Szerző Téma: Fantom képregények  (Megtekintve 176162 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Micho

 • HálóZsák tag
 • HZs imádó
 • *
 • Hozzászólások: 4141
 • Karma: +34/-4
 • Nem: Férfi
  • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #8 Dátum: 2005. Augusztus 12., 14:28:15 »
köszönöm szépen a kritikákat, regnar! örülök hogy van egy ilyen     hardcore    Fantom-Phan rajtam kívül is itt. Az első klasszikus számmal kapcsolatban: a vesszőkre akkor majd jobban vigyázok, pedig én némely helyen már azt hittem, hogy túl sokat is rakok  az évszámoknak utánuk néztem, egyszer én rontottam el, egyszer pedig Lee Falk  apropó Falk, a dokumentációját olvastad a történet végén? (3 oldalas volt!!   )... mert arról nem számoltál be. Mivel elég érdekesnek találtam az életét, gondoltam, megosztom veletek. a jövőben kellenek ilyesmik? mert ha nem, akkor nem fárasztom vele magamat  

A kolosszusos/kincskeresős rész magáért beszél, bár a végét kicsit valóban hamar lezárták. Lehet, hogy három részesre akarták eredetileg, de végül kettő lett...?  
 
különben most, hogy újra van gyors nethozzáférésem, kényelmesen töltögetem a sok Fantomot a netről, úgyhogy lesz még jónéhány rész, amit elkészítek. szeretnék innen-onnan csipegetni, folytatódik majd a Klasszikus sorozat Falk történeteivel, és a Kolosszushoz hasonlóan lesznek skandináv készítésűek is. Sőt, napi képregény is tervbe van véve (igazából egy teljes történet már elkészült, de Troll nem tudja egyelőre kitenni a kisképeket vmiért    ) A legközelebbi rész egy kis kitérő lesz, eredetileg ezt nem honosítottam volna, de a szóbanforgó történet rajzolója időközben meghalt, és gondoltam, hogy kis tiszetletadás jár neki.
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető regnar

 • Galactus
 • *****
 • Hozzászólások: 1404
 • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #7 Dátum: 2005. Augusztus 10., 18:44:54 »
Fantom - A kolosszus titka 2.

Borító. Hát mit mondjak. Egyik alternatíva sem nyerte meg a tetszésemet. Az első rész borítóját utól sem éri a másodiké. (ezt msot a grafikai részére értem, a feliratok most is jók). Kicsit összecsapottnak érzem a borítót, viszont a mellékelt infooldalt érdekes volt, legalábbis nekem.

Képregény. Már az előző résznél ecseteltem a rajzokat, azóta nem változott

Történet. Így önmagában a második rész is megállná a helyét, lényegében minden információt megkaptunk, hogy érthető legyen. Itt a második részben Fantom nem kap annyi szerepet, mint az előző részben. EGy apró momentum, ami kicsit zavart, a Kr.e. 146. Ebben az évben ért véget a harmadik Pun háború, és nekem kicsit így gyors, hogy elmenekülnek, (bár hivatalosan senki nem menekült el, vagyis csak nagyon kevesen, annyian semmiképpen, hogy felépítsenek egy ilyen kolosszust, főkképp nem egy várost.) aztán hajóznak, és még ugyanabban az évben felépítenek egy ekkora kolosszust. DE ez az én hülyeségem, szóval nem kell vele foglalkozni, csak mint számomra kicsit zavaró dolgot írom le. Szóval, ha 144 lett volna jobb lett volna.
Szegény főgonosz vége kifejezetten tetszett, a halála értelmetlen és abszurd volt (a megbotlás).
A történet egészében tetszett, bár a végét kicsit elkapkodták, (főleg, ha ahhoz viszonyítjuk, hogy mennyi időt - képet - szánt a rajzololó/történetíró a füzet elején levő történetszálra, az agyagtérkép roszfiúk általi megszerzésére - na ezt most jól megaszontam)

BEírás. Nagyon jó lett, jók a mondatok, érthetőek és értelmesek. Hibát nem találtam.

Összességében. Nagyon jó történet volt szerintem, tetszenek az eldugott városos, kincskeresős történetek.

Nem elérhető killjoy

 • Batman
 • ***
 • Hozzászólások: 349
 • Karma: +0/-0
  • http://halozsak.tlof.hu
Fantom képregények
« Válasz #6 Dátum: 2005. Augusztus 10., 12:33:31 »
Újabb frissítés a Fantom rajongóknak:

Fantom - A Kolosszus titka 2/2
Ha az élettől citromot kapsz, akkor csinálj egy jó limonádét!

Nem elérhető regnar

 • Galactus
 • *****
 • Hozzászólások: 1404
 • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #5 Dátum: 2005. Augusztus 03., 10:48:23 »
Porthos most, hogy ezt mindenki előtt bejelentetted, lehet, hogy meg kell halnod.. túl sokat tudsz..    És egy ködös hajnalom arcodon egy koponyával találják meg majd testedet      

Nem elérhető Spidáj

 • Galactus
 • *****
 • Hozzászólások: 1443
 • Karma: +0/-0
  • http://holnap
Fantom képregények
« Válasz #4 Dátum: 2005. Augusztus 03., 08:27:47 »
Bajszos Fantom barátomnak üzenem hogy tudom ki ő    (ennél titokzatosabb fejet nem találtam   )
Annyit mondok hogy M-el kezdődik a neve    (mind a keresztneve és mind a HZS-s művészneve )...the dark armies then will come, when the SUM is 41

Nem elérhető regnar

 • Galactus
 • *****
 • Hozzászólások: 1404
 • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #3 Dátum: 2005. Augusztus 02., 10:59:23 »
Bocsi, hogy magam után, de ...

Fantom - A kolosszus titka.

Borító. Nekem nagyon bejön ez a fajta grafikai stílus. Jók a színek, és a figurák is. kicsit aránytalan a Fantom, de mégsem zavaróan. Nagyon jó borító, még háttérképnek is elfogadnám a gépemre.

Képregény. A megszokott rajzok, fekete fehérben. Igazából nincs mit mondani róla, azon kívül, hogy nekem nagyon tetszenek.

Történet. Megint egy újabb legenda, és rejtély. Kiskoromban is ezért szerettem a Fantom képregényeket, mert sokban találkozhattam rég elfeledett rejtélyekkel. A hatalmas kőszobrok meg amúgy is tetszenek, szóval az első pár oldal után éreztem, hogy ebben a történetben sem fogok csalódni. Annyira belemerültem, hogy komolyan mondom teljesen megtörte a lendületet, amikor búvárruhába bújt. Akkor döbbetnem rá, hogy teljesen elfelejtettem az olvasás, meg a nagy kőszobor közben, hogy ez a történet már egészen újkori.. (hiszen faxolnak benne - mint később kiderül). A történet kimondottan tetszik, bár a gonoszok megint elég bugyuták lettek. Ha én gnosz lennék és elkapnél egy maszkos embert, akkor miután megkötöztem simán lehúznám a fejéről, hgoy megnézzem ki is az...

BEírás. Szerintem jó lett, könnyen olvasható és követhető, jó a fordítás is, magyarosak a mondatok.

Összességében. Jöhet a következő rész, kíváncsi vagyok, hogy megtalálják-e a kincset.

Nem elérhető regnar

 • Galactus
 • *****
 • Hozzászólások: 1404
 • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #2 Dátum: 2005. Július 25., 12:33:29 »
Jó kis meglepi volt ez a Fantom frissítés. Nekem régóta nagy kedvencem az álarcos hős.

Komolyan mondom élvezet volt olvasni ezt az első "részt".

A történet tetszett, Bár a vége felé kicsit kezdett vontatottá válni.. mindig újabb és újabb bonyodalom adódott, de azért nem mondhatnám, hogy leült volna. Egy ideig azt gondoltam, hogy semmi nem fog kiderülni a Fantom múltjáról ebben a történet-folyamban, hiszen erősen "in medias res" kezdéssel indít, a Fantom csak van, és senki nem tudja, hogy honnan jött. aztán, ahogy alakult a történet egyre több adalékot kaptunk a hősről. És ez így nagyon tetszett. Nem durr bele az arcodba, hanem szépen adagolva, beleépítve a történetbe, fenntartva a kíváncsiságot. Még nálam is sikerült elérnie ezt a történetnek, pedig pár Fantom történetet olvastam már.

Ezt az első töreténetet olvasva már érthető miért lett olyan népszerű a Fantom, mint történet. 1936-ot írunk. Kezd elmúlni a világválság sokkja, és újra teret nyer a 20-as évek őrülete. A csajok csinosak, és már sok téren egyenlő partnerei a férfiaknak, így talán nem meglepő, hogy kaptunk egy "tökös" női főszereplőt, ami ma már teljesen elfogadott, lásd pl Lara Croft. aztán a távoli tájak bűvölete. Aranykorát éli az afrikai szafari, az eleféntvadászat stb... szóval a történet ezt a modern elvágyódást is meglovagolja, a vad vidék, szigetvilág, őserdő, benszülöttek stb.. motívumokkal. Aztán a rejtett vázis a víz alatt. ez Verne óta az örök és klasszikus téma. És mind a mai napig megállja a helyét, és megmozgatja a képzeletet.

Az egész történet nem túl bonyolult, de van valami "bája". Emberek a főszereplők, igaz tisztán kivehetők a megfelelő karakter-típusok. Egyedül (már az 1936-os időponthoz viszonyítva) a főszereplőnő lóg ki a sorból..(egy kicsit) De a többiek a hős, gonosz, aljas, hűséges, áruló stb.. mind-mind jelenvannak.
Az erőszak nem annyira durva megjelenítésű, mint ahogy ezt ma megszokhattuk, és ez is tetszett. (ugxyanakkor a rosszfiúk a kor szellemének megfelelően kellően bugyutára sikeredtek.)

Ezek összessége szerintem egyenes út lehetett a sikerhez.

A képregény grafikailag kimondottan tetszetős, a fekete-fehér technika sokkal több arculatot tud mutatni, mint olykor a színes. A karakterek szépen megrajzoltak, egyedül szegény fantom lett néha kicsit "gnóm". - azaz aránytalan.

A beírás tetszett, de az elején elég sok a vesszőhiba, és van egy-két kevésbe sikerült, magyartalan mondat is. DE tényleg nagyon jó lett és követhető is.
Egy komolyabb hiba van benne.. A doki azt mondja hogy hetven éve látta a fantomot. ekkor a dátum 1886-lesz.(ahelyett, hogy 1866 lenne.) aztán pár oldallal később már 1866. Aztán a töreténet végén, már 1865-öt olvashatunk... (Ha az eredetiben is így volt, akkor bocsi)
Meg talán Devil lehetett volna Ördög...

Összességében Nekem nagyon tetszett, jó érzés volt elolvasni... Remélem annak ellenére, hogy a végén azt olvashattuk még nem érkezik, de foyltatódni fog a történet.. mert meg kell tudnom van-e légi flotta ....       (Ja, és jó volt Micho nevét olvasni a kredit-oldalon)
« Utoljára szerkesztve: 2005. Július 25., 13:09:45 írta regnar »

Nem elérhető Troll

 • HálóZsák tag
 • Vader nagyúr
 • *
 • Hozzászólások: 1289
 • Karma: +1/-0
Fantom képregények
« Válasz #1 Dátum: 2005. Július 25., 08:47:28 »
a Fantom topikot megnyitom... ide fogom linkelni nemsoká a dokumentumokat, és lehet társalogni Lee Falk-ról is.
Uff.
« Utoljára szerkesztve: 2010. Január 11., 12:07:27 írta Sepi »