Az utóbbi napokban volt egy kis szabadidőm, így megnéztem pár mozifilmet. Elsőnek a Transformerst sikerült megnéznem, ami szerintem elég jól sikerült kis mozi lett. A látvány mindent vitt, és jól felerősítette a színészi teljesítmény hiányosságait és az apró logikátlanságokat amik a történetben voltak. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem ez a Witwicky srác nem jött be. Valahogy csak az árnyéka volt a képregényben megismertnek (ott ha jól emlékszem nem is Sam-nek hívták ). Főleg az idegesített benne, hogy minden második mondata az volt, hogy "nem, nem, nem, nem, nem, nem". Össze kellene számolni, hogy vajon hányszor hangzott el a nem szó ebben a filmben. Ami viszont nekem furcsa volt, az az, hogy elvileg a történet úgy szólt, hogy a kockát kereste Megatron, amikor a Földre jött és mielőtt befagyott volna, megtalálta azt. Legalábbis a koordinátái megvoltak neki, ami aztán beleégett a Witwicky srác ükapjának a szemüvegébe valamikor az 1800-as évek végén. Utána azt mondták, hogy a hetek valamikor 1920 körül találták meg a kockát és akkor építettek köré egy gátat. Persze ebből még nem következik, hogy a kocka pont egy folyó alatt volt eredetileg, hanem inkább az tűnik logikusnak, hogy azt megtalálták valahol és utána vitték a kockát a gát alá. Csakhogy akkor így a szemüvegen lévő koordináták már teljesen feleglegesek voltak, hiszen az elvileg a kocka eredeti lelőhelyét mutatta. Azt még értem, hogy az Álck azért keresték volna a szemüveget, mert nem tudták megszerezni az összes adatot a számítógépekről, mert pont ott kapcsolták le róla őket, amikor az kiírta, hogy a Witwicky ükapó szemüvegén van a lényeg. Viszont később Optimuszék már a szemüveg alapján mérték be a kocka helyét, és úgy indultak el a gát felé. Szóval akkor hogy is van ez? A másik dolog amit nem éreztem logikusnak, az az, hogy miért ábrázolták úgy a kockát, hogy aminek életet ad, az alapból gonosz (mobiltelefon, kólaautomata, stb), hiszen elvileg Optimuszék is a kocka által kelltek életre, és ők nem gonoszak. Vagy ők csak hibásan lettek teremtve? Szóval ez szerintem hülyeség volt. Mindenesetre remélem lesz folytatása, mert mint mondtam a látvány mindenért kárpótolt és remélem a folytatásban jön majd Sokkoló és a többi Álca, meg Autobot és egy jó zúzós akciófilm lesz belőle.
A másik film amit kipipálhattam, az a Fantasztikus Négyes 2 volt. Ez is egész türhető volt, de szerintem az első rész jobb volt. Azt vártam volna, hogy itt a második részben már egy normálisabb, összeszokottabb csapatot kapunk, de nem ez történt. Megint végig olyanok voltak, mint egy rakás béna kezdő szuperhős. Azért tőlük nem ezt várná az ember. Jessica Alba szinészi alakítása sem volt a legjobb, hiszen bár gyönyörű a filmben, nem tudta velem elhitetni, hogy ő Sue Storm. Valahogy Fátumról sem tudtam elhinni, hogy ő az, mert azért eredetileg ő majdnem olyan okos, mint Reed, mégis olyan hülyeségeket csinált a filmben, hogy az már néha fájt. Galaktusban csalódtam, reméltem, hogy meghagyják neki az eredeti alakját. Nem tetszett az sem, hogy az Utazó a deszkájából kapja az energiát, azt meg pláne hülyeségnek tartom, hogy a végén ő pusztította el Galaktust. Az azért elég nagy túlzás volt, hiszen azért elég hülye lett volna Galaktus, hogy pont akkora erőt adjon az Utazónak, hogy az eltudja őt pusztítani. Az erő összekavarás pedig szerintem nem jött ki jól, hiszen kár volt ebben a filmben ellőni ezt a poént, mert a következőbe jöhettek volna a Skrullok, és a Szuper Skrull. Milyen komolyan nézett volna ki. Amúgy a látványra itt sem volt panasz, a poénok jók voltak (Stan Lee-n például szétröhögtem magam ), és aki nem ismeri annyira a képregényeket, vagy nem veszi véresen komolyan a filmet (ahogy nem is szabad az ilyen produkciókat ), akkor nagyon jó kis kikapcsolódás ez a film is.