Szerző Téma: Filmek, zenék  (Megtekintve 1879145 alkalommal)

0 Felhasználó és 22 vendég van a témában

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
Re:Filmek, zenék
« Válasz #3855 Dátum: 2008. Április 25., 19:34:34 »
Őőő az most komoly, hogy eredetileg tényleg Van Damme-nak szánták Rozsi szerepét?  elég érdekes lett volna.  Ma olvastam ezt egy ingyenes filmes füzetkében. szwsz valahol félrecsúztak az infók (habár mondjuk talán Jackman meg Van damme kicsit hasonlít egymásra ).
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3854 Dátum: 2008. Április 25., 00:47:29 »
Azt jósolják, hogyha lesz is pc-s GTA, akkor az minimum 1 évet fog csúszni a konzolos verziükhoz képest (a régebbi részeknél is vot ennyi, ha nem több). Egyelőre amúgy x-re van. (hmmm, ps3-mat lehet már tör... ööö..."kiokosítani"?  ) NTSC-s verzó "biztonsági másolatai" már le is kapkodhatóak bizonyos helyekről. Olvasgattam az első reakciókat: ha most szánnátok rá magatokat x360 vásárlására, akkor semmiképpen ne vegyetek Arcade verziót. Egy dolog, hogy csak zsinorós joy van hozzá (nem olyan vészes végülis), de a vinyó hiánya nem csak a mentéseknél lesz szembeötlő. Pl állítólag sokkal rosszabb a grafika, meg a játékélmény (GTA), mert lassan tölti be a lemezről a dolgokat. Ha van a gépbe vinyó, akkor arról automatikusan gyorsítótáraz, és sokkal szebb az egész. Ha kívánjátok pár postot idézhetek majd ezzel kapcsolatban.

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3853 Dátum: 2008. Április 24., 20:30:17 »
hát igen, a Mafia inkább méltóbb a keresztapához, Godfatherrel simán csak egy GTA-t akartak eladni. Egyedüli előnye nálam tényleg csak a közelharcba van, meg a zenében+ hogy Brando meg a töbiek adták a hangjukat a játékhoz (legalábbis Brando-t biztosra tudom. De mondjuk azt nem értem, hogy Pachino miért nem akart részt venni benne, ha már más megtette)
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Predash

• The Corinthian
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://benjaminterdik.prosite.com/
« Válasz #3852 Dátum: 2008. Április 24., 17:44:58 »
Pedig elvileg a GTA lesz PC-ra nagyon is.
Én mellesleg PS3-at sokkal sokkal jobban vennék, nem szeretem a háromhatvanasikszodobozt.

galamb említette a Godfathert:
Szerintem meglehetősen gyenge játék, sehol nincs a hangulata a filmhez. Ha már ilyen stílus, akkor Mafia, ami elképesztően hihetetelnül hangulatos.

Katt a képre!

Nem elérhető exactlee

• Megtorló
« Válasz #3851 Dátum: 2008. Április 24., 17:21:59 »
Én meg miután elolvastam az előző hozzászólásod már kerestem hogy mikor jelentették be a pc verziót.

különben meg: Sugarloaf - Fever
« Utoljára szerkesztve: 2008. Április 24., 17:23:24 írta exactlee »

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3850 Dátum: 2008. Április 24., 12:00:00 »
Tévedtem: az új GTA csak konzolon van, és lehet hogy pc-s nem is lesz.
   Gépcsere lett volna mostanában, de asszem inkább veszek egy x360-at töredék áron.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=9S410Pcij-8
« Utoljára szerkesztve: 2008. Április 24., 12:31:37 írta Gabe »

Nem elérhető Aldarion

• Kilencedik osztag, Hídégetők
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3849 Dátum: 2008. Április 24., 10:59:18 »
http://www.sg.hu/cikkek/59639/bollt_kirohogte_a_blizzard

Én mint Warcraft rajongó felsóhajtottam e hírt olvasván. Nem tudom, ki van ezzel még hasonlóképp, de részemről az tény: A Warcraftot kedvelem, de Uwe Boll-t nem...  
"When the battle is through, only the strong will survive."

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3848 Dátum: 2008. Április 24., 10:18:28 »
Kösz az infókat mindenkinek! Új gépem van, és gondoltam, jó lett volna egyet bunyózni valami szép grafikán. Hát igen én utóljára még Dragon Ball-t nyomtam PC-n a verekedősök közül, azok a régi szép idők.  
 No sebaj, akkor marad a Godhfather egyenlőre, (ott is lehet azért csapkodni.) meg majd akkor utánanézek a régebbieknek. Meg max elugrok XBox-os haverokhoz, egy pár sörért biztos beengednek.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Április 24., 10:19:05 írta galamb »
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3847 Dátum: 2008. Április 23., 23:38:29 »
Na ja, ha csak playstációs irányba mozgunk konzol ügyben... Azért a Dead or Alive (x-doboz főleg, de régebben volt pc-n is) is ott van a szeren, bár nem 'tom mikor jött ki a legújabb rész, de ha nem próbáltátok volna, akkor itt az ideje. Nameg mintha "mostanság" (1-2 év ide vagy oda nem számít  ) jött volna egy Virtua Fighter is, plusz ott vannak a Soul Calibur-ok, nameg persze az olyan réteg bunyós játékok, amiket nagyrészt mindenki lefikáz, de egy fanatikus magnak marhára bejön: Bloody Roar (én imádtam   ). Aztán meg a japók ontják a saját piacukra a 2d-s cuccokat, amikből kb fél évente jönnek az újabb részek (KoF sorozat főleg, de még egy rakás van belőlük)

Ha rákattantok a Dead or Alive sorozatra (személyes kedvenc, ps-en pedig a Tekken volt), akkor javasolt az Extrem beach Voleyball-t (és annak fojtatását) is magatokhoz szólítani. Kis ügyeskedéssel a Nude Patch-et is bele lehet aplikálni, ami ugye a neve alapján erősen 18+-ossá teszi a játékot...  (Hitomi   )

Jó, elismerem, nagyjából nem friss cuccokat hoztam szóba, de ezek olyan örök címek, amiket ha kihagytatok volna, akkor vannak olyan jók, hogy bármikor nekik lehet feküdni.

Amúgy pc-n tényleg halott műfaj. Arra manapság 90%-ban a szimulátor-stratégia-fps triumvirátus jön. (meg most a GTA!!!...)

Nem elérhető Predash

• The Corinthian
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3846 Dátum: 2008. Április 23., 21:19:19 »
Konzolon Tekken 5, és DBZ Tenkaichi Budokai 2.
Tudom PC-re kérted, de sajnos ilyen nincs.
Max Tekken3+PS1 emulator.

Katt a képre!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #3845 Dátum: 2008. Április 23., 20:41:33 »
Persze, az ingyenes MUGEN-motor, le lehet tölteni innen-onnan karaktereket hozzá. Egyébként se friss, se jó nincs már. Ez egy konzolos műfaj lett.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3844 Dátum: 2008. Április 23., 20:31:35 »
Tényleg tudtok valami jó, frissebb verekedős játékot PC-re?
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Predash

• The Corinthian
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3843 Dátum: 2008. Április 23., 16:33:42 »
Sztem pedig király nagyon. A harc jól néz ki, Batman a király.

Katt a képre!

Nem elérhető nickfury

• Asterix
  • **
« Válasz #3842 Dátum: 2008. Április 23., 15:49:26 »
Ez kicsit ötlettelen de a grafika az komoly! http://www.sg.hu/cikkek/59600/mortal_komba...tra_szuperhosok

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3841 Dátum: 2008. Április 23., 11:49:27 »

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
« Válasz #3840 Dátum: 2008. Április 22., 15:23:40 »

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3839 Dátum: 2008. Április 22., 10:17:01 »
Köszi! Akkor leszedem 21.-et meg a többit.
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3838 Dátum: 2008. Április 22., 09:11:05 »
Legjobb tudomásom szerint a múlt héten az első évad 20. része volt, "Kapj el ha tudsz!" címmel.

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3837 Dátum: 2008. Április 21., 19:32:24 »
Tudja valaki véletlenül, hogy a múlt heti Shark hányadik rész volt a tv2-n ? (ezek is elmehetnek a tetves redvás *%+! anyjukba, a szarrágó hal a tortánjukkal együtt)  
 Előre is kösz
« Utoljára szerkesztve: 2008. Április 21., 19:32:49 írta galamb »
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3836 Dátum: 2008. Április 20., 12:35:55 »
Idézetet írta: Gabe
A Mátrix-al csak az a gond, hogy bár nem feldolgozás, de igen komoly szinten merít bizonyos animékből.

Ezt én annyival egészíteném ki, hogy igaz, ha csak a filmiparban keresgélünk. De egyébként az egész ötlet alapja William Gibbson Neurománca, csak ezt elfelejtették bevallani. Aki olvasta már, az tudja miről beszélek, aki nem, annak meg hiába írnám le oldalakon keresztül...

Mondjuk Hálivúdban ezen nem akadnak fel... Biztosan sokan emlékeztek még egy Stallone gyöngyszemre, címszerint a Stallone-Snipes: A Puszítóra. Tök cuki volt, hogy az egész forgatókönyvet egy amerikába kivándorolt magyar adta el, de egyébként teljes mértékig Nemere István Holtak harca című regényének átdolgozása a sztori... Megjegyzem az eredeti szerző perelt is emiatt, de természetesen vesztett. Ki lepődik meg ezen?

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3835 Dátum: 2008. Április 20., 11:20:22 »
Idézetet írta: Punkológus
...majd az elsüllyedés után egyiptomi fáraó lett (de állítja magáról, hogy ő volt Julius Ceazar és Dzsingisz kán is). Az egész történelmet befolyásolta ezután a háttérből, pl. ő állt Napoleon és Biosmark mögött is. Tipikusan a háttérből irányító szereplő...

Ez kisértetiesen megegyezik a Warhammer 40000 Univerzum Istencsászárának az élettörténetével...

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
    • http://
« Válasz #3834 Dátum: 2008. Április 20., 02:40:35 »
Flash ellenségek a Golden Age korszkból

Vandal Savage Green Lantern #10

Két Cro-magnoni ősemberbe belecsapott a metorit, de nem haltak meg, hanem halhatatlanok lett valami sugárzástól. Az egyik lett Immortal Man, a másik Vandal Savage. Az utóbbit Atlantiszi mágusok tanították, majd az elsüllyedés után egyiptomi fáraó lett (de állítja magáról, hogy ő volt Julius Ceazar és Dzsingisz kán is). Az egész történelmet befolyásolta ezután a háttérből, pl. ő állt Napoleon és Biosmark mögött is. Tipikusan a háttérből irányító szereplő, aki mindig el akarja foglalni a világot

Shade Flash Comics #33

Halhatatlan fickó, vaalmikor az 1800-as évek elején született Angliában, valami Ludlow nevű fazont kinyirt, akinek a leszármazotjai azóta is üldözik és el akarják pusztítani. Flash-el úgy került konfliktusba, hogy unatkozott, kihivásra vágyot és úgy döntött, hogy Flash-el fog rivalizálni (akkor még nem volt WoW). Tagja volt annak a triónak, ami 30 évre megbénitotta Keystone City-t (lásd Fiddler-nél)

Ragdoll Flash Comics #36

Eredetileg egy cirkuszban dolgozott, majd tolvaj lett Keystone Cityben. Képessége az emberfeletti hajlékonyság, tipikus lúzer bűnöző, aki mindig börtönben van. Idős korára karizmát növesztett és Opal Cityben egy egész kultuszt szervezet mag köré, majd ostrom alá vette a várost. Flash csak két másik szuperhős segítségével tudta legyőzni, ekkor Ragdoll meg is halt egy robbanásban. De gond egyí szál se, mert van egy fia, aki örökölte a képességeit.

The Eel Comic Cavalcade #3

Volt egy pisztolya, amiből zsírt lőtt, amin mindenki, így Flash is folyamatosan elcsúszott. Nem sok vizet zavart.

Thinker All-Flash #12

Keystone City államügyésze, aki egy idő után rájött, hogy a másik csapatban szeretne játszani. Egy bűnbanda vezérének tanácsosa lett, majd át is vette az irányítást. Az a tipikusan "az én tervem a legzseniálisabb" féle ellenség volt. Aztán szerzett egy sityakot, amivel felpörgette a tudatát és képes volt irányítani mások gondolatait. Ő is részt vett Keystone City megbénításában. Egy időben kibékült az eredeti Flashel, majd megint rossz útra tért. Mivel rákos volt, a tudatát feltöltötte a JSA számítógéprendszerébe és most programként gonoszkodik, meg szövögeti a terveit.

Turtle All-Flash #21

A világ leglassabb embere, tulajdonképpen kijár egy ilyen ellenség, a világ leggyorsabbjának, bár elképzelni sem tudom, hogy milyen sztorikat lehet vele írni...

The Icicle All-American Comics #90

Tipikus tudósból lett bünöző, aki feltalált egy fagyasztófegyvert. Ő sem egy nagy wasisdas.

Rose and Thorn Flash Comics #89

Eredeti neve Rose Canton és világ életében labilis személy volt, a rossz dolgokat mindig egy kitalált lányra fogta már kiskorában is (akit Thorn-nak hívot). Botanikus lett, majd jött a szokásos baleset és képes lett a növényeket irányítani, elburjánoztatni. Közben a személyiség Dr. Jekil-Mr. Hyde-san megbomlott. Az eredeti Zöld Lámpás felesége lett, majd hogy megvédje gyerekeit, inkább öngyilkos lett. Egyébként az egész élete a kettős személyiség miatt egy merő tragédia, kicsit meg is fogott a karaktere.

The Fiddler All-Flash #32

A hegedűjével képes volt hipnotizálni az embereket és tárgyakat megsemisíteni bizonyos hangfrekvenciákkal. Legnagyobb sikere, hogy Keystone City-t (az eredeti Flash tevékenységének színhelye) 30 évre transzba ejtette és egy "hangfalal" elzárta a külvilágtól. A jelenből a múltbe utazó második Flash törte meg a hatalmát a Két világ villanásaiban.

Star Sapphire All-Flash #32

A 7. dimenzió rejtélyes királynője. Kétszer támadta meg a Földet, először idehozta a bolygóját és elkezdte elszívni az oxigént a planétánkról. Másodszorra pedig elrabolat a Föld össes férfiját. Mindkétszer Flash győzte le. Ezután a népe fellázadt ellene és egy embert választotta királynőjüknek, aki a második Star Sapphire lett és bezárta egy drágakőbe az elsőt.

The Rival Flash Comics #104

Egy tudós, aki kikisérletezett magának egy vegyszert, amitől szupergyorsaságra tehet szert. Felvett egy sötétebb Flash jelmezt és elment legyőzni az eredeti Flasht, de az ő hatalma csak ideiglenes volt és így Flash legyőzte. Egy későbbi történetben Flash-el üldüzték egymást, miután Rival-nak visszatért az ereje. A fogócska során sikerült áttörnie a fénysebességet és egszerüen eltűnt... Beleolvadt a Speed Force energiadimezióba vagy mibe. Innen csak 50 év múltán tudott kiszabadulni, totálisan őrülten, úgyhogy gyorsan végig is gyilkolta Amerikát és rengetegszer összecsapot Flashel. Jelenleg puszta energiformában tevékenykedik, meg elszökött a jövőbe

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #3833 Dátum: 2008. Április 19., 23:17:37 »
Nagyon szép kis összefoglalót hoztál össze, Punkológus. Ebből aztán biztosan mindenki megtudja amit akar.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Schmatzy

• Lusta dög (ex Korrekt ORR)
  • HálóZsák tag
  • Superman
  • *
« Válasz #3832 Dátum: 2008. Április 19., 23:01:28 »
Remélem volt néhány olyan elvetemült, aki fentmaradt és megnézte a Nauszikát. Hihetetlenül durva egy film! Ez a Hajao Mijazaki érti a dolgát! Le a kalappal!

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #3831 Dátum: 2008. Április 19., 19:15:03 »
Flash
(Wikipedia)

Első megjelenés: Flash Comics #1 (1940 január)
Megalkotói: Gardner Fox, Harry Lampert
Karakterek: Jay Garrick (1940-), Barry Allen (1956-1986), Wally West (1986-2006, 2007-), Bart Allen (2006-2007)

Flash második megtestesülését általában a képregények Ezüst Korának az első hősének tartják és a DC egyik legnépszerűbb szuperhőse azóta is. Flash mindegyik verziója tagja volt valamelyiknek Justice csapatnak, mint a Justice Society of America vagy a Justice League.

A karakter Barry Allen verzióját (Wally West elemekkel) 1990-ben TV-sorozatban is bemutatták. Flash Wally West verziója szerepel a Justice League rajzfilmben.

Aranykor

Flash első megjelenése az Arany Korban a Flash Comics #1-ben történt az All-American Publications kiadótól. Ez a három vállalat közül az egyik, melyek végül összeolvadtak DC Comics kiadóvá. Az első Flash Jay Garrick volt, olyan főiskolai hallgató, aki a sebességét a nehézvíz-párák belélegzésével nyerte el, (nehézvíz-pára dolgot később retconálták), és egy szárnyas fémsisakot hordott, utalva a mitológiai görög istenre, Hermészre. Ő volt a legelső szupergyorsaságú hős, és az első, kinek csak egy szuperképessége volt, ellentétben multi-képességű hősökkel, mint például Superman.

Garrick az 1940-es években egy népszerű karakter volt, sorozatai a Flash Comics és az All-Flash képregények; egyik fő szereplője volt a Comic Cavalkad-nak; és közben tagja volt az Amerika Justice Society-nek, az első szuperhőscsapatnak, melynek kalandjait az All Star Comics-ban adták ki. A második világháború után a szuperhősök népszerüsége hanyatlani kezdet, ami Flash-t sem kímélte. Flash Comics-ot a 104. számnál (1949) hagyták abba. A Justice Society utolsó Golden Age története az All Star Comics 57. részében volt (1951; maga a cím folytatódott All Star Westernként).

Ezüstkor

1956-ban, DC Comics sikeresen elkezdte feléleszteni a szuperhőseit, ezzel elindítva azt a korszakot, amit mi Silver Age-ként ismerünk. Az első ilyen visszhozott karakter Flash volt, de nem Jay Garrick volt a jelmezben, hanem egy új ember (Barry Allen) kapta meg a képességeket. A történet a Showcase 4. részében (október. 1956) olvasható.

Az új Flash, Barry Allen, egy rendőrségi tudós volt, aki szuper-sebességét akkor szerzte mikor ráfolytak a vegyszerei, miközben (ettöl függetlenül) még egy villám is belecsapot (Ha a következő pillanatban egy hegyi gorilla támad rá, vagy maga Cujo ugrik a torkának, szerintem az sem lett volna meglepetés). Felvette a Flash nevet olvasott egy képregényt, a Golden Age beli Flashről. A Showcase-ban való számos további megjelenés után , Allen karakterének adtak egy saját címét, a The Flash-t, minek az első száma a 105. volt (folytaták onnan, ahol a Flash Comics abba lett hagyva).

Az új Flash bebizonyította, hogy elég népszerű ahhoz, hogy más Golden Age beli hősöket is feléleszenek új megtestesülésekben. Egy új szuperhőscsapatot, a Justice League of America-t, is létrehoztak, melynek az új Flash tagja is lett.

Két világ villanásai

A Flash lapjain történt az sok mindenre kiható felfedezés, hogy a két Flash, Garrick és Allen tulajdonképpen párhuzamos világokban léteztek. A hatalmuk megengedte nekik, hogy átlépjék a dimenzionális határt a két világ között, és  jó barátok lettek. Két világ villanásai (The Flash 123) volt  az első átmenet, mikor egy Golden Age karakter találkozott egy Silver Age karakterrel. Hamarosan átmenetek voltak az egész Justice League és a Justice Society között és ez már említett kontinuitási problémákhoz vezetett.

Allen kalandjai folytatódtak a saját címében a Végtelen Világok Kríziséig. A Flash sorzat a 350. számnál ért véget, mert Allen élete az 1980-as évek elején figyelemre méltóan zavarossá vált, és DC úgy határozott, hogy befejezi a kalandjait és továbbadja a stafétabotot egy másik karakternek. Allen hősiesen meghalt a Krízis 8. részében (1986). De a képességének köszönhetően, hogy keresztül tudott utazni az időn, elkövetkező évek alatt még többször is megjelent.

Modern kor

Wally West volt a harmadik Flash, akit a Flash 110-ben (december. 1959) mutattak be még Kid Flashként. West -Allen unokaöccse- a szupergyorsaságot egy ugyanolyan balesetben szerezte, mint Allen. Felvett a Kid Flash személyazonosságot és évekig tagja volt a Tini Titánoknak. Allen halálát követően West átvette a Flash azonosságot a Végtelen Világok Krízisének utolsó részében és saját sorozatot is kapott, a miközben Flash vol.2-t.

A "Végtelen Krízis"-sel (Nem ugyanaz, mint a Végtelen Világok Krízise) és az "Egy Évvel Késöbb " sztorival ugrik az időben egyett a DC világegyetem, ekkor szűntették meg The Flash vol. 2-t a 230. résznél. Az új sorozat, Flash: The Fastest Man Alive, 2006. június 21-én kezdődött. Ebben a sorozatban már a negyedik Flash (Bart Allen) volt a főszereplő, aki (ha jól tudom) a második Flash unokája, de valahogy gyorsan megöregedett

Ezt a sorozatot a 13. résznél be is fejezték, megölve a negyedik Flash-t. A helyében The Flash (vol. 2) kezdték el folytatni a 231. résztől ismét a 3. Flashel a főszerepben. A két sorozat váltása között volt még egy átkötő rész is: az All Flash #1. A Flash vol2. fut napjainkban is, jelenleg a 10. résznél jár.

Szuperképességek:

Mindegyik Flash emberfölötti sebességel tud mozogni, gondolkodni és reagálni; képesek annyira gyorsan vibrálni, hogy a molekuláikat megfelelően rendezve, áttudnak menni a falakon is.

Wally West mondta, hogy Barry Allen volt Flash-ként a legtapasztaltabb időutazó. De Wally-nak sikerült összeköttetésbe lépnie a Speed Force-al (ez egy extradimenzionális energiaforrás, ami megnöveli a gyorsaságukat és több más képességet ad nekik). Amíg minden szupergyorsaságú ezt az erőt használja közvetve, West viszont közvetlenül a Sped Force-t használja és nem tudják elvágni a forrástól másoktól eltérően. Arra tudja használni a Speed Force-t, hogy áttudja ruházni a magas sebességét más emberekre vagy tárgyakra. Már mozgásban  lévő dolgknak el tudja lopni a sebességet. Jay Garrick szintén valamelyest birtokolja ezt a képességet. West képes a tárgyakon keresztül vibrálni magát; a múltban West ezt csak azzal a kövezkezményel tudta megtenni, hogy amin keresztülrezget az felrobbant, de nemrég sikerült a képességet finomítani annyira, hogy elkerülje ezt a mellékhatást.

Több alkalommal a Flashet versenyeztették Supermannel, hogy eldöntsék, melyikük a gyorsabb,  ezek a versenyek általában döntetlenre végződtek (vagy határozatlan eredmények születtek). Mindazonáltal Wally és Superman közötti legutóbbi versenyben Westet hozták ki gyorsabbnak. Ehez azonban hozzá kell tenni, hogy a Silver Age Superman-je az aktuálisnál sokkal gyorsabb volt.

Flash olykor használja a képességét szupergyors-olvasásra és eközben fel tudja dolgozni információ hatalmas tömgeit. De bármilyen tudás, amit ebben a módban szereznek, általában ideiglenes (Bart Allen úgy tűnik, hogy ebben kivétel)

A Flashek és más szuper-gyorsaságúak képesek nagyon felgyorsult sebességgel beszélni egymáshoz. Ez gyakran akkor csinálják, ha átlagos gyorsaságú emberek előtt akarnak megbeszélni valami személyeset. A gyors-beszédet szintén néha komédiára használták az írók, sokdzor Flash annyira izgatott lesz, hogy elkezd egy gyorsabban beszélni, amíg végül teljesen érthetetlen lesz a szöveg.

Ha van rá igény, akkor folytathatom...

Nem elérhető Schmatzy

• Lusta dög (ex Korrekt ORR)
  • HálóZsák tag
  • Superman
  • *
« Válasz #3830 Dátum: 2008. Április 19., 17:46:52 »
Egyrészt azért én a Gyűrűk Urával úgy vagyok, hogy Hollywoodnak annyi köze volt hozzá, hogy a New Line adta a pénzt, és aztán az egészet új-zélandiak csinálták. De például a Nagy hal szerintem nagyon jó film volt, nekem baromira tetszett. Attól a tény viszont tény marad: ilyen filmek szökőévente egyszer jönnek ki onnan, és a termés 98%-a felejthető.
Másrészt totál egyetértek Punkológussal magyar filmek témában. Valahogy mi sem tudunk igazán jó folytatásokat csinálni. Pölö Üvegtigris 2. Lehetett röhögni rajta, mert volt benne néhány jó poén, de azért a végén én húztam a számat. Macskafogó 2: én nem láttam, de filmbolond haverom és gyermeklelkű hugom szerint se ütötte meg a mércét. Azért egyszer majd én is megnézem, talán amikor 1500-ért fogják árulni. De ebbe a Vuk 2-be ezek szerint az előzetes bizalmat is kár befektetni.

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #3829 Dátum: 2008. Április 19., 14:00:15 »
Nem rúgja fel, hisz ez azért nem hálivúd, hanem a mi kis hazánk, ahol izomból rühellünk mindent, ami a mi kedves régi dolgainkhoz akar hozzányúlni. Az ilyet mindig személyes sértésként kezeljük. Most is ez van. Készítettek egy nagyon szar Vuk-ot mind történetügyileg, mind tecnikailag, a jó magyar ember meg már előre érezte, hogy itt bizony belefognak hugyozni a nagymama a szamoárjába. Abban a pillanatban ahogy egy mondatba került a Vuk és a számítógépes animáció kifejezés, egy ország kezdte el gyűjteni a slejmet egy kiadós köpéshez. Utoljára ilyen csipőből utálkozást a magyar Rém rendes családnál láttam, talán nem véletlenül. (És ha valaki digitalizálni meri Mazsolát, akkor átmegyeke Megtorlóba  )

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3828 Dátum: 2008. Április 19., 13:13:16 »
Igaz, hogy a GYU is feldolgozás csupán, de az szvsz a lehető legjobban sikerült. A Mátrix-al csak az a gond, hogy bár nem feldolgozás, de igen komoly szinten merít bizonyos animékből. Igaz, Watchowsky-ék (bocs, ha rosszul írtam volna a nevüket) ezt nem is tagatdták. (...GiTS...). Persze valóban, a Mátrix I nekem is az egyik kedvencem. A további részek már nem annyira...

A Kis Vukról egy igen éles kritika Fura, hogy pont arról beszélgetünk, hogy a CGI ma már mire képes, erre meg ez a "valami" szépen felrúgja a kis eszmefuttatásunkat
« Utoljára szerkesztve: 2008. Április 19., 13:14:07 írta Gabe »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #3827 Dátum: 2008. Április 19., 08:16:19 »
Idézetet írta: Punkológus
És vajon mikor lehet már ezt a talgaby-t meggyőzni, hogy magyarosítsa a nevét      
Hehe, ez jó. De azért jó oka van annak... ha tudod, mi a teljes nevem, akkor megérted, miért ipszilon az.
Idézetet írta: Ginsei
Ti aztán nagyon kenitek ezeket a szuperhősöket...
Hallhatnék vmi átfogó ismertetőt a Villámról (the Flash)? Egy oldalról vmi olyasmi dereng, h. 3 változata is volt. Igaz ez?
És az ellensége ki?
Sajna tényleg rossz helyre írtál, a legfőbb DC-honosító oldal a NewGen. A Villámról annyit, hogy volt egy Aranykori változata (a fémsisakos), és valóban 3 fő Ezüst- és modernkori változata. Nagyon azért nem tudunk ismertetőt írni, mert a Flash élettörténete négy komplett wikis szócikket (és nem rövidet) felölel.
Az ellenségei felsorolása meg megint lehetetlen feladat, mert több van neki, mint Batmannek és Supermannek együttvéve, a szuperhős-képregénytörténelem legtöbb "állandó" ellenfelével rendelkező karakter. Akire te gondoltál a nagyon sok közül, az elsőnek felbukkant hosszútávú bűnöző volt, Captain Cold.
Idézet
Más dolog, amit nem értek: Nézegetem az itteni képregényeket, és dacára annak, h. meg vagyok elégedve a színvonallal-minőséggel, az a benyomásom támad, mintha csak direkt ízelítőnek raktatok volna be egyet-egyet, vagy két-három sorozatot. Minek tudható ez be?
Van pár oka...
1. Az idő. Egy átlagos 23 oldalas füzet magyar verziójának elkészítése nagyon szerencsés esetben oldható meg 5-6 óra alatt, és akkor már párhuzamosan készül a magyar borító hozzá. De van úgy, hogy a fordítás maga igénybe vehet töb, mint fél napnyi tiszta munkát (vagy egyeseknél heteket-hónapokat), a képfeljavítás is szívás, ha nem automatizálható, és a bepötyögés/sortörés is lehet melós munka. És ehhez 1-től 3 emberig kell minden egyes füzetnél megfelelő időt találnia a szabadidejéből (avagy geekek vagyunk, de azért néha élünk is ).
2. A kedv. Ez egy hobbi. Pénzt nem kapunk és nem is kérünk érte (nem is vagyunk normálisak, de ez más tészta), egy adott sorozat csak addig készül, amíg vkinek van kedve csinálni. Ha a honosítónak elfogy a kedve (és ez már oly sokszor megesett itt is), akkor kiszáll, és ha félbemaradt vmelyik cucca, akkor vagy jön vki, aki befejezi/folytatja, vagy nem. Többnyire az utóbbi. A sorozatok javarészt adott honosító(k) kedvelt történetei, azért magyaítják, mert szeretnék másokkal is megismertetni. Persze néha akadnak hosszútávú "bérmunkák" is, de egy idő után azokhoz is kell érzelmi kötődés (nekem pl. így indult az F4, de még mindig sok "megbízásos" fordításom van).
3. A sztorik maguk. Minik esetén adott, hogy elejétől a végéig viszi az ember, néha a max. 50 részesekbe is an-blokk belekezd vki, sőt, általában a hosszú sorozatokból is némelyek konkrét szakaszokat csinálnak vagy akár az egész folyamot megcélozva esnek neki (bár ez utóbbi ultraritka, az eXiles az egyetlen, ami eszembe jut példának), de 100 rész felett már mindenki elkezd válogatni. Ennyi ideig egy színvonalat sem lehet fenntartani, biztosan vannak gyengébb sztorik is, amik, ha nem lényegesek a fő történet szempontjából, a legkisebb szívfájdalom nélkül kimaradnak. Jó példa erre a Farek-féle Bosszúangyal-részleg.
4. Végül a honosítás intézménye maga... Nos, mi nem azért vagyunk, hogy egy az egyben elhozzuk ide az amerikai képregényipar össztermését az elmúlt lassan 70 évből, hanem hogy alapvetően megszerettessük a képregényt mint olyat az olvasókkal, ha már a papíralapú képregénypiac csak éppen kezd kibontakozni a könyvesbolti terjesztésben. Az olyanokat, amikre esélyt se látunk, hogy kiadják (kora, ismeretlen főszereplő/alkotó/kiadó, gyengébb, de talán fontosabb története stb. miatt), akkor azt szívügytől függően vki úgyis megcsinálja, de végső soron a honosítósdi egy folyamatosan változó csapat lelkes amatőr munkája, akik egyszerűen csak szeretnének egy kis olvasnivalót adni vkiknek, esetleg cserébe elvárnak némi véleményt az olvasottakról. Ha hivatalosan csinálnánk, akkor jó eséllyel megmaradna a válogatósdi, mint a magyar kiadott képregények esetén, de jobban hasonlítana a digitális kiadások megjelenése is a papíralapúakéhoz.
Remélem, elég kimerítő elemzéseket kapták az ügyben.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #3826 Dátum: 2008. Április 19., 06:47:48 »
Idézetet írta: Gabe
Hát, én úgy érzem, az igazán komoly utolsó dobása hlivúdnak a Gyűrűk ura volt. Azóta én csak úgy vagyok a filmjeikkel, mint a cw-vel: vannak baromi jó ötleteik, de vérszemet kapnak, és inkább arra törekednek, hogy minnél több embert rántsanak be a moziba.
Én ezt inkább a Mátrix utántól éreztem. Az első rész utántól lehetett látni, hogy hollywood kifogyott az ötletekből.

Idézetet írta: Ginsei
az a benyomásom támad, mintha csak direkt ízelítőnek raktatok volna be egyet-egyet, vagy két-három sorozatot. Minek tudható ez be? Csak azért kérdezem, mert a nyugati képregény egy-egy alakjáról célszerű volna sorozatban olvasni (h. a történeti kontinuitás figyelemmel kísérhető legyen),
Bizonyos szempontból igazad van, de sajnos több oka is van annak, hogy ez nem így van. Nagy részét már Punkológus leírta, sajnos nem mindegyik képregény olyan jó, hogy megérje honosítani, mindegyik sorozatnak voltak gyenge pillanatai, és ezeket mi igyekszünk átugrani. Pontosan úgy, ahogy azt régebben tették nálunk is a régi Csodálatos Pókember sorozattal, hogy a gyengébb sztorikat átugrották, de ügyeltek arra, hogy a kontinuitás megmaradjon. A másik fő dolog vagy probléma, maga az idő. Ha minden sorozatot számonként honosítanánk, akkor soha sem érkeznénk el egy-egy komolyabb történethez, amit mindenféleképpen honosítani szeretnénk. A harmadik, hogy néha van úgy, hogy egy teljes sorozat egyes részeit más honosítói oldalak foglalják, amiket így kénytelenek vagyunk kihagyni, még ha azokat nem is készítette még el a másik oldal. Szóval eléggé összetett egy probléma ez, de azért vannak olyan sorozataink, amikben minnél inkább igyekszünk sorban haladni. Ott van például a John Byrne korszakos Fantasztikus Négyes is, ami már a harmadik kötetnél tart, és abban egyetlen számot sem hagyunk ki, ott a folytonosságra nem lehet panasz, hiszen még az akkoriban hozzá kapcsolodó más képregények is belekerültek. Vagy ott van az Avengers, ami most már sorban halad, nem ugrálunk vele az időben, de persze a nagyon gyenge sztorikat kénytelenek vagyunk ott is átugrani.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Április 19., 06:48:30 írta Sepi »
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.