Annyit azért mondok a kiadók védelmében, hogy ilyenkor jön elő az a faramuci helyzet, hogy most a honosítást mennyire lehet legálisnak vagy illegálisnak nevezni. Hiszen ők hivatalosan nem is tudhatnak a honosító oldalak létezéséről, mert abban az esetben, ha nyiltan felvállalnák, hogy tudnak róluk, a külföldi kiadók üzletpolitikájának a szellemében hivatalosan is fel kellene lépniük a honosító oldalak ellen, mert az ő szemszögükből amit mi csinálunk, az igenis illegális. Csak a hazai kiadók még mindig úgy vannak vele, hogy nem tudják megitélni, hogy most valóban árt vagy használ az eladásaiknak a honosító oldalak képregénynépszerűsítési mozgalma. Tehát ezért érthető, hogy nem nézik napi szinten ezeket az oldalakat.
Azt persze én sem értem, hogy miért kell ennyire titkolózni. Mert azt persze megértem, hogy amíg nincs a kezükben a szerződés, akkor addig nem verik nagydobra, hogy mit is akarnak, hiszen azért ők sem akarnak csalódást okozni az olvasóknak (mint pl az Iron Man könyv esetében is történt). De ha már megvan a szerződésük, akkor miért nem tudják bejelenteni, hogy: "na, gyerekek, ezt és ezt fogjuk kiadni hamarosan". Mert abban is biztos vagyok, hogy ennek a Supergirl tpbnek sem ezen a héten jött meg a szerződése.