Szerző Téma: DC kiadó magányos hősei  (Megtekintve 383549 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #392 Dátum: 2008. Október 16., 21:15:30 »
Na végre valaki! Örülök, hogy legalább egy ember értékeli a munkámat. A poénoknál meg megértem, hogy néha furcsák előismeret nélkül. Sokat csak én is így utólag értek meg, most, hogy sok DC-t olvasok. Pl a Brainiac-os poénnak az az előtörténete, hogy amikor a Tini Titánok összeakadnak Psimonnal az Infinity Crisis során Blüdhavenben, jön Szupi és egy fuvallatt elintézi őt, mondván:
"Bocsi Psimon, azt hittem Brainiac vagy."  
A szereplők jelentős részével meg hamarosan megismerkedhetsz, mert az én végén jön a Teen Titans-Infinity Crisis, utána meg ha minden jól megy, akkor februárban a Teen Titans-One Year Later sztorik.

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #391 Dátum: 2008. Október 16., 17:38:20 »
Csak most jutottam hozzá, hogy el is olvassam a Mini Titánokat. Az első rész mintha poénosabb lett volna, de ezen is derültem jókat. (Sütemény, kriptonit. ) Sok szereplőt és képességét azonban még nem ismerem, így néhány csattanót nem is értettem meg.
 A honosítást meg persze hogy megérdemeljük! És akkor is ezt mondanám ha Wonder Woman kérdezné!

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #390 Dátum: 2008. Október 13., 21:23:24 »
Hát emberek, most bizony szomorú vagyok. Megérdemlitek ti egyáltalán, hogy én Supergirlt és Superman/Batmant meg két másik sorozatot honosítsak nektek, mikor erre sem jön már péntek óta egy hozzászólás sem? Pedig megnéztem és jópáran megnézték a képregényt. Szóval, irgumburgom mindenkinek...

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #389 Dátum: 2008. Október 10., 08:18:58 »
Frissültünk!
Mini Titánok #02

Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #388 Dátum: 2008. Szeptember 08., 22:00:22 »
Loeb után szvsz  elég gyenge lett a sorozat. Egyedül a K tetszett belőle (Amanda Waller szereplését leszámítva), odáig közepesnek, néhol annál is gyengébbnek éreztem.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #387 Dátum: 2008. Szeptember 08., 18:05:26 »
Na majd megnézem, őket. Csak most nincs időm ilyenekre...

Nem elérhető Jolly Jack

• Asterix
  • **
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #386 Dátum: 2008. Szeptember 08., 17:31:15 »
 Figyelek Doki, figyelek!  

Ami pedig a Superman/Batman sorozatot illeti, a Loeb éra utániak közül a The Enemies Among Us (#28-33) és a Torment (#37-42) című történetet tudnám ajánlani. Szerintem nem rosszak. Egyszer mindenképp érdemes elolvasni.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Szeptember 08., 17:33:42 írta Jolly Jack »

Nem elérhető benya11

• Spawn
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #385 Dátum: 2008. Szeptember 07., 15:30:08 »
Hm, erről nem is tudtam, de határozottan örülök neki. Supergirl-t még életemben nem olvastam képregényben...  De úgy látszik ennek itt a vége, és én is megismerem végre ezt a karaktert!!

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #384 Dátum: 2008. Szeptember 06., 18:44:33 »
Na akkor, ha esetleg Jolly Jack vagy bárki más DC rajongó erre járna, jelezném, hogy hamarosan már tényleg kikerül majd a Supergirl 00. száma! Benne Supermannel (figyelsz, Jolly!  ), Batmannal, és nagyon sok szuperellenséggel! Készüljetek emberek, mert egy legenda hamarosan elkezdődik!

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #383 Dátum: 2008. Augusztus 30., 17:49:57 »
Akkor jó. Mondom, a Loeb éra végéig biztos, után amjd meglátjuk. Azokat a részeket még nem is olvastam, csak a most, a kb. a legutóbbi félévben megjelenteket. szóval azok még erősen függő állapotban vannak.

Nem elérhető Jolly Jack

• Asterix
  • **
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #382 Dátum: 2008. Augusztus 30., 17:20:00 »
Pontosan erre voltam kíváncsi, hogy meddig lesz lefordítva a Superman/Batman sorozat. Szóval jól értetted ezt a kacifántos kijelentést, mely igazából erre szolgált.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #381 Dátum: 2008. Augusztus 29., 18:12:15 »
Idézet
Remélem a Super/Bat című történet végéig meg sem állsz majd a honosítással. Egyébként utóbbi sztori első része októberben fog megjelenni. Remélhetően kellemes meglepetés lesz majd.
Öööö...ezt én most nem igazán értem.  Egyébként a Superman/Batman sztori folytatása a Loeb éra végéig biztos. Utána még nem tudom mi lesz vele. Majd meglátjuk. 6 fordítás már kész is van belőle, de BuB már egy hete nem jelzett vissza...  

Idézet
Akkor kellemes meglepetésben lesz részem, mert én sem tudom.
Akkor nézz be a lektor mappába...  

Idézet
Természetesen tisztában vagyok a tényekkel, de mit tegyek ha elsősorban a DC képregényekért rajongok.
Ezért van a NewGen. Ők ügye főleg DC-sek. Mi meg mindenesek.

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #380 Dátum: 2008. Augusztus 29., 17:55:25 »
Akkor kellemes meglepetésben lesz részem, mert én sem tudom.
"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #379 Dátum: 2008. Augusztus 29., 17:49:57 »
Mivel nem csináltam különösebb titokot belőle, hogy melyik híres sztorit szeretném itt tudni, és a listán is kinn van, így valószínűleg jó a tipped. Aki viszont még nem sejti, annak talán kellemes meglepetés lesz.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Jolly Jack

• Asterix
  • **
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #378 Dátum: 2008. Augusztus 29., 17:38:20 »
Doki: köszi a válaszokat. Természetesen tisztában vagyok a tényekkel, de mit tegyek ha elsősorban a DC képregényekért rajongok. A Superman/Batman sorozat kapcsán írtad, hogy majd később folytatod. Ezt jó ötletnek tartom. Ám egyelőre a Supergirl sztori az egyetlen, ami abból a sorozatból megjelenik majd itthon. Bár ki tudja mit hoz a jövő. Nem igaz? Remélem a Super/Bat című történet végéig meg sem állsz majd a honosítással. Egyébként utóbbi sztori első része októberben fog megjelenni. Remélhetően kellemes meglepetés lesz majd.

Gaby: értem én, értem én, de jó volna...  

Egyébként meg a türelem képregényt (jelen esetben honosítást) terem.  Arra a híres DC történetre kíváncsi leszek. Lenne tippem, hogy melyik az. Szóval szállingóznak majd a DC honosítások. Ez tényleg jó hír. Az pedig külön kiemelendő, hogy egyesek élvezettel fordítanak. Ettől csak jobb lesz az egész.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Augusztus 29., 17:43:09 írta Jolly Jack »

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #377 Dátum: 2008. Augusztus 29., 17:13:50 »
Idézet
zozival elkéstél
Zozinak sok ám az ideje, ha nem pazarolja el baromságokra, ahogy szokta.  Szóval ezt majd beszéljük meg.

Idézet
csak most nem tudom, hogy állnak a tárgyalások a sorozatot eredeti foglaló oldallal.
Hát... Elég lassú velük a kommunikáció.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Augusztus 29., 17:24:13 írta zozi56 »
"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #376 Dátum: 2008. Augusztus 29., 17:01:24 »
Akkor segítek: rosszul...  Állítolag aki eredetileg fordította a cuccot, az is már vagy 2 hónapja küldött annak a bizony oldalnak fordítást, de azóta sem reagáltakl neki. Szóval zozi most elvileg beíróra vár.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #375 Dátum: 2008. Augusztus 29., 16:59:44 »
zozival elkéstél, vagy egy hónapja ráállítottam egy garantáltan nagyot szóló klasszikus DC-sorozatra, csak most nem tudom, hogy állnak a tárgyalások a sorozatot eredeti foglaló oldallal.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #374 Dátum: 2008. Augusztus 29., 16:57:52 »
Ja tényleg, a legnagyobb kedvencemet kihagytam a felsorolásból! A Tiny Titans!  

Idézet
de a DC most inkább a doki részéről lett egy elég heves fellángolás,
Mondjuk ez is, igaz, hogy a fordítók részéről csak én és talgaby vagyunk valamenyire DC fanok. De lehet megpróbálom majd zozi-t rábeszélni valamelyik sorozatra...  

Idézet
bár ki tudja, egy másik fórum alapján talán Supermanre is rá lehet majd venni.
Rávenni rálehetne, de most ha valami újba belekezdenék, akkor az mindenképpen a Teen Titans vol3 lenne. Az Action comics csak a második a sorban.  

Idézet
a harmadik várható legyen meglepi, ha már a dokiék úgy akarják).
az is készülget ám! 1,5 rész fordítása már kész van! Megyek is és folytatom, mert be kell, hogy valljam, régen élveztem ennyire képregény fordítást!  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #373 Dátum: 2008. Augusztus 29., 16:50:29 »
Kösz az ajánlatokat, de a DC most inkább a doki részéről lett egy elég heves fellángolás, amibe eléggé besegített, hogy szeretett volna gyereksorozatot, és akkor jött a Tiny Titans is.  Úgyhogy most inkább az ő időközben nagy szerelmévé vált Supergirlre lehet számítani, bár ki tudja, egy másik fórum alapján talán Supermanre is rá lehet majd venni. Egyébként a JSA nem volna rossz, csak nem nagyon van senki se tudtommal a tagság között, akinek megfelelő mérvű DC-ismerete lenne - főleg a klasszikus időkből -, hogy nekiugorjunk (mondjuk az Időgép terméséből már így is annyi minden merült fel, hogy de jó volna... de még  abeolvasztott ComiX Art termésből is ott tartunk, hogy de jó volna folytatni vagy hatezer sorozatot...). Egyébként jövőre így is az évet egy elég híres DC-történettel fogjuk kezdeni (jó eséllyel... eddig 25-30%-on állunk vele), és utána majd "kicsi", és egyszemélyes sorozatokba vágunk bele, reményeink szerint. (Macskanő már biztos lesz, mert jövő szeptemberig készen van, meg gondolom a Supergirl v5 se lep meg senkit, a harmadik várható legyen meglepi, ha már a dokiék úgy akarják).

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #372 Dátum: 2008. Augusztus 29., 16:47:35 »
Először is hello. Másodszor nagyon szeretem az ilyen hosszú hozzászólásokat. Harmadszor nézzük a kérdéseidre a választ:

Idézet
várható, hogy folytatjátok a Superman: Birthright és a Superman: Secret Identity című sztorik honosítását?
Ezek ha jól tudom, recsi cuccai, őt kell zaklatni velük.  Superman-hez kapcsolódóan pedig én nagyon szívesen csinálnám a jelenlegi Action Comics-ok honosítását, csakhát nincs időm. Majd ha egyszer eljutok a Supergirlel a New Krypton-crosseverig, akkor ott majd lesz pár rész belőle.
Meg úgy általában, amire tőlem lehet majd számítani, az a Supergirl, a Superman/Batman, meg még valami, ami titok...  Nagyon szeretném a Teen Titans vol3-at is honosítani, de sajnos egyszerűen nincs rá időm.  Így egyelőre annyi biztos, hogy majd a két Infinity Crisis rész fog belőle ide kikerülni, meg majd még 2 másik rész. Meg talán (de csak nagyon talán!) a One Year Later, mert az is egy zseniális sztori belőle.  

Idézet
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy jó érzés volt azt olvasni, hogy lesz néhány új DC honosítás az oldalon. Bár ha szabad megjegyeznem, nézzetek még szét a DC sorozatok, illetve a régi (itthon kevésbé ismert) és viszonylag (még valamennyire) újnak tekinthető képregények között. Nem egy sztori lenne, amit szó szerint "zabálnának" az olvasók.
Ez nyílván így van, amit mondtál, de sajnos itt jön elő megint a ki mit szeret és mire van ideje kérdés. És sajnos az idő az egyre csak fogy...  

Nem elérhető Jolly Jack

• Asterix
  • **
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #371 Dátum: 2008. Augusztus 29., 16:31:02 »
Halihó! Látva az eddigieket meg kell hagyni az utóbbi időben sikerült beletrafálni a megjelenő képregényekbe. De ahogy olvastam a hozzászólásokat, túl tettétek magatokat ezen, már ha egyáltalán szükség volt erre. Lenne egy kérdésem hozzátok srácok. A Supergirl, a Teen Titans és majdan a Superman/Batman sorozat előtt, után (közben) várható, hogy folytatjátok a Superman: Birthright és a Superman: Secret Identity című sztorik honosítását? Csak azért kérdezem, mert ahogy nézegettem a különböző honosító oldalakat kicsit fura, hogy Superman kisebb számban van jelen, mint a többi szuperhős. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy jó érzés volt azt olvasni, hogy lesz néhány új DC honosítás az oldalon. Bár ha szabad megjegyeznem, nézzetek még szét a DC sorozatok, illetve a régi (itthon kevésbé ismert) és viszonylag (még valamennyire) újnak tekinthető képregények között. Nem egy sztori lenne, amit szó szerint "zabálnának" az olvasók. Sorozatnak ott lenne például a félbehagyott JSA, aminek az első tíz száma ha jól emlékszem az Időgépen volt olvasható. Ahogy nézegettem a tervezett képregény honosításokat sehol sem szerepelt. Persze lehet hogy én vagyok a vak, és már rég lecsengett a sorozat máshol. De ha nem, ezt nagyon tudnám ajánlani.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #370 Dátum: 2008. Július 02., 20:14:06 »
Nekem csak egy bajom van a Supergirl-el: hogy legalább két kötetet kell majd vennem, és az egyiket elzárni egy vitrinbe, mert a másikat tutira rongyá fogom olvasni...  Már alig várom, hogy összehasonlíthassam Tony és talgaby fordítását...

Nem elérhető FaNaTiC

• Garfield
  • **
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #369 Dátum: 2008. Július 02., 20:10:52 »
Oké, csak furcsa, hogy Supergirl-t be merik vállalni itthon. Turner rajzait én is szeretem, meg is fogom venni, (bár én inkább már a Titkos Háborút tartanám szívesebben a kezemben.) Az is igaz, hogy én annyira sokat már nem lógok a fórumokon mint anno, nem vagyok már túl up-to-date megjelenés ügyben, mert a sok meg nem jelent képregény eléggé elvette a kedvemet.

Amúgy a DC tele van jobbnál jobb történetekkel, de erről többet nem mondhatok, mert gondolnom kell az FQ jövőjére is
« Utoljára szerkesztve: 2008. Július 02., 20:11:43 írta FaNaTiC »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #368 Dátum: 2008. Július 02., 19:59:01 »
Engem nem, mert hiába hypeolta valaki a Kneten Ed McGuinesst, meg hogy milyen jól ment az első sztori a rajzaival a Superman/Batman elejéről, a Supergirl sokkal-sokkal nagyobbat szólt, amihez biztosan köze volt annak a ténynek is, hogy Turner rajzolta.

Nem elérhető FaNaTiC

• Garfield
  • **
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #367 Dátum: 2008. Július 02., 19:36:38 »
Az én (OFF) véleményem az, hogy ha a magyar kiadók embargo alá veszik a honosító oldalakat, attól én még ugyanúgy nem fogom abbahagyni a honosítást, csak nem rakom ki őket addig, amíg egy sorozat be nem csődöl, vagy be nem jelentik, hogy nem folytatják, ahogy ez már oly sokszor előfordult. Addig meg jó lesz majd a gyerekeknek a családban...

A Supergirlnek örülök, bár meglep a választás.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #366 Dátum: 2008. Július 02., 19:34:41 »
Mondjuk nagy részt egyet is értek Sepivel, és azon belül is a hozzászólásnak a második felével: mert ha már tényleg tudják, hogy mit adnak ki, akkor azt miért nem lehet kijelenteni? És akkor nem lenne az, hogy egy oldal nem szedi le időben a honosítást vagy elkezdik csinálni, amikor már a kiadó régen tudja, hogy mit akar...

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #365 Dátum: 2008. Július 02., 16:41:25 »
Annyit azért mondok a kiadók védelmében, hogy ilyenkor jön elő az a faramuci helyzet, hogy most a honosítást mennyire lehet legálisnak vagy illegálisnak nevezni. Hiszen ők hivatalosan nem is tudhatnak a honosító oldalak létezéséről, mert abban az esetben, ha nyiltan felvállalnák, hogy tudnak róluk, a külföldi kiadók üzletpolitikájának a szellemében hivatalosan is fel kellene lépniük a honosító oldalak ellen, mert az ő szemszögükből amit mi csinálunk, az igenis illegális. Csak a hazai kiadók még mindig úgy vannak vele, hogy nem tudják megitélni, hogy most valóban árt vagy használ az eladásaiknak a honosító oldalak képregénynépszerűsítési mozgalma. Tehát ezért érthető, hogy nem nézik napi szinten ezeket az oldalakat.
Azt persze én sem értem, hogy miért kell ennyire titkolózni. Mert azt persze megértem, hogy amíg nincs a kezükben a szerződés, akkor addig nem verik nagydobra, hogy mit is akarnak, hiszen azért ők sem akarnak csalódást okozni az olvasóknak (mint pl az Iron Man könyv esetében is történt). De ha már megvan a szerződésük, akkor miért nem tudják bejelenteni, hogy: "na, gyerekek, ezt és ezt fogjuk kiadni hamarosan". Mert abban is biztos vagyok, hogy ennek a Supergirl tpbnek sem ezen a héten jött meg a szerződése.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Július 02., 16:42:21 írta Sepi »
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #364 Dátum: 2008. Július 02., 16:32:26 »
Ha nem ő a főnök, akkor én kérek elnézést. Akkor a Képes Kiadó képregény.netes szóvívője.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #363 Dátum: 2008. Július 02., 16:13:13 »
Amit a doki mond, az igaz, viszont a kiadónak annyiban igaza van, hogy ő nem is nézheti azt a foglalási listát (plusz külön ez fel se volt tüntetve rajta, direkt). A kiadóval csak annyiban nem értek egyet, hogy ha az Arkhamnál képesek voltak közvetítő útján cselekedni pár napon belül, sőt, két emberen keresztül az xfanzine Daredevil v2-je is lekerült, akkor az elmúlt hetekben nem akarom elhinni, hogy senki se szólt nekik, hacsak nem tartották szokásuk szerint teljesen feleslegesen titokban a dolgot mindenki előtt, ami egyszerűen nonszensz szerintem (nem az, hogy nem szólnak, hanem ez a paranoia-szerű információ-visszafogás). De jelen esetünkben a dolog, akármilyen fura, igen bőven az én hibám is, ugyanis én meglehetős pontossággal (80-90%) már jóval a honosítás megkezdése előtt tudtam, hogy ez lesz az a bizonyos kötet, szóval a fórumot is olvasóktól én külön elnézést kérek, hogy az egyik kis saját játékomba - mert ez az egész az volt - ilyetén módon belekeveredtek. (Bár az ügy még mindig közel sem olyan ciki a részünkről, mint a 300-ügy.)
Btw, ő nem a Képes főnöke.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Július 02., 16:16:18 írta talgaby »