Szerző Téma: Bosszú Angyalai képregények  (Megtekintve 1011171 alkalommal)

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában

Nem elérhető Galan

• Sólyomszem
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2331 Dátum: 2009. Augusztus 29., 19:31:52 »
Srácok!!

Csak kapkodom a levegőt,miota megláttam a Hálozsák aktuális (tegnapi)frissitését.Tehát megszületett a MŰ,amit már oly régota várok...amit már oly régen kéregetek eme oldal jeles szerkesztőitől.Oriási köszönet a honositoknak      

Már is belevágok eme gigantikus történetbe!!!Hosszú lesz ez az estém,de annak minden pillanatát élvezni akarom

Nagyok vagytok srácok    

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Avengers képregények
« Válasz #2330 Dátum: 2009. Augusztus 29., 18:44:57 »
Na igen, gondolkozom is rajta, hogy a főoldali jobb alsó ajánlóba csak ki kellene rakni külön is, hiába van benne a Marvel vs. DC-ben.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
Avengers képregények
« Válasz #2329 Dátum: 2009. Augusztus 29., 18:25:33 »
Tényleg le a kalappal a honosítók (Farek, Predash, Gorgiasz) előtt!      
Ez kőkemény munka lehetett!  
Nekem sokkal jobban tetszett, mint az Unlimited Acces!  
Össze sem lehet hasonlítani a két story-t! Az Avengers vs. JLA egy rendkívül összeszedett és elgondolkodtató történet! A szuperhősök összecsapását és rivalizálását élmény volt látni/olvasni!  
HálóZsák Forever!  
Újabb opusszal bővült a képregénytárotok; A Kingdome Come és az Avengers Forever méltó vetélytársa ez a projekt!

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2328 Dátum: 2009. Augusztus 29., 17:56:51 »
Az Igazság Angyalai

A legjobb poén: Batman : Megtorló 1 : 0
A második legjobb poén PlasztikMan helyzetfelmérő kérdései a vége felé.
A legnagyobb kihagyás: Sehol egy Wonder Woman vs She-Hulk?
A legnagyobb tévedés: Nem Arthur a király, hanem Ti!

Összegezve: a második rész végéig remekül muzsikál a klasszikus félreértés sablon. A harmadik és negyedik füzettől nem is vártam többet, mint az összefogást és a túlerő legyűrését. Így a harmadik rész kezdése meglepett. Beletelt egy kis időbe, míg kiderült milyen irányt is vett a történet, azt meg sose gondoltam volna hogy a harcművészek kávéznak is csata előtt. Az ember azt gondolná, hogy három deci kriptonit, meg egy kiskanál káoszmágia, oszt hajrá. Erre ott dekkolnak és várják, hogy Jarvis lefőzze a feketét. Négy buli után  A dimenziók közti kataklizma azonban mégsem bosszulja meg magát. Köszönhetően a Nagymester által felidézett életeknek. Így a hősök vállalása valóban heroikus, csatába indulás előtti beszélgetéseik, pedig emlékezetesek, -rajongóknak egyenesen megindítóak -maradnak.
A végső összecsapás valóban akkora kavalkád, amekkora csak lehetne -a lentebb említett taktikai hibákkal -de talán több lehetett volna az interakció a nagyobb nevek között, ha a kisebbek tényleg otthon maradnak. Képileg viszont ez passzolt a konfliktus természetéhez.
Egy szó mint kettő, nagyon élveztem. Eddig nem hittem, hogy a katarzis folyamatos is lehet. De ahol ennyi nagy kedvenc találkozik első alkalommal egymással, még azok a poénok is ülnek, amelyek adják magukat.
A crossoverek kapcsán egybként mindig elgondolkozok azon, hogy milyen lenne ha - most félretéve a piaci verseny előnyeit -a két kiadó egyesülne, és ezek az arcok huzamosabb ideig működnének együtt. Valószínüleg születne egy-két olyan jól eladható cím, mint a Superman-Batman párosítás volt a DC-nél.

Köszönet a honosításért! Farek Sok Boldog Születésnapot!     Én már alig várom a következőt.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 29., 17:59:19 írta Gorgonita »

Nem elérhető turkia

• Wookie (Konzervatív Vukik a Birodalomért Front)
  • Predátor
Avengers képregények
« Válasz #2327 Dátum: 2009. Augusztus 29., 11:30:00 »
Köszönet a kereszttörténetért, nem semmi munka lehetett lefordítani!
Nekem személy szerint nem tetszik a történet (a rajzok nagyon jók), a főgonosz egy pocakos kopaszodó valaki, aki legyőzi a bolygófaló Galactust...  szóval nem tekintem "hitelesnek" de egy kis különlegesség.
Summázva érdekességnek jó volt és a sok munka mindenképpen titeket dícsér. Ügyesek vagytok nagyon. Grat.
WHRÁÁÁÁÁÁGGG-RRRRRR!!!  -ősi wookie bölcsesség

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2326 Dátum: 2009. Augusztus 29., 10:45:50 »
Sok Marvel és DC szuperhősök és bűnözők összecsaptak. Az első két részét tegnap elolvastam. kb. 2 órába telt. Ma pedig a 3-4. részét is elolvastam és szintén közel 2 órába telt, hogy elolvassam. Így összesen közel 4 óra hosszú volt. Jó hosszú történet.
A lenagyszerűbb...ööö...elképesztőbb...nem...legfantasztikusabb...áh...ehhez egyszerű szavakkal sem tudnám kifejezni, hogy milyennek véleményezzem ezt a mérföldkövet.
Ezer köszönet Farek, Gorgiasz és Predash a Bosszú Angyalai/Amerikai Igazságliga képregényért.
A többi olvasóknak és fórumozóknak jó szórakozást kívánok eme képregényhez.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 29., 10:46:54 írta keildavid »
Egy mindenkiért, mindenki egyért.

Nem elérhető grey gargoyle

• Spawn
Avengers képregények
« Válasz #2325 Dátum: 2009. Augusztus 29., 10:36:26 »
A hosszúsága ami lenyűgöz ebben a történetben. Az izgalom nem vágott hanyatt a legtöbbször, bár folyamatos volt az egész és nem voltak üresjáratok, az biztos. Egy két apróbb hiba volt benne történetileg, meg honosításügyileg, de már nem tudom mik voltak. Talán kicsit nagyobb hiba a történetben, amikor a végén krona ellen mennek, és flasht és sólyomszemet iktatja ki, mint lelkesítő forrást. A hiba ebben az, hogyha ő okosan gondolkodna, vagy jó stratéga lenne, akkor Amerika kapitányt iktatta volna ki, és nagyjából vége is lett volna az egésznek. Ő volt a központ, az irányítás, nélküle nem lett volna összehangolt támadás, és szétesett volna az egész terv. Az "űrhajó" és az építése is tetszett, ötletes volt. Megmaradhatott volna valamelyik csapatnál emlékbe.
A végére szép kis kavalkád lett, szinte teljes egészében felvonult a két univerzum. Aki mindkét világot szereti, annak ez tényleg kötelező mű. Legjobban a 2. rész vége tetszett amikor a két hőscsapat egymás ellen harcolt. Párhuzamba állítottak miden hasonlóságot a négy részben.
Nagy munka lehetett a honosítása, szóval köszönet érte.
Ja, és nagyon boldog születésnapot, Farek!
« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 29., 10:45:09 írta grey gargoyle »
"-Mi vagyunk az alapbázis.
-A rejtély misztériummá vált."

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2324 Dátum: 2009. Augusztus 29., 10:31:16 »
Farek, Predash és Gorgiasz ez valami eszméletlenül fantasztikus volt.    Egyszerűen nem tudtam elszakadni tőle és ültő helyemben végigolvastam. Sodró lendületű sztori kiváló rajzokkal társítva. Minden karakter (vagy legalábbis majdnem mindegyik) egyénisége megmutatkozik a crossover-ben, és remekül sikerült bemutatni az egyes világok közti hasonlóságokat és alapvető különbségeket. Az, hogy pl. [span style=\'color:#000000;background:#000000\']Flash képessége a Marvel Univerzumban nem működik mert ott nincsenek meg a feltételei[/span], isteni megoldás de ez persze csepp a tengerben.  Tengermély köszönetem ezért a crossover-ért.  

Nem elérhető Amondin

• Android (Tartalékos Bosszúangyal)
  • Magneto
Avengers képregények
« Válasz #2323 Dátum: 2009. Augusztus 29., 09:45:58 »
Hűha látom nem vicceltetek amikor azt mondtátok egybe akarjátok kirakni, ezért megérte ennyit várni.
Még én is csak az elejét olvasgattam de nagyon ígéretes. Majd ha elolvastam akkor majd értékelem.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 29., 09:46:22 írta Amondin »

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2322 Dátum: 2009. Augusztus 28., 22:58:53 »
Én még csak az 1-2. részét olvastam el. A 3-4. részt holnap elolvasom. És írok pár véleményt.
Ja és Farek még egyszer boldog születésnapot kívánok neked.

Nem elérhető Genzo

• White and nerdy
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2321 Dátum: 2009. Augusztus 28., 22:42:47 »
hu de vartam mar ezt a kepregenyt, tenyleg koszonet erte. Meg nem olvastam vegig, csak belekezdtem, de eddig nagyon tetszik  

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
Avengers képregények
« Válasz #2320 Dátum: 2009. Augusztus 28., 21:55:51 »
[!--fonto:Impact--][span style=\"font-family: Impact;\"][!--/fonto--][!--sizeo:7--][span style=\"font-size: 36pt; line-height: 100%;\"][!--/sizeo--]Frissültünk![/size][/font]
[a href=\"http://halozsak.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1915\" target=\"_blank\"]A Bosszú Angyalai/Amerikai Igazságliga[/a]

"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2319 Dátum: 2009. Augusztus 28., 09:55:32 »
Most pár napig várhatóan nem leszek elérhető, de ez nem jelenti azt, hogy közben nem lesz Angyali frissítés! Szóval tessék majd olvasni, és véleményezni, hogy mire visszajövök, tudjam, hogy ki volt jó kisgyerek és ki nem, hiszen közeleg a karácsony...
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2318 Dátum: 2009. Augusztus 26., 12:37:48 »
Szerintem Amerika Kap és Küki között legalább annyi hasonlóság van, mint különbség!  
Az biztos, hogy mindketten rendkívül önfeláldozóak, önzetlenek és sokat edzenek!

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2317 Dátum: 2009. Augusztus 25., 19:44:14 »
Szerintem régen nem volt semmi gond Küklopsszal. Még a magyar kiadásban sem. Viszont azóta a Young X-Menben valóban elég gyík lett.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Amondin

• Magneto
Avengers képregények
« Válasz #2316 Dátum: 2009. Augusztus 25., 18:08:41 »
Hát igen Küklopsz mindig is Xavier álmát próbálta megvalósítani. Néha már tényleg idegesítővé vált de ha ott van mellete Árnyék vagy Árnymacska vagy Rozsomák akkor kinek tűnik fel?  

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2315 Dátum: 2009. Augusztus 25., 17:20:37 »
Igen, lehet, hogy azóta változott, ezért is mondtam, hogy én főleg a magyar nyelvű történetekre támaszkodom. De szerintem a Kapival való párhuzam tagadhatatlan, mint a vezetői képességek, mind pedig az idealizmus (Kapi Amerika eszményét testesíti meg és abban hisz, míg Küki Xavier eszményeivel van ugyanígy) terén.

Nem elérhető Amondin

• Magneto
Avengers képregények
« Válasz #2314 Dátum: 2009. Augusztus 25., 17:05:52 »
Nekem Küplopsz olyan semleges karakter nem szeretem de nem is utálom. Vezetőnek jó. Korai szakaszában én sem mondhatni hogy szerettem volna de az új csapat óta elmegy.

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2313 Dátum: 2009. Augusztus 25., 15:24:07 »
Egyébként Kapival párhuzmaban az X-Mennél mindig eszembe szokott jutni Küklopsz. Egyértelműen az X-ek egyik legjobb - harctéri - vezetője, jó taktikus... és számomra ugyanolyan ellenszenves, vagy talán még inkább, mint a jó Kapitány. Kapi csak idejétmúlt, míg Scott igen tenyérbemászó, olyan hihetetlenül örültem neki, amikor a magyar kiadás 9. számában (Uncanny X-Men 201.), az erőtlen Vihar jól elkente a száját a nagyképű ficsúrjának .
Mondjuk ezt leginkább a magyarul is megjelent, általam olvasott dolgokra alapozom, mert egyébként - pár történet kivételével - nem követem az X-Men világát.

Nem elérhető Amondin

• Magneto
Avengers képregények
« Válasz #2312 Dátum: 2009. Augusztus 24., 11:00:16 »
Idézetet írta: Farek
Ja, és az ÚH-hoz még annyit, hogy szerintem a legkirályabb kép, a Vasember 2. számának első oldala. az a hihetetlenül állat beállás és ruha, a komolyan fenyegető mondattal... annak idején az a rajz fogott először ezzel kapcsolatban.

Igazad van valóban nagyszerű az a kép az én kedvenc képem az a Amerika Kapitány 6. számának az utolsó előtti oldala jobb oldali képe az felejthetettlen.
Ami a Kapitányt és a lézerszobát illeti egyetértek le is írtam hogy ezúttal tényleg túlzásba vitték a képességeit. Miért kell így tönkretenni a majdnem legöregebb karaktert?
« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 24., 11:00:50 írta Amondin »

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2311 Dátum: 2009. Augusztus 24., 09:23:59 »
Szívesen, SithLord! Igen, szegény Boszit valahogy már muszáj volt kirobbantani ebből az állapotából, ami szerencsére sikerült, is, és Varázsló látta kárát.
És ami nálam is eléggé kiverte a biztosítékot, az Ami Kapi mutatványa volt a nullgravitációs, lézerágyúktól hemzsegő szobában. Oké, hogy szuperkatona, meg stratéga, meg minden, de ezek szerint nyilván hosszú órákat töltött el a súlytalanságban való harc gyakorlásával, valamint azzal, hogy mennyiben különbözik a pajzsot eldobni sima földi, valamint súlytalan körülmények között, és ezért tökéletesen tud kalkulálni a gravitáció hiányával is...  

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2310 Dátum: 2009. Augusztus 24., 07:04:01 »
Üdv!Köszi az új B.A. történetet Farek,gorgiasz!    
Nem is volt olyan rossz ez a történet.Nem gondoltam volna,hogy a Varázsló ennyi borsot tud törni az Angyalok orra alá.Kapi lézereágyús ugrándozása kicsit sok volt nekem,de Ő a Kapi,ezért ez talán elnézhető...Tényleg jó ötlet volt Darázs részéről,hogy a Boszit jelőlte ki a felderítő csapatba,legalább kimozdította ebből a monotómiából.Nah,jöhet a következő történet!  
Az ERŐ legyen veletek!!!

Nem elérhető Amondin

• Magneto
Avengers képregények
« Válasz #2309 Dátum: 2009. Augusztus 23., 21:28:28 »
szerintem egyszerűen csak azért hagyták Ami Kapi füzetében a végére a története, mert ő a Nagy Amerikai Hős. Ennél épkézlábabb magyarázatot nm tudok rittyenteni. Tulajdonképpen az egész Űjjászületett Hősök világ is az ő ébredésével indult - talán, nehéz az időrendet meghatározni -, szóval nyilván úgy volt illendő, hogy ott is fejeződjön be.

Nekem lenne egy ötletem szerintem Bucky miatt. Fátum megmondta ő egy Időanomália neki nem is szabadna léteznie és végülis miatta állt át az Utazó a földiek oldalára és mivel ő máshol nem szerepelt ezért ennek kellett az utolsónak lennie. De ez csak az én elméletem.

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2308 Dátum: 2009. Augusztus 23., 21:01:58 »
keildavid, megmondom őszintén, nem tudom, hgoy mi történt Boszival, a Strange-dzsel való közös kaland alatt, azt nem olvastam. Ha nagyon akarod, akkor majd megpróbálok utána nézni, de az Angyalok vonalán nem volt általam ismert közvetlen kihatása.
Nem szükséges. Nem kell ezen fáradoznod Farek mester. Csak egy kicsit fura volt, mert a 234. és a 235. szám között úgy néz ki, mintha semmi se történt meg.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 23., 21:22:23 írta keildavid »

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2307 Dátum: 2009. Augusztus 23., 20:52:57 »
keildavid, megmondom őszintén, nem tudom, hgoy mi történt Boszival, a Strange-dzsel való közös kaland alatt, azt nem olvastam. Ha nagyon akarod, akkor majd megpróbálok utána nézni, de az Angyalok vonalán nem volt általam ismert közvetlen kihatása.

Amondin, szerintem egyszerűen csak azért hagyták Ami Kapi füzetében a végére a története, mert ő a Nagy Amerikai Hős. Ennél épkézlábabb magyarázatot nm tudok rittyenteni. Tulajdonképpen az egész Űjjászületett Hősök világ is az ő ébredésével indult - talán, nehéz az időrendet meghatározni -, szóval nyilván úgy volt illendő, hogy ott is fejeződjön be. Egyébként az ipari forradalom is ilyen sorrendben ment, ha jól emlékszem. Meg majd a 13. részek is így lesznek.
Ja, és az ÚH-hoz még annyit, hogy szerintem a legkirályabb kép, a Vasember 2. számának első oldala. az a hihetetlenül állat beállás és ruha, a komolyan fenyegető mondattal... annak idején az a rajz fogott először ezzel kapcsolatban.
Ja, és azért Hulk nagyon brutál, ha az ipari forradalom alatt egyedül elintézte azt, amit Thor és Lény sem bírtak...

Nem elérhető Amondin

• Magneto
Avengers képregények
« Válasz #2306 Dátum: 2009. Augusztus 23., 16:43:24 »
főleg az Amerika Kapitány lógott ki szerintem negatív értelemben a sorból. Annak idején volt egy komolyabb párbeszéd itt a fórumban, hogy mi is volt az oka (leginkább a Marvel-Lee/Liefeld ellentét, ami csak a végére rázódott helyre valamennyire), ha gondolod, keress rá, bár megmondom őszintén, nem igazán tudom, hogy mikor is volt az.

Nos sikerült megtalálnom valahol a 17-18 oldal környékén ha arra gondoltál. Ahogy kivettem mindenki(köztük én is) az utolsó helyre sorolta a Kapitány kalandjait. Ott még azt is írtad hogy ki mással is végződhetet volna a Galactus rész mint a háborús hőssel. Igen ezzel egyet is értek hogy inkább az F4-el kellett volna végződnie végülis kinek az ellenfele Galactus? De csak megvolt az oka hogy ebben a sorrendben írták.

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2305 Dátum: 2009. Augusztus 23., 16:06:27 »
keildavid: a 400-as számnak a Végítélettel kapcsolatban csal az utolsó oldala igazán érdekes, és az, ha jól emlékszem, fent is van Nitro oldalán.
Tényleg! Akkor az volt amit láttam azt az egy oldalt a Nitro honlapon.
Egy kérdés: Skarlát Boszorkánnyal mi történt a Doktor Strange 60. számban? Azért kérdezem, mert a 234. és a 235. szám között úgy tűnik, mintha semmi sem történt.

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2304 Dátum: 2009. Augusztus 23., 15:29:30 »
Idézetet írta: Sepi
Idézetet írta: gorgiasz
Illetve készüljetek mert nagyon közel van már az idei év legnagyobb angyalok durranása.
Jaja, Farekkal már egy hete csak babot etetünk, hogy nagyot szóljon az a durranás.  
Hülye!

Na, örülök, hogy ebben a pár napban, míg távol voltam, ilyen sok és lelkes hozzászólás született. Külön öröm, hogy egy újabb hozzászólót köszönthetek menyus80 személyében. Ez ám a lelkesedés!

A 235-ös szám valóban nem volt egy olyan nagyon nagy durranás, egy közepes, történet, viszont ilyen helykitöltő történetnek szerintem is tökéletesen megfelelt. Varázsló nekem soha nem tűnt annyira durva ellenfélnek, bár való igaz, hogy az F4-ben lévő történeteit nem ismerem.

Amondin, kösz az újabb kimerítő értékeléseket. Igen az az Újjászületett Hősök vonal elég hullámzó volt a történeteket tekintve, főleg az Amerika Kapitány lógott ki szerintem negatív értelemben a sorból. Annak idején volt egy komolyabb párbeszéd itt a fórumban, hogy mi is volt az oka (leginkább a Marvel-Lee/Liefeld ellentét, ami csak a végére rázódott helyre valamennyire), ha gondolod, keress rá, bár megmondom őszintén, nem igazán tudom, hogy mikor is volt az.

keildavid: a 400-as számnak a Végítélettel kapcsolatban csal az utolsó oldala igazán érdekes, és az, ha jól emlékszem, fent is van Nitro oldalán.

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2303 Dátum: 2009. Augusztus 23., 15:17:09 »
Avengers-t a népnek!  
Viccet félretéve, én nem aggódok; Gorgiasz és Farek mester eddig is szép munkát végzett!    
A Nyugati Parti Angyalokat én is nagyon várom már!  
De a keleti csapat se nagyon fog unatkozni, frankó részek jönnek majd!  
A vol.2. folytatása meg gondolom majd decemberben jön!  
A ,,nagy durranás'' is hátra van még; ami 100 százalék, hogy az Avengers vs. JLA lesz...  
Én még az aranyosan bugyuta klasszikus storykat is szeretem!  

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2302 Dátum: 2009. Augusztus 23., 12:42:17 »
Én is így képzelem, hogy havonta 1 keleti parti és 1 nyugati parti bosszú angyal lesz.Hű, ez tényleg jól hangzik. A Marvel Kalandok igaz, hogy az nem a te asztalod Gorgiasz.
A klasszikus történetek a 1-199. szám közötti számok. Ja tényleg, mert a 200. résztől követjük a sorozatot és jelenleg a 235. számnál tartunk. Tehát továbbra is fog menni.
És nem baj, hogy túlmagyaráztad a dolgot. Szerintem jó volt ezekről is beszélni.