Köszönöm mindenkinek, aki letette voksát az Angyalok mellett. Ki tudja, egyszer még megvalósulhat az Angyali hét...
Amondin: huh. Szép. Igen szép. Bááár... szép-szép, de hol maradnak az értékelései a nyugati parti Angyaloknak? A Mindörökké Angyaloknak? A BA HZs speciáloknak? A 8. számú évkönyvnek? A BA Kisokosnak? A Kis Hangya Nagy karácsonyának? A What if...? történeteknek? Ejnye-ejnye, csalódtam a slendriánságodban...
Komolyra fordítva a szót, csak lestem, hogy milyen "kis" hozzászólást rittyentettél. Megpróbálok érdembe reagálni rá:
1. Igen, alap. A legenda kezdete. Hihetetlen hangulat, mai szemmel nézve már persze néha megmosolyogtató rajzok és megoldások, de összességében akkor is klasszikus.
2. Nem rossz kis történet, de valóban nem egy mérföldkő, bár ugye az Űrfantomoknak később még volt szerepük. Ja, és Vasember kalapácskeze megfizethetetlen!!!
3-4. Szerintem nem rossz a 3. történet sem, Lee nyilván akkor még nem dolgozott annyi szereplővel, és mivel Hulk akkor, frissen hagyta el őket, kézenfekvő volt követni a sorsát. Van egyébként egy ehhez kacsolódó What if...? történet, amit lehet, hogy egyszer majd megosztok veletek, erős közepes. Ja, egyébként az 5. számban is volt Hulk, szóval ja, lehet mondani, hogy Lee ekkortájt fixált vol rá A 4-eshez nem nagyon lehet mit hozzáfűzni. Kapit lehet szeretni vagy nem szeretni, de azt el kell ismerni, hogy ez a történet ízig-vérig kalsszikus mérföldkő. hogy mi történt az idegennel? Nagy eséllyel elpusztult a bolygójával együtt, ugyanis - ha jól emlékszem - utólag az a hivatalos Marvel történelem, hogy a Sötét Főnix által elpusztított bolygó (ami magyarul is megjelent), ezeknek a lényeknek a bolygója volt. Szóval valószínűleg ott hagyta a fogát a többiekkel.
6. Igen, szintén egy klasszikus, az azóta több felállást is megért szuperbűnözői banda első megjelenése. Kapi pajzsával kapcsolatban pedig ekkortájt még rengeteg kavarás volt, szóval azt, hogy itt mágnessel magyarázzák ezt a hihetetlen pontosságot, azért ne vedd készpénznek. Elméletileg ez még nem a jelenlegi pajzsa volt, azóta egyszerűen Kapi csak ennyire ügyes
9. Szintén igazi klasszikus, Energikon felbukkanása és - látszólagos - halála megrázó, ráadásul amikor jóval később előveszik, onnantól kezdve közvetve vagy közvetlenül komoly szerepet játszik az Angyalok történetében.
57-58. Nem dobálózom a klasszikus jelzővel, mert még a végén elkopik. De a lényeg, hogy szintén egy mérföldkő, melyben megjelenik egyik azóta is legkedvesebb karakterem. Az 58-as szám záróképe, mely szerint "...még egy android is tud... sírni!" külön megérne egy hosszú méltatás. Fantasztikus beállítás és bámulatos jelenet, szinte hidegrázós. Plusz nagy kedvencem az ehhez kapcsolódó What if történet is, ami szintén megtalálható az oldalon.
89-97. Kree-skrull háború. A használt jelzőt más ismered... Olyan történet, ami még a mai napig is megállja szerintem a helyét, ami nagy szó. Persze, vannak benne dolgok, amik ma már furcsán néznének ki, de összességében igen időtálló. Ráadásul komoly következményei voltak a későbbiekben, és hivatkozási alap, kiindulópont más történetekhez (Sors-erő, Angyalok Mindörökké, GAlaktikus Vihar hadművelet)
200. Igen, jó kis jubileumi sztori, ráadásul jó beugrópont is volt, ezért választottam ezt a történetet a jelenlegi vonal kiindulási alapjának.
201-202. Ultron. Mindent elmond. Jarvis meg nyilván úgy másol le egy levelet, ha nem akarja tudni, hogy mi van benne, ahogy te is tennéd. Ráteszi a fénymásoló üvegére, anélkül, hogy elolvasná... Ultron pedig az enkefalosugárral hipnotizálta Vasembert, amiről a Marvel Extrában megjelent, Jarvis történetből tudjuk, hogy képes ilyenre, hiszen Jarvis is ezért árulta el egy időben az Angyalokat.
212. Ez a szép az Angyalokban, végtelen lehetőséget rejtenek magukban. Nem rossz ez az új felállás sem, de azért annyira valóban nem acélos.
212. Igen, a történet önmagában nem olyan nagy dobás, inkább Pym későbbi sorsa miatt lényeges, mint előzmény.
213. Nem bántam, hogy Fullánk távozik. Pymet bármelyik alakjában is baromira idegesítőnek tartom.
214. Laza kis töltelék történet, de annak valóban nem rossz.
215-216. Ezüst Utazó vendégszereplése valóban kellemes meglepetés volt. Molekulaember meg simán lecsavarná szerintem még Galactust is.
217. Ez szintén a Pymes történet miatt volt érdekes, ahogy egyre mélyebbre csúszik a posványba. És azért jól megizzasztotta az Angyalokat.
219-220. Holdsárkány számomra talán a legidegesítőbb, legellenszenvesebb karakter, de ez a történet elég jó volt. Drax itt még azért okos, mert itt még volt esze. Jól megaszontam, mit? Szóval később pont az itteni események miatt lett olyan Hulk szintű ostoba. Az itteni halála után Kronosz feltámasztotta, hogy tovább vadásszon Thanosra, de akkor nem törődött az agyával, ezért volt olyan agykárosodott.
221. Ó, Pókembernek még igen sokáig kellett várnia, hogy teljes jogú tag legyen. Bár tartalékos volt egy időben. Amazont viszont én nagyon szeretem, mint az gyanítható Ja, és Fabian Stankowicz szerintem nagyon vicces karakter, párszor még feltűnik.
222-224. Igen, ezek jó kis történetek, bár a fővonalat csak egy kicsinykét viszik előre. Bár a Hangya-Sólyomszem párost bírtam.
225-226. Igen, az Angyalok néha szembenéznek igen mágikus jellegű veszedelmekkel is, bár megmondom őszintén, én annyira nem rajongok az ilyenekért. A mágiával foglalkozzanak a mágusok.
227-229. Tulajdonképpen ez volt az első oka annak, hogy a 200-as résznél kezdtem bele a történetek folyamatában történő honosításába. Ezt a sztorit mindenképpen meg akartam ismertetni az olvasókkal.
230. Jó kis levezetése az egésznek, Sólyomszem tárgyalására egyrészt a szabályzat szerint szükség volt, másrészről pedig a bátyja gyilkosának a halálában volt részes, szóval ki tudja...?
231-232. igen, ezek is inább csak töltelék történetek, csak Űrróka megjelenésében van szerepük.
233-234. Ne aggódj, hamarosan visszatér Vízió, komoly tervekkel az áramköreiben...
281-285. Annak idején a klasszikus történetek után ez került fel igen korán az oldalra, mert szerettem volna egy kis kapcsolódási pontot a magyarul már megjelent történetekkel. Összességében szerintem is nagyon jó, bár pl. Druid doktor, vagy Torpedó engem is tud bosszantani. De pl. jó volt, ahogy Csodakapitány tartotta a frontot Odinnal szemben.
345-347. Hát igen, a GVH, mint korábban említettem, szintén egy nagyszabású történet, ráadásul olyan, aminek igen komoly, következményei voltak, és időről-időre ezek vissza is ütöttek a csapat életében. Vízió története pedig majd - nagysokára - ki fog itt is bontakozni.
Köszönet az értékelést.