Mivel megint jó ideje nincsen téma ezért ismételten kihasználnám az alkalmat arra hogy bepótoljam a Bosszú Angyalai Amerika Kapitány és Vasember vol 2 értékeléseimet.
Bosszú Angyalai 1. Igen itt valamennyire követték a klasszikus alaptörténetet Loki ellenféllel. A történet nagyon jó volt Thor fogsága Loki bosszú próbálkozása, valamint a csapatfelállás is jó volt. Egyedül Jogbajnok volt ismeretlen számomra vele talán csak egy helyen találkoztam és ott is inkább emlékként. Kicsoda ő valójában?
2-3. Itt pedig az egyik kedvencem Kang miatt volt jó a történet. Sejthető volt hogy először ő diadalmaskodik aztán az angyalok kiszabadulnak és valahogy legyőzik. A végén mikor már legyőzték őt és ott voltak hogy megöljék és a Kapitány lebeszélte őket nem is tudtam mit mondjak. egyetértsek az egyik kedvenc karakteremmel mert végül is ők nem gyilkosok, vagy azt mondom meg kellett volna ölniük. Mint a későbbiekben kiderült nem tért vissza így jól döntöttek.
4-5. Ismételten angyalok Hulk ellen. Számomra már kicsit unalmasak ezek az összecsapások de belátom szügség volt erre. Hulk könnyedén legyőzött szinte mindenkit. Thorral már egy kicsit nagyobb csatát vívott, de sejthető volt a végeredmény. Loki pedig elkezdte a bosszúhadjáratát.
Amerika Kapitány 1-2 Szerintem itt volt az eddigi legjobban kitalált történet hogy a Kapitány hogyan élte túl az éveket. az elején nem értettem miről is van szó de a vége nagyszerűre sikerült. Sajnáltam is amikor megtudta Furytól hogy az egész családja gyakorlatilag robot. Fury pedig ismét esett az én szememben.
3-5. Vörös Koponya mint első komolyabb ellenfélként megfelelt ahogyan Halálfej is. Itt nagyszerűen kitalálták Sólyom történetét főleg avval hogy az apja meghalt a kapitányért és így úgy érezte tartozik neki. De ez az új Bucky egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet.
Vasember 1-2. szintén nagyszerűen kitalálták a történetet, főleg azért is mert nem csak Vasember de Hulk eredete is benne volt a történetben. Szerintem itt mindkettőjük eredete jobb mint az eredetiben.
Leginkább a Kerekasztal Atomlovagjai nyerték el a tetszésemet hogy Fátumnak, Reednek, Brucenak, és a többieknek van közös múltjuk. A csata Hulkkal nálam olyan közepesnek minősíthető.
3. ez amolyan közjáték féle volt. itt inkább azt mutatták be hogy mi történt Tonyval a csata után és hogy titkolták el hogy ő a Vasember. Szintén jó történet.
4-5 Ezek számomra olyan közepes történetek voltak de az ellenfelek Élő lézer és Forgószél jóra sikrült.
És elkezdődött egy háttérszál a Hydrával. Bár nagyjából tudom hogy kik ők, már találkoztam velük párszor de még mindig nem világos egyáltalán kinek az ellenfelei kik sorolhatók ide stb.
Ipari Forradalom. Nagyszerű történet ismételten Hulk okoz problémát de a végén jól kitalálták a megoldást. csak azt nem értem hogy az Kapitány 6. száma hogy jön ide végülis az már nem ott játszódik és más is a probléma. ez a szám annyira nem nyerte el a tetszésemet átlagos csatajelenet viszont a végén Fury kioktatásán jót nevettem.
Bosszú Angyalai. Ismét a klasszikus Energikon álca jött létre de az angyalok megoldották, túl könnyen győztek véleményeim szerint Ultronhoz azért valamivel több kell egy Pajzsnál és egy ágyúnál. A háttérben pedig Loki művelkedett(nekem úgy tűnt ő kitalálta hogy ez nem a valóság) meglepett hogy Pokolcicát ilyen könnyen meggyőzte. De legjobban Thorron lepődtem meg. Az új Thor gondolom az eredeti univerzum thorja legalábbis ahogyan kivettem.
A végső csata Lokival jóra sikerült. Főleg az e univerzumi Thor feláldozása sikerült a legjobbra,de akkor most Thoron kívül Pokolcica és Jogbajnok is meghalt?
Amerika Kapitány.Az elnökkel való beszélgetés tetszett főleg fury arckifejetése miatt, de az utána jövő Kígyók és Sasok már nem. A vége az ál Furyval jóra sikerült de az út ami odáig vezetett számomra kicsit unalmas volt.
Vasember. Jól indult a történet a halottnak hitt baráttal aki meg akarja ölni Tonyt a háttérben lévő Samson Amazon száll is tetszett, de a vége felülmúlta az elejét, hogy Fátum miket ki nem tud találni leginkább a Robot Mandarinon lepődtem meg. Aztán az időutazások is nagyon jóra sikerültek.
Hősök Újjászületése. Végre eljött Galactus. Nagyon jól kitalált történet, részben azért is tetszett mert nem csak egyedül az utazó volt Galactus hírnöke hanem terrax tűz Ura és azt hiszem Égjáró is volt még ott. Ennek a történetnel a főszereplője inkább Fátum volt a folyamatos időutazásával, Nagyon jól kitalálták a hősök és hírnökök halálát a Lovagok újraösszeállását és végül végét. Szerintem az egész vol2-es történetek közül ez tetszett a legjobban. Remélem idén karácsonykor is olvashatom a maradékot.
Végül pedig szeretném megköszönni Fareknek és talgabynak a honosítást+beírást, Sepinek és Predashnak a beírást,valamint Beigli69-nek és Trollnak a borítókat.