Pontokba szedem, talán kiderül belőle az is, miért nem értettem:
1. Mi köze más filmkészítőknek ahhoz, hogy Cameron mit szed ki a filmjeiből és mit nem? És honnan tudnák, hogy Cameron kiszedte azokat a jeleneteket? És ha tudnák, miért zavarná őket? Egyáltalán miért érdekelné őket? Gondolom, pont inkább a saját filmjeikkel foglalkoznak éppen...
2. Ráadásul Cameron stabilan jó filmeket készít. A magam részéről egyedül az Avatart nem szeretem tőle, de még ha az én egyéni véleményemtől el is tekintünk (
), általánosságban is kiváló a filmjei megítélése. Oscar-eső, nézettségi rekordok...
3. Vagy ha a stábtagokra gondolunk, akiknek a jeleneteit esetleg kivágta... hát azért van ott, ő a rendező, szíve joga úgy csinálni, ahogyan szeretné.
4. Vagy ha a stúdiókra gondolunk, amelyekkel épp dolgozik... ők már rég nem szólnak bele a munkájába, amilyen bevételeket hoz. (Azt pedig nem hinném, hogy ne szeretnének egy olyan filmkészítőt, akinek egymás után két filmje (egyik sem franchise film) lett minden idők legtöbb bevételt hozó filmje.)
és végül
5. Személy szerint sosem hallottam olyan pletykát, hogy ne kedvelnék a filmesek Cameront.
Ha valami miatt tényleg nem szereti valaki Cameront, annak is valószínűleg inkább személyes oka van, pont a jelenetek kivágása nem tűnik releváns indoknak - kivéve persze, ha valakit személy szerint kivágott a filmjéből, de ahhoz pedig - mint minden rendezőnek, pláne elismert rendezőnek - joga van.