Szerző Téma: Egy Kezdő Beíró Botladozásai  (Megtekintve 226713 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #244 Dátum: 2007. Január 16., 22:06:16 »
Idézet
a pdf fájlokat mivel lehet megnyitni?

adobe acrobat reader-rel
innen letoltheted
gyengéd barbár

Nem elérhető horjb

• Venom
    • http://www.gportal.hu/horjbcomic/
« Válasz #243 Dátum: 2007. Január 16., 22:02:35 »
ok, azért kösz.

a pdf fájlokat mivel lehet megnyitni?

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #242 Dátum: 2007. Január 16., 21:31:16 »
szvsz a NewGen-es tutor pont jo
mi se csinaljuk maskepp, talan egy-ket lepest... de ujat nem tudok en se mondani, mint ami ott le van irva
gyengéd barbár

Nem elérhető horjb

• Venom
    • http://www.gportal.hu/horjbcomic/
« Válasz #241 Dátum: 2007. Január 16., 21:24:18 »
tudnátok tanácsokat adni Ps-hez, hogyan leht jól előkészíteni a képet?
Tudom,hogy van a NewGenen-is, de az elég hosszú, gondolom itt máshogy csinálátok.
A tieteké olyan tiszta, mintha Pervollal lenne mosva!  
Pls help me!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #240 Dátum: 2007. Január 10., 17:08:56 »
Gyakorlatilag 13 rész felett minden sorozat. Általában kb. 8-ig mini, 12-ig maxi a sorozat, utána általában ongoing a neve, legfeljebb lehet utána leállított/cancelled.
Röviden: nem mini.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
« Válasz #239 Dátum: 2007. Január 10., 16:51:13 »
Ahha, mert sok hozzászólásban olvastam, és lövésem sem volt, azt hittem hosszabb minisorozatot jelent! . Hogy nyár óta miket nem tanultam  
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #238 Dátum: 2007. Január 10., 15:45:05 »
Sima sorozatot, mint amilyen mondjuk az Amazing Spidey is.

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #237 Dátum: 2007. Január 10., 15:34:02 »
Nem tudtam, hol kérdezzem, de ez tünik megfelelőnek: Meg tudná mondani valaki, hogy az "ongoing" elnevezés mit takar? Előre is köszi
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető hegyitomi

• Kázmér
  • **
« Válasz #236 Dátum: 2007. Január 07., 16:34:31 »
A vitát most kezdtem csak figyelemmel kisérni. HA jól veszem ki a keperegeny.net-en lévő listáról van szó. Arra még pontosan nem sikerült rájönnöm, hogy mi a problémátok vele.

Idézetet írta: killjoy
Lehet, hogy szükség lenne egy honosítói adatbázisra a foglalási lista mellett?

Ezt éppenséggel meg lehet csinálni. Kérdés, hogy mit segítene a dolgon.

Idézet
Igazság szerint ha a net kis hazánkban nem volna átlagosan még mindig 512 kbps-hez konvergáló, meg az adattárolás is ott tattana, hogy mindenkinél 4-500 gigás kapacitások vannak minimum, ezt támogatnám, de addig inkább legyünk el az átlag 10 megává töpörített képregényekkel. smiley.gif De egyszer talán a Te álmod is megvalósulhat.

Szerintem ezek a számok kissé túloznak. Most iram ki nemrég dvd-re a letöltött képregényeket. A 4300 akárhány mega volt kb 13000 (!) képkocka. Hogy ezeket mikorra fogom normálisan elolvasni; meg nem tudom mondani. Talán abból a szempontból jobb is lenne a nagyobb méret, hogy egyfajta mechanikus védelmet biztosítana az ellen, hogy nyakló nélkül töltsön valaki elolvasás nélkül. Persze ha azt veszzük, hogy egy régebi gép alacsonyabb ram szám mind lelassitja a képek megjelenítését; és egy bizonyos szint felett már élvezhetetlenné válik az egész. Talán áthidaló megoldásként az jöhetne szóba, hogy nektek lenne egy nyersméret a tisztelt publikum pedig megkaná a 10 megás verziót. Persze ebben az estben a ti munkátok nőne megint; úgyhogy át kell gondolni mielőtt belevág az ember. d.gif

Idézet
Valakinek meg net sem jut. Mégsem kezdjük el ingyen osztogatni a dvd-re írt képregényeket. Valahol meg kell húzni a határt, nem lehet mindenkire gondolni.
Ha meg több kell, akkor egy 512-es pendrive kb. 4000ft. Arra meg ráfér ilyen 60MB-s képregényből vagy 8 darab, az egy hétre untig elegendő. Ha ennyit sem akar rászánni senki, akkor mi minek változtatnánk? Ha valakit érdekelnek ezek a nagy képregények, akkor rááldoz ennyit, és probléma megoldva. (vagy letöltés után egyből konvertál, és rátol a pendrivera.)
vazze, hisz eredetiben sem hajlandó semmilyen képregényt venni szinte senki, ez meg ingyé van, ez sem jó? Ezt a szinte senkit a napi 1000 körüli látogatószámra gondolom, a k.n-en meg még több. Szóval ezen tömeg jórésze úgysem vesz meg szinte semmilyen képregényt, akkor legalább a mi szórakozásunk legyen már meg, ha a kívánt hatást nem éri el a dolog. (gy.k.: vásárlószám növekedése, vagy mifene volt a cél még anno, ha jól tudom). Elvégre nem kiszolgáljuk a tömeget, hanem megosztjuk velük a saját magunknak szánt képregényeket. Ha jó jó, ha nem, akkor nem. Ennyi.

Az itt leírtakkal egyetértek. Mindenkinek nem lehet a kedvére tenni. Aki meg olvasni akakr az olvasni is fog!

Nem elérhető Tyler-x

• Garfield
  • **
« Válasz #235 Dátum: 2007. Január 07., 15:46:24 »
Félillegális-azt a részt lopjuk ami kell...
[img]http://m1.freeshare.us/126fs4419841.jpg" border="0" alt="IPB Image" /]

Nem elérhető FaNaTiC

• Garfield
  • **
« Válasz #234 Dátum: 2007. Január 05., 22:25:06 »
Félillegális = csak kicsit lopunk.

Vagy.
- Elnézzük, amíg nekünk jó.
- Csak kicsit késelnek meg. Nem is fáj annyira.

Én sem vagyok jogász különben, csak az elv...! Írom mindezt egy másolt xp alól. Fura világ ez.

Minden másban egy véleményen vagyunk.
« Utoljára szerkesztve: 2007. Január 05., 22:27:41 írta FaNaTiC »

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
    • http://
« Válasz #233 Dátum: 2007. Január 05., 22:12:10 »
Nagyjából ugyanez a véleményem, de sok kedvem nincs ezt kifejteni. Elég nagy viták voltak róla akkor mikor a Rozsi és az UF4 megszűnt, ott már elmondtam.
« Utoljára szerkesztve: 2007. Január 05., 22:12:32 írta Punkológus »

Nem elérhető Tyler-x

• Garfield
  • **
« Válasz #232 Dátum: 2007. Január 05., 22:07:57 »
Nem vagyok jogász de mégis a jogdij fizetés nélküli terjesztés, nem feltétlenül nevezném illegálisnak, nevezzük félillegálisnak...  Ezt azért mondom mert ezeket a képregényeket sem a marval sem a panini nem fogja itthon kiadni, ha viszont nem lennének ezek az oldalak egy kis kissebségen kívül senki nem olvasná ezeket a képregényeket... De mivel vannak igy reklámozzák is ezeket a képregényeket -igy ha valaki kedvet kap hozzá meg is rendelheti a netről-és az egész univerzumot és ezzel együtt jó reklám az itthon megjelenő képregénynek (ultimate x-men). Természetesen történnek csodák és néha kijön egy képregény amit honosítottak már de ebben az eseteben is léptek az illetékesek(fanzine-sok).
Aki nem ért egyet annak is igaza van....

Nem elérhető FaNaTiC

• Garfield
  • **
« Válasz #231 Dátum: 2007. Január 05., 20:37:16 »
Pár kiegészítés a korábbi véleményemhez (miután újra megtanultam használni a fórumot.)

Galen: nem, sajnos a lista nincs rendesen karbantartva, ha megnézed vannak ott olyan képregények, amik már régen elkészültek. Aztán lekerült, aztán megint fel.
Van, ahol az "összes" azt jelenti, hogy eszedbe ne jusson elkérni, mert én már lefoglaltam és kész.
A neten tényleg semmit sem kell betartani. Lesarkosíthatjuk: nem kell elolvasni a honosított képregényt. Ez is megoldás. Etikáról pedig ne beszéljünk egy szkennelt (illegálisan, jogdíj fizetése nélkül terjesztett) képregénynél...

Az ideális megoldás a rendszeres és szinte órára kész lista lenne. Más szabályokkal persze, amit írtam is, főleg rövidebb foglalási idővel. És nem biztos hogy publikusnak kéne lennie. Nem lenne nagy meló a karbantartása, csak egyszer kéne átnyálazni, a frissítgetés másodperces munka. Megoldás még az is, hogy a lista ellenére megcsinálja a képregényt, aztán majd az olvasó eldönti melyik tetszik neki. Nekem ez sincs ellenemre. Sajnos van olyan sorozat, amit pont a rossz ember fordít. Igen, én is sokat hibázok, elírás, vagy félrefordítás is előfordul, de nem vállalok be olyat, amihez közöm sincs, vagy nincs szinkronban a stílusommal. Ezért támogatom csak a dupla honosítást. Ha valaki jobban/szebben csinálja és az a képregény előnyére válik, akkor miért ne?

Én nem CSAK az olvasók miatt foglalkozom ezzel, hanem azért mert szeretem csinálni. Felmerül a kérdés, hogy miért is honosítanak az oldalak. Hogy több olvasójuk legyen a jobb/ismertebb címek foglalásával? Ez gáz. Én azért csinálom, mert szeretem azokat a képregényeket, amiket honosítok és szeretném, ha más is megismerné őket, amiről aztán jókat lehet majd dumálni. Ez egy hobbi. Aki a látogatottságért csinálja, azt csak sajnálni tudom.
Tisztesség dolog. Csak egy költői kérdés: az tisztességes, hogy nem csinálja meg hónapokig, amit lefoglalt?

Természetesen senki nem akar ellenségeket, emiatt nem is éri meg. A lista kell, csak máshogy. Mellesleg én betartom.

Supreme Power: K.Tamás fordítja, mano csinálta a grafikát, én csak beírtam. Az érdem nagyrésze Tamást illeti, ahogy a folytatás joga is az övé. (Mellesleg nagyon jól csinálja.)

Nem elérhető Tyler-x

• Garfield
  • **
« Válasz #230 Dátum: 2007. Január 05., 16:41:24 »
Tehát ez az új lista gyakrabban törlődne és számítana a teljesítmény is?
Szerintem elég racionális...

Nem elérhető Callaow

• Garfield
  • **
« Válasz #229 Dátum: 2007. Január 05., 16:37:17 »
Úgy látom megbolydult egy kicsit a kas.

És ahogy látom a felszín alatt,(érthetően)okoz pár kellemetlenséget ez a foglalósdi.
Ha killjoynak igaza van és tényleg kb 100an vagytok akik a honosítással foglalkozik,akkor sok értelme nincs a vitának,mert a havonta megjelenő anyag is bőven felülmúlja a teljesítőképességeiteket.(számbelileg).

Másrészt nyilván előfordulnak olyan anyagok,amelyik több személynek is tetszik,tőbben is szívesen kezelésbe vennék.Itt vagy csak a megállapodás víssz előre,vagy több fordítás is kialakul.

Gondoljatok azokra is akik esetleg most akarnak belekezdeni ebbe a honosító munkába.Egyrészt az elején fingjuk sincs,hogy mi az a előjegyzési lista ;másrészt pedig esetleg egy-egy kedvenc comixukat akarják lefordítani,de az éppen valamelyikötök lefoglalta,

Azért hagyja abba idejekorán a melót,mert éppen valamelyik stáb egyszer régebben előjegyezte magának.  

Én maximalizálnám a számot egyfajta időkorláttal.Lényege az lenne,hogy talgaby javaslatára félévente törlödne a lista,de egy bizonyos számú teljesítés(pl félév alatt 10-15 szám az adott példányból)előjogot adna a foglalásra.Viszont nem lehetne egy számot "mind" lefoglalni csak azért,mert egyfajta mixet (a legjobb részek) állítson össze belőle bármelyik comix.

Létre kellene hozni egy forúmot,topicot,ahol minden honap elején a fejesek megbeszélhetnének,hogy nekik mi kell éppen.Ha ott megegyeznek akkor később már joggal lehetne tiltakozni,ha más csapat belekezd.

Mindig a fejénél büzlik a hal..

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #228 Dátum: 2007. Január 05., 14:05:33 »
Valakinek meg net sem jut. Mégsem kezdjük el ingyen osztogatni a dvd-re írt képregényeket. Valahol meg kell húzni a határt, nem lehet mindenkire gondolni.
Ha meg több kell, akkor egy 512-es pendrive kb. 4000ft. Arra meg ráfér ilyen 60MB-s képregényből vagy 8 darab, az egy hétre untig elegendő. Ha ennyit sem akar rászánni senki, akkor mi minek változtatnánk? Ha valakit érdekelnek ezek a nagy képregények, akkor rááldoz ennyit, és probléma megoldva.  (vagy  letöltés után egyből konvertál, és rátol a pendrivera.)
vazze, hisz eredetiben sem hajlandó semmilyen képregényt venni szinte senki, ez meg ingyé van, ez sem jó? Ezt a szinte senkit a napi 1000 körüli látogatószámra gondolom, a k.n-en meg még több. Szóval ezen tömeg jórésze úgysem vesz meg szinte semmilyen képregényt, akkor legalább a mi szórakozásunk legyen már meg, ha a kívánt hatást nem éri el a dolog. (gy.k.: vásárlószám növekedése, vagy mifene volt a cél még anno, ha jól tudom). Elvégre nem kiszolgáljuk a tömeget, hanem megosztjuk velük a saját magunknak szánt képregényeket. Ha jó jó, ha nem, akkor nem. Ennyi.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #227 Dátum: 2007. Január 05., 13:46:18 »
Gabe, itt arról volt szó, hogy 10 megát még mindig könnyebb letölteni, mint 60-at. És egy 256-os pendrive-ra 60 megás képregényekből még a HZS heti termése se férne fel gyakran, hát még az összes honosított és eredeti nyelvű friss scan. Azért nem mindenki tud végtelen letöltési limitet és bazinagy tárolókapacitást felmutatni.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
    • http://nitro1.fw.hu
« Válasz #226 Dátum: 2007. Január 05., 13:29:20 »
Idézetet írta: Galen
Na ne szivass. Mindenki DVD-nyi filmeket szed le és ez a 100 mega lesz a gond ?
Lehet, hogy mindenki, de én nem szoktam DVD filmeket töltögetni. Nekem a megnézéshez bőven elég a legfeljebb 2 CD-s avi.   És azokból se mondhatnám, hogy sokat töltögetek.
Amúgy Gabe-val is egyetértek. Lefelé rontani lehet a minőséget és felbontást bárkinek tetszés szerint, de javítani már nem annyira egyszerű. Ezért fordulnak elő nálam is néha 1 MB körüli nagyságú képregényoldalak. Azzal sem vagyok kibékülve, hogy sutty, mindent csináljunk 1024 képpont szélességűre, mert az jó. Ha már van nagyobb szken, akkor miért kell lebutítani? Az olvasó bármikor beállíthatja a böngészőjét, vagy a képnézegetőjét, hogy kicsinyítse lejjebb a képet, de aki esetleg 1024*768-nál nagyobb felbontáson nézi a dolgokat, annak lehet, hogy jobban tetszett volna az eredetileg 1200 vagy 1280 szélességű szken, mint alap.
Egyébként a számomra ideális formátum a jpeg 2000 lenne, mivel a legjobb veszteség nélküli tömörítést képes elérni, csak nem nagyon elterjedt formátum, mivel a böngészők nem támogatják.  
Szimpla olvasó (  ): nem tudom, hogy mindenki hajlandó lenne-e ezt beleírni a művébe.  

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #225 Dátum: 2007. Január 05., 13:22:02 »
(Már a foglalási lista viszoylagos elfogadotsága és működése is kisebbfajta csoda, így szerintem többet ne várj senkítől, pláne hogy vagy 3500 képregény van már honosítva, így aligha hiszem hogy ezt bárki átlátja már)

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #224 Dátum: 2007. Január 05., 13:19:13 »
(Sziasztok! Szimpla olvasóként csak annyit fűznék hozzá, hogyha egy képregényt két honosító gárda is megcsinálja, akkor nem lehetne odaírni mellé valami ilyesmit hogy pl: "Felhívjuk figyelmedet, hogy ezt a füzetet is már (pl) Manó is honosította a K.neten." Az olvasó tisztában lenne a tényekkel, és ha úgy érzi, hogy a másik honosítási-beírási munkáját jobban kedveli, akkor azt olvasná el.)
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető killjoy

• Batman
« Válasz #223 Dátum: 2007. Január 05., 13:14:05 »
Idézetet írta: Nitro
Galen, én támogatom ezt a nézetet, de a jelenlegi internetes sávszélességek MÉG nem ennek kedveznek. Egyelőre megelégszem a 95%-os jpg tömörítésű 300 DPI-s szkennekkel.
Az máááááás! Mer' az érték! Meg azza' lehet vagánykodni, hogy én má' láttam a Rocky 6-ot, de azzal nem, hogy én má' olvastam a Star Wars Crimson Empire III-at

Egyébként meg én max. 2CD-ig vagyok hajlandó letölteni filmet. Ha jó a film, akkor úgyis megszerzem DVD-n, ha meg nem, akkor minek áldozzak rá több sávszélességet?
« Utoljára szerkesztve: 2007. Január 05., 13:16:35 írta killjoy »
Ha az élettől citromot kapsz, akkor csinálj egy jó limonádét!

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #222 Dátum: 2007. Január 05., 13:12:59 »
Idézetet írta: talgaby
Igazság szerint ha a net kis hazánkban nem volna átlagosan még mindig 512 kbps-hez konvergáló, meg az adattárolás is ott tattana, hogy mindenkinél 4-500 gigás kapacitások vannak minimum, ezt támogatnám, de addig inkább legyünk el az átlag 10 megává töpörített képregényekkel.  De egyszer talán a Te álmod is megvalósulhat.

Vazze, semmi nem akadályoz meg, hogy ne konvertáld át. És erre bármilyen egyszerű képszerkesztő progi megteszi, úgyhogy a lehetőség mindenkinek adott. Ez itt még mindig egy hobbi, nem képregény-gyár, így mindenki úgy csinál mindent, ahogyan neki tetszik, addig, amíg hozza a minimálisan elvárt mínőséget.  Úgy érzem neked lassan új oldalt kellene nyitnod,  "képregények - futószalagon" néven     .

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #221 Dátum: 2007. Január 05., 13:09:51 »
Idézetet írta: Nitro
Galen, én támogatom ezt a nézetet, de a jelenlegi internetes sávszélességek MÉG nem ennek kedveznek. Egyelőre megelégszem a 95%-os jpg tömörítésű 300 DPI-s szkennekkel.  

Idézet
Hölgyeim és Uraim! Galen bácsival csak óvatosan! Emlékszem én arra, amikor egy DVD-n akart adni egy beírásra váró 24 oldalas füzetet d.gif (Jó, tudom, nem egészen így volt, de ez javít az imidzseden! d.gif)
Imidzsemen ? Nekem nincs olyanom. Vagy ha hülyének néznek az agybajom miatt az annak számít ?
« Utoljára szerkesztve: 2007. Január 05., 13:13:13 írta Galen »

Az tuti, hogy azért nem fizetek, hogy kinyírják bazmeg.

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
« Válasz #220 Dátum: 2007. Január 05., 12:59:25 »

Nem elérhető killjoy

• Batman
« Válasz #219 Dátum: 2007. Január 05., 12:56:26 »
Egyébként ha egy kép 5 megás lenne akkor egy 25 oldalas füzet 125 mega. Az egy fél filmsorozatrész mérete. Nem érné meg ?
Hölgyeim és Uraim! Galen bácsival csak óvatosan! Emlékszem én arra, amikor egy DVD-n akart adni egy beírásra váró 24 oldalas füzetet  (Jó, tudom, nem egészen így volt, de ez javít az imidzseden! )

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #218 Dátum: 2007. Január 05., 12:55:29 »
Igazság szerint ha a net kis hazánkban nem volna átlagosan még mindig 512 kbps-hez konvergáló, meg az adattárolás is ott tattana, hogy mindenkinél 4-500 gigás kapacitások vannak minimum, ezt támogatnám, de addig inkább legyünk el az átlag 10 megává töpörített képregényekkel.  De egyszer talán a Te álmod is megvalósulhat.

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
« Válasz #217 Dátum: 2007. Január 05., 12:54:40 »
A foglalási listáról én azt a nézetet vallom, amit előttem is már leírtak: ha valakinek megtetszik egy képregény, amit egy másik csoport lefoglalt, nyugodtan megkeresheti, és megtárgyalhatják, hogy mit lehetne kezdeni. Az esetek többségében előnyös megállapodások szoktak születni. A lista arra van kitalálva, hogy tudjuk, mi az, amit valószínűleg valamikor valaki meg fog csinálni, és tudjuk majd róla, hogy azt már nekünk nem kell. De ha a honosító számára nem volna megfelelő az a változat valamilyen okból (néhány szempontot killjoy és Galen már felsorolt), az nem jelenti azt, hogy nem lehet a listától függetlenül megcsinálni. Meg lehet, csak nem teljesen etikus. Szerintem a lista téjékoztató jellegű, igaz figyelembe nem vétele nem vall túlzott jómodorra és tiszteletre a többiek iránt.

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #216 Dátum: 2007. Január 05., 12:51:41 »
Idézetet írta: talgaby
Relatív, hogy mi a normális. Nálunk Galen a minőség nagy megszállottja - már bocsi, Galen - néha van egy olyan érzésem, hogy legszívesebben algoritmusokkal 3000-es felbontásra nagyított és feljavított, 5 megás oldalakat szeretne felrakni.
Nem én az eredeti, 400DPI-n beszkennelt, feljavított Tömörítettlen BMP-t vagy TIF-eket tenném fel szivem szerint. Ahhoz tuti nem kellene hozzányúlni jónéhány évig. Nem járnánk úgy mint anno a 600-700 pixel széles régi képregényeket elkezdtük felújjítani. Vagy ha valamilyen papírt megtámadó vírus folytán az összes elérhető papírpéldány megsemmisülne és még a kiadó is felrobbanna lehetne nyomtatni arról akár. Mindenre fel kell készülnünk.  Egyébként ha egy kép 5 megás lenne akkor egy 25 oldalas füzet 125 mega. Az egy fél filmsorozatrész mérete. Nem érné meg ?
« Utoljára szerkesztve: 2007. Január 05., 12:52:17 írta Galen »

Az tuti, hogy azért nem fizetek, hogy kinyírják bazmeg.

Nem elérhető killjoy

• Batman
« Válasz #215 Dátum: 2007. Január 05., 12:40:12 »
Idézet
Ket napja buszkelkedik a HaloZsak "A Negyedik Erő" cimu kepregennyel, ami ugyebar Blixxa es Elwood erdeme. Gratulalunk hozza... mi is szivesen megcsinaltuk volna... AZERT IS FOGLALTUK LE!
No de ki torodik itt azzal, hogy ki mit foglal... majd keresunk mast a forditonknak...
Szzzzzzzzzzzzz... Ez ciki! És a gáz az, hogy jogos.