen a kiindulópont, hogy
milyen történeteket tudnak beletenni.
-- papír minősége: minél jobb a papír, annál drágább...
-- színes/fekete-fehér: a színes nyomtatás legalább kétszer annyiba kerül,
mint a fekete-fehér, de egyes részköltségek akár négyszer annyiba is. Fontos
azt is tudni, hogy a nyersanyagért külön kell fizetni a jogtulajdonosnak,
méghozzá egy fix oldalankénti árat, ami 5 és 15 dollár között változik
kiadónként. Amennyiben azonban fekete-fehér kiadást választanak, akkor a
jogtulajdonos gyakran hozzájárul, hogy egy jó minőségű szkennelt anyagot
használjanak, ami lényegesen olcsóbb megoldás.
-- példányszám: természetesen a sok példány többe kerül, de alacsony
példányszámnál nagyon magasak, meredeken emelkednek a fajlagos, tehát egy
példányra jutó költségek, csak 5 ezer példány fölött mondhatjuk, hogy már
többé-kevésbé mindegy.

- Ha mindezeket sikerült végiggondolni, akkor érdemes megkeresni a
jogtulajdonost, mivel annak az első kérdése az lesz, hogy: --- milyen
méretben, milyen terjedelemben, milyen minőségű papíron, színesben vagy
fekete-fehérben, milyen példányszámban és milyen fogyasztói áron szeretnék
kiadni a kötetet.

- Ennek alapján fog mondani egy összeget a jogtulajdonos. Ez az általános
szokás szerint az eladott példányok fogyasztói árának a 8-12 százaléka.
Ennek egy bizonyos részét - általában 1000-1200 dollárt vagy 1000 eurót -
vissza nem téritendő garanciaként előre ki kell fizetni. A legtöbb esetben
egyébként ez az összeg fedezi is a teljes jogdíjat.

Mindezekből talán már látszik, hogy nagyon nehéz a paraméterek pontos
ismerete nélkül megsaccolnom, hogy mibe kerülhet egy ilyen kiadás.

Az biztos, hogy a 800-1000 példány nyomása még elég drága, ráadásul nem is
minden nyomda vállalja el, hiszen nem éri meg nekik elindítani a
nyomdagépet, vagy olyan árat kell mondaniuk, amitől viszont a kiadó hőköl
vissza. Tehát a nagyon vékony és olcsó, ún. rotációs papír eleve szóba sem
jöhet.

Mindezek fényében én azt mondom, hogy fekete-fehér kiadvány esetén - a
fordítást, beírást, szerkesztést figyelmen kívül hagyva - legalább 600-700
ezer, színesnél minimum 1,2 millió forintos kiadással kell számolni.

Üdvözlettel,"

Ezek függvényében Nem tudom, hogy mit tegyünk. Maradjunk házikiadásnál? Vagy van valakinek egy fölös millája?

Brotan

Nem elérhető regnar

• Galactus
Fantom képregények
« Válasz #138 Dátum: 2006. Január 26., 12:04:36 »
Idézet
és végül vidéken, a HZs csapat -mivel elég szerteágazóan vagyunk az országban- biztos el tudná teríteni még jópár helyen.

A közép dunántúli terjesztési igazgatói posztot nyugodtan rám oszthatjátok.  
Ha más nem, szerzek egy kockás zakót, kalapot, és egy bőröndöt, és indulok házalni  

Eddig egy dolgot hagytatok ki a számításból, és ez a reklám. Ugyanis legalább 3 oldalt - a két belső és a hátsó külső "be lehet áldozni" reklám célra, így talán egy-két támogatót, vagy hirdetőt meg lehetne nyerni az ügynek (Mondjuk talán nem a Hustlert, vagy a Hot Chix magazint   ) aki szívesen hírdetne akár 20-30 százalékkal vagy többel a megszokott árak alatt. Ezzel ő is nyer, még, ha csak 1000 példányban hírdet is, és a kiadás is fellendül egy kis pénzmaggal.

A másik dolog az értékesítés területe, ahhoz, hogy eladhassuk, még ha nem is várunk hasznot, ha elég a nullszaldó is, akkor is adóköteles jövedelmet termelünk, tehát a magánkiadás ütközhet egyéb kihívásokba is, mivel alakítani kellene valamit, ami adózik, meg ha eladsz valamit, arról számlát kell adni, ezért lenne jobb megnyerni egy kiadót, vagy ezzel foglalkozó bt-t, kft-t , vagy hasonlót.

Amúgy én mindenképpen támogatnék egy ilyen kiadást, ha anyagilag nem is nagyon tudnám, de a lelkesedés megvan és nyilván a sok teendő között talál az ember amiben tud segíteni.

Alternatív megoldások a születésnapi kiadásra - (inkább humor kategóriában):

A, az oldalakat otthon, vagy valamelyik iskola művészeti tagozatán, mint házi feladatot elkészíttetjük linóleum-mettszetben, és már csak papírt kell venni, aztán pöröghet a "házi-nyomda"

B, Egyenként rajzoljuk meg az oldalakat, bár ez az unokáink sem fogják látni kategória  

C, Veszünk egy halom papírt, és eladjuk lefűzve, üresen őket, mondván, hogy így megrajzolhatja magának midenki a saját, kedvenc Fantom történetét, és így kizárható a csalódás, hogy megvette, de nem tetszik.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Január 26., 12:43:39 írta regnar »

Nem elérhető Brotan

• Sólyomszem
  • *
Fantom képregények
« Válasz #137 Dátum: 2006. Január 26., 11:08:24 »
Roger that, Sir!
Over.
Brotan

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantom képregények
« Válasz #136 Dátum: 2006. Január 26., 09:34:10 »
Idézet
Nem is a nyomással lenne a gond. Meg kellene oldani a terjesztést. Az is pénzbe kerül, és nem biztos, hogy visszajön az ára.
én egy nullszaldóval tökéletesen kiegyeznék így elsőre  hisz már maga az az élmény, hogy MI adunk ki a Fantom 70. szülinapja alkalmából egy igényes kiadványt... áhhh....  

terjesztéssel nem lenne "annyira" gond, én elsősorban az alkalmi rendezvényeken való eladást (ami legalább negyedévente van... képregény börze, k. világnap, k. fesztivál stb) szorgalmazom, aztán ott van a 3 képregénybolt pesten, és végül vidéken, a HZs csapat -mivel elég szerteágazóan vagyunk az országban- biztos el tudná teríteni még jópár helyen.  
tehát én mindenképpen "nagy" kiadást javaslok, ha már csináljuk, csináljuk nagyban    és ha jól menne a dolog, akkor később akár valami havi megjelenésű lap is lehetne a Fantomból  <--- tehát én ezt szeretném elérni a kiadványunkkal amellett, hogy megemlékezünk a 70. évforulóról. légyszíves Brotan, akkor a Míves Céhtől érdeklődd már meg , körülbelül mekkora összegre lehetne számolni egy 100 oldalas fekete/fehér kiadásnál, mondjuk 750-1000 példányban, ennek mennyi  lehet a jogdíja kb... és milyen körülményeket kell teremteni egy kiadáshoz, kell-e vmi háttércég(kiadó?), vagy magánemberként is lehet stb stb.
nekem az a gyanúm, hogy a Fantom jogtulajdonosa ennél kevesebb példányszámba nem is menne bele, plusz ha többet nyomunk sztem kedvezőbb a nyomda ktsg is... ezért is necces egy "belső" kiadvány, és mint említettem, távolabbi célokat is ki kellene tűzni!

Idézet
Nagyon jó lenne, ha ezt meg lehetne tényleg oldani! Én mindenképpen támogatom, a kezdeményezést!

ez nagyon rendes tőled  

Nem elérhető Dórika

• Asterix
  • **
    • http://
Fantom képregények
« Válasz #135 Dátum: 2006. Január 26., 08:42:41 »
Fantom képregény: Nyomtatásban!!!!!!!!!!!
Idézet
hát ez kemény dió! egész nap ezen gondolkoztam, sokszor nagyon lelkes voltam, de aztán sajnos lehűtöttek a hideg tények...
Brotan, te addig esetleg kérdezd meg, mennyibe kerülne egy egyszeri kiadás nagyjából, hogy tudjunk mire számolni

Nagyon jó lenne, ha ezt meg lehetne tényleg oldani! Én mindenképpen támogatom, a kezdeményezést!

Idézet
"Hálózsák belső kiadást"

Nem elérhető Brotan

• Sólyomszem
  • *
Fantom képregények
« Válasz #134 Dátum: 2006. Január 26., 08:05:27 »
Üdv!
Éppen két könyvkiadás között vagyok   , úgyhogy tájékoztatásként két ár: Az egyik 63 oldal, A5 formátum, színes fóliázott borító, tartalom szöveg, ábra +10oldal színes kép Eből 300 db-ot csináltattunk, 220+áfa volt darabja. Most egy másik, egy zsebkönyv van munka alatt, még nem állt teljesen össze, az ajánlat 60 oldal feketefehér, félkarton egyszínnel nyomott birító, 800 Db esetére adtak bruttó 60 Ft/db.
Nem is a nyomással lenne a gond. Meg kellene oldani a terjesztést. Az is pénzbe kerül, és nem biztos, hogy visszajön az ára. Lehet, hogy csak egy "Hálózsák belső kiadást" kellene csinálni. Ezt szerintem könnyebben ki tudnánk vitelezni.
Brotan

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantom képregények
« Válasz #133 Dátum: 2006. Január 25., 21:24:20 »
Idézet
Nos? Kiadjuk?
hát ez kemény dió! egész nap ezen gondolkoztam, sokszor nagyon lelkes voltam, de aztán sajnos lehűtöttek a hideg tények... hisz ehhez elég sok pénz kell. még úgyis, hogy sok mindenben segítenének nekünk, felvenni a kapcsolatot a külföldi kiadókkal, elrendezni a jogdíjakat, stb, stb... de a lényeget, a költségeket nekünk kellene állni... amiről nem is tudjuk milyen nagyságrend, de egyetlen szám is (amit megjelentetnénk az alkalomra, mondjuk egy 2 vagy 3 sztorinyi, kb 100 oldalas könyv) biztos belekerülne 1 millió forintba nyomdaköltségekkel, jogdíjakkal együtt. persze az ár biztos sokmindentől függ, példányszám,  külalak (no, ez fekete/fehér lenne, így már biztos olcsóbb). aztán ott van, hogy ki adná ki? alapítani kéne egy kiadót, vagy "csak" a pénzt összedobni, és összeállni valamelyik létező képregénykiadóval? nem tudom, hányan lennének benne ebben, én rajtam sztem nem múlna, ha látnám, hogy van rá esély... anyagiakon kívül még bevállalnám a fordítást és beírást is, amivel megintcsak csökkene a kiadás. szóval kíváncsi vagyok a véleményetekre. Brotan, te addig esetleg kérdezd meg, mennyibe kerülne egy egyszeri kiadás nagyjából, hogy tudjunk mire számolni
« Utoljára szerkesztve: 2006. Január 25., 22:24:38 írta Micho »

Nem elérhető Brotan

• Sólyomszem
  • *
Fantom képregények
« Válasz #132 Dátum: 2006. Január 25., 12:35:59 »
üdv!
Megkerestem a Fekete Fehér Képregéényantológiát:
"A Míves Céh Kiadó tervei között nem szerepel Fantom képregény kiadása, és
tudomásom szerint más képregénykiadók sem készülnek ilyesmire.
Amennyiben méltó módon szeretnék megünnepelni a Fantom születésnapját, azt
tanácsolom, hogy adjanak ki saját maguk Fantom képregényt. Szívesen segítünk
megkeresni a jogtulajdonost és letárgyalni vele ennek a feltételeit.
Üdvözlettel,"
Nos? Kiadjuk?
Brotan

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantom képregények
« Válasz #131 Dátum: 2006. Január 24., 15:01:18 »
Idézet
Sziasztok!
Újabb hír jött az Egmont-tól...
akkor azt hiszem, lemondhatunk a kiadásról. pedig milyen jó lett volna...
esetleg ha a Fekete-Fehér Képregényantológia lépne az ügyben...   nekik írtál Brotan? (EZEN az oldalon van címük) nekik még oda tudnánk adni a 3 oldalas Lee Falk cikkemet is az ünnep apropóján... emlékeztek rá? 1  2  3
ők úgyis szoktak szerzőkről dokumentációkat közölni, és Falk épp aktuális volna...
« Utoljára szerkesztve: 2006. Január 24., 15:02:32 írta Micho »

Nem elérhető Brotan

• Sólyomszem
  • *
Fantom képregények
« Válasz #130 Dátum: 2006. Január 24., 12:11:25 »
Sziasztok!
Újabb hír jött az Egmont-tól...

"Köszönöm érdeklődését.

Sajnos nem tudok jó hírrel szolgálni. A Fantom című képregényt előre láthatólag nem fogjuk kiadni.

Minden jót kívánok."

Hát ennyi, sajna nem lesz Fantom,  Ha csak mi nem csinálunk. Maszek kiadást. Mondjuk Mint a MFK azaz a Magyarországi Fantom Klub belső kiadványa, így nem kell jogdíj, kötelespéldány, ISSN szám...

Üdv: Brotan

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantom képregények
« Válasz #129 Dátum: 2006. Január 23., 10:59:30 »
Idézet
Mondjuk a közös kiadás nem rossz ötlet, azaz egy füzetben kétféle képregény...
közös kiadás lenne, az igaz, de nem egy füzetben, ilyet sose tennék egy Spawn... akarommondani Fantom rajongóval   ha a Spawn rajongókat akarnám megtréfálni, mondjuk egy újraindított Bobo sorozat vendégszereplője lehetne a Spawn képregény (mint Góliát anno)
« Utoljára szerkesztve: 2006. Január 23., 10:59:47 írta Micho »

Nem elérhető regnar

• Galactus
Fantom képregények
« Válasz #128 Dátum: 2006. Január 23., 10:55:41 »
Brotan: Köszönet az információgyűjtésért  

Micho: Ennek a projectnek esetleg lehetnek hátulütői is, azaz néhány elvetemült Spawn rajongó esetleg egy sötét téli estén, egy elhagyott utcán.. bemutat rajtad néhány, a Spawn képregényből ellesett fogást és rituálét, amiért csak így juthatnak a képregényhez  
Mondjuk a közös kiadás nem rossz ötlet, azaz egy füzetben kétféle képregény... másfélszeres áron.. hm én megvenném (Bár nem hiszem, hogy Spawn és Fantom megférne egy füzetben   )

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantom képregények
« Válasz #127 Dátum: 2006. Január 23., 10:39:35 »
Idézet
Azt hiszem mindenki nevében mondhatom, hogy köszi a lelkes próbálkozást Brotan!   
bizony! thx Brotan az utánajárásért  

én már ki is terveltem a "lottó ötös: Fantom projectemet"
megosztom veletek.
nem egyszerűen kedvező áron, minőségi Fantom történeteket adnék ki, hanem valami cselhez folyamodnék, hogyan tudnék új olvasókat szerezni hősünknek itthon. szal olyasmire gondoltam, hogy megveszem az egyik menő amcsi képregény jogait (legyen mondjuk a Spawn), és azt árukapcsolással adnám a Fantomhoz   tehát a Spawnhoz csak a Fantomon keresztül juthatnának az olvasók, mert a Spawn nem lenne bolti forgalomban  lenne a Fantomban egy kérdőív az adott számról, és aki helyesen kitölti (azaz muszáj volt elolvasni hozzá a Fantomot) az visszaküldi a kiadónak és kapja ingyen a Spawn képregényét
Idővel persze a Fantom megerősödik, és nem lesz szüksége mindenféle kísérő képregényre  

Nem elérhető Joruto

• Mulder ügynök
  • *
Fantom képregények
« Válasz #126 Dátum: 2006. Január 23., 09:58:16 »
Azt hiszem mindenki nevében mondhatom, hogy köszi a lelkes próbálkozást Brotan!    
Sejtettem, hogy a Semic valahogy így fog reagálni, régen volt már, hogy az utolsó Fantom szám megjelent, és valamiért csak abbahagyták a kiadást, nyilván nehézkes lenne újraindítani. Az Egmontban bíztam, de hátha valamelyik új kiadónak még eszébe jut a dolog, amelyikre nem is gondoltunk.
Bár a legjobb tényleg az lenne, ha Micho megnyerné a lottó ötöst!    Azzal Fantom téren mi is jól járnánk, szerintem!  
Addig is nemsokára itt a szülinap, és újabb Fantom történetek itt a HZs-n! Ez volt a reklám helye.  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Január 23., 09:58:53 írta Joruto »

Nem elérhető Brotan

• Sólyomszem
  • *
Fantom képregények
« Válasz #125 Dátum: 2006. Január 23., 07:21:58 »
Üdv!
Eddigjó hír sajknos nincs, megjött a Semic válasza:
"Sajnos ilyen tekintetben nem szolgálhatok kielégítő hírekkel:
szinte bizonyos, hogy ilyen megjelenésre nem kerül sor:
kiadónk ma már nem jogosult a Fantom kiadására, és üzletileg
sajnos nem volna ésszerű ilyen kiadvánnyal megjelenni."
Hát mára enyi, remélem neketek van jó híretek.
Sikeres és szép hetet:
Brotan

Nem elérhető Brotan

• Sólyomszem
  • *
Fantom képregények
« Válasz #124 Dátum: 2006. Január 20., 08:14:20 »
Üdv kedves Phanok!
Felhívtam az Egmontot, mert még nem válaszoltak. Megígérték, hogy válaszolnak, de azt is mondták, hogy a svédekhez nem sok közük van, és "felnőtt" képregényeket nem szoktak kiadni. Folytatom a Semic-Interprintel.
Szép hétvégét,
Brotan

Nem elérhető Joruto

• Mulder ügynök
  • *
Fantom képregények
« Válasz #123 Dátum: 2006. Január 13., 19:00:50 »
Én is, mint a többi phan egyike, gratulálok a kezdeményezéshez!    
Ha még be is jön, akkor asszem páran rólad fogják elnevezni az elsőszülöttjüket! Mégha lányok lesznek is.  

« Utoljára szerkesztve: 2006. Január 13., 19:01:39 írta Joruto »

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantom képregények
« Válasz #122 Dátum: 2006. Január 12., 14:52:35 »
Idézet
Sziasztok!
A következő e-mailt írtam az Egmontak a honlapjukon www.egmont.hu található ügyfélszolgálatosnak

Brotan, köszönet a többi phan nevében is, reméljük a legjobbakat!

Nem elérhető Brotan

• Sólyomszem
  • *
Fantom képregények
« Válasz #121 Dátum: 2006. Január 12., 11:29:22 »
Sziasztok!
A következő e-mailt írtam az Egmontak a honlapjukon www.egmont.hu található ügyfélszolgálatosnak:

"Tisztelt Venglovecz Gabriella!

Érdeklődni szeretnék, hogy az Egmont Kiadó vállalat Magyarországon tervezi-e, hogy Fantom képregényt ad ki, a figura"születésének" 70. évfordulója alkalmából. Lee Falk 1936-ban alkotta meg Fantom figuráját.
Az interneten nagy érdeklődés övezi Fantomot. Mi "Phanok" a "www.tlof.hu/halozsak"oldalon olvasgatjuk a történeteket, beszélgetünk Fantomról, a képregényről az álmainkról. Örömmel üdvözölnénk, ha csak egy nyomtatott -legyen akár fekete-fehér- történettel is megünepelnék, megünnepelhetnénk Fantom 70. születésnapját.
Megtisztelő válaszát várva, tisztelettel:

Brotan"

Mihelyt megjön a válasz, ami bízzunk benne, hogy pozitív lesz, közzéteszem.

Üdv:
Brotan
« Utoljára szerkesztve: 2006. Január 12., 11:30:20 írta Brotan »

Nem elérhető Joruto

• Mulder ügynök
  • *
Fantom képregények
« Válasz #120 Dátum: 2006. Január 11., 12:58:36 »
Hmmm... tényleg tök jó lenne, ha az ünnepre tekintettel (vagy a nélkül is), az idén újra megjelenne magyarul a Fantom! Akár csak egy történetke is!
Szerintem annak, hogy a Semic kiadja, szinte semmi esélye, a FF-be talán bekerülhetne egy sztori, nagy közönségnyomásra. De az Egmont tényleg kiadhatná, pláne ha nagy gond se lenne így a jogok körül! Mostanában tényleg csak Donald kacsa és Tom & Jerry jellegű képregényeik jelennek meg, de régebben ha jól emlékszem voltak ott másfajta albumok is. Abba pedig a Fantom is baromira beleillene.
Akár lehetne könyv formátumban is (Snoopy-ból jelent meg valami hasonló), klasszikus Falk meg skandináv sztorikat közölni. Nagyon igényesen lehetne kivitelezni egy ilyet, időnként egy-egy ilyen kötet, és mindenki elégedett lehetne, nem ragaszkodnánk a havi megjelenésű füzetekhez. Legalábbis egyelőre.     De akár havi vagy kéthavi rendszerességgel a modern Moonstone sorozat is üdítő színfolt lenne a palettán!
Na jó, tudom, felébredek! De jó álmodozni róla.  

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantom képregények
« Válasz #119 Dátum: 2006. Január 10., 19:37:00 »
Idézet
Így a legjobb, mert egyből a győztesek oldalára állhatok 

helyes  

Idézet
Komolyan mondom, könny szökne a szemembe, ha egyszer csak, az újságosnál találnék újra kiadott Fantom képregényt.

sztem ha ez lesz, akkor egyben tudni fogjátok azt is, ki nyerte meg akkoriban az 5-ös lottó főnyereményét  

Nem elérhető regnar

• Galactus
Fantom képregények
« Válasz #118 Dátum: 2006. Január 10., 16:03:44 »
Idézet
kösz a tanácsokat, akkor marad Varjú

Utólag én is a Varjúra szavazok   (Így a legjobb, mert egyből a győztesek oldalára állhatok   ), de viccen kívül nekem is tetszik így az elnevezés.

Komolyan mondom, könny szökne a szemembe, ha egyszer csak, az újságosnál találnék újra kiadott Fantom képregényt.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantom képregények
« Válasz #117 Dátum: 2006. Január 10., 12:37:04 »
kösz a tanácsokat, akkor marad Varjú

Brotan:
én viszont lelkesítenélek, hogy nyugodtan írj email-t a kiadóknak, megemlítve, hogy milyen évfordulója van idén a Fantomnak, a neten népszerű, stb, hisz ártani nem árt, és hátha ez elősegíti tényleg a sorozat  (újra)kiadását  mindenestre én mindent megtennék érte, az biztos.. fordítást-beírást is vállalnék

én 3 helyet tanácsolok:

Semic (ők adták ki régebben ugyebár)

Egmont (ők adják ki Skandináviában- több országban- a Fantomot, a magyar "leányvállalatuk" viszont megállt a Donald Kacsa kiadásánál itthon.. nekik biztos nem annyira necces a jogdíj sem, hisz az ő kezükben van külföldön)

Fekete-Fehér képregényantológia:
nekik is simán beleférne a koncepciójukba legalább egy Fantom történet...

a kiadók linkjeit megtalálod a kepregeny.net nyitóoldalán. a legutolsónak meg topicja is van az ottani fórumban. sok sikert, várjuk a fejleményeket, válaszokat!
« Utoljára szerkesztve: 2006. Január 10., 12:47:24 írta Micho »

Nem elérhető Joruto

• Mulder ügynök
  • *
Fantom képregények
« Válasz #116 Dátum: 2006. Január 10., 09:44:38 »
Szerintem is baromi jól hangzik a Fekete Varjú, úgy magam elé képzelve a kalózt, nagyon jó név neki! Én mindenképp erre szavazok. Nem csak jobban hangzik magyarul mint a Black Poe, de kifejezetten jól hangzik magyarul. Tényleg olyan mint a Rőtszakáll. Max. valahol utalni lehet rá, hogy "Poe, a Fekete Varjú", vagy a lány úgy mutatkozik be mint XY Poe, a Fekete varjú lánya.
Kíváncsi si lettem erre a sztorira!  

Nem elérhető szam

• Venom
    • http://szam42.uw.hu
Fantom képregények
« Válasz #115 Dátum: 2006. Január 09., 15:19:21 »
Idézet
Szerintem legyen Fekete Varjú.
Egyetértek!  
Idézet
Piackutatásnak szerintem jó referencia ez a honlap.
Sajna ez még az olyan nagyobb portálok esetében sincs így, mint a kepregeny.net.

Nem elérhető Brotan

• Sólyomszem
  • *
Fantom képregények
« Válasz #114 Dátum: 2006. Január 09., 14:48:11 »
Szerintem legyen Fekete Varjú.
ha abba indulunk ki, hogy lefordítják. pl a Karib tenger kalózaiban is lefordították a hajó "Black Pearl" nevét "Fekete Gyöngy"-re így jó lesz szerintem. Ha meg elmondja a lány hogy ki az apj, akkor tiszta sor a dolog.

A jubileummal kapcsolatban nem kellene esetleg megkeresni, a Semic Interprintet, hogy adnak-e ki valamit? Végül is képregényben utaznak....
Piackutatásnak szerintem jó referencia ez a honlap.    látnák, hogy lenne rá igény, és mi is örülnénk, hogy Fantom feltűnne egy kicsit újra Magyarországon.

Üdv:
Brotan

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantom képregények
« Válasz #113 Dátum: 2006. Január 09., 12:27:44 »
üdv phanok  

nem akármilyen évnek nézünk elébe 2006-ban. Fantom legelső felbukkanása -mit már többször is említettem- 1936. február 17-én történt a napilapok hasábjain (amit egy egészben olvashattatok a Klasszikus Gyűjtemény 1. számában (A Singh Testvériség)

tehát kis fejszámolás után rájöhetünk, hogy a Fantom idén lesz 70 éves!!!
nem semmi, igaz? megkockáztatom, hogy ő a legrégebben kitalált, ma is aktív hős, mert mint tudjuk, Superman és Batman is csak pár évvel később jelent meg. külföldön biztos nagy ünnepély fogja övezni a dolgot, úgy mint az USA-ban és Skandináviában is...  számíthatunk rá, hogy ez alkalomból megjelenik pár szép igényes különkiadás...amiről persze mi itt Mo-on lemaradunk.  
de helyette én is megpróbálok majd egy kis ünnepi adagot összeállítani (ebben már van gyakorlatom ) szerencsére Joruto is felajánlotta a segítségét, úgyhogy majd a jeles napon érdemes figyelni a HZs-t  
addig is majd a DC mini fog folytatódni!

...
és ha már itt vagyok, megosztok veletek egy dilemmámat, amin épp tűnődöm, megpróbálom tömören közreadni a lényeget

a karakter neve, aki egyébként kalózvezér, Black Poe, amit én Fekete Varjúnak fordítottam.
érveim:
- legelőször is, a (beszédes) kalózneveket szinte mindig lefordítják, ha jól emléxem (Feketeszakáll, Rőtszakáll, stb)
- a kalóz jele egy fekete madár
- a Poe névből én Varjút kanyarítottam ki, azért nem Hollót, mert a Varjú az én szememben (fülemben) jobban illik egy elvetemült kalózhoz, a Holló valahogy nemesebbnek tűnik számomra

ellenérvek:
- a Poe a fickó családneve is
- van egy lánya, aki szintén (Mary) Poe-ként mutatkozik be, amivel alapesetben, ha Varjúnak hagyom, nem derül ki a rokoni szál (mert az apjának a nevéből a fordítás alatt eltűnik a "Poe".) viszont, már a legelején ő maga mondja, hogy kinek a lánya, tehát ez nem okozhat gondot majd, kis fordítói trükkel megoldom a dolgot  
szóval kíváncsi vagyok, mit gondoltok, Black Poe, vagy Fekete Varjú legyen a fentiek ismeretében!

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantom képregények
« Válasz #112 Dátum: 2006. Január 04., 17:13:08 »
ezt jó volt hallani  

Nem elérhető Brotan

• Sólyomszem
  • *
Fantom képregények
« Válasz #111 Dátum: 2006. Január 04., 07:42:53 »
Üdv Micho!
Én sajnálom, hogy vége lett. Amióta rátaláltam erre a honlapra    minden napom azzal kezdem a cégnél, hogy elolvvasom a napi Fantomot. Hát akkor ennek sanos vége    Azért jó volt tapasztalni, hogy vannak önzetlen emberek még, akik nem kímélték magukat a napi teendőik mellett, hogy másoknak pár kedves percet szerezzenek  
Üdv:
Brotan