Most, hogy már tudunk miről beszélni, pár kérdés, ami nagyon zavart a film közben - ilyenkor kellett elvonatkoztatnom:
[span style=\'color:#000000;background:#000000\']
- Ha Fülelő minden kommunikációs csatornára ráteszi a kezét, Üstökösnek meg ott a null-ray vagy az elektromágneses impulzus vagy mi, mi a fenének hagyják telefonálni egész közel-keletet és amerikát, hogy megszervezzenek ellenük egy támadást? Tényleg, Üstökös csinált is valamit ebben a filmben, vagy csak a háttérben röpködött?
- Ha Sam mindenféle hülye képeket lát, miért nem az Autobotoktól kér segítséget - Acélfej, Racsni és társai - ja, hogy John Turturro is szerepelhessen? (Ami ellen amúgy semmi kifogásom, de ez béna történetvezetés.)
- Ha már a Bukott parancsára 1000 éve keresték a mátrixot ezek az Álcák - mellesleg kíváncsi vagyok, mivé alakultak át 600 vagy 800 évvel ezelőtt, amikor minden fából vagy kőből volt - akkor miért nem volt fontos a főnöknek az egyik legnagyobb talpnyalója kiásása az északi-sark jege alól? (Ilyen gonosz lenne, vagy csak ócska a retkon?)
- Miért jön vissza a halálból Csonttörő és Kisülés, csak hogy két perc múlva újra meghaljanak. Vagy ezek a testvéreik? Vagy a klónjaik? Vagy már megvolt a karaktermodell és így olcsóbb a CGI, az átlag nézőnek meg úgyse tűnik fel a kamera rázása közben, ha újra itt vannak?
- Értem, hogy a Bukott nagyon gonosz, de miért volt neki olyan fontos a Földre rakni ezt a napkollektrot, hogy még a többiekkel is összevesszen emiatt? Lusta volt másik bolygót keresni?
- Még arra se vették a fáradtságot, hogy néven nevezzék és bemutassák az új álca karaktereket. Volt a sivatagi harcban egy bazi nagy Álca, a vállán két óriási kerékkel, távolról nagyon tetszett, de a házaktól nem is láttam, aztán ki is lőtték. Azt se tudom, ki volt. Két és fél óra erre kevés lett volna? Vagy Sam és Mikaela cívódása, Az ikrek, Turturro és a további komik effektnek szánt hackerkirály ökörködései annyival fontosabbak voltak? Azt hittem, a Hasbrónak fontos eladni a játékait, vagy a film nem ezt a célt szolgálja?
- Csak egy Fővezér győzheti le a Bukottat. Ehhez képest FŐVEZÉRT Megatron is simán leveri. Hogy lenne már Fővezér és a Bukott egy súlycsoportban. Ja, hogy ezért kell Röptűz, aki minden összefüggés nélkül egyszer csak feltűnik, majd kitépi a szikráját és Fővezér kezébe nyomja. (Béna forgatókönyv.) Ahelyett, hogy ezt felépítették volna, 20 percig robbant a homok és futott Sam és Mikaela a sivatagban.
- Baromi jó az összhang egyébként az Nest és az Autobotok közt is. Egyrészt az emberek játszák a főnököt, közben az Autobotok el se mondják az embereknek, hogy épp Sam megmentésére indulnak, aki amúgy a kulcsfigurája az eseményeknek.
- Sam és az apja a sivatagban hosszan vitatkoznak azon, hogy az apja vele akar tartani, nagy nehezen lebeszéli róla. Mikor Mikaelát is le akarja beszélni és ő ellenkezik, Sam csak azt mondja, oké.
- Ja, ha már itt tartunk, tök jó ötlet volt behozni Mikaela apját is a sztoriba, igazán nagy szükség volt rá.
- Sanghajban este tíz után világos nappal van? (lásd menekülő kínaiak a film elején...)
Basszus, akik összehozták a Star Trek sztoriját, ami bitang jó kis film lett, azoknak csak ennyire telik TF szinten?
[/span]
És hogy árnyaljam a képet:
Nekem a szinkronban tetszett Üstökös hangja, még Fülelőé is, Optimuszt és Megatront viszont alig tudtam megkülönböztetni egymástól. És azért tényleg voltak jó poénok is a filmben, és Kevin Dunn is jó volt, bár nekem már az első részben is tetszett. Amúgy meg egyetértek az indexesekkel, hogy tinivígjátékot csináltak a TF-ből.
KiD, mire gondolsz, mikor azt mondod, nem volt szimpatikus Optimusz? [span style=\'color:#000000;background:#000000\']Hisz a film fele alatt halott volt.[/span]