Szerző Téma: Egy Kezdő Beíró Botladozásai  (Megtekintve 226759 alkalommal)

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #214 Dátum: 2007. Január 05., 12:40:07 »
Kell a nyavalyának polgárháború. meg lehet oldania dolgokat anyázás nélkül is (ha mindkét oldalon nem is, de egyen biztos  ).
Idézet
Először is ha csinálsz valamit csináld normálisan, ha nem tudod csinálni akkor ne is csináld.
Relatív, hogy mi a normális. Nálunk Galen a minőség nagy megszállottja - már bocsi, Galen - néha van egy olyan érzésem, hogy legszívesebben algoritmusokkal 3000-es felbontásra nagyított és feljavított, 5 megás oldalakat szeretne felrakni. Kétségtelen remekül nézhet ki úgy egy képregény... HDTV-n. Nekem egyetlen egy van így, semmi különbség nincs közte és a szumma 7 megás verziója között. De állítólag HDTV-n fenomenális. Viszont van, aki szerint egy hiperrosz felbontású, alig látható kép is megteszi, kicsit pontatlan, de nagy átlagban elfogadható szöveggel is. A lényeg úgyis az, hogy olvasható legyen magyarul. A többség e kettő között mozog vhol, bár általában a minőséggibbet követelő irányban.
Tyler: Ez a rendszer se tökéletes. Nem azt mondjuk, hogy dobjuk sutba az egészet, mert én is pl. fontosnak tartom a foglalási listát, de megvannak a maga gondjai. Csak próbálunk kiötölni vmit, hogy lehetne kicsit jobbá tenni. (Bár én akkor is  féléves lenullázást tartanám jó ötletnek... ha az oldalak állítják össze aztán a követhkező féléves listát, akkor még Kendrának se jutna többletmunka, egy összeállítás meg úgyis mindig esedékes küldés előtt.)
Idézet
Az egészet az olvasókért csináljátok- szerintem csak úgy lehet ezt fentartani ha mindenki tisztességesen játszik.
Ó, ez csak az elvi része. Gyakorlatilag az olvasó lassan csak sima fogyasztó lesz, aki vagy azt viszi, amit adnak neki, vagy mehet ahova akar. De ugyanakkor nem is lehet mindig azt adni, amit az olvasók követelnek. Kicsit érdekes a helyzet néha. Meg bonyolult.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Kendra

• Indiana Jones
  • *
« Válasz #213 Dátum: 2007. Január 05., 12:37:02 »
A C4A neveben:

1. A Heavy Metal Magazine torteneteibol folyamatosan honositunk valogatasokat HMM cimmel. Negy mar kint van, tiz elokeszuletben.
Valogatas, mert nem minden tortenet egyforman jo benne es mert nekunk igy tetszik.

2. Tovabbra is fentartjuk a jogot, hogy a teljes anyagbol valogassunk. Ha valaki szinten szivesen csinalna belole valamit, lehet jonni egyeztetni. Direkt nem mondok neveket, hogy ki mindenkivel tudtunk megegyezni a multban...

Mellesleg pedig:

Ket napja buszkelkedik a HaloZsak "A Negyedik Erő" cimu kepregennyel, ami ugyebar Blixxa es Elwood erdeme. Gratulalunk hozza... mi is szivesen megcsinaltuk volna... AZERT IS FOGLALTUK LE!
No de ki torodik itt azzal, hogy ki mit foglal... majd keresunk mast a forditonknak...  

Nem elérhető killjoy

• Batman
« Válasz #212 Dátum: 2007. Január 05., 12:34:14 »
Idézetet írta: Zerit
Idézet
"Köszönöm, hogy imádott...

Talpraesett tom: Az apacsok szorosa  

HMM: nos, ebben reszben erintett vagyok en is, ugyanis a legutolso C4A-s HMM valogatasban en is reszt vettem illetve a Moebius valogatasom nagyresze is innen szarmazik... mar te is leirtad, hogy ez a magazin sok-sok apro egymastol fuggetlen vagy epp folytatasos tortenetbol all, azaz nem tul koherens kiadvany, ezert tobbnyire a honositonak tetszo sztorikat valogatja ossze ebbol a rengeteg kepregentbol, azokat amelyeket erdemesnek tart a tobbi, angolul nem tudo olvasoval megosztani. azaz nem sorban, az egesz fuzet tarttalmat honositjuk - ezert volt logikus a MINDEN szot hasznalni
de szvsz meg nem haraptak le senki fulet sem azert, mert egy sztorit honositott a HMM-bol, gondolom az Utolso sarkany miatt sem panaszkodtak az illetekesek, ahogy a knetes mano-fele Gimenez kepregeny, a Sakk-matt miatt sem  
Nincs nekem a HMM-es válogatásokkal semmi bajom, csak valszeg lesz olyan honosító, aki beleolvas pár HMM-be, talál köztük olyat, amit megcsinálna, felmegy a Tervezett képregények listájára, és azt látja, hogy az mind a C4A-jé. Jó esetben felveszi velük a kapcsolatot, és mint azt írtad is, 99%-ban pozitív választ fog kapni a kérésére. A gáz ebben csak az, hogy egy jó páran szerintem mikor meglátják ilyen formában a foglalást, akkor viszakoznak is. Főleg, hogy a C4A-ra reggelni kell a bejutáshoz, így az is elriaszthatja a kapcsolatfelvételtől az egyszeri delikvenst. Talán az lenne a korrekt, ha valamilyen elérhetőség lenne a foglalások mellett, hogy az ilyen esetekben megkönnyítsék az egyeztetést? Nem tudom. Csak kérdezem. Lehet, hogy szükség lenne egy honosítói adatbázisra a foglalási lista mellett?
« Utoljára szerkesztve: 2007. Január 05., 12:36:05 írta killjoy »
Ha az élettől citromot kapsz, akkor csinálj egy jó limonádét!

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #211 Dátum: 2007. Január 05., 12:32:41 »
Idézetet írta: killjoy
Idézet
Először is ha csinálsz valamit csináld normálisan, ha nem tudod csinálni akkor ne is csináld.
Ezzel csak az a baj, hogy ezzel a jelenlegi honosítók egy jó részét alapból ki is zártad a dologból. Sokan még csak most tanulják a dolgot, nem biztos, hogy "normális" munkát fognak kiadni. Szerintem ezzel kapcsolatosan csak az a biztos, hogy mindenki olyan minőséget fog kitenni a netre, amilyen neki megfelel.
Aham...csak akkor ne a másnál lefoglalt képregényeken gyakoroljon. Amit más tuti normálisan megcsinál. Lehet 5 év múlva, de ahogy már te is jelezted...több százezer képregény vár honosításra.

Az tuti, hogy azért nem fizetek, hogy kinyírják bazmeg.

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #210 Dátum: 2007. Január 05., 12:23:52 »
Idézet
"Köszönöm, hogy imádott...

Talpraesett tom: Az apacsok szorosa

HMM: nos, ebben reszben erintett vagyok en is, ugyanis a legutolso C4A-s HMM valogatasban en is reszt vettem illetve a Moebius valogatasom nagyresze is innen szarmazik... mar te is leirtad, hogy ez a magazin sok-sok apro egymastol fuggetlen vagy epp folytatasos tortenetbol all, azaz nem tul koherens kiadvany, ezert tobbnyire a honositonak tetszo sztorikat valogatja ossze ebbol a rengeteg kepregentbol, azokat amelyeket erdemesnek tart a tobbi, angolul nem tudo olvasoval megosztani. azaz nem sorban, az egesz fuzet tarttalmat honositjuk - ezert volt logikus a MINDEN szot hasznalni
de szvsz meg nem haraptak le senki fulet sem azert, mert egy sztorit honositott a HMM-bol, gondolom az Utolso sarkany miatt sem panaszkodtak az illetekesek, ahogy a knetes mano-fele Gimenez kepregeny, a Sakk-matt miatt sem
gyengéd barbár

Nem elérhető killjoy

• Batman
« Válasz #209 Dátum: 2007. Január 05., 12:16:25 »
Idézetet írta: Galen
Legyen lista vagy ne ?
Lista kell, ezt szerintem nincs épeszű ember, aki vitatja, pontosan az általad leírt dolgok miatt. Ami viszont nem normális, az az egy emberhez felkerülő 974 füzetnyi foglalás. Mint pl. ez a C4A-nál: Heavy Metal Magazine:Mind (C4A)

Na most nem tudom, ki mennyire van képben a HMM-mel kapcsolatosan, de ez egy 60-80 oldalas kiadvány, rengeteg különszámmal, vadhajtással, oldalággal és már több, mint HÚSZ éve megy. Általában minden kiadványban 4-5 (vagy még több) rövidebb sztori van, sokszor több részen keresztüli sorozatok. Na most akkor ez a foglalás most komoly, vagy csak egy vicc? Ha csak havi egy számot, számonként 60 oldallal veszek, és minden számra 4 történetet számolok, akkor is 14400 oldalról és közel EZER történetről beszélünk! Ki fogja ezt megcsinálni??? Mert lefoglalni marha kényelmes így, de hogy ebből a büdös életben nem lesz ilyen szinten megjelenés, az tuti. Nem beszélve arról, hogy nem egy HMM-es történet jelent meg egyben külön kiadásban és nem úgy, hogy HMM kiadvány. Vagy ott van pl. a nálunk kint lévő Utolsó sárkány, ami szintén a HMM-ben jelent meg, mint az később kiderült, de a szkennelő ezt sehol sem tüntette fel.

Idézet
Legyen polgárháború!
Dehogy legyen!

Idézet
Ezzel csak az a baj, hogy ezzel a jelenlegi honosítók egy jó részét alapból ki is zártad a dologból. Sokan még csak most tanulják a dolgot, nem biztos, hogy "normális" munkát fognak kiadni. Szerintem ezzel kapcsolatosan csak az a biztos, hogy mindenki olyan minőséget fog kitenni a netre, amilyen neki megfelel. Tökéletes példa Fanatic oldala, ahova pár üres borítóval besegítettem. Fanatic örült neki, és fel is használta a Rose&Thorn-hoz, mert úgy gondolta, hogy bár a szűz borítók sem tökéletesek, de még mindig jobban néznek ki, mint amit a jelenlegi tudásával ő meg tudna oldani. Ezzel szemben Grandmaster B. a Shannahoz kapott ugyanilyen borítókat nem használta fel, mert ő meg úgy gondolta, hogy bár nem szép, ahogyan ő meg tudta oldani a borítót, de ha egy szűz borítóval csinálta volna, akkor az már nem lett volna ugyanaz.

Idézet
Az egészet az olvasókért csináljátok- szerintem csak úgy lehet ezt fentartani ha mindenki tisztességesen játszik.
Barátok vagyunk nem ellenségek, ne is váljunk ellenségekké!
Maximálisan egyetértek. Bár az előző hozzászólásaimban azt már leírtam, hogy mi a bajom a foglalási lista jelenlegi formájával. De az teljes mértékben igaz, hogy egyetlen képregény sem ér meg még két billentyű leütésnyi vitát sem
« Utoljára szerkesztve: 2007. Január 05., 12:17:02 írta killjoy »

Nem elérhető Tyler-x

• Garfield
  • **
« Válasz #208 Dátum: 2007. Január 05., 12:07:45 »
Legyen polgárháború! Én nem nagyon értek hozzá mégis meg szeretnék osztani pár gondolatott, akinek nem tetszik ne olvassa!
A lista azért van hogy szabályozzon, aki nem szereti a szabályokat az ne olvassa, de aztán ne csodálkozzon hogy azt a képrgény amit csinál már valaki megcsinálta.
Szerintem ez a rendszer ami most van működik nem kéne összekuszálni a dolgokat- de aki ki akar válni azt tényleg senki nem akadályozza meg.

Barátok vagyunk nem ellenségek, ne is váljunk ellenségekké!

Örülök hogy ezt a pár dolgot megoszthattam,  tudom jobb lett volna ha kussolok!!!!!!!!!
[img]http://m1.freeshare.us/126fs4419841.jpg" border="0" alt="IPB Image" /]

Nem elérhető killjoy

• Batman
« Válasz #207 Dátum: 2007. Január 05., 11:56:29 »
Idézetet írta: Zerit
azaz Ujvideken adtak ki, hogy pontositsak
Isten áldja őket érte! Életem egyik meghatározó momentuma volt, amikor a Villám Will (vagy Talpraesett Tom? Szóval Lucky Luke ) képregényben elhangzik a
"Köszönöm, hogy imádott,Engem, meg a brigádot."
és a
"Kedvencem a skót (Vagy ír volt? Erre már nem emlékszem.) whiskey,Ha berúgok, a kocsmából ki visz ki."

Akkoriban rengeteget köszönhettünk képregény téren annak a kiadónak.
« Utoljára szerkesztve: 2007. Január 05., 11:58:04 írta killjoy »

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #206 Dátum: 2007. Január 05., 11:55:26 »
A neten semmit sem kell betartani. Senkit sem lehet rákényszeríteni arra, hogy betartsa a foglalási listát. Ha valaki akarja akkor szarik az egész pókhálóvékonyságú szálakon még épp egymáshoz kapcsolódó honosítói oldalak "szövetségére" vagy "megállapodására" és nyit egy oldalt amin azt jelentet meg amit akar. Ki gátolja meg ? Senki.

A foglalási lista arra tökéletesen jó, hogy ne kapjunk idegbajt akkor, amikor például egy 150 oldalas TPB-t elkezdesz fordítani. Lelkiismeretes vagy, mindennek utánnanézel. Aztán a retusáló gatyába rázza a képeket, a beíró beírja és elrepül az a két három hónap. Miért ilyen sok idő ? Mert nem reptépen fordítasz, kétszer megnézel valamit míg leírod stb. stb. Elkészültök, már az utolsó simítások vannak és a megjelenés előtt egy héttel megjelenik máshol. Végülis a cél az, hogy eljusson az olvasókhoz. Eljutott ? Eljutott. Az pedig már senkit nem érdekel (vagy fel sem tűnik) hogy a "gyorsabb" változatból hiányoznak szavak, más az értelme, ferdék az oldalak, sárga a férfi feje mikor tudjuk hogy nem is kínai stb.stb. Tudom nem mindenkit érdekelnek az ilyen dolgok. Van akinek elég ha csak körvonalakat lát a képből, sőt az sem érdekes ha ferde a lap. Végül is a szem kompenzálja ezt automatikusan. De akkor mit is kéne csinálni ? Melyik a jó megoldás ? Legyen lista vagy ne ?

Nem elérhető Recsi

• Fejvadász
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
    • Hálózsák
« Válasz #205 Dátum: 2007. Január 05., 11:51:30 »
A SW-vel szerintem nem érdemes sokat foglalkozni. Ha valaki valamit meg akart csinálni, megbeszéltük vele, aztán vagy megcsinálta, vagy nem. A Hálózsákon kívül (tudtommal) még 2 helyen van SW (meg még egy helyen manga, de az nem az én asztalom). A K.neten (most nem Trollt és magamat fényezem de) nem tom mikor fejeződött volna be a Union, ha nem állunk neki. A másik K.netes kapcsolat az Empire sorozat. Azzal azóta sem tudom, hogy pontosan mi van. Odaadtam a cuccot, 1 fordítás visszajött, amit beírtam, aztán küldtem többet is, de azóta néma csend. Ezt a sorozatot épp most kezdtük kitenni a Hzs-re, úgyhogy halad a dolog. Newgen comicsnál van pár dolog, de ott sem ez a fő vonal. Az első megjelent füzetek után kb. 100 soros helyesírás hibalistát küldtem. Galen meg a Chewbacca külalakján akadt ki, amelyből 2005 október (ez nem biztos, de a letöltött képek után ez a dátum van), az 1. szám óta semmi nem jelent meg. Szóval ennyit fűznék hozzá a SW foglaláshoz. A többibe meg nem ugatok bele, mert nem tudom, mi a helyzet.
Vesszen a Birodalom!

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #204 Dátum: 2007. Január 05., 11:45:58 »
Idézet
A második az akkori Jugoszláviában megjelent Asterix sorozat, amit Szabadkán adtak ki magyar nyelven.

azaz Ujvideken adtak ki, hogy pontositsak

Achilles kulon tema, szvsz nem ide tarozik... tudom, hogy mi a velemenye a "tobbiekrol" ugyanis volt szerencsem egy-ket asterix fuzet honositasban vele egyuttmukodni
gyengéd barbár

Nem elérhető killjoy

• Batman
« Válasz #203 Dátum: 2007. Január 05., 11:44:47 »
Idézetet írta: talgaby
Jó, akkor ott vannak Achilles Dent megboldogult oldalának fordításai, a Technopapokat pl. ugye emlékeim szerint még akkor kezdte el a C4A, mikor az oldal még üzemelt. Abban viszont hirtelen nem vagyok biztos, hogy a nálunk lévő Ragadozók az ő fordítása alapján van-e vagy sem...
Eredetileg én Achilles-szel úgy egyeztem meg, hogy csak új beírást kap a fordítása, mivel nála egy elég csúnya szkenn volt, és minden képkocka külön képként volt fent nála, de hogy ez valóban így lett-e végül, azt Blixxxa tudná megmondani.

A Technopapok pedig Kendra munkája, aki Svájcban él és megvan neki a francia kiadás, amit beszkennelt és újra fordított, pontosan azért, mert nem volt elégedett Achilles fordításával.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #202 Dátum: 2007. Január 05., 11:39:47 »
Jó, akkor ott vannak Achilles Dent megboldogult oldalának fordításai, a Technopapokat pl. ugye emlékeim szerint még akkor kezdte el a C4A, mikor az oldal még üzemelt.  Abban viszont hirtelen nem vagyok biztos, hogy a nálunk lévő Ragadozók az ő fordítása alapján van-e vagy sem...
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető killjoy

• Batman
« Válasz #201 Dátum: 2007. Január 05., 11:31:23 »
Idézetet írta: talgaby
Tehát: A foglalás legyen limitálva (fél évre kb. 25 füzetre)... asszem ezt nem tudnám támogatni. Bár a beíróim valószínűleg igen.  
És... ha úgy akarom, lehessen remake? Nem azért, de ezt már nem egyszer megcsinálták. Elég csak a Knetes Asterixeket nézni, nem csaka képminőség más ott.
Fordítóként te valóban könnyebben haladhatsz, én a limitet inkább a beírásra gondoltam. Az Asterixek pedig nem a legjobb példa, mert azokból összesen három verzió is létezik (a Kneten van ebből kettő). Az egyik a magyarországi ALFA című színes-szagos mindenfélével foglalkozó újságban megjelent változat, melyet hazai fordítók követtek el. A második az akkori Jugoszláviában megjelent Asterix sorozat, amit Szabadkán adtak ki magyar nyelven. Én, mint tősgyökeresen kiskunhalasi (50-60 km-re a déli határtól) főleg ezeket ismertem gyerek koromban. Mások voltak a fordítók, sok név, poén máshogy lett átültetve magyarra. És ezek mellett vannak még Achilles Dent honosításai, bár ő inkább az előző kettőben meg nem jelent Asterixeket honosította inkább. Ismét más fordítás, Achilles saját stílusában interpretált poénok. De a háromból valójában csak egy, ez utolsó, ami honosítás underground-os értelemben. A Kneten lévő Asterixek csak az eredetileg nyomtatásban megjelent képregények szkennelt változatai. Ahogy pl. feleségem egyik kedvenc könyvének a Büszkeség és balítéletnek is van vagy egy tucat kiadása, sőt ha minden igaz, és jól emlékszem, akkor legalább két fordítása létezik annak a regénynek is.

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #200 Dátum: 2007. Január 05., 11:16:57 »
Killjoyt elnöknek!!!  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #199 Dátum: 2007. Január 05., 11:10:18 »
Tehát: A foglalás legyen limitálva (fél évre kb. 25 füzetre)... asszem ezt nem tudnám támogatni. Bár a beíróim valószínűleg igen.
És... ha úgy akarom, lehessen remake? Nem azért, de ezt már nem egyszer megcsinálták. Elég csak a Knetes Asterixeket nézni, nem csaka képminőség más ott. Csak szerintem nem sokaknak van kedve plusz időt fektetni vmi olyasmibe, ami már egyszer elkészült. Persze azért akadnak kivételek.

A 3.-as pont meg: igen, azok. És Pendragoné is.  Most sikeresen lelepleztél egy szörnyű összeesküvést, amivel minden létező magyar X-Men valójában egy oldalon van. Akármennyire is szétszabdaltnak tűnik.

Nem elérhető killjoy

• Batman
« Válasz #198 Dátum: 2007. Január 05., 11:00:16 »
Foglalási lista. Anno, mielőtt elmentem csendes pihenőre, én felvetettem Kendráéknak, hogy talán kellene valamilyen elvárást támasztani a foglalásokkal szemben. Pl. egy-két kész oldal, egy kész borító, vagy valami hasonló. Az az igazság, hogy kb. 50 (na jó, legyünk nagy vonalúak SZÁZ) emberről van szó, aki a honosításban részt vesz. (Itt most csak az amerikai típusú képregényekről beszélek (vagyis a mi vonalunkról) és nem veszem figyelembe az anime vonalat, mert ott is vannak kb. ennyien!) Most csak a poén kedvéért megnéztem az én gyűjteményemet, ami messze nem teljes és még rengeteg képregény vár rendszerezésre. Jelenleg közel 30.500 FÜZET(!) van a rendszerezett részben. Ez személyenként 305 füzetet jelent. Kell még tovább ragoznom?

Talán Nitro a legjobb megmondhatója annak (bár lehet, hogy rosszul emlékszem, és nála soha nem volt ilyen jellegű X-es foglalás ), hogy az "ÖSSZES" jellegű foglalás sem feltétlenül jelenti azt, hogy
1. sorrendben fog haladni (Ha pl. a magyar nyelvű Uncanny X-Men sorozatot nézem, akkor még vannak benne elég nagy rések  )
2. tényleg minden egyes részt meg akar csinálni (attól, hogy szeretünk egy sorozatot, szeretünk egy hőst, még nem jelenti azt, hogy minden történetét, minden alternatív szálat szeretünk)
3. foggal-körömmel akar ragaszkodni ahhoz, hogy az adott sorozat minden történetszála nála legyen. (Vagy csak én tudom rosszul, és valójában a Fanzine és a COTA Nitro aloldalai?)

Galen azon érvelésével egy oldalról egyet kell értsek, hogy ha elkezdek egy sorozatot, és abban felállítok egy szintet magamnak, akkor nem szívesen látom, ha ennek a sorozatnak más részei sokkal alacsonyabb - nem, ez rossz szó! - egészen más színvonalon jelennek meg. Na de (bocs, Galen!) ez még nem jelenti azt, hogy csak azért, mert én jobban meg tudom csinálni, mint a Pistike&Lajoska Komiksz honosítói, akkor nekem jogom is van kisajátítani egy teljes sorozatot. Miért ne csinálhatnának ők is SW-t, vagy X-Ment, vagy mittoménmit. Még szerencse, hogy valakinek nem jutott eddig eszébe egy teljes kiadót a magáénak tekinteni. Talán a reális az lenne, ha a foglalási lista nem 1695 sorból állhatna, és mindenki azt foglalna, amit akarna, hanem megszabni, hogy egy személy negyedévente mondjuk TÍZ-TIZENKÉT füzetnél többet nem foglalhatna. Negyedévente 10-12 füzet, az kb. heti egyet jelentene, ami szerintem teljesen reális és ha komolyan gondolja az ember a foglalást, akkor teljesíthető is. De az, hogy pl. nálunk kb. 2004 óta a foglalások közt van az összes Aria (mert amikor elkezdtük Dórikával, akkor úgy gondoltuk, hogy ide nekünk az oroszlánt is, amiből azután persze nem lett semmi) és mind a mai napig nem ment ki más, mint a 6 részes Lélekvásár és a Sketchbook, az azért nem tudom, hogy rendben van-e.

Hogy van az, hogy az X-ek magyarorszégi helytartója, Nitro foglalásai összesen négy sort tesznek ki? És sehol nem szerepel benne az ÖSSZES kifejezés? (Bocs Nitro, hogy téged citállak elő állandóan, de úgy gondolom, hogy jelenleg talán nálad van a legjobb követendő példa.)

És még valami, amit én soha nem értettem, de úgymond hallgatólagosan elfogadtam. (Mondjuk nekem nem volt nehéz, mert az én képregényeim miatt szinte soha nem volt vita, a már lentebb említett két képregényen kívül (War Of the Worlds és Age Of Reptiles), amin manoék is elkezdtek dolgozni, bennem csak kétszer merült fel, hogy van kint olyan képregény, amit szívesen megcsinálnék újra, jobban, szebben, vagy mondjuk inkább úgy, hogy máshogyan, nekem tetszőbben. Az egyik a hat részes Wolverine - Origin volt (főleg miután felkerült a netre a jó minőségű TPB változat), a másik pedig a Gaiman-féle 1602. De végül ezekről is letettem.) Na szóval, amit nem értettem soha: miért ne csinálhatná meg más is ugyanazt a képregényt, ha neki az enyém nem tetszik??? De most komolyan! Nézzünk egy olyan képregényt, amit én csináltam, és a szívemhez is nőtt: a Rex Mundi. Elkezdtem, a magam olyan-amilyen angol tudásával. Kiment, nem volt velük senkinek semmi gondja. De azután jött Erac és Zerit, és bevallom őszintén szívesen látnám az ő kezük munkájával újjászületni azt az első három részt is, amit még én követtem el. Mert sokkal szakavatottabban nyúltak az egészhez. A fordításuk jobb és pontosabb. Egyszerűen fejet kell hajtanom előttük, mert messze lekörözték az én munkámat. És ez most nem is egy igazán jó példa, mert ez egy házon belüli "nagygenerál" lenne. De szerintem sokan voltak már úgy, hogy "ez miért néz ki így?" vagy "ezt miért fordították úgy?". Amikor manapság Arany János Hamlet fordítását is le lehet cserélni, és magasabb irodalmi körökben van létjogosultsága egy új fordítás elkészítésének, akkor ez nálunk a "ha valaki egyszer azt már megcsinálta, akkor az szent és sérthetetlen" milyen kőbevésett szabály? Tiszteljem valaki munkáját? Én úgy gondolom, hogy ezzel nem ledegradálom azt, hanem csak annyit jelentek ki: "Hé, srácok! Én ezt másképp gondolom." Nem mondom azt, hogy Kiss Mariska fordítása rosszabb, mint az enyém, nem mondom azt, hogy Gipsz Jakab beírása rossz, egyszerűen csak az a véleményem, hogy a magam amatőr művész lekemmel én azt a történetet szövegileg és/vagy képileg máshogy gondolom. Ettől még nem dől össze a világ, és nem lenne ok megsértődni. Na persze ehhez az kellene, hogy egy "remake" ne úgy készüljön el, hogy "Nesztek, itt a tuti, mert az előző szerintem egy fostalicska volt."

Most gondoljatok bele! Baromi fellengzős lesz a hasonlatom, de aki akarja, az meg fogja érteni. (Remélem a vallásos olvasókat pedig nem sértem meg ezzel.) És nem is akarom túlragozni, így ezzel be is fejezem. Egyszerűen csak gondolkodjatok el rajta.
Hány féle keresztre feszített Jézus ábrázolást ismerünk? Több, mint egyet?!? Hát az meg hogy a fenébe lehet? Mi van az eredetivel, az elsővel? És melyik a jó? Van akinek a falu végi göcsörtös fából kifaragott, kicsit szögletes Jézus az igazi és van akinek a Vatikánban található egyik freskó tökéletes emberalakja?
« Utoljára szerkesztve: 2007. Január 05., 11:04:29 írta killjoy »

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #197 Dátum: 2007. Január 05., 09:30:30 »
Idézetet írta: FaNaTiC
Idézetet írta: Callaow
Viszont azt sem tartom szerencsésnek,hogy valaki sorozatba lefoglalja a képregényeket,aztán a túlvállalás,vagy a partnerek kiesése miatt ezt nem;illetve csak nagyon lassan tudja teljesíteni.

Itt a lényeg.
Kedvenc témám a foglalási lista. Még nagyobb kedvencem, amikor úgy foglalnak le vmit, hogy "Az összes...".
Baszki. Aztán ha egyet kinézel magadnak és pont benne van az "összesben", akkor még neked kell könyörögni, és te vagy a rossz, meg a pofátlan, csak mert szeretnéd megcsinálni? Igen, megcsinálni, nem évekig üldögélni rajta. Pofátlanul...?

Nem tudom hogy ki miért írja oda a címek mellé hogy "összes", én csak a saját és a Recsi nevében tudok nyilatkozni. Kezdetben nem volt ilyen hosszú a Star Wars foglalási listánk. De miután olyan honosítások is megjelentek SW ügyben ami a SZÁMUNKRA felálított mércét nem ütötte meg, ezért kénytelenek voltunk az olyan címeket, amelyek szerintunk megérdemlik a normális fordítást és beírást belerakni egy bazihosszú foglalási listába. Nem most lesz kész, akkor nem most lesz kész, Nem hiszem hogy valaki a többmillió képregényből nem tud magának olyat választani amit más nem foglalt le. Persze ott van a másik oldal, amikor nem ez a foglalás indoka. Arról nem tudok nyilatkozni.

Idézetet írta: FaNaTiC
A foglalási lista max. 1 hónapig kéne, hogy érvényes legyen és normálisan karban kéne tartani, ha már egyszer létezik ilyen.
Karban van az normálisan tartva. Legfeljebb az oldalak részéről nem.

talgaby
Idézet
Foglalási lista... nem tudom... nekem már az is eszembe jutott, ha a lejáratot szó szerint vennénk? Magyarán a kiírt időben lenullázni a listát és mindenki töltse fel újra azzal, amit arra a fél évre tervez. Igaz, nagyobb meló lenne félévente a lista karbantartása, de talán kicsit jobban működne.
Ebben viszont van valami. Mármint a lenullázásban. Talán nem ragadnának benn évekig dolgok. Vagy ki tudja.
« Utoljára szerkesztve: 2007. Január 05., 09:58:03 írta Galen »

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
    • http://nitro1.fw.hu
« Válasz #196 Dátum: 2007. Január 05., 00:53:34 »
Köszi, valamiért megszakadt, de végül mégis elküldte a hozzászólást, én csak később láttam, hogy felakadt a tű.  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #195 Dátum: 2007. Január 04., 23:42:39 »
nitro, ez aztán tényleg elég fontos mondanivaló lehetett, ha háromszor is elküldted... de ha nem gond, a 2/3-át én most kigyepálnám innen.
Foglalási lista... nem tudom... nekem már az is eszembe jutott, ha a lejáratot szó szerint vennénk? Magyarán a kiírt időben lenullázni a listát és mindenki töltse fel újra azzal, amit arra a fél évre tervez. Igaz, nagyobb meló lenne félévente a lista karbantartása, de talán kicsit jobban működne.

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
    • http://nitro1.fw.hu
« Válasz #194 Dátum: 2007. Január 04., 23:39:29 »
Nekem pedig megfordult a fejemben, hogy mi lenne, ha a kissé félbehagyott Supreme Powert folytatnám, mivel jó ideje álldogál, és eléggé megtetszett nekem. Viszont k_tamás, FaNaTiC és mano iránti tiszteletből elhessegettem ezeket a gondolatokat, úgy gondolván, hogy majd ha lesz hozzá kapacitásuk/affinitásuk/kedvük/idejük, folytatják...

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #193 Dátum: 2007. Január 04., 23:37:15 »
FaNaTiC... Az egy dolog hogy nem ideális megoldás a lista, de mi lenne az?

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #192 Dátum: 2007. Január 04., 22:20:09 »
Pedig ezen aztán teljesen felesleges idegeskedni...
Különben is, mint mondtad, rebellisnek számítasz miatta (mondjuk szerintem a megjelenéstől számított plusz idő miatt inkább, de mindegy). Akkor meg pláne minek az idegeskedés?
És igen, tudom mi van ez a topic alatt.

Nem elérhető FaNaTiC

• Garfield
  • **
« Válasz #191 Dátum: 2007. Január 04., 21:55:29 »
Idézetet írta: Callaow
Viszont azt sem tartom szerencsésnek,hogy valaki sorozatba lefoglalja a képregényeket,aztán a túlvállalás,vagy a partnerek kiesése miatt ezt nem;illetve csak nagyon lassan tudja teljesíteni.

Itt a lényeg.
Kedvenc témám a foglalási lista. Még nagyobb kedvencem, amikor úgy foglalnak le vmit, hogy "Az összes...".
Baszki. Aztán ha egyet kinézel magadnak és pont benne van az "összesben", akkor még neked kell könyörögni, és te vagy a rossz, meg a pofátlan, csak mert szeretnéd megcsinálni? Igen, megcsinálni, nem évekig üldögélni rajta. Pofátlanul...?
A foglalási lista max. 1 hónapig kéne, hogy érvényes legyen és normálisan karban kéne tartani, ha már egyszer létezik ilyen. Persze ez csak az én véleményem, én már úgyis rebellisnek számítok pont a szóban forgó lista miatt. Mielőtt bárki magára veszi, én kizárólag a LISTÁRÓL beszéltem és a túlmisztifikált jelentőségéről.

Na, jól felidegeltem magam megint...

Nem elérhető Callaow

• Garfield
  • **
« Válasz #190 Dátum: 2007. Január 04., 14:50:09 »
Nem szeretnék viszályt szítani,de gondolom semmiféle jogi következnénye nincs a dolognak,ha valaki más is honosítja ugyanazt a képregényt.  

Persze erkölcsileg nagyon nem fair.Hiszen akár több hónapos melódat teszik tönkre.

Szóval valami mértéket azért kellene tartani.

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #189 Dátum: 2007. Január 04., 14:26:25 »
Azt azért közölném, hogy nincs kint mind a 110envalahány rész nálluk sem, sajnos. Én is le szerettem volna szedni tőllük annó, csak nem folytonosan van csinálva 1-től (ebbe mondjuk a semices scant is beleértem) addig ahol tartanak, így inkább kihagytam. Lehet hogy pár részt átengednének neked, ha beszélsz velük, csak kérdés az, hogy hová menne ki. (mondjuk 95% hogy abban az esetben a K.N-re) De legalább lenne még Spawn, úgyhogy a helyedben felvenném velük a kapcsolatot.
« Utoljára szerkesztve: 2007. Január 04., 14:26:51 írta Gabe »

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #188 Dátum: 2007. Január 04., 13:27:24 »
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Tyler-x

• Garfield
  • **
« Válasz #187 Dátum: 2007. Január 04., 13:17:50 »
Hol van ez a lista??
[img]http://m1.freeshare.us/126fs4419841.jpg" border="0" alt="IPB Image" /]

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #186 Dátum: 2007. Január 02., 17:32:42 »
De azér jó ezt hallani, hogy így kapkodnak a képregényel után a honosítók.
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #185 Dátum: 2007. Január 02., 15:49:17 »
Én már ezért foglaltam le a Draint a scan megjelenése után 1 nappal (amikor még itthon valószínűleg nem is tudták sokan, hogylétezik ilyen)... sajna már a sebesség is számít. Mondjuk szerencsére a foglalási listán nagyon sok képregény nem szerepel, szóval lehet válogatni még dögivel.