Szerző Téma: Filmek, zenék  (Megtekintve 1879149 alkalommal)

0 Felhasználó és 19 vendég van a témában

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
    • http://
Re:Filmek, zenék
« Válasz #3825 Dátum: 2008. Április 19., 03:31:59 »
Flashről így éjjel három környékén nekem már nem sok minden rémlik. Mondjuk nem is csoda, mert Marvel-es vagyok, ahogy Magyarországon színte mindenki. Batmanről, meg Supermanről tudunk valamit még nyilatkozni, de másokról olyan sokat nem. Átfogó ismertetőt max késő délutánra tudok összeszedni neked valószínűleg, ha más be nem előz vagy jobb dolgom nem akad.

Egyébként 4 Flash volt, mert ennél a karakternél a DC megtudta oldani a folyamatos stafétabotátadást, ami igen csak nagy szó a képregényes világban. Flash-en és a Zöld Lámpáson kívül mást nem is igazán tudok mondani.Az első Flash képregéyne a 40-es évek közepéig futott kb. Majd az 50-es, 60-as években folytatták a sorozatot, de már egy új Flash-el. Volt egy olyan sztori, hogy "Két világ villámja" (vagy valami hasonló), ami arról szólt, hogy a második Flash olvasott az első Flash kalandjairól egy képregényben, majd a szupersebességét felhasználva visszament az időben, hogy találkozzon vele. Nagy siker volt. De elő kellett állni azzal a magyarázattal, hogy a jelenben azért tudott a 2. Flash olvasni a múltbéli Flashről egy képregényben, mert az első Flash egy alternatív univerzumban (Föld 2) létezik és a fő univerzumban (Föld 1) nem is volt első Flash. Oké, de az első Flash együtt nyomult csapatban Batmannel, meg Supival. Viszont Batman meg Supi még mindig ugyanazok a karakterek voltak, mint a 30-as 40-es években. Sőt, velük a második Flash is együtt nyomult. De akkor hogy nyomulhatott ugyanaz a Batman egy bandában egy olyan szuperhőssel, aki valójában nem is létezett, csak egy képregény lapjain. Itt találtak ki valami olyan magyarázatot, hogy a Föld 2 dimenzió megrekedt a 30-as 40-es években és az ottani Batman nem ugyanaz a Batman, akit most látunk. Megkezdődött az átjárás a két Föld között, meg jött még mellé Föld 3, meg Föld X és a végül a kiadónál senki az égvilágon nem tudta, hogy ki van kivel, ki melyik univerzumban kószál, ki ismer kit. Az egész teljesen következetlen és logikátlan lett. Ezért volt szükség a Végtelen Világok Krízisére...

Honosításra vonatkozó kérdés nem az én asztalom, de azért csak szemezgetés történik, mert rengeteg időbe telne egy komplett sorozatot honosítani. Például Hulkból több mint 300 darabot lefordítani az nem kis munka sem a fordítónak, sem a beírónak. Jó egy, ha nem két évtizedes munka. Totális, őrült fanatizmus kell hozzá, hogy ezt valaki a nyakába vegye. És hát egy sorozat erősen ingadozó tud lenni, rengeteg olyan dologra kellene időt áldozni, amihez tulajdonképpen a honosítóknak nincs is kedve, akkor meg már minek az egész. Inkább kiválasztják a karakter egy olyan korszakát, amikor zseniálisak voltak a történetek, hogy azt megismerhessük és általuk a karakter is.

De a szomszédben kukorékolt a kakas, úgyhogy megyek aludni...

Nem elérhető Ginsei

• Indiana Jones
  • *
« Válasz #3824 Dátum: 2008. Április 19., 02:42:24 »
Ti aztán nagyon kenitek ezeket a szuperhősöket...
Hallhatnék vmi átfogó ismertetőt a Villámról (the Flash)? Egy oldalról vmi olyasmi dereng, h. 3 változata is volt. Igaz ez?
És az ellensége ki? A régi film(ek?)ből rémlik, vmi fagyasztó figura, akinek civil ruházata volt, kékes-deres bőre, vmi sugarat köpő fegyvere (a talajra lőtt gyakorta), és kerek lencséjű, vörös szemüvege.

Más dolog, amit nem értek: Nézegetem az itteni képregényeket, és dacára annak, h. meg vagyok elégedve a színvonallal-minőséggel, az a benyomásom támad, mintha csak direkt ízelítőnek raktatok volna be egyet-egyet, vagy két-három sorozatot. Minek tudható ez be? Csak azért kérdezem, mert a nyugati képregény egy-egy alakjáról célszerű volna sorozatban olvasni (h. a történeti kontinuitás figyelemmel kísérhető legyen), nem csak szemelvényeket - mert olyanformán nem lehet időről-időre belevágni egy új történetbe, mint a mangáknál sztem. Tehát, ha én például sorozatban akarok olvasni valamelyikről, mondjuk tíz év termését sorjában, akkor hol/min keresztül tudom ezt megtenni?

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #3823 Dátum: 2008. Április 19., 02:04:22 »
Szerintem a Gyűrűk Ura, bármennyire is zseniálisan összehozott film, tipikusan jelzi, hogy baj van Hálivúdban. Egyáltalán nem saját ötlet, csak a CGI-nek köszönhetően most lehetet normálisan megcsinálni. Az hatalmas szerencse, hogy egy ízig-vérig Gyűrűk Ura fan kapott szabad kezet a készítéshez, aki a lehető legnagyobb tisztelettel nyúlt a témához. De ez inkább üditő kivétel a popkultúrán való élősködés rengetegében.

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
« Válasz #3822 Dátum: 2008. Április 19., 00:46:08 »
Hát, én úgy érzem, az igazán komoly utolsó dobása hlivúdnak a Gyűrűk ura volt. Azóta én csak úgy vagyok a filmjeikkel, mint a cw-vel: vannak baromi jó ötleteik, de vérszemet kapnak, és inkább arra törekednek, hogy minnél több embert rántsanak be a moziba. SW effektus... a régiek veszettül jók voltak, és teljesen megreformálták a műfajt, az újak meg nem csinálta semmit csak segítenek degeszre tömni a pénztárcájukat a kedves producer uraknak. Asszem, tudom hol van elszúrva az egész mostani hálivúdi koncepció: állításaik szerint a letöltések és a warez folytogatják az egész filmes ipart, így kénytelenek a mozikban pluszbevételhez jutni. Ahhoz meg minnél töb ember izlését kell eltalálni, amit mondanivalóban lehetetlen. Ellenben a látványt nem nehéz a "húú vazze" kategóriába lendíteni, így marad nekik ez a lehetőség*. Esetleges plusz bevételi forrás még nekik az, ha minnél lejjeb kalapálják (általában kényszerítve) a korhatárt.
A másik, meg hogy mostanság is jelen vannak azok a dinoszaurusok, akik nem veszik észre, hogy kihaltak már. Jeles képviselője a fajtájának Stalone, aki időnként előkapja egyik másik évtizedes sikerének az újabb epizódjait... Kéne már egy új színészgeneráció, de olyanok, akik nem csak egy-két filmben tudnak kiugani, hanem meghaározóvá is tudnának vállni.

*: mármint ami a saját ötleteiket illeti, mert most próbálnak túllépni a sikeres receptek átvételével ezen a problémán: de ezt úgy csinálják, mintha a "Japán konyha" (és mások) specialitásait a McDonaldsban szeretnék felszolgálni majd...

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #3821 Dátum: 2008. Április 19., 00:26:10 »
Nem vagyok valami nagy filmes szakértő, de álivúd kiégetségét már én is régóta érzem. A CGI technika fejlődése miatt kifingott az egész. Megitélni nem tudom, hogy a CGI miatt odázódott el valami változás szerűség és a válság már elötte érezhető volt vagy a CGI technika volt az, ami kiölte a kreativitást az amcsi filmekből, hasonlóan a játékiparhoz (látvány a kreativitás helyett). Hálivúd  -nekem legalábbis úgy tűnik- a saját múltjából (Rocky, Rambo, Terminator, Die hard stb.) és a popkultúra más műfajaiból él és -legalábbis anygilag- virágzik. Én már csak Tarantinoban bízok.

És vajon mikor lehet már ezt a talgaby-t meggyőzni, hogy magyarosítsa a nevét    

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3820 Dátum: 2008. Április 18., 18:19:54 »
Idézetet írta: Schmatzy
Az Akirát diCaprio csinálja. Asszem pont te linkelted be, Gabe, nem emlékszel?  Csak mivel engem az az anime egyáltalán nem hozott lázba, ezért azon a híren nem is mordultam fel, ellentétben ezzel!

Húúú, tényleg   Azt hittem, hogy csak valami rémálom volt a hír, de ezek szerint mégsem  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #3819 Dátum: 2008. Április 18., 17:11:40 »
A Jackie Chan már angol név (és kínai az eredete, nem japán). Egyébként igen, a "Csen" a Chan magyar formája.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető kaine

• Hulk
« Válasz #3818 Dátum: 2008. Április 18., 16:53:17 »
Jackie Csen? Jackie Csán?  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #3817 Dátum: 2008. Április 18., 16:08:03 »
Megbocsátok, de csak mert tagtársról van szó, ám előtte büntetésképpen most lektorálnod kell az összes várakozó képregényt.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Schmatzy

• Lusta dög (ex Korrekt ORR)
  • HálóZsák tag
  • Superman
  • *
« Válasz #3816 Dátum: 2008. Április 18., 16:03:02 »
Az Akirát diCaprio csinálja. Asszem pont te linkelted be, Gabe, nem emlékszel?  Csak mivel engem az az anime egyáltalán nem hozott lázba, ezért azon a híren nem is mordultam fel, ellentétben ezzel!
y-j témában pedig: bocsánatodért esedezem, ó hatalmasságos talgaby, kérlek ne bannolj ezért a Szent HZs Fórum Menedékből!
« Utoljára szerkesztve: 2008. Április 18., 16:03:18 írta Schmatzy »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #3815 Dátum: 2008. Április 18., 12:56:09 »
A DB-t cenzúrázták? Ez biztos? A franciáknál volt emlékeim szerint kiszedve pár rész, de az amcsi még csak nem is gyerekcsatornákon ment, a CN-en is az éjszakai sávba rakták.
Egyébként Hollywood régóta csinál feldolgozásokat, csak eddig az európai termés volt a legfőbb célpont. A végeredményt jól szimbolizálja az Amerikai taxi. Csak hát ugye muszáj ezt megcsinálniuk, mert az amerikai néző feliratot (vagy bármi mást) olvasni nem tud, szinkronizálni meg a jelek szerint csak az angol szöveg szájmozgására alakítva tudnak, animációs filmeket (bár azt többnyire kiválóan szerencsére).

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3814 Dátum: 2008. Április 18., 12:38:57 »
Hát ezt nem hiszem el... hálivúd  kifogyott a normális ötletekből, ezért pár éve rátette a mancsát mindenféle képregények megfilmesítésére. (Sin City-től kezdve gondolom ezt a korszakot, a régebbi batman és szupi az most nem számít). Most hogy bejött nekik(?), a japán kultúrát fogják, khmmm "átértelmezni" (és akkor most szándékosan nem írtam elb@szást). Kiváncsi leszek én erre azért, amikor odakint egy laza Naruto-t is szanaszét cenzúráznak (de a Dragon Ballt is említhetném  ). Gondolom olyan komoly akciófilm nem lesz a GItS-ből, mert valahogyan be kell paszírozni a +12-es korosztályba, (esetleg jobb esetben is a +16-ba). A filózófiai mondanivaló az pedig már garantáltan kuka, mert odaát nem szeretik a komoly agymunkát igénylő dolgokat. Reméllem Uwe bácsi rákontrázik egy Neon Genesis vagy Akira mozival a dologra

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #3813 Dátum: 2008. Április 18., 09:48:38 »
Jó, de valljuk be, Mijazaki (hogy lehetne rászoktatni az emebreket a magyaros írásmódra?) filmjeit kb. 0%-os hatásfokkal tudnák csak visszaadni a nyugatiak. Némelyik egy itteni embernek még a megértés szintjén is okozhat gondot.
A GitS meg... nos, ha csak egy sima lövöldözős akciófim lesz belőle, azzal járnánk jobban. Mert ha hálivúdban egy ilyen sztori filozófiai mondanivalóját is megpróbálják visszaadni, az pozitív esetben is totális katasztrófa lenne. (Még úgy is, hogy a Mátrixban alapvetően megcsillant valami abból, hogy talán tudnak mélyenszántóbb keleties filozófiai gondolatokat is beleszőni egy amerikai akciómoziba).

Nem elérhető Schmatzy

• Lusta dög (ex Korrekt ORR)
  • HálóZsák tag
  • Superman
  • *
« Válasz #3812 Dátum: 2008. Április 18., 09:30:05 »
A Dreamworksnél a Ghost in the Shell jogai

A nyomott amcsik megint készülnek elbaszni egy jó filmet (ezesetben animét). Nem kéne... (Úgy látszik, az egyetlen épeszű ember japánban Hayao Miyazaki, aki nem hajlandó egyik filmjének jogaitól sem megválni.)

Nem elérhető Aldarion

• Kilencedik osztag, Hídégetők
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3811 Dátum: 2008. Április 15., 12:02:15 »
Nem tudom, ki hogy viszonyul A gyűrűk ura című kasszasikerhez, de mindenesetre ezt érdemes megnézni...

"When the battle is through, only the strong will survive."

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3810 Dátum: 2008. Április 14., 23:26:10 »
Már elkezdtem    Az alap lépések nagyon egyszerűek. Viszont tényleg megerőltető, tisztára mint az aerobic.

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
    • http://nitro1.fw.hu
« Válasz #3809 Dátum: 2008. Április 14., 22:22:23 »
Nehogy azt hidd, hogy öt percnél többet tudnál egy ilyet ropni, kissé megerőltető.  
Persze, ha gyakorolsz, lehet több is.
Egyébként nagyon látványos.

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3808 Dátum: 2008. Április 14., 11:20:54 »
JUMPSTYLE!!!!!!!!!

Halgassátok ezt a rádiót: http://fearfm.nl/jumpstyle_hardstyle_radio/    oldalt katt a harder stream - high menüpontra. Nem kell hozzá semmi, böngészőből simán lejátsza.

A hozzá való tánc (jumpstyle): itt nézelődjetek
Szerintem baromi jó, nekem nagyon bejön.

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
« Válasz #3807 Dátum: 2008. Április 12., 11:41:02 »
A lényeg, hogy felhagyjon a filmezéssel.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #3806 Dátum: 2008. Április 11., 15:28:08 »
Mondjuk az átlag barom aláírókat is beleszámítva inkább olyan 150.000, tehát még a hatoda sem. Minden csoda átlag három napig tart. Akár még össze is jöhet az egymillió valós aláírás (kb. 1.2-1.3m-búl lenne szerintem meg tutira).

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #3805 Dátum: 2008. Április 11., 15:24:25 »
Eddig 177 000. Talán van remény...

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #3804 Dátum: 2008. Április 11., 12:23:44 »
Miért, az a szép. szívhezszóló kérelem után nem lehet senki se olyan szőrösszívű, hogy ezt a filmes zsenit ki akarja túrni a filmgyártásból.

Nem elérhető Predash

• The Corinthian
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://benjaminterdik.prosite.com/
« Válasz #3803 Dátum: 2008. Április 11., 11:52:48 »

Katt a képre!

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
« Válasz #3802 Dátum: 2008. Április 11., 10:01:36 »
http://www.sillof.com/C-Vict-Avengers.htm

ezt az oldalt érdemes sztem megnézni! Brutál!!!

(ha volt már bocs!)

Nem elérhető Predash

• The Corinthian
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://benjaminterdik.prosite.com/
« Válasz #3801 Dátum: 2008. Április 09., 20:59:17 »
A Cooh az király!  

Bár jobban vagyok break-,terror-,speedcore párti

Katt a képre!

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3800 Dátum: 2008. Április 09., 18:44:33 »
Ha valaki szereti a DnB-t, akkor ezt hallania kell    

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #3799 Dátum: 2008. Április 08., 17:33:40 »
Képregényekben pediglen itt lehet olvasni róla

Shadow Comics a Street & Smith kiadótól (aki a rádiójátékot is csinálta Shadowról), ez 1940-től, 49-ig futott és 101 számot ért meg. Bár magában a képregényben Shadow csak egy szereplő volt, rajta kívűl még csomó más ponyvahős sztorija futott benne párhuzamosan (Doc Savage, Nick Carter)

The Shadow az Archie kiadótól 64-65-ben, ami 8 részt ért meg, mert Shadowot teljes mértékben szuperhőssé alakították, ami senkinek sem jött be.

DC féle Shadow már visszatért eredeti ponyvahős karakterhez, elvetette a szuperhős identitást. A sorozat 12 részt ért meg 74 és 75 között. A 11. részt szokták emlegetni, mert két legendás ponyvahős (Avenger, Shadow) találkozásáról szól.

1973-ban történt meg a Batman, Shadow találkozás a Batman 253. részében. Itt a denvérfiú kinyögi, hogy Shadow tevékenysége ihlette meg őt, mert -mint később kiderült a 259. részben- Shadow egyszer megmentette Bruce Wayne-t gyerekkorában

1986-ban a DC kiadott egy 4 részes Shadow minit, ami a modern korba helyezi hősünket, és hozzácsaptak egy kis Megtorlós fílinget. Ezt később folytatták 87-ben egy ongoingban. A sorozat a 19. rész után megbukott, mert a régi rajongóknak nem tetszett. Az utolsó részekben Shadow fejét robottestre ültetik, szóval nem a rajongók voltak túl konzervatívak, csak a DC-nél gőzölt be valaki istenesen. (Egyébként volt még hozzá 2 Annual is

89-ben indult a Shadow Strikes!, ami visszatért a kaptafához és a 30-as években játszódott, jól megrakva híreségekkel és easter egg-ekkel. (31 részt ért meg) Egyannual-ja jelent meg.

Ezután a Dark Horse kiadó szerezte meg a karakter, nyílván a film miatt. Az ő kiadványaik Shadows: In the coils of Leviathan, Shadow: The mysterious three, Shadow and Doc Savage, Shadow: Hell's Heat Wawe és végül a Ghost and the Shadow

Asszem, nem hagytam ki semmit

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #3798 Dátum: 2008. Április 08., 09:13:59 »
The Shadow, vagyis magyarul az Árnyék. Egy ponyvaregényhős a '30-as évekből, eredetileg egy rádióműsorban szerepelt. Talán a kilencvenes években készült Alec Baldwin filmből lehetett ismerős, de a wikis szócikkben ott van a többi adaptáció is.

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3797 Dátum: 2008. Április 08., 00:33:52 »
Helló! Én ezt találtam az azonosítást megkönnyítendő: katt  Jó volt  a megérzésem: DC karakter, a többit meg gondolom talgaby megmondja nekünk
« Utoljára szerkesztve: 2008. Április 08., 00:35:23 írta Gabe »

Nem elérhető Ginsei

• Indiana Jones
  • *
« Válasz #3796 Dátum: 2008. Április 07., 22:53:52 »
Üdv!

Meg tudnátok mondani annak szuperhősnek a nevét aki:
- alapjáraton normális ember
- ha akarja, át tud változni vmi manó arcú rémmé
- utóbbi alakjában nagyon erős, képes árnyékká változni, kvázi láthatatlanná válni
- van két hatalmas pisztolya
- kinézetére nézve: kalapos, ballonkabátos, vörös sálat teker a szája elé

Az egész történet a harmincas évek USÁjában játszódik. Az ellenségek gonosz mongolok a múltból, akik varázsolni tudnak. Volt róla film, onnan vettem az adatokat.