Szerző Téma: DC kiadó magányos hősei  (Megtekintve 382583 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #812 Dátum: 2009. Április 25., 12:39:25 »
Idézet
(és mert dr samson erősen szorgalmazta  )
Ugyan már, nem is igaz. Kikérem magamnak...  

Idézet
Nem arról van szó, hogy a rajz rossz lenne, mert nem az, sőt igényes munka, de nekem személy szerint nagyon nem passzol a két főszereplőhöz és mint olvasás után kiderült, magához a történethez sem.
Na igen, valami hasonló indok miatt nem lett ez kiadva magyarul, hanem helyette jött a Supergirl kötet. Bár szerintem maga a sztori nagyon jó, nekem nagyon bejött anno első olvasásra.  

Idézet
Gézengúznak mindíg ilyen felajzott baknyúl természete volt? Egy-két csajozós beszólás oké, de szegény párának egy értelmes mondata sem volt.
Nos, nála igazán az a titok, hogy ő inkább poénkodik. Nem kell ezeket a dumákat komolyan venni, neki ilyen a természete, folyamatosan löki a hülyeségeit. Akárcsak Impulzus, másik nagy kedvencem a csapatból.

Idézet
Ha marad a sorozatban, engem megvettetek kilóra.
Emlékeim szerint ő a huszonvalahanyadik részig fog maradni, utána átpártol a Kívülállókhoz. De csorgathatod rá a nyáladat az e hónapban felkerült Supergirlben is.  

Idézet
Azért ezt sem nevezném képregénytörténeti mérföldkőnek,
Pedig az. Amit johns ír, az csak az lehet...  Mondjuk igazából nekem is csak a harmadik számú kedvenc sztorim ez a sorozatból, és csak az menti meg, hogy lecsússzon a negyedik helyre, hogy McKeever az egyetlen értelmes sztorijának, a Titans of Tomorrow...today-nek úgy elb*szta a végét, hogy szó szerint sikitottam fájdalmamban mikor olvastam...  

Idézet
Illetve van egy elgépelés: Ötödik oldal, harmadik panel, Superboy szövegében "ás" szerepel "és" helyett.
Eh, szőrszálhasogató....  Azért köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet, ha nem felejtem el, délután kicserélem.  

És köszi a véleményeket. Őszintén kicsit csalódott vagyok azután, hogy hányan töltötték le szilveszterkor a Végtelen Válságos számokat és, hogy hányan véleményezték ezt anno az Időgép fórumán, egy ici-picit több hsz-re számítottam...  De hát mindig is mondtam, hogy az élet kegyetelen és ehhez hozzá kell szokni.

Nem elérhető freakdavE

• a csodálatos Zacskóember
  • Venom
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #811 Dátum: 2009. Április 25., 12:20:19 »
Mivel időm éppen engedi (és mert dr samson erősen szorgalmazta   ) véleményezek kicsit.

A Supi/Betcsi első részét elovastam, mert a borító engem annyira irritált, hogy muszály volt megnéznem a belső grafikát is. Nem arról van szó, hogy a rajz rossz lenne, mert nem az, sőt igényes munka, de nekem személy szerint nagyon nem passzol a két főszereplőhöz és mint olvasás után kiderült, magához a történethez sem.
Ami a történetet illeti, jó kezdés, bár még valami eszméletlen blődségbe is torkollhat, így korai messzemenő következtetést levonni. Annak azért örültem, hogy Metallo végre nem egy rakás szerencsétlenség, akit Supi fél perc alatt hig-tech hulladékká darabol. Superman lelövése meg szinte könnyeket csalt a szemembe...örömkönnyeket.
A honosítás korekt, szép munka.
Majd meglátom, hogy adok-e esélyt a folytatásnak.

A Tini Titánok #01 is terítékre került nálam és meg kell mondanom, hogy nagyobb élvezettel fogyasztottam, mint a fentebb tárgyalt képregényt, annak ellenére is, hogy korábban volt már szerencsém hozzá. Azért ezt sem nevezném képregénytörténeti mérföldkőnek, de az én érdeklődésemet felkeltette az ifjú hősök sorsa iránt. Mondjuk az én gyomromnak kicsit sok volt a drámázás, de a tinédzserek már csak ilyenek. Ja, Gézengúznak mindíg ilyen felajzott baknyúl természete volt? Egy-két csajozós beszólás oké, de szegény párának egy értelmes mondata sem volt.
Ami a rajzot illeti, szép, de semmi extra. Mondjuk Csillagfény annyira dögös, hogy az szívem belesjdult. Ha marad a sorozatban, engem megvettetek kilóra.  
A honosításban nem találtam kivetnivalót. Illetve van egy elgépelés: Ötödik oldal, harmadik panel, Superboy szövegében "ás" szerepel "és" helyett.
Jöhet a folytatás.
"Túl bizarr, hogy éljen, túl ritka, hogy meghaljon."

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #810 Dátum: 2009. Április 23., 13:44:05 »
Fürge és Enigma - Második rész  

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #809 Dátum: 2009. Április 23., 13:20:47 »
Na most sikerült elolvasni, Supi-Batman 01-et is. A párhuzamos narrációt nagyon birom, meg jó, hogy csak pár panelban foglalták össze a két hős eredettörténetét, és jutott oldal a cselekménynek is. A rajzok annyira nem jöttek be, a honsításra meg nincs panasz Köszi!  
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #808 Dátum: 2009. Április 22., 21:02:18 »
Ebben Sepinek igaza van, aki nincs benne a honosításban, vagy csak kezdő, az még nincs tisztában az írott/íratlan "játékszabályokkal", amik kialakultak. Na persze nem mintha azok nem változtak volna az idők folyamán, de jobb elkerülni az esetleges félreértéseket.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #807 Dátum: 2009. Április 22., 20:48:58 »
Idézetet írta: dr samson
Akkor minek magyarázod itt?
Azért, hogy mindenki tisztában legyen vele, és nehogy valaki félreértse a dolgot (pl tudod hogy kikre gondolok  ).
« Utoljára szerkesztve: 2009. Április 22., 20:49:12 írta Sepi »
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #806 Dátum: 2009. Április 22., 20:30:45 »
Idézet
de azért értettük hogy mire gondolt.
Akkor minek magyarázod itt?  De akkor, hogy mindenkinek tiszta legyen: az oldal megszünt és a foglalási listáról is eltűntek a cuccaik, ergó szabad préda lett minden, korábban általuk lefoglalt képregény. És gabynak abban igaza van, hogy a folytonosság kedvéért már úgy volt ésszerű, ha újra megcsinálom az első szám fordítását.  

Idézet
Emlékszem anno miután kikerült az időgépre alig vártam hogy folytatódjon a sorozat úgylátszik csak meg érte várni
Hát, reményeim szerint jövő hónapban már a folytatást is olvashatod.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #805 Dátum: 2009. Április 22., 20:10:09 »
Igen, pont erre akartam én is célozni, hogy itt az a precedens állt fent, hogy egy megszünt honosítói oldalról vettünk át egy képregényt. Csak doki kijelentéséből ezt úgy lehet kivenni, mintha egy már kész honosítást csak úgy átvennénk egy másik oldalról. Kicsit félreérthetően fogalmazott, de azért értettük hogy mire gondolt.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Április 22., 20:10:36 írta Sepi »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #804 Dátum: 2009. Április 22., 20:07:46 »
Ez való igaz, de az Időgép is emlékeim szerint jóval több mint egy (de talán kettő) éve bezárt, és már a foglalási listán sincsenek jelen, és egyetlen volt tagjuk se elérhető, csak besegítők. Szóval tekinthetjük akár úgy is, hogy a foglalásaik megszűntek létezni, szabaddá váltak. Az AstroCity is így került gondolom ki a ComicSquadra. Legalábbis mintha az is időgépes tervezet lett volna.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Április 22., 20:08:15 írta talgaby »
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #803 Dátum: 2009. Április 22., 19:59:29 »
Idézetet írta: dr samson
Arról nem is beszélve, hogy mivel sehol sincs lefoglalva, ezért szabad préda volt.
Azt azért ugye tudod, hogy ez nem így működik?

Nem elérhető Kent22

• Indiana Jones
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #802 Dátum: 2009. Április 22., 19:36:10 »
kösz a tini titánokat, jó volt újra elolvasni. Emlékszem anno miután kikerült az időgépre alig vártam hogy folytatódjon a sorozat úgylátszik csak meg érte várni  Ha már borítokról van szó akk meg kell említeni, hogy Turner cover-je nagyon ütős. Útólag korrigálnám a elöbbi számadatomat egy kicsit elnéztem a dolgokat mondjuk úgy 150 helyett már 250-nél is több dc-s füzet van...

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #801 Dátum: 2009. Április 22., 19:11:31 »
Idézet
az Időgépen még mindig kinn van
Jé, ha hiszed, ha nem ezt én is tudtam. Sőt, utólag meg is néztem, a fordítás és eléggé sok minden különböző lett, de volt pár dolog, amit tök ugyan úgy fordítottunk...  Arról nem is beszélve, hogy mivel sehol sincs lefoglalva, ezért szabad préda volt. Amúgy gondoltam arra is, hogy kirakjuk az oldalra az Időgépes változatot is, de aztán ezt elvettem. Fölöslegesnek tartottam, csak a helyet foglalná.

Szerk: 2003-as cucc. Akkor még az Outlook volt a menő...  És nem vagyok grafikus, de ahogy tudom, megcsinálom.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Április 22., 19:19:38 írta dr samson »

Nem elérhető StakDrone

• Sólyomszem
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #800 Dátum: 2009. Április 22., 19:08:58 »
TiniTitánok: A borítón lehetne még húzni pár óra bűvészkedéssel, de ez csak egy grafikusnak tűnik fel...
Az utolsó oldalakon van egy elég vicces momentum. Robin mac-én a leveleit Outlook Express-szel nézegeti. Ezen szétröhögtem magam

"Az emberi ostobaság és a világegyetem végtelen. Az utóbbiban nem vagyok biztos..."

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #799 Dátum: 2009. Április 22., 17:48:48 »
Zerit köszönöm a segítségedet!Először azt hittem hogy ez nem elérhető,de most már látom!Amit az előbb belinkelted tényleg működik!Még egyszer mondom,köszönöm!
Egy mindenkiért, mindenki egyért.

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #798 Dátum: 2009. Április 22., 16:37:27 »
Idézetet írta: talgaby
Meg tudom érteni.
Idogep
gyengéd barbár

Nem elérhető zajrus

• Predátor
    • AllComics
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #797 Dátum: 2009. Április 22., 15:29:48 »
Hát nem tom mi van vele de néhány nappal ezelött a főoldalt is el lehetet érni azonkívül az oldal többi részét lazán el lehet érni csak link kell hozzá
Egyébként én is csak a linken keresztül ismerem mert még jóval azelött szűnt meg mielött elkezdtem volna olvasgatni honosított képregényeket

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #796 Dátum: 2009. Április 22., 14:48:59 »
Köszönöm a választ talgaby!Így most már érthető,hogy mi történt az Időgép honosítóoldallal!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #795 Dátum: 2009. Április 22., 14:45:18 »
Megszűntek egy ideje, és a termésük... hát, még mindig nem került ki oda, ahová sejteni lehetett. Mindegy, amúgy is csak ez az egy szám volt ott, és a doki egyszerűen úgy döntött, újrafordítja a folytonosság végett. Meg tudom érteni.

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #794 Dátum: 2009. Április 22., 14:31:25 »
Elnézést rolinev,de netán az az Időgép,amit te említesz,az egy honosítóoldal?Megnéztem,és azt jelzi,hogy "Az idő megállt"!Hogyhogy még mindig fenn van?Nincs rajta semmilyen képregény!Valami hiba történt?
« Utoljára szerkesztve: 2009. Április 22., 14:35:08 írta keildavid »

Nem elérhető zajrus

• Predátor
    • AllComics
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #793 Dátum: 2009. Április 22., 14:19:56 »
Aha... Tinit Titánok hmm ezt már olvastam , az Időgépen még mindig kinn van    Az a rész jó volt

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #792 Dátum: 2009. Április 22., 12:51:40 »
Na sorban:

Idézet
Mit jelentsen ez?Talán azt,hogy te minden szerdán felraksz egy-két képregényt!Pl.egyszer Hulk(különböző sorozatai),egyszer Supergirl,Grimm Tündérmesék és a Titánok(szintén különböző sorozatai)!
Igen, ezt jelenti.  

Idézet
BuB:az összefoglalóban van egy cím,a Graduation Day!Az micsoda?Egy minisorozat?
Na jó, itt talán nem fogalmaztam egyértelműen. A Gradulation Day egy mini, ennek az összefoglalóját írtam le én, és ezt csinálta meg ilyen szépen BuB. Vagyis az írás az enyém, az a lényeg. És mint mondtam egy mini, a sorozat közvetlen előzménye de olyan sz*r, hogy nincs az az isten, hogy én azt is megcsinálom...  

Idézet
Nyilván a Transformersre utaltál!Az már nem titok,így akkor nem lövöm le a póént!
Igen, holnap Tf és köszi a hozzászólást!  

Idézet
dr samson: annak nagyon örülök, hogy ilyen sok dc-s terved/terveitek vannak, le a kalappal elöttetek  amennyit szenvedni szoktam egy-egy történettel, hogy dramaturgiailag kinézzen vhogy
Nem olyan nehéz az. Nekem az első F4-es honosításoknál voltak ilyen gondjaim, azóta hozzászoktam a dolgokhoz...  

Idézet
Ha lehet akk itt is (newgen-en már megtettem korábban) lobbiznék az up, up and away-ért!
Lobbizni lehet, nekem is nagy kedvencem a sztori, de sajna legnagyobb szívfájdalmamra a következő 1-2 évben biztos nem lesz rá időm, hogy megcsináljam...  

Idézet
Egyik nap megnéztem összességében és azon lepődtem meg, hogy az ezzel foglalkozó oldalak már közel 150 kisebb-nagyobb dc füzetet közzé tettek.
Mindig irigyeltem azokat, akinek van kedve/türelme összeszámolni ezeket, de most már legalább én is tudom...  Reméljük még idén túlteljesítjük a 200-at is.  

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #791 Dátum: 2009. Április 22., 12:36:00 »
Rengeteg mennyiségben a Tini Titánok!Hmmm...ez egy nagyon érdekes project,amit most elkezdtetek!5csillagos remek képregény!Köszönöm nektek:dr samson,wearwolfff,BuB és gorgiasz!Csak így tovább,sok sikert és szerencsét kívánok nektek!!!!
Ne haragudjatok,de volna néhány kérdés:dr samson,a főoldalra,azt írtad hogy,"Gondolom már lassan hozzászoktok,hogy ha szerda,akkor én hozok nektek valami érdekességet"!Mit jelentsen ez?Talán azt,hogy te minden szerdán felraksz egy-két képregényt!Pl.egyszer Hulk(különböző sorozatai),egyszer Supergirl,Grimm Tündérmesék és a Titánok(szintén különböző sorozatai)!Szerintem ez egy nagyon jó ötlet!
BuB:az összefoglalóban van egy cím,a Graduation Day!Az micsoda?Egy minisorozat?
Ja és még valamit BuB az összeglaló amít készítettél nagyszerűen,remekül írtad,sok sikert kívánok neked további ilyen remek összefoglaló írásához!!
A hír végén dr samson azt írtad,hogy holnap jönnek a robotok!Nyilván a Transformersre utaltál!Az már nem titok,így akkor nem lövöm le a póént!

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #790 Dátum: 2009. Április 22., 10:56:59 »

Nem elérhető Kent22

• Indiana Jones
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #789 Dátum: 2009. Április 21., 22:09:35 »
Nekem csak az 5 fő füzet van meg a Last Son-ból azoknak a fordítására is még időt kéne szánnom. Ezután a Godfall-ra gondoltam hogy elolvasom, nem tűnik szokványos történetnek a rajzai alapján sztem nem lehet rossz. dr samson: annak nagyon örülök, hogy ilyen sok dc-s terved/terveitek vannak, le a kalappal elöttetek  amennyit szenvedni szoktam egy-egy történettel, hogy dramaturgiailag kinézzen vhogy...namind1 is. Adrian-t sajnálom végtelen válság miatt, newgen-en hatalmas munka volt benne mire felépítették a főminit.

Ha lehet akk itt is (newgen-en már megtettem korábban) lobbiznék az up, up and away-ért!  
dc vs marvel történeteket is meg akartam köszönni remélem általuk az olvasók jobban elkezdenek érdeklődni a dc felé.
Egyik nap megnéztem összességében és azon lepődtem meg, hogy az ezzel foglalkozó oldalak már közel 150 kisebb-nagyobb dc füzetet közzé tettek.  Nem kis dolog szerintem és elismerésre méltó hogy már ennyi elkészült, csakhogy ne mindig azzal foglalkozzunk mi fog leghamarabb megint kikerülni a főoldalra.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #788 Dátum: 2009. Április 21., 21:03:46 »
Nos, igen, konkrétan az utolsó előttire gondoltam, de az utolsó is az én projectem. Az konkrétan a Tini Titánok One Year Later lesz, illetve most úgy tervezem, hogy kiegészítem majd a Robin One Year Laterrel is talán. Szeretném a Superman Up, up and away-t is, de arra sajna nincs időm manapság. A Titánok már amúgy totál kész van (jó, a borítón még kicsit finomítanom kell), csak hát várom, hogy a NewGenen befejeződjön a Végtelen Válság, de a dolgok jelenlegi állása szerint, lehet, hogy nekem kell befejeznem, mert Adrian annyira nem ér rá...  

A Superman és a Szuperhősök Légiója meg az év második felében jön, csak még azt nem tudom, mikor. Nyáron megcsinálom majd a sztorit és jelenleg vacilálok, hogy szilveszterre menjen-e ki, vagy valamikor korábban.  Plusz még lesz egy Supermanes történet karácsonyra.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #787 Dátum: 2009. Április 21., 20:40:47 »
Last Sonnak nyugodtan hozzáláthatsz. Csak vigyázz, mert elég faramuci módon jelent meg, a befejező Annual előtt volt egy-két nem szorosan hozzá kapcsolódó, de pár érdekes háttérinfót tartalmazó füzet.

Nem elérhető Kent22

• Indiana Jones
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #786 Dátum: 2009. Április 21., 20:34:47 »
A két általam várt áll az utolsó helyeken a főoldali szavazáson.  Pedig mikor még szavaztam a nagy kékre még előrébb állt a rangsorban (ha erre a projektre gondoltál). Egyébként egy ideje terveztem már az olvasását de akk inkább a last son-nak állok neki, de persze ezzel kapcs is meggyőzhető vagyok ha vannak infó morzsáid és inkább mást javasolsz...  

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #785 Dátum: 2009. Április 21., 19:47:31 »
Idézet
superman secret identity, tini titánok annual 1,
Na, ezeknek örülök, hogy tetszettek. A Secret Identity befejező része és készülget, remélem hamarosan kikerülhet az oldalra, a Titánokkal meg hamarabb találkozhatsz újra, mint azt gondolnád...  És a nick nevedből ítéve az egyik idei tervem megvalósulásának is nagyon fogsz majd örülni...

Nem elérhető Kent22

• Indiana Jones
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #784 Dátum: 2009. Április 21., 18:13:54 »
Köszönöm az összes dc-s honosítást, örülök, hogy számos sorozatnak nekikezdtetek. Az eddigi képregények közül a kedvenceim superman secret identity, tini titánok annual 1, batman a kehely (83. oldalát megköszönném ha feltöltenétek véletlenül lemaradhatott  ) és a legjobb ami rövidsége ellenére mégis leginkább tettszett a Batman Date Knight! Tim Sale munkái a kedvenceim közé tartozik bárcsak többször láthatnánk ahogy macskanő Sötét Győzelmet arat batman fölött...

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #783 Dátum: 2009. Április 21., 15:05:00 »
De, folytatódni fognak, csak mindegyik akkor ha lesz rá idő.