Mondjuk a ToB elég erősen a mészárlásra, pontosabban a tömegmészárlásra épül, a sorozat leghosszabb csatája a drow Bhaal-gyermek barlangjában van, akár 500 ellenfelet is le lehet ott mészárolni.
Hát igen. Tény és való elég sok gyilkolni való volt a ToB-ban, nem véletlenül azt a részt ajánlottam is a srácnak (Kicsit hangulatosabbra bővített Diablo), már csak azért is, mert két dolgot szeret: mészárolni és félistent játszani (mármint karakterstatok szempontjából). Mekkora poén hogy itt szó szerint megteheti mindkettőt. De kijelentette, hogy neki baromi bonyolult az irányítás, meg a csapat összhang megteremtésével is gondok vannak a csata során.
Ha kell egyébként, van egy mod, ami siteni szintű tárgyakat rak a játékba, némelyik egyenesen a Diabloból lett koppintva. Én untam, mert nulla kihívássá tettek minden csatát.
Ez érdekesen hangzik. Nem mondom, hogy néha nem éreztem úgy a játék során, hogy ez egy kicsit lehetne könnyebb és mit nem adnék egy jobb felszerelésért, például a sárkányok a finálé körül a BG2-ben...
Bár mikor első játék során, abszolut semmi tapasztalat a BG-vel, belefutottam egy lichbe és csak néztem, amint leirtotta a komplett csapatomat, én meg még menekülni se tutam...
Viszont alapvetően pont az a lényeg, hogy "fokozatosan" erősödnek a küldetések, tehát ha megfelelő sorrendben halad az ember, akkor elvileg szépen elsajátíthatja a játék fogásait... Mellékesen, én pont azt élveztem benne, amit ominózus sokat emlegetett ismerősöm a leginkább leszólt benne, hogy beszélni kell, mert így diplomatikus úton is meg lehet oldani a dolgokat, nem csak fegyverrel, mint a Diablóban, sőt egyenesen olyan küldetések is vannak, amik csak nyomozással oldahatók meg, például a BG2 Amn hídnegyedében elkövetett gyilkosságok felderítése. Nem túl nehéz, de szerintem az egyik leghangulatosabb mellékküldetés a játék során. Egy kis Poirot hangulat a játékban...
Ó, és még valami... van egy TuTu (igen, hülye név) nevű mod, amivel - ha megvan a Tales of the Sword Coast c. BG1-kiegészítő - össze lehet egyetlen nagy játékká kapcsolni a BG1-TotSC-BGII-ToB-folyamot a BG2 motorjával,
Na ez viszont nagyon érdekesen hangzik, mert nekem meg van a Tales of the Sword Coast, de nem tudok játszani vele, azon egyszerű indoknál fogva, hogy nem megy csak angol nyelvű Windows-zal. Ez rohadtul gáz, de lehet hogy ez a mod kitudja küszöbölni ezt is. Ha igen, akkor az baromi jó lenne. Egyébként nem túl rég (Kb. két hónapja) vettem meg az egész szériát (BG-TotSC-BG2-ToB) mindössze 4000 jó magyar forintért a CD Galaxisnál (Bp. Belváros, Múzeum körút 10. - Ez itt a reklám helye... ) Egybecsomagolva, azóta se teszem le... Szerintem ennyit megér a gyerekorom egyik legnagyobb játéka.
Red Alert meg Baldur's Gate... Van-e ennél jobb párosítás? Nem tudom...
Egyébként a múltkori Dragonlace-os kérdéseidre itt adnék választ:
1., Igen, Lauranthalasa a teljes neve, és valóban egy n-nel írja a Lauranát, mindössze elgépelésról van szó (valószínűleg a magyar Laurannára asszociáltam reflexből), bár tudom elég gázos, de a fordítás mellett ez akkor nem szút szemet, később meg nem mindenütt vettem észre.
2., A Vigaszi harcosok meg azért nem tettek és nem tehettek semit, mert (bár ezt csak a könyv említi) zsoldosok voltak, akiket lefizetett Verminaard...