És grey gargoyle-nak is igaza van, hogy Kapi pont azért, mert nincs úgymond szuperereje (amit azért megkérdőjeleznék, de mindegy),
Hogyne lenne, a szuperkatona szérum micsoda? Ő estleg azért edz annyit, mert a képességei lemaradnak a többiekétől. Fenegyereknek is kell edzenie, ha nem akarja, hogy visszafejlődjön, amit Bottól tanult.
Igen, én is azért mondtam, hogy úgymond nincs, mert ugye a leírásokban mindig azt hangoztatják, hogy ő az emberi teljesítőképesség csúcsa. Oké, legyen, maximális emberi képességek. Na de az, hogy a tejsavképzés nála nem játszik, gyakorlatilag fáradhatatlan? (aztán persze ez is írótól függ, de alapból így lenne) Ezt már nálam szuperképesség a javágól.
Alapvetően aki régi Avengers-fan, annak nem jött be a Káosz, hisz ott eltörölték a régi csapatot.
Nem, nekem nem ez volt vele a bajom. Azzal nem lett volna baj, hiszen úgyis tudtam, hogy nyilván újra összeállnak, szóval ez engem nem zavart. Korábban írtam már egy-két helyre egy véleményt, a Káoszról, meg a hozzá vezető történetekről, mármint a gondjaimmal, álljon itt ennek a Káoszra vonatkozó része (Ja, Amondin, ez spoileres, vagyis ha tényeg meg akarod venni és elolvasni a Káoszt, addig csak saját felelősségre ):
"Ettől eltekintve ez nem volt olyan gázos, igazából több bajom nem volt vele. És itt érkeztünk el az Oszolj!-t képező részekhez, a ’Káosz’-hoz.
• Hangya halála egyértelműen csak sokkoló elem volt. Talán ő tényleg halott marad, mert nem volt jelentős karakter. Vagy csak hosszab ideig tart a feltámadása. Egyébként Austin és Bendis előtt neki is egész jó történetet kerítettek, amiből persze aztán elmaradt a klimax emiatt.
• A 2. részben, amikor kiderül, hogy Vasember részeg volt az ENSZ-ben (még ha nem is ivott), Sólyomszem egy szavát sem hiszi el neki. Meg se próbálja. Ő, aki bűnözőként és ellenségként esélyt kapott Tony-tól, hogy Angyal lehessen és azóta is elég jó viszonyban voltak, ráadásul nagyon régeóta ismerik egymást.
• 3. rész: Kapinak fogalma sincs, hogy miért gyűlt össze az összes ex- és tartalékos Angyal? Könyörgöm, ők hívták őket össze a fehér kóddal!!! Hiába, öreg és szenilis. Ráadásul akkor üvölti el, hogy ’Angyalok Előre!’, amikor már majdnem vége a csatának? Kicsit elkésett vele, nem?
• Még a 3. részben: Sólyomszem halála. Ja. Már alig várom, hogy visszatérjen. (Vagy a House of M-ben vissza is tért? Nem tudom, azt nem olvastam.)
• Még mindig 3. rész: az ENSZ, amint egy ilyen gyors szavazáson visszavonja az Angyalok jogait? Egyrészt nem szoktak titkosan és egységesen szavazni, másrészt nem órák alatt. Hónapok alatt esetleg.
• És végül, de nem utolsósorban a 4. rész: hogy-hogy Wanda nem emlékezett a gyerekeire és ez eddig soha nem derült ki? És azóta vajon minden újonnan belépővel az elsők között közölték, hogy tartsa a száját a gyerekekről? Bevallom, lehetséges, hogy valahol egyszer Agatha Harkness gondoskodott erről a kérdésről Wanda agyában, de nagyon nem emlékszem erre. De oké, fogadjuk el, ez valóban így volt, és évek óta soha senki nem szólta el magát.
• Az Angyalok mást se csinálnak, mint hogy állnak, és hagyják, hogy történjenek velük a dolgok, mire jön Dr. Strange és egymaga lerendezi az egészet. Soha életében nem volt Angyal, köze nincs a füzethez.
• És jöjjön az, ami után szívből megutáltam Dr. Strange-t, illetve a mögött álló erőt (Bendis), ami a legjobban felidegesített és higgyétek el, tényleg fel tudom magam kúrni rajta: jön Dr. Strange és meghallgatja, hogy mi történt Wandával, mióta megszülte a gyerekeit. Egyrészt teljesen hihetetlennek tűnik, hogy ne tudjon róla, mert a képregényekben nem hogy a csapattársak és a hősök, de még az ellenségek is ismerik egymás összes gyenge pontját, valamint tisztában vannak a családi állapotokkal. Ehhez képest történik egy ilyen esemény évekkel korábban, és a mágia nagyura azt mondja, hogy erről fogalma sem volt? Ráadásul lebassza az Angyalokat, hogy miért nem szóltak??? De a csúcs: amikor elmondják, hogy Wanda ereje hogy nőtt, miután hozzáfért a káosz mágiához, kijelenti, hogy ilyen mágia nincs, mert ő a Legfőbb Varázsló és még soha nem hallott róla. MI VAAAAAN???? Hát mit képzelsz, ki a kis faszom vagy te? A mindenható? Csak azért mert Te nem tudsz róla, már nem is létezik?…. Bocsi, kicsit lehiggadtam. Szóval ez volt számomra a legnagyobb csalódás. Olyan szépen fel volt építve az évek folyamán ez a káosz mágiás dolog, nagyon szép alapjai és hihető háttértörténete vol, a JLA/Avengers cross-overben is lényeges szerepet kapott, erre jön egy balfasz, aki azt mondja, hogy ilyen nincs? Köszi szépen Strange & Bendis. Igazán köszi.
• És persze a végén Wanda testét nyugodtan odaadják Magneotnak, majd „…végét vetik a zenének, s hazamennek a legények.” Hogyne.
Na, összefoglalva ennyi bajom volt azzal, ahogy az Angyalokat befejezték, hogy aztán egy új kezdetet vegyenek. Nyilván sokan nem értenek velem egyet, de szerettem volna a nézőpontomat és a véleményemet megosztani mindenkivel. Aztán lehet egyetérteni, vagy megcáfolni."
Nagyjából ennyi. Egy-két dolog, Sólyomszem halála, Wanda és a gyerekei körüli dolgok azóta világosabbak, de összefoglalva ez az egész. Főleg a káoszmágiás dolog.