Szerző Téma: Fantom képregények  (Megtekintve 431056 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #170 Dátum: 2006. Február 21., 12:00:13 »
Regnar bizony már megint kitett magáért, köszönjük szépen   jó volt, hogy mindegyikről külön megemlékeztél  
már az is eszembe jutott, hogy regnar kritikáit hivatalosan is egy-egy szám mögé kellene biggyeszteni utólag, mert annyira precízek (borító, rajz, történet, magyar változat, stb)

 időközben Joruto megválaszolta a vérvonalas kérdésed is... nekem a DC-mini vége tökre bejött, ahogy Rex magában gondolkodik, hogy: hejj, micsoda kaland volt, és Walker bácsi akármilyen remek Fantom is, még neki sem lehetett ilyen kalandban része... közben meg kopp ugyanaz történt vele párhuzamosan, mint láthattuk  
Joruto ígérete szerint -ha lúd legyen kövér- jön a DC ongoing sorozata, amiben lesznek bizony jó részek... és ha minden igaz, mindet leadjuk (13 rész).

a következő Fantom a HZs-n pedig nemsoká akkor a Fantom átka 2/2 lesz, nehogy sokáig tűkön üljetek  utána a Moonstone vonalat ismét pihentetjük, és visszatérünk a jó öreg skandináv kerékvágásba, míg meg nem unjuk
jó lesz így? igyekszek ismét jó történeteket válogatni, mind a 21. mind pedig a krónikás Fantomok kalandjaiból!

és egy kérdés: amit lentebb említettem, és amiből belinkeltem videót is, a Fantom GBA játékról... mit szóltok hozzá? tud valaki valamit róla?
« Utoljára szerkesztve: 2006. Február 21., 12:01:51 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Joruto

  • Mulder ügynök
  • *
  • Hozzászólások: 18
  • Karma: +0/-0
    • http://
Fantom képregények
« Válasz #169 Dátum: 2006. Február 20., 18:22:43 »
Köszi a kimerítő értékelést Regnar!  
És tényleg öröm, ha kellemes időtöltést szereztünk vele!  

A DC mini valamelyik számában, és szerintem pont ebben, említik egy leíró részben, hogy Chessman-nek halála előtt már születtek utódai, szóval így megvan a vérvonal!  
A rajzok szerintem sem a legtutibbak itt, de az ongoing-ban már sokkal jobbak lesznek, van egy pár kép, ami szerintem nagyon el lett ott találva!
 

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #168 Dátum: 2006. Február 20., 15:35:47 »
Sziasztok.

Ahogy lenni szokott, kicsit nem ér rá az ember, és máris teli a zsák jobbnál jobb képregényekkel.

Kicsit megkésve, de én is gratulálnék FANTOM 70. születésnapjához.

És a "születésnapi buli" szervezőinek is  

Akkor nem is húznám a dolgot, jöjjön:

Egy normális élet


Borító. A már régebben látott borítót sikerült feldobni a logo-val. Valami nagyon király lett, a készítő kezét innen a távolból is megszorítom. Legszívesebben pólón hordanám. Nagyon jól néz ki.

Képregény. A megszokott karakteres rajzok, szépen árnyékolt figurák, jól kitöltött hátterek. Számomra a Fantom képregényt ez a stílus jelenti a legjobban.

Történet. Az alapszituáció azt hiszem egyidős a szuperhősökkel. Egyeztetni a magánéletet a "hivatással", elhivatottsággal. És a kérdés, hogy érdemes-e, lehet-e abbahagyni. A történet humora - vagyis humoros képsorai inkább tragikomikusak, pl mikor Fantom elképzeli a normális életet, és Fantomjelmezben mosogat, tér haza, pelenkáz. Jól mutatják, hogy igazából nem tudja magát elképzelni máshogy, csak Fantomként, nem tud elvonatkoztatni a helyzetétől.
Tetszett, hogy nem vitt magával az aranyból a "normális élethez", ilyen egy igazi hős, mindig tiszta és tisztességes. Ezért is szeretem annyira a Fantom történeteket.
Mondjuk azt nem egészen értettem, hogy a "normál életet" miért kellett a ballonkabátban és napszemüvegben megkezdeni, mintegy álruhát viselve...MEg nem értem, hogy miért kell neki erőltetnie, mint egy csövesnek, biztosan talált volna segítőt, aki egy időre befogadja, és onnan könnyebb lenne irányítania életét. De a megpróbáltatás már a Fantomok keresztje évszázadok óta, szóval cipelni kell...Kissé Forrest Gump-os lett az új életben Fantom.. Pl az árokásós jelenetben és utána a pénzfelvételnél. Kicsit hihetetlen, hogy Fantom ne tudná, hogyan működik a munkaerő és az állam... Ez nem tetszett a történetben, tudom, sarkítani akarták, de szerintem ez nem igazán hihető..Főleg, hogy ne tudná, hogyan működik a jog...
Aztán a történet átcsapott egymáshoz csak lazán kötődő jelenetek sodrába, kicsit olyan érzésem volt, mintha valamilyen szociológiai fejtegetést olvasnék, ahol be karják mutatni, hogy milyen az élet alsó rétegeiben élni. Itt a történet elvesztette azt a fonalát, amelyet reméltem az elején. Szétesett, apró és erőltetett, kiszámítható jelenetekre, mint pl tűzvész, bankrablás stb..
Aztán kezdett összeállni a kép, és így szemlélve már értelmet nyertek a jelenetek. Fantom a betondzsungelben is Fantom maradt, önakaratán kívül, tettei és az emberek teremtik meg "mítoszát". Aztán kissé oldják a történet komolyságát az eladós jelenettel és jön a jól sejtett végkifejlet. Összességében jó történet, bár egyes részeivel vitatkoznék, vagy nem tetszettek, de az egészet nézve nagyon kellemes, bár kissé rendhagyó Fantom történet.

Beírás/fordítás nagyon jól sikerült (ahogy eddig is), jó betűtípus, és magyaros mondatok.

Dokumentáció. Elkezdtem olvasni, és átjutottam az első oldalon, tetszett a stílus, gondoltam magamban, no még pár oldal és ekkor megláttam a színes térképet       NAgyon tetszik, nekem örömet szereztetek vele, hogy beletettétek.
A leírások nagyon jók, bár igazából a kincseskamra leírásán fordultam le a székről. (nem a nevetéstől, hanem a kincsek sorától) Én egész nap ott ülnék bent ha Fantom lennék, és babrálnám a sok kincset  

Összességében. Szépen megrajzolt, jól fordított és beírt, szerintem kissé hullámzó, de semmiképpen nem rossz Fantom történet. Talán kissé erőltetett volt, de összességében tetszett. A dokumentáció nagyon jól sikerült.


DEVIL TÖRTÉNETE

Borító. Akár jó is lehetne, - sőt jó is - , de és nem bírtam ki nevetés nélkül, amikor megláttam Devilt. Nem ez a rajz a készítő legjobb munkája, abban szerintem kiegyezhetünk  

Képregény. Szép stílusú rajzok, jól kitöltött hátterek.

Történet. Igazából semmi "extra", de amit láthatunk az bővel elég. nincs túlbonyolíta a történet, nincsenek "felesleges" jelenetek. A gonosz kellően gonosz, legalábbis én nem nagyon tudtam szeretni, amikor megölte a kölykök anyját. (De ezzel szerintem így van mindenki, és ezzel a szállal a készítők el is érték, hogy ne legyen túl szimpatikus a figura). A végkifejletben a legjobb megoldást választották Sátánnal és az ezredessel, Fantomot mintegy kihagyva a történésből.

Beírás. A fordítás/beírás itt is jól sikerült, csak ismételni tudom magam.

Összességében. Szerintem jól sikerült Fantom kaland, küzdelemmel, kötődéssel, barátsággal, és gonoszokkal, - lényegében minden összetevőjével egy Fantom történetnek.


A kalózkirálynő bosszúja

Borító. Átlagos. Szerintem ez a legjobb szó a borítóra. különösebben nem kiemelkedő, de nem is rossz. A hátsó borító azért sokat nyom a latba.

Képregény. Nagyon szépen és gazdagon kidolgozott hátterek, nem beszélve a karakterekről. Az eddigiek közül ez tetszik eddig a legjobban.

Történet. Ez az igazi Fantom érzés   . Kalózok, kincs, szép nők. Érdekes volt a női ellenfél, így nem a szokásos eszköztárral találkozhattunk, hanem a női fortályokkal, pontosabban a kissé kevésbé erőszakos megoldásokkal. Ugyanakkor egy nő, főleg egy ilyen nő sokkal veszélyesebb, mint 3 kalóz.
a rajzolók ügyeltek, hogy a kalózok kellően "gonoszak" legyenek, a nők pedig kellően bögyösek. Legalábbis a képregényhez leszerződtették a Victoria Secret néhány modelljét  
Szerintem Fantom élete végéig emlékezett erre a kalandra, legalábbis én marhára élvezném, ha egy halom háremhölggyel együtt szökhetnék, meg hajózhatnék (Persze ez Fantom fejében meg sem fordult, mert ő abszolut hűséges, még gondolatban sem ...  )
A kalóznő élete kellően kihívó volt, halála pedig kellően groteszk.. mondhatni méltó.

Beírás/Fordítás. Hibát elgépelést itt sem vettem észre, jól követhető volt, jól sikerült.

Összességében. Remek rajzok, kalózok, nők, kincs, bosszú, kaland. Mi kell még??? Ez a Fantom érzés. Könnyed, történet volt, nekem tetszett.


A Fantom átka 1. rész

Borító. Tetszik rajta fantom, elég életszerűre sikeredett a figura, jók a fényhatások is.

Képregény. Színes, de megbocsátható   . No komolyra. Nem rossz, inkább átlagosnak mondanám. A karakterek rajza kissé elnagyolt, de egy-két oldal után megszokható, szerintem jól néz ki. Később még jobban megtetszettek a rajzok.

Történet. "Sima" Fantom sztorinak indul, azaz rosszfiúk csúnya dolgon törik a fejüket, jön Fantom aztán mindenkit elagyal. De ekkor váratlan fordulat történik, én legalábbis meglepődtem a történéseken. (Késelés) Aztán a történet, japánban. Nagyon tetszik a Fantom képregényekben, hogy rengeteg helyen fordult meg az éppen aktuális fantom. a Japán helyszín izgalmas és kellően távoli. Aztán Németország és New York. Tetszenek azok a Fantom kalandok, ahol vannak visszaemlékezések a Fantomok naplójából. Főleg, ha híres történelmi személyiségekkel kerülnek kapcsolatba. Eddig a történet kielégítette ezen vágyamat, persze lehet, hogy a következő részben már nem lesznek ilyenek, de ezek ellenére, vagyis pont ezek miatt kellően izgalmas és rejtélyes a dolog, és felcsigázza az embert, hogy várja a következő részt.

Beírás. Annyira pergő a történet, hogy észre sem vettem, hogy már végig is olvastam. Ez természetesen azt is bizonyítja, hogy nagyon jó a magyar szöveg, és kellően gördülékeny.

Összességében. Kíváncsi vagyok a folytatásra, eddig nagyon jó...


DC 4. szám

Borító. Háááát. Ez a 4 közül a leggyengébb. Fantom is kissé bénán néz ki, és a háttér sem az igazi a nagy fehér foltokkal..A feliratok (Cím stb..) jól néznek ki, ...de az eredeti rajzolójával azért elbeszélgetnék...

Képregény. Mostanra már megszokott rajzok és kitöltő színek. Néhol kissé elnagyolt és aránytalan figurák, de alapjában véve tetszik.

Történet. Jöjjön a bunyó!!   Az előző részt éppen a kezdetén hagytuk abba, tehát várható volt, hogy most aztán...
A mindenkori Fantom barátnőjének/feleségének lenni enm volt életbiztosítás, itt is bajba tud kerülni a nő, mint azt már megannyi történetben, rengeteg formában olvashattuk. A kötődés valaki iránt mindig megnehezíti Fantom életét.
Azt sejteni lehetett már az elején, hogy a régebben zajló történetben nem lehet elkapni chessmant, legalábbis nem halhat meg, mert akkor megszakadna a vérvonal.. de éppen ez tette érdekessé, hogy hogyan úszhatta meg a dolgot. Aztán kiderült, hogy nem úszta meg.. akkor most, hogy is van ez??
Amúgy szerintem a jelenben Chessman akkora amatőr, mint a ház.. Milyen hülye szöveg már, hogy "hozd a blökit is"?? Saját maga alatt vágja a fát, mert így két ellenfele lesz, egy helyett...
Az apró logikai bukfenc ellenére (Chessman vérvonala - vagy csak én siklottam el valami felett, volt leszármazottja?? ) tetszettek a párhuzamok, és kellően izgalmas volt a végkifejlet.

Beírás. Csakúgy, mint az előző részekben, nagyon jól sikerült, könnyen olvasható, és követhető volt.

Összességében. Tetszett ez a DC történet, szerintem jó választás volt a honosítása. Érdekes volt a párhuzamos két idősík szerepeltetése, véresebb volt, mint egy "átlagos" Fantom kaland, egyfajta új irányt mutatott, hogy így is lehet. Szerinem jól sikerült.



Nos a végére értem a mega-giga Fantom frissítésnek.

Nagy köszönet és mély tiszteletem azoknak akik dolgoztak rajta, gondolom nem kis munka volt vele, de szerintem megérte, legalábbis nekem jó pár óra kellemes kikapcsolódást szereztetek vele.

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #167 Dátum: 2006. Február 20., 11:13:15 »
Idézet
Üdv!
Hát a Falk klasszikus kivételével eddig sikerült végigolvasni is.
Fergetegesen jók!

köszi Brotan a többiek nevében is, nagyszerű volt olvasni a hozzászólásodat!   reméljük, akik már olvasták az ünnepi Fantom adagot, szintén jelentkeznek egy kis véleménnyel, nagyon fel bírja dobni az embert!    a kérdésedre a válasz: igyekszem minél hamarabb hozni a Moonstone folytatást, elég jó inspiráció voltál

Idézet
Hát igen, aki nem dc-zik, nem jár hozzám, az nem is tudja, hogy létezik...

én nem járok senkihez, otthonról Dc-zek  különben többször is elolvastam most a hozzászólásodat, és először is egy kis tiszteletre tanítanálak.. mivel ez volt az első bejegyzésed a fórumon, illik köszönni, meg elmondani ki fia-borja vagy.

másodszor...  

Idézet
honosítók  

jó lenne nem lefitymálnod egy egész "szakmát", sztem itt csak velem van nézeteltérésed. egyébként nagyon demagóg a hozzáállásod a dologhoz, hisz általában a képregény szkennek szabadon felhasználhatók. úgy sejtem eddig még egy honosító sem kérdezett meg egy amcsi szkennelőt sem, hogy "átméretezhetem-e a szkenned?" (hogy "durvább" belenyúlást ne is említsünk) ...úgyhogy nem veled fogják kezdeni. egyébként ha valóban te szkennelted azt a bizonyos Fantomot, én aztán nem találkoztam sehol a neveddel. egy bizonyos "Fantom Cover Collection (Hungarian)" nevű tömörített fájlban "találtam" nem volt mellette semmi nfo file, az már a te bajod, hogy nem tettél hozzá ilyesmit (feltételezem a borítót te nem graffitiznéd össze   ) tehát csak a borítót vettem onnan, a többi oldalt én magam szkenneltem, de ha ennyire zavar, akkor lecserélhetem  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Február 20., 11:16:35 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Galactus

  • Vendég
Fantom képregények
« Válasz #166 Dátum: 2006. Február 20., 09:22:44 »
Ahogy a nyitólapon áll: "...de eddig nem lehetett letölteni sehonnan" Hát igen, aki nem dc-zik, nem jár hozzám, az nem is tudja, hogy létezik... Már tavaly nyáron be lett szkennelve. De úgy látom mégis van aki dc-zik mert sikeredett az én szkennemből pár lapot hozzátenni, és persze leméretezni 1024-re az itteni fantom #15-höz... honosítók

Nem elérhető Brotan

  • Sólyomszem
  • *
  • Hozzászólások: 31
  • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #165 Dátum: 2006. Február 20., 08:49:44 »
Üdv!
Hát a Falk klasszikus kivételével eddig sikerült végigolvasni is.
Fergetegesen jók! A Devil története, akár magyar kiadás lenne, annyira jó. kár hogy nem jelent meg. kellett volna akkor a keretbe, hogy a történet kerek legyen!
A Kalózkirálynő bosszúja is remek sztori, kicsit jobban beleásva magát Fantom családi életébe, ugyanakkor nagyon jó korainak is mondható "terroristás kaland"
Az aktuális sztori hihetetlen jó témaválasztású, Az "átok"nak igen jó a grafikáj, kvázi egy gonosz fantom, és a felvetés is érdekes, hogy van egy másik család..., mikor lesz folytatása?   Tudom szemét kérdés, de a sztori, a képek nagyon ott vannak... Jó volt elolvasni a négyrészes befejező kalandját, a négy részével együtt jó kis sztori. Még a Falk klasszikus van hátra, de mindezzel együtt csak ismételni tusdom magam, nagyot alkottatok.
Az meg sajnos a magát fennköltnek, és minősiginak tartó magyar képregénykiadók szegénységi bizonyítványa,   hogy nem adnak ki évfordulós fantom történetet. Hálával kellne adózzanak nektek, hogy Magyarország becsületét ezen a fronton megvédtétek. Köszönet és hála néktek!      
Sikeres és folytatásokban gazdag  hetet:
Brotan

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #164 Dátum: 2006. Február 19., 15:53:15 »
Idézet
Fantasztikusak a képsorok, minden tekintetben nagyot alkottatok!        
köszönjük  ha már túl vagy rajta, várjuk a véleményedet az egyes számokról, milyenek voltak? ez szól a többi phannak is, ne kelljen neveket mondanom    

"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Joruto

  • Mulder ügynök
  • *
  • Hozzászólások: 18
  • Karma: +0/-0
    • http://
Fantom képregények
« Válasz #163 Dátum: 2006. Február 18., 17:24:06 »
Idézet
amúgy tényleg fura, mintha elázott volna szegény feje smiley.gif

Igen, nekem is pont ez jutott egyből az eszembe. Vagy egy gonosz bandár direkt előnytelenül fésülte...  

Idézet
Mondjuk én a mai napig jobban preferálom a Fantomot fekete-fehéren, de pl. a Moonstone-nak jól áll a szín, és a Marvelnek meg a DC-nek is (ellenben a Falk és skandináv sztorik még most is f-f-ben a legjobbak.)

Ezzel szerintem a legtöbb phan egyetért! Nekünk, magyar olvasóknak a f/f skandináv sztorik a legkedvesebbek. Legalábbis szerintem, de cáfoljon meg, aki nem így érzi.  

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #162 Dátum: 2006. Február 18., 14:14:11 »
Idézet
Bár szegény Devil kissé furcsán fest a borítón.

Galen is ezzel kezdte, mikor megkapta retusálásra... de nem engedtem, hogy átrajzolja   amúgy tényleg fura, mintha elázott volna szegény feje  viszont annál aranyosabb belül, nagyon furi, mikor Fantom először tartja a kezében kis kölyökként  

Idézet
Ez a Moonstone-os sztori eddig még jobban tetszett mint az előző. Bár lehet, hogy ezzel sokan vitatkoznának, de a rajzok szerintem nagyon passzoltak hozzá, kellemes hhangulatot kölcsönzött az egésznek

igen, már én is megbékéltem a rajzokkal időközben, sőt. (emléxel, 2 éve is még csak furán méricskéltük a HZs hubon ezt a Moonstone-t, mit akarnak egyáltalán ezzel)  szóval sokáig visszatartott a rajzstílus tőle, de ezt annak tudom be, hogy azért az évek alatt kialakult egy határozott elképzelés bennünk, milyennek kell lenni egy Fantom képregény rajzának... és így eléggé idegenkedünk bármiféle újítástól. Mondjuk én a mai napig jobban preferálom a Fantomot fekete-fehéren, de pl. a Moonstone-nak jól áll a szín, és a Marvelnek meg a DC-nek is (ellenben a Falk és skandináv sztorik még most is f-f-ben a legjobbak.)
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Joruto

  • Mulder ügynök
  • *
  • Hozzászólások: 18
  • Karma: +0/-0
    • http://
Fantom képregények
« Válasz #161 Dátum: 2006. Február 18., 10:40:57 »
Bizony! Éljen soká a Vandorló Szellem!  
Még nem sikerült végigolvasnom az egész pakkot, de eddig a Devil története a kedvencem! Miközben olvastam, annyira el tudtam volna képzelni ezt a valamikori magyar kiadás egy részeként, szerintem emlékezetes történet maradt volna. Devilről ugye sose volt ott bővebben szó, szóval én már a cím hallatán kíváncsi lettem rá. Bár szegény Devil kissé furcsán fest a borítón.
 
Ez a Moonstone-os sztori eddig még jobban tetszett mint az előző. Bár lehet, hogy ezzel sokan vitatkoznának, de a rajzok szerintem nagyon passzoltak hozzá, kellemes hhangulatot kölcsönzött az egésznek, örültem a krónikás jeleneteknek, érdekes és izgalamas a sztori. Az első drogos jelenetnél pedig elkerülhetetlenül eszembe ötlött a Stuporman! Számomra az egy igen emlékezetes Fantom kaland volt!  
 
Na megyek tovább olvasgatni! Még párszor 70 évet a Fantomnak!  

Guest

  • Vendég
Fantom képregények
« Válasz #160 Dátum: 2006. Február 17., 23:03:03 »
Éljen sokáig Fan Tom!  

Nem elérhető Nitro

  • Az egyedi titulusú
  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1165
  • Karma: +3/-1
  • Nem: Férfi
    • http://nitro1.fw.hu
Fantom képregények
« Válasz #159 Dátum: 2006. Február 17., 10:39:12 »
Boldog szülinapot Fantom!    

Nem elérhető Brotan

  • Sólyomszem
  • *
  • Hozzászólások: 31
  • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #158 Dátum: 2006. Február 17., 07:53:18 »
Üdv!
Hihetetlen jól indult a mai napom, köszönhetően a Vándorló Szellemnek, és nektek  , hogy ismét életre keltettétek!
Fantasztikusak a képsorok, minden tekintetben nagyot alkottatok!              
Köszönöm nektek!

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #157 Dátum: 2006. Február 17., 01:58:14 »
végre én jelenthetem be a jó hírt  

Fantom - Egy normális élet (Lee Falk klasszikus + 6 oldal dokumentáció Bengáliáról)

Fantom - Devil története (skandináv történet; igazi ünnepi alkalomra való)

Fantom - A kalózkirálynő bosszúja (skandináv-krónikás történet!)

Fantom - A Fantom átka 1/2 (Moonstone féle aktuális kaland)

Fantom - DC minisorozat 4/4 befejező rész (Peter David tollából)


  GYEREKEK, A FANTOM MA 70 ÉVES!


Az ausztrálok 10 óra előnnyel (is) bírnak velünk szemben, így már az újságosoknál van az ő Fantom jubileumi számuk, íme:

 ) és egy 36 oldalas Lee Falk special van az életéről és munkásságáról. Amint megjelenik a többi országban is a jubileumi szám, hozom megmutatni, de eddig nincs szégyenkeznivalónk az általunk válogatott 5 történettel!  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Február 17., 07:55:16 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #156 Dátum: 2006. Február 13., 19:15:52 »
Idézet
Esetleg csináltathatnánk "70th anniversary" bögrét/baseballsapkát/pólót?
Vélemény
mármint magunknak vagy kinek?
különben az ünnepi frissítésben, az ünnepi borító(ko)n ünnepi logó lesz... szal terveztem egy 70. évfordulós Fantom emblémát, ha az megtetszik, oda tudom majd adni a célra  

Péntek  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Február 13., 19:16:23 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Brotan

  • Sólyomszem
  • *
  • Hozzászólások: 31
  • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #155 Dátum: 2006. Február 13., 15:24:17 »
Esetleg csináltathatnánk "70th anniversary" bögrét/baseballsapkát/pólót?
Vélemény

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #154 Dátum: 2006. Február 10., 08:21:56 »
Idézet
Ha így a kiadás nem jön össze, csinálhatnánk házikiadást is.
Vélemények erről?
hát... ezen is sokat gondolkoztam, és végül arra jutottam, házi kiadásra nem szívesen vállalkoznék, sem anyagi sem energia ráfordítással. szerintem erre jók a honosítások is, amik fenn vannak az oldalon és nem érzek akkora késztetést, hogy a kezemben is foghassam őket  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Február 10., 08:23:08 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Brotan

  • Sólyomszem
  • *
  • Hozzászólások: 31
  • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #153 Dátum: 2006. Február 10., 07:32:41 »
Üdv!
Ha így a kiadás nem jön össze, csinálhatnánk házikiadást is.
Vélemények erről?
Brotan

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #152 Dátum: 2006. Február 06., 21:24:21 »
nos, az üzemszünet miatt fel kell hozzam a topikot, mert a hiba alatt nem tudott senki sem reagálni az előző irományra.  

de hogy legyen vmi új is, íme egy kép, amit Fantom "ajándékozott" anno Donald Kacsának, mikor ő ünnepelte a 70. évfordulóját
(kíváncsi vagyok, tőle kapni fog-e idén a hasonló alkalomból   )



a legendás Sy Barry készítette egyébként 2004-ben
« Utoljára szerkesztve: 2006. Február 06., 21:28:36 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #151 Dátum: 2006. Január 30., 21:11:22 »
képzeljétek, jártamban-keltemben a neten mire akadtam:

valószínű egy (végül ki nem adott) Game Boy Advance platformra írt Fantom kalandjátékra! tehát felülnézeti, mászkálós, gyűjtögetős, lövöldözős!! íme két video, az előbbi a játék teaser-e, a másikon pedig állati a dob

game intro

game trailer

az egyik végén van egy honlapcím, azon viszont nem sok infót találtam a cuccról (kivéve Falk másik hőséről, Mandrake a mágusról mintázott másik játék   ). szóval máshol sem találtam róla infót, pedig már pár éve elkészült a dátumok szerint. kicsit furának találom, mit gondoltok?

és Brotan (mint szócsövünk):
Megemlíthetnéd a Míves Céhnek, hogy összegyűlt 400. 000 Ft a Fantomra. Esetleg így már benne lennének egy közös kiadásban? már nem tartom valószínűnek, hogy több befektető jelentkezzen  úgyhogy most az látszik az egyetlen járható útnak, hogy a maradékot egy kiadó megfinanszírozza. Kíváncsi vagyok mit mondanak, vagy mit tanácsolnak, ha ők nem tudnak segíteni, kihez forduljunk!
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #150 Dátum: 2006. Január 28., 17:14:12 »
Idézet
Hagy helyesbítsem Michot, már 400 000! 
ilyen egy jó Fantom phan!  

kíváncsi vagyok, hogy összejön-e végül a "maradék" 200.000. Ft
még egy-két komoly befektetés kéne... de már tényleg egyre közelebb vagyunk a célhoz, srácok!
« Utoljára szerkesztve: 2006. Január 28., 17:14:59 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Joruto

  • Mulder ügynök
  • *
  • Hozzászólások: 18
  • Karma: +0/-0
    • http://
Fantom képregények
« Válasz #149 Dátum: 2006. Január 28., 12:27:26 »
Hagy helyesbítsem Michot, már 400 000!    
20 "ropit" (Borsodi Sós Rúd megteszi, vagy esetleg Wolf?  ) én is hozzá tudok tenni.

És: a hír igaz! DC Fantom kalandjai is folytatódnak! Hamarosan, itt a HZs-on! Ez volt a reklám helye.

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #148 Dátum: 2006. Január 27., 15:56:30 »
Idézet
Hát, ha komoly a dolog, 30 ropit én is beáldozok a Fantomnak, úgyis kapok most ösztöndíjat...
hát most már egyre komolyabbnak látszik, bizony! köszi a komoly befektetést neked is!  

azt hiszem, ez jelent valamit, két nap alatt már van 380.000. Ft felajánlás egy Fantom képregény megjelentetésére!  

hihetetlen és nagyon örülök  

még akkor 220. 000 Ft "kiadó" és fordulhatunk a kiadóhoz gyerekek!  




Idézet
A beírás/fordítás ismét a szokásos. Szokásosan jó

köszi a kritikát!    és hogy ne úgy álljunk a 4. részhez, hogy jajj de kár, befejeződik, elárulom, hogy Jorutóval eldöntöttük, utána megcsináljuk a 13 részes DC-ongoingot is! azt pedig nem más jegyzi, mint Mark Verheiden (itthon pl. az Alien képregényből ismert). szóval jó lesz!
« Utoljára szerkesztve: 2006. Január 27., 15:57:34 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető szam

  • Venom
  • ***
  • Hozzászólások: 398
  • Karma: +0/-0
    • http://szam42.uw.hu
Fantom képregények
« Válasz #147 Dátum: 2006. Január 27., 15:39:09 »
Hát, ha komoly a dolog, 30 ropit én is beáldozok a Fantomnak, úgyis kapok most ösztöndíjat...

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #146 Dátum: 2006. Január 27., 11:41:46 »
Szép lassan belopakodott egy újabb Fantom képregény.  

Fantom - (DC-mini) 3/4

Borító. Fantom érdekesen néz ki, mintha nem is őt látnám. Ez a borostás, kissé megnyúlt arc mindenesetre jól áll neki.

Képregény. A rajzok továbbra is tetszenek, ez nem változik már úgy gondolom a történet során.

Történet. Nem ült le az előző részekhez képest, sőt még udták bonyolítani is, szerintem a következő részben Diana is "főszerepet" kaphat, ha máshogy nem is, úgy, hogy túszul ejti Chessman, bár ez csak találgatás.. Nagyon tetszenek a két történet közötti átkötések, pl a fény megjelenése, és a végkifejlet, ahogy a két történetben egyszerre érkezik el a pillanat, amikor egy nagyobb létszámú csapattal kell leszámolnia Fantomnak. Ebben a részben nemtalálkoztam olyan sok "szokásos" Fantomos humorral, de nem is hiányzott, jól állt a történetnek a kissé komor hangulat. Egy humoros kitétel azért volt, a fiú visszaemlékezése közben, mikor fejtegette, hogy Fantom illedelmes, és nem marad tovább, mint ahogy szívesen látják. Fantom eléggé durván bánik Chessman-nel, látszik rajta, hogy némileg tllép a "józan belátás" határain, és hagyja, hogy eluralkodjanak rajta érzései.

A beírás/fordítás ismét a szokásos. Szokásosan jó  

A következő rész, ha megérzéseim nem csalnak kellően izgalmas lesz, szóval lelkesen várom a befejező részt.

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #145 Dátum: 2006. Január 27., 08:53:52 »
Idézet
Üdv!
Egy 25öst én is felajánlok.
ez a beszéd! már csak 250. 000 Ft "kiadó"  
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Brotan

  • Sólyomszem
  • *
  • Hozzászólások: 31
  • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #144 Dátum: 2006. Január 27., 07:43:15 »
Üdv!
Egy 25öst én is felajánlok.
A sorszámozás egy egyszerű sorszámozó bályegzővel megoldható.
Brotan

Nem elérhető Dórika

  • Asterix
  • **
  • Hozzászólások: 155
  • Karma: +0/-0
    • http://
Fantom képregények
« Válasz #143 Dátum: 2006. Január 26., 20:44:38 »
Frissültünk!

Fantom (Dc minisorozat) 3/4 - Fel a kezekkel!

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #142 Dátum: 2006. Január 26., 16:39:10 »
köszi a felajánlást, akkor még legalább 275. 000 Ft "kiadó"  

az előzetes felmérésekkel pedig több bajom is van, leginkább úgy, mint Orbán Viktornak volt 2002-ben az exit poll eredményekel    szóval én már nem igazán hiszek bennük... főleg nem egy netes szavazásnak, ami sztem nem tükrözi a valóságot. mert azt nem lehet kiszámítani, hogy "Kovács Pista" meglátja a boltban ifjú kori hősét, a Fantomot... és egyből kosárba teszi. de az is lehet, hogy itt a neten sokan bejelölik, hogy "igen, megvenném" de mikor rákerül a sor, vesz egy új panini kiadványt helyette valamelyik fesztiválon. én úgy érzem, a fele anyag "elmenne" ezeken a képregényes rendezvényeken idővel, hisz sok törzsvásárló van, aki bármit megvesz csak képregény legyen alapon gondolkozik. (bár tudom, hogy egyre több a kiadvány, és egyre többen szelektálnak, de jónéhányan vannak mindenevő gyűjtők... nekem is idő hiányában vagy 4-5 magyar képregény figyel a polcon olvasatlanul, de egyszer kézbe veszem) és a Fantom valóban egy kultikus figura minden magyar képregényszeretőnek a generációnkból, és biztos vagyok benne, hogy egy egyszeri szám el tudna fogyni a piacon. és az, hogy miként megy el (nyögvenyelősen avagy szuperül) határozza majd meg, hogy legyen-e további kiadás belőle.

az üzleti részével egyetértek, de ez már nagyon kényes kérdés, sztem ne menjünk bele itt. biztos, hogy aki ebbe most belead, nem akar majd meggazdagodni rajta, de egy bizonyos százalék hasznot remélhet majd idővel belőle, amelett, hogy tényleg egy élménnyel lesz gazdagabb, mert részt vett a Fantom jubileumi feltámasztásában itthon. és persze egy-egy tiszteletpéldány mindenképp jár a befektetőknek
sőt, felevtődött, hogyha nem jár sok plusz ktsg-gel, az első száz legyen sorszámozott példány  
szóval mindenképp a lehető legalacsonyabb áron kell tartani a dolgot, de úgy, hogy az a haszon azért még benne legyen, hisz ez más szemmel nézve mégiscsak üzleti befektetés... ha nem is a luxusprofitra hajtunk  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Január 26., 16:40:01 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Zaj

  • Tejivó
  • HálóZsák tag
  • Asterix
  • *
  • Hozzászólások: 161
  • Karma: +4/-0
Fantom képregények
« Válasz #141 Dátum: 2006. Január 26., 15:12:13 »
Nagyon nehéz lesz összeszedni a pénzt...

Két dolgot javasolok:

mindenképp komolyan fel kéne mérni itt a neten az igényeket, ha nem úgy néz ki, hogy lenne legalábbb 1000-1500 ember aki megvenné 700-1000 Ft-ért, akkor nem fog összejönni a dolog. ez a felmérés arra lenne jó, hogy Micho mellett lássa még azt néhány ember, hogy van esély a pénze visszaszerzésére.

az is fontos, hogy valamilyen nyereséget számoljatok az árba, két ok miatt: 1) ha nem fogy el minden példány akkor se bukjatok olyan nagyot 2) szerintem úgy lesz elég befektető, ha benne lesz a pakliban a néminemű anyagi haszon. (pl 10%-os nyereség esélyével meggondolom én is hogy betegyek mondjuk 25.000 ft-ot, és mások is elképzelhető, hogy vannak így vele, legroszabb esetben vettem 25 rongyért egy nagyon menő Fantom különszámot)
"Never say never again..."