Szerző Téma: DC kiadó magányos hősei  (Megtekintve 381810 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #842 Dátum: 2009. Május 20., 15:10:39 »
Nos ez a Supergirl képregény nagyszerű!" Szuper szerda" cím egy telitalálat, mert ma Supergirl képregényt raktál ki. Bár az lehet hogy rossz poén, ha te mondod. Akkor legyen neked igazad. Bár a fekete ruhás Supergirl egy kissé bonyolult személyiség, de azt hiszem hamarosan az is kiderül a folytatásban. Értékeltem és 5 csillagot adtam. Köszönöm dr samson a fordítást és Wearwolfff a címfeliratért! Én szívesen írok véleményeket a fórumon, ahogy lesz rá időm. Tehát rám számíthattok! Amit a Csillagközi Rombolót illeti. Megnéztem és most már értem, hogy miről van szó. A borítók amik kimaradtak pótoltad. És semmi baj dr samson, igazából nem gondoltam, hogy azok kimaradtak. Mert az hittem, hogy azok már az első oldalakon vannak. Jövő hétre zúzás van a kilátásban. Hogy miről van szó azt én sem mondom el, inkább hallgatok. Arra pedig milyen címet írnál? Netán a "Zúzós szerda"? Hogy holnap csütörtökön mi jön az már nem titok, mert az csakis a TF képregény lehet, amire utaltál.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Május 20., 15:13:13 írta keildavid »
Egy mindenkiért, mindenki egyért.

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #841 Dátum: 2009. Május 20., 14:36:18 »
[!--fonto:Impact--][span style=\"font-family: Impact;\"][!--/fonto--][!--sizeo:7--][span style=\"font-size: 36pt; line-height: 100%;\"][!--/sizeo--]Frissültünk![/size][/font]
[a href=\"http://halozsak.tlof.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1598&catid=7&Itemid=1\" target=\"_blank\"]Supergirl v5 04.[/a]

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #840 Dátum: 2009. Május 20., 11:19:20 »
Fordítási hiba. Elég sokan bele szoktak esni. A szöveghez nem nyúltunk, előfordulhatnak benne ilyenek, csak a képek lettek kicsit feljavítva.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #839 Dátum: 2009. Május 20., 11:08:42 »
Köszi szépen, hát az öreg Supi felbukkanása engem is meglepett, érdekes fordulat, meg maga a karakter is izgalmas. A rajzok lehetnének kicsit komolyabbak, de azért tetszettek.
 A honosítás is jó lett, csak azt nem értem, amikor Lex azt mondja a 19. oldalon, hogy 2 billió emberhez kell beszélnie. Most akkor ilyen komoly lenne a túlnépesedés  a DC univerzumban, vagy ez valami fordítási hiba? (Nem 2 milliárd akart lenni?)
 Köszi, és várom a folytatást.    
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #838 Dátum: 2009. Május 19., 21:09:15 »
Idézet
Ki ő,honnan jött (egy alternatív jövőből?) és kinek dolgozik?Kicsit elbizonytalanította hőseinket,lesz ennek még a közeljövőben valami magyarázata,célja,oka?
Róla nem mondok semmit. Majd egyszer a Végtelen Válságban többet is megtudhatsz róla a NewGenen...

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #837 Dátum: 2009. Május 19., 21:02:43 »
BuB-nak,Spuri-nak és Nessusnak (Samson dokinak pedig a kedvcsináló posztot) köszönöm a Superman/Batman második részét!        
Luthor Superman-gyűlölete már-már aggasztó méreteket ölt;globális katasztrófa közeleg,ő meg vérdíjat tűz ki a kriptonira,besz.rás...  
Továbbra is poénos és megható a két hős ,,monológja''!Teljesen különböző emberek,mégis egy rugóra jár az agyuk!Kölcsönösen tisztelik egymást,bár a semmiből felbukkanó ,idősebb Superman  kicsit kiverte nálam/náluk a biztosítékot!  
Ki ő,honnan jött (egy alternatív jövőből?) és kinek dolgozik?Kicsit elbizonytalanította hőseinket,lesz ennek még a közeljövőben valami magyarázata,célja,oka?
Nem nagyon szoktam ilyet írni DC-s comics-hoz,de várom a következő részt!!!

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #836 Dátum: 2009. Május 19., 17:04:59 »
Miután ez a sztori annak az előzménye, ezért igen, ugyan arról van szó.

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #835 Dátum: 2009. Május 19., 15:43:28 »
HŰHA! Ez aztán nem semmi. Sőt ez kifejezetten nagyszerű, remek képregény. És ők valóban a világ legjobbjai. Ezer köszönet Nessus-nak, Spurinak és BuB-nak a honosításért! Kérdés: a kryptonit aszteroida netán ugyanarról van szó, amely a Superman és Batman:Supergirl című kötet összefoglalójában eset róla szó? Sok sikert kívánok nektek HZS Team a további folytatáshoz!

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #834 Dátum: 2009. Május 19., 15:05:21 »
[!--fonto:Impact--][span style=\"font-family: Impact;\"][!--/fonto--][!--sizeo:7--][span style=\"font-size: 36pt; line-height: 100%;\"][!--/sizeo--]Frissültünk![/size][/font]
[a href=\"http://halozsak.tlof.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1596&catid=7&Itemid=1\" target=\"_blank\"]Superman/Batman 02[/a]

Nem elérhető zajrus

• Predátor
    • AllComics
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #833 Dátum: 2009. Május 16., 15:25:08 »
Kösz a képregényt, bár jobban tettem volna ha nem olvasom el elötte a DC Szuperhősök idevonatkozó számát, így nem ütött akkorát

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #832 Dátum: 2009. Május 16., 13:43:26 »
Köszi az újabb részt. Elég érdekes, hogy Selina hőssé válása nem saját karakterfejlődéséből ered, kiváncsi vagyok, hogy mit fog lépni a következő részben.
 A honosítás hibátlan lett, kösz.
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #831 Dátum: 2009. Május 16., 12:29:43 »
Így most már érthető. Köszönöm az infót talgaby.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #830 Dátum: 2009. Május 16., 12:21:48 »
Ez az eredete, amit itt olvashattál. Itt bukkant fel először.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #829 Dátum: 2009. Május 16., 12:17:21 »
Ez aztán nagyszerű. Ez a Macskanő-sztori elgondolkodtatóbb és kibontakoztatóbb. És valóban nem baj, hogy nincs benne rengeteg. Szerintem ez nagyon jó történet. [span style=\'color:#000000;background:#000000\']Megtudhatjuk Selináról hogyan állt át amolyan East End őrangyalnak. Zatanna meg elmondta, hogy kitöröltette az emlékeit. Fekete Maszk is megjelent és Okos Bombával úgy néz ki, mintha üzletet akarnak kötni. De Fekete Maszk azt mondta, hogy ne öljék meg a Macskanőt.[/span]  
Van egy kérdésem: ez az Okos Bomba kicsoda? Azt tudom, hogy szerepelt az itt található Macskanő képregényekben. De én nem ismerem az eredetét.
Végezetül pedig köszönöm talgaby ez a Macskanő 50. részét! És további sok sikert kívánok neked! És úgy néz ki te még továbbra is így haladsz két heti ütembe. És azt mondtad, hogy két év alatt szeretnéd ezeket kirakni ez a Macskanő-képregényt.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #828 Dátum: 2009. Május 16., 09:59:47 »
Frissültünk!
Macskanő v3 50

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #827 Dátum: 2009. Május 16., 07:45:29 »
A Superman: Rejtett Személyiség 1-2. részét tényleg Szam készítette a magyar változatot!Mert az első része 2005 decemberében lett honosítva,a 2. része 2006. januárjában. Aztán ahogy mondtad dr samson a 2. és 3. rész között eltelt 2 év. A 3. része tavaly 2008 decemberben zozi56 fordította, te dr samson beírtad és BuB keszítette a borítót és akkor lett kirakva.
 Érdekes módon a Superman:Gyökerek 2006 februárban és augusztusban lett kirakva. A 3. része pedig idén márciusban, amikor megújult a Hálózsák oldal.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Június 01., 13:12:13 írta keildavid »

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #826 Dátum: 2009. Május 16., 07:04:27 »
Idézet
úgy voltam vele, hogy épp nem volt más amit olvashattam volna
Én is így lettem anno F4 fan, de ez egy másik történet...

Idézet
A történet és rajzok nálam 5 csillagosak,
Hát a történet még csak-csak, de én a sztori rajzait kifejezetten nem szeretem. Nekem valahogy nem jönnek be...  

Idézet
A címmel kapcs nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy nem tükörfordítás lett és meg kell mondjam zseni volt az illető aki elkövette, nem hagyta magát és minket átverni egy sablonos "titkos személyazonossággal".
Fogalmam sincs már, hogy ki készítette ennek az első két részét (talán Szam...nem tudom), de tényleg nagyon jól eltalálta a címet. Amikor már elolvastam a sztorit, utána én is teljesen megértettem, hogy mire akart célozni vele.

Idézet
remélem, tetszeni fog nektek is, ha doki végre beírja.
Fogja. Még ma szétretusálom az agyamat, utána egy darabig lesz alapanyag a beírásokhoz és akkor majd ez is sorrakerül az elkövetkező 2 hétben reményeim szerint. Csak elő kell még keresnem az előző szám psd-it, mert már totál nem emlékszem, milyen fontokat használtam.  

Idézet
szóval már szinte olvasás előtt elkönyveltem magamnak, hogy ez jó lesz,
Hát, a fordításod sem lett rossz a harmadik számhoz, egy-két dolgot leszámítva (az Erőd dolgot elkönyvelem annak, hogy nem olvastál eddig túl sok Superman sztorit...  ). Egyébként ennek az egész mininek a folytatása/befejezése úgy jött, hogy zozi mondta, hogy szeretne pár félbemaradt dolgot befejezni itt a Hzs-n és az őszi börzén mondtam neki, hogy akkor ugorjon neki ennek. Igazából már előtte is tervezgettem, hogy de jó lenne ezt megcsinálni végre, csak hát ha az ember vagy egy tucatnyi dolgot visz, akkor az ekkora terjedelem és szövemennyiség riasztó lehet egy egyszemélyes honosításhoz...  

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #825 Dátum: 2009. Május 15., 21:49:22 »
Mikor fordítottam, nekem az utolsó rész tetszett leginkább, remélem, tetszeni fog nektek is, ha doki végre beírja.  Mivel én egyébként is vonzódom az öreg szuperhősökről szóló képregényekhez, szóval már szinte olvasás előtt elkönyveltem magamnak, hogy ez jó lesz, de azért olvasás után is azt kell mondjam, hogy remek darab, van benne jó pár megható jelenet.
"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető Kent22

• Indiana Jones
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #824 Dátum: 2009. Május 15., 21:22:43 »
SC-t a népnek!  Emlékszem még mikor múlt év közepe felé olvastam a rejtett személyiség első részét, úgy voltam vele, hogy épp nem volt más amit olvashattam volna meg addig vonakodtam is tőle hisz úgyse tartozik a kontinuitásba meg nem is rövid...na mind1 lényeg a lényeg, hogy elég rendesen odatapasztott a képernyő elé nem is tudtam abbahagyni amíg a végére nem értem és túlzás nélkül mondhatom szívfájdalom volt a honosítás végére érni. (azóta pótoltam az elseworlds-ös lemaradásomat)
A címmel kapcs nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy nem tükörfordítás lett és meg kell mondjam zseni volt az illető aki elkövette, nem hagyta magát és minket átverni egy sablonos "titkos személyazonossággal". A történet és rajzok nálam 5 csillagosak, ahogy a beírás és a honosítás is. Köszönöm az eddigi részeket és a befejező részhez pedig sok sikert, már várom nagyon.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #823 Dátum: 2009. Május 14., 12:54:35 »
Secret Identity reményeim szerint egy hónapon belül lesz. Igazából már csak a szöveget kéne beledobálnom, de még előtte van egy külsős munkám, amit a hétvégén be akarok fejezni.  Türelem, ha azt mondtam, hogy lesz, akkor előbb-utóbb lesz is.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #822 Dátum: 2009. Május 14., 12:45:01 »
Secret Identity terveink és reményeink szerint lesz, de nem tenném le a nagyesküt, hogy még idén. És várhatóan lesznek még olyan sorozataink, amiknek a folytatására hónapokat, esetleg éveket kell majd mindig várni. Ebben mi sem különbözünk a papírképregények megjelentetőitől.

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #821 Dátum: 2009. Május 14., 11:57:53 »
Tényleg, most jut eszembe, amit még nem kérdeztem! A DC-s képregények közül várható hamarosan a Superman:Rejtett személyiség 04. befejező része? Azt mondtad retusálni és lektorálni kell rajta és akkor ki lesz rakva a HZS-ra. A Superman:Gyökerek minire még lesz idő, hogy ezek is meg legyenek honosítva. És van türelmem bőven! Remélem nem haragszol dr samson! És nem akartalak fárasztani a kérdésemmel!
« Utoljára szerkesztve: 2009. Május 14., 11:59:32 írta keildavid »

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #820 Dátum: 2009. Május 14., 08:14:33 »
Meg jövő hét szerdán is...  

Idézet
most olvastam,hogy nemkapok mini titánokat,miattatok!
Egyet még biztosan fogsz kapni a hónapban, május van, ki lehet találni, milyen apropóból.  De ez volt az a sorozat, ami tényleg kiverte nálam a biztosítzékot, mivel a szépszámú letöltőből átlag kettő szólt hozzá a fórumon és nem is sokkal több használta az értékelő rendszert. Ezután mondtam azt, hogy minek ebből havi kettő?  
(egyébként érdekes, hogy egy kis fenyegetőzés után hirtelen egy délután alatt 21 ember használta az MA Hulknál az értékelő rendszert, a 9. számnál meg összesen 18. Na majd meglátjuk meg marad-e ez a tendencia...)

Idézet
de a tini titánokat már elolvastam és nagyon tetszett.
persze én is összehasonlítottam a régi honosítással(sőt,mindkettő elvan mentve),de szerintem nagyon jól sikerült.
Na ez az ami ebben a hónapban már tuti nem lesz. Sajna ez esett áldozatul a heti egy honosításnak, pedig a következő két számot már megcsináltam, már csak lektoráltatni kéne őket. De majd a jövő hónapban...  
Ami az előző verziót illeti:én csak utólag hasonlítottam össze a kettőt, mikor már az enyém totál kész volt (tökre kiment a fejemből, hogy ez anno elkészült magyarul is) és megdöbbentem rajta, mennyire hasonló lett a kettő. Bár ami nekem jobban tetszett az előzőben az a borítón a címfelirat volt, mert az sokkal jobban hasonlít az erderihez, de BuB-al csak ennyit tudtunk kihozni jelenleg és ha már egy másik sztorin is használtuk ezt a feliratot, fölösleges lett volna újat fabrikálni.  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #819 Dátum: 2009. Május 13., 23:39:11 »
Szombaton kapsz.

Nem elérhető kron82

• Indiana Jones
  • *
    • http://
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #818 Dátum: 2009. Május 13., 22:20:17 »
most olvastam,hogy nemkapok mini titánokat,miattatok!
tessék megírni,hogy szeretnétek,ha kapnék!
máskülönben egyenként kereslek fel titeket és addig kínozlak,amíg önként nem kezdtetek barbie képregényeket olvasni!

természetesen,nagyon köszönöm a frissítéseket,macskanő még pihen a winyón,a s&b-vel együtt,de a tini titánokat már elolvastam és nagyon tetszett.
persze én is összehasonlítottam a régi honosítással(sőt,mindkettő elvan mentve),de szerintem nagyon jól sikerült.
már nagyon várom a folytatást!
mégtöbb dc-t!
Who watches the K.net?

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #817 Dátum: 2009. Május 02., 12:58:37 »
A koponyás alak a Fekete Maszk. Az előző, Brubaker által jegyzett szakaszban ő volt Selina nagy ellenfele, Bru távozása előtt sikerült kiűznie a Koponyát az East Endről egy elég kemény összecsapás keretében. Pfeifer most erre a szálra fog visszatérni a következő történet után. Most viszont a NewGenen egykor olvasható és a reményeink szerint nemsokára kiadásra kerülő Identity Crisis egyik mellékszála fog következni.

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #816 Dátum: 2009. Május 02., 12:24:50 »
Nos talgaby ez nagyon jól megy a honosításod,ahogy látom!A Macskanő-sztori nagyon érdekes válasz került a kérdésünkre!Pl.az előző történet végén úgy láttuk,hogy Selina meghalt!Mert a fejét eltalálta egy éles háromszög alakú fegyver!De jelen történet végén kiderült nem Selina volt az,hanem Agyagpofa!Na ja ez nagyon izgalmas és rejtélyes is volt!Kérdés:a történet hátterében megjelent egy koponyás fickó!Az kicsoda?Úgy tudom az nem a Vörös Koponya,Amerika Kapitány ellensége!
Más téma:tényleg jól haladtok a napi egy-két képregény frissítéssel!És hogy a szerdától-szombatig tartó szakasz be van osztva hármatok között!Szerdán dr samson,csütörtökön elwood,végül pedig pénteken és szombaton te talgaby!Nagyon jó csak így tovább!Nos mára ennyi a véleményem!Sok sikert kívánok nektek!Akkor szerdától-szombatig láthatunk még ilyen remek honosítást tőletek!

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #815 Dátum: 2009. Május 02., 12:11:04 »
Kösz szépen, lehet egyben olvasna nagyobbat ütne, de valahogy mást vártam a történet végére. Eleve ezek a "sárlények" elárasztják Gothamet dolog kissé erőltetettnek tűnik szwsz.
 A honosítás megint a profi szinten volt.  
« Utoljára szerkesztve: 2009. Május 02., 12:11:14 írta galamb »
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #814 Dátum: 2009. Május 02., 11:35:14 »
Frissültünk!
Macskanő #49

Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #813 Dátum: 2009. Április 26., 14:03:31 »
Köszönet minden honosítónak (fordítónak és beírónak egyaránt) a héten megjelent hatalmas mennyiségű DC képregényért!
Hatalmas gratula Nessusnak,BuBnak,Spurinak,Samson dokinak,Wearwolfffnak és Gorgiasznak!  
Remélem,hogy senkit nem hagytam ki...  
1.Superman/Batman első része:
Nekem tetszett a grafika;az elején található,párhuzamosan zajló ,,kettős monológ'' egyszerűen zseniális!  Érdekesen zárult le ez a rész;kiváncsi vagyok rá,hogy Luthor kiket gyűjtött össze Superman megmentésére (?!).A legtöbbjük nagyon megbújik a sötétben...  
2.Tini Titánok első része:
Megvan minden,ami egy jó storyhoz kell;egy poéngyáros (Gézengúz),egy jó csaj (Csillagtűz),pár unatkozó,bizonyítani akaró fiatal szuperhős és ,,hatalmas'' mellékszereplők (pl. Superman)!
Kiváncsian várom a következő részt!(Kiborgot hiányoltam...)
3.Mini Titánok 5.-ik része:
Továbbra is aranyos és bájos a történet és a rajz is!Volt benne néhány fárasztó poén...