Szerző Téma: Fantasy képregények  (Megtekintve 418485 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető Dórika

• Asterix
  • **
    • http://
Fantasy képregények
« Válasz #266 Dátum: 2005. December 30., 13:31:38 »
Idézet
Boldog Ünnepeket!
És Edynának és Dórinak gratula az Aquablue folytatásáshoz még így megkésve is.

Köszi lyrán!
Folytatás lesz, hamarosan
Én is kívánok boldog Új Évet mindenkinek!

Nem elérhető lyrán

• Sólyomszem
  • *
  • Nem: Férfi
    • http://diakjog.hu
Fantasy képregények
« Válasz #265 Dátum: 2005. December 30., 08:56:42 »
Sziasztok!

Boldog Ünnepeket!

És Edynának és Dórinak gratula az Aquablue folytatásáshoz még így megkésve is.  
Remélem folytatása is következik.  Főleg mivel abban derül fény az egész képregény leglényegesebb rejtéjére. Anélkül nem lenne egy nyugodt álmom.
Sajnos mostanában nem nagyon látogattam az oldalt de úgy látom sok jó újdonság felkerült. De a Star Wars mintha vissza esett volna a korábbi tempóhoz képest.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://www.halozsak.hu
Fantasy képregények
« Válasz #264 Dátum: 2005. December 27., 14:36:53 »
Idézet
Koszonom szepen, hogy vegre megszuletett az elso olyan honositott Conan kepregeny, amihez semmi kozom nem volt.
na azért egy pici volt    
és az ígért kritika az "egyéb Marvelbe" jöhet majd
« Utoljára szerkesztve: 2005. December 27., 14:42:47 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Pedro

• Garfield
  • **
    • http://www.aurin.hu
Fantasy képregények
« Válasz #263 Dátum: 2005. December 24., 15:06:50 »
Koszonom szepen, hogy vegre megszuletett az elso olyan honositott Conan kepregeny, amihez semmi kozom nem volt. Csak igy tovabb  

Bolodog Karacsonyt!

Nem elérhető Dórika

• Asterix
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #262 Dátum: 2005. December 24., 13:35:32 »
Frissültünk:

•Funky Koval kalandjai

Nem elérhető Elf

• Garfield
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #261 Dátum: 2005. December 21., 20:34:48 »
Kicsit kérsve ugyan, de azért remélem Edyna nem sértődik meg... elég régóta látogatom a HZs-t, de valamilyen apropónál fogva az Aquablue eddig elmaradt... vagy lusta voltam, vagy csak nem fogta meg a szemem, nem tudom, de a minap ráklikkeltem... és ott ragadtam. Gratulálok...  

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #260 Dátum: 2005. December 10., 13:26:23 »
Hasonló gondolataim támadtak. Nemrég olvastam egy kritikát a Kontrolról. A cikk, azt marasztalta el, hogy a film, egyszerre több stilus jegyét viselte magán -művészfilm, horror, vigjáték, realista akart egyszerre lenni. Osztom a cikkíró véleményét, bár nála határozottabban jelenteném ki, hogy szrtem ezzel el is rontották a filmet.
 A Hierogrifa hasonlóan ehhez, sf képregény hangulatát keltve indult, majd horror befejezéssel zárult. A hátoldalon valaki csillagközi majréturának nevezi. Talán nem is lenne ezzel baj -bár a horror ritkán az én műfajom -ha kezdettől így kezelik. Így viszont azt hiszem sokaknak csalodás lehet. Három képzeletébresztő, klasszikus sf hangulatot árasztó rész után, egy sablonos bajban vagy öreg, mert ott ragadtál a rád vadászó halál bolygóján hajó nélkül befejezés zárja a sort.
 Ez semmit nem von le a zseniális rajzoló munkájának értékéből. Csak épp kár hogy nincs valami tuti recept arra, hogy a kompetens írók és kompetens rajzolók mindig biztosan egymásra leljenek.
 Így ismét egy felemás élményben lehet részünk -ez a képregények, egyik gyakori rákfenéje -, ezúttal a csodálatos rajzok állnak egy gyenge történet szolgálatában. (Szrtem)
 Mindez senkinek ne vegye kedvét a tovább sf comikok honosításától, mert ezt a sztorit már csak a képi világa, és a történet egyes hangulati elemei -pl a hős magányossága, távol a családjától -miatt is érdemes volt lefordítani.

Nem elérhető regnar

• Galactus
Fantasy képregények
« Válasz #259 Dátum: 2005. December 10., 07:18:06 »
Hieroglifa 4

Végre

A kivitelezés továbbra is tetszetős, már az előző részeknél is nagyon tetszettek a rajzok.

A történet befejezése viszont nem igazán fogott meg. Valahogy másban reménykedtem. Olyan hirtelen lett elvágva, egy gyors magyarázattal, lényegi megoldások nélkül és válaszok nélkül, (pl emberi nyelv megtanulása, részletesebben honnan ismerik az emberi fajt, volt-e ténylegesen előre elrendeltetettség az űrhajós ide érkezésében stb..) ami persze nem gond, ha tovább-gondolást enged egy mű, csak...
Kicsit összecsapottnak érzem a végét, olyan érzésem van, mintha még egy-két füzet elfért volna az utolsó rész előtt.  Az eddigi részek lassabban csordogáló történetmesélése után, itt kapunk egy - igazából értelmetlen - inkább kitöltő jellegő harcot a teremtménnyel, és egy befejezést, amely messze továbbmutat, mint ahogy itt lezárták. Persze még így is összességében (Mármint az egészét tekintve) nagyon tetszik a történet, és a cselekményszál.

A beírás szerintem jó lett, az idegen lény betűtípusai tetszenek. Mivel a történet lezárul, így köszönet minden készítőnek, szerintem jó választás volt honosítani a képregényt.

Nem elérhető Dórika

• Asterix
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #258 Dátum: 2005. December 09., 23:54:44 »
Frissültünk:
Hieroglifa 4/4

Nem elérhető szam

• Venom
    • http://szam42.uw.hu
Fantasy képregények
« Válasz #257 Dátum: 2005. December 06., 22:49:20 »
Aquablue! Aquablue! Aquablue!
és
Y! Y! Y!

Nem elérhető meklod

• Donald kacsa
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #256 Dátum: 2005. December 05., 19:33:16 »
Szasztok!

Nagyon bírom ezt az oldalt!
Amióta ráleltem, rengetek remek sztorit olvashattam, remek magyar fordításban.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani minden fordítónak, aki csak részt vesz az oldalon megjelent művek magyarításában, köszi!  

Mégvalami. az ok amiért a sci-fi topikba írok, asszem jó helyen járok, igazából egy kérdés lenne.
Mégpedig, tényleg minden tisztelettel kérdezem, hogy ugyan mikor szándékoztok végre folytatni a 'Y-THE LAST MEN'-t, mert szentem ez az egyik legjobb grafikus novella, amit eddig olvastam és már hónapok óta(!) várom a folytatást.
(A Fantom különböző történetei valahogy nem igazán képesek pótolni a Yorick kalandjainak hiánya álltal keltett űrt. -Már elnézést a Fantom rajongóktól, tényleg nem állt szándékomban kóstolgatni őket. De nyílván őket is a malária kerülgetné, ha kedvenc vándorló szellemükről hetekig nem tudnának semmit.)
A fordítókban sem állt szándékomban felbaszarintani az ideget, csak tisztelettel és szeretettel  kérdezek (mint a Lakat T. a napkeltében   ), nem követelek!

Mégegyszer ezer hála ezír az oldalért  , remélem, amikor majd az egyik katéterem a húgyot szálítja ki a másik meg a kompótot be, akkor is lesztek még!
Majd a szexi kis ápolónőm fogja nekem felolvasni a sztorikat

Nem elérhető neurath

• Mulder ügynök
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #255 Dátum: 2005. December 05., 13:01:09 »
Nekem tetszik az aquablue. Én is szeretném. Nem akkor kéne
abbahagyni mikor a legizgibb és nem is hepiend.

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #254 Dátum: 2005. November 30., 12:33:05 »
 jó lenne ha nem szűnne meg!!!! Aquablue kell!!!

Nem elérhető gliskard

• R2-D2
  • *
    • http://gliskard.ultraweb.hu
Fantasy képregények
« Válasz #253 Dátum: 2005. November 30., 10:50:08 »
kellemes az Aquablue, sajnálnám ha a magyaritás itt véget érne...

Nem elérhető Zodiak

• Garfield
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #252 Dátum: 2005. November 29., 07:25:53 »
Üdv!

Nagyon szép sztori az Aquablue, a beírás is szuper (hála érte Edyna). Sajnálnám, ha nem folytatnátok, mert egy szinfolt a HZs-on.
by all

Nem elérhető Dórika

• Asterix
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #251 Dátum: 2005. November 28., 15:43:47 »
Idézet
Hierogrifa?
Nos, ha már ilyen szép hozzászólást olvashattunk tőled Gorgonita, akkor beszélek Télapóval, hogy tegyen egy Hieroglifát is a puttonyába!  
Csak így tovább a véleményezésekkel! Meglátjátok, ezek hatására milyen pörgősen fognak megjelenni az újabb képregények, csak győzzétek olvasni és véleményezni őket

Nem elérhető shadoman

• R2-D2
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #250 Dátum: 2005. November 28., 14:28:25 »
Naon jó az Aquablade!!!! érthetőek a szövegek, nem "magyartalan" és szerintem jól visszaadta az erdeti hangulatát!
Még szép hogy kéne a folytatása. már aszittem így ér véget ez a sztori

Még sok-sok ilyet fiuk-lányok

Shado

Nem elérhető edyna

• R2-D2
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #249 Dátum: 2005. November 27., 12:41:34 »
Sziasztok!
Edyna vagyok, Dórikának köszönhetően én is csatlakoztam a fordítók táborához. Rendkívül jól esik a véleményetek az Aquablue-ról, hiszen ezek voltak első munkáim. Biztosak lehettek a folytatásban  

Nem elérhető inferno

• Sólyomszem
  • *
    • http://ownpokertable.blogspot.com/
Fantasy képregények
« Válasz #248 Dátum: 2005. November 27., 12:24:02 »
Sziasztok!

Lelkes Hzs olvasó vagyok, de eddig ez a sorozat valahogy elkerülte a figyelmemet. Szerencsére csak eddig, mert most elolvastam az összes részt és nagyon tetszett. Jó a sztori, a rajzok, a fordítás, a beírás, szóval minden OK. Én személy szerint nagyon várom a folytatást (remélem lesz..), mert nagy kedvencem az ilyen stílusú sci-fi.
És ha már itt tartunk akkor szeretném megjegyezni, hogy nagyon tetszik az a vonal, amit sci-fi-fantasy képregényből a Hzs képvisel, értem ezalatt pl. a Ray Bradbury sorozatot, a Hieroglifát, az Otthont, az Y - The Last Man-t és persze az Aquablue-t.. Csak így tovább!  

Nem elérhető lynmail

• R2-D2
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #247 Dátum: 2005. November 27., 03:15:05 »
Nekem a kezdettektől fogva teccik az Aquablue, én mikor "szüneteltetve" volt akkor is rettentően hiányoltam. Azt bánom, hogy ebből sajna nem derült ki, hogy mi történik azokkal akiket elfogtak. Rettentően teccik a rajzolási stílus, a fordítás is! Én megszavazom a sorozat folytatását.
Jelenleg nem tudok semmi mást se nem írni, csak azt, hogy folytatást... FOLYTATÁST....    
JA és nekem nem tűnt fel a beíróváltás gratulálok neki is!!!  

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #246 Dátum: 2005. November 26., 16:19:07 »
Én már soxor jeleztem, hogy tetszik a sorozat. Képileg mindenképpen, látszik hogy egy igazi grafikus rajzolja, akinek nem okoz gondot, egy új sosemvolt jármű, vagy helyszín megalkotása. Olyan alkotói szabadság ez, amit gyakran hiányolok, az SW, ST, B5 típusú képregénysorozatokból. Pedig a képegény kitünő formátum lenne arra, hogy olcsón világokat teremtsünk. Szemben a filmekkel a képregények rajzolóit nem köti a költségvetés, mégis gyakrabban felelnek meg a marketinges elvárásoknak, és már látott dolgokat borgokat, lépegetőket, stb rajzolnak le újra és újra.
 A történetet fordulatosnak, és mint ilyet szórakoztatónak tartom. Tetszik a realista hangvétel, aminek viszont egy kicsit mindig betesz, hogy a jók csapata mindig megússza. Nem mintha ellenük szurkolnék, de az sem túl szerencsés, ha a jófiúkat mindig az író, menti meg. Épp ezért vártam nagyon a negyedik részt, remélve, hogy a szerzőnek van-e, lesz-e hihető ötlete, a kezdettől reménytelen helyzetben lévő bennszülöttek megmentésére. Gondoltam, hogy a mélyben lévő városok rejtik a titkot, de féltem is, hogy nem lesz-e túl átlátszó ez a húzás.
 1szval, mint minden művészi alkotástól, ettől is a katarzist -rosszabb esetben, annak hiányát -várnám mielőtt magáról a történetről nyilatkoznék.
 Ez azonban ezúttal ismét el lett ódázva. A titokra nem derült fény, és ezzel együtt a kétségek is megmaradtak. Vajon a képregény készítőinek van-e válasza a problémákra, amit az sf eszközeivel jelenítettek meg? Esetleg megoldás hiányában, van-e üzenetük, ami értékes művé teszi a képregényt? Vagy marad a történet, ami eddig is volt, -egy fordulatokban gazdag, szórakoztató, igényes kiállítású, elgondolkoztató, de eredeti írói húzásoktól mentes sorozat.
 Akár így, akár úgy, én szívesen venném a folytatást.  
 Kedvenc poénjaim ebben a részben: a Cobra manőver, Stallonera emlékeztető gyufaszállal, és Cybot is hozta a humorát. Ő egybként elég érdekes karriert futott be dadából tüzér lett  .
 Maga a rész persze nem volt igazán humoros, vagy finomkodó, újabb pont a hitelességnek.
 A beíráshoz nem értek, de nekem nem tünt fel, hogy első próbálkozás lenne. Azt méritek, hogy hányan töltik le? Mert szerintem az a mérvadó, nem a visszajelzések.
 Hierogrifa?  
« Utoljára szerkesztve: 2005. November 26., 16:23:08 írta Gorgonita »

Nem elérhető Dórika

• Asterix
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #245 Dátum: 2005. November 26., 14:05:43 »
Idézet
De régóta vártam ezt! Köszi!
A részemről vehettek egy szavazatot a második 5 résznek is 
feljegyeztük  ám ennyivel nem érjük be! ha elolvastad, utána kíváncsian várjuk a hosszabb véleményed, értékelésed erről a részről, vagy akár az egész sorozatról! (és másokét is... hogy eldőljön, érdemes-e időt szakítanunk az Aquablue II honosítására!)

Nem elérhető Gouranga77

• Indiana Jones
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #244 Dátum: 2005. November 26., 13:55:07 »
De régóta vártam ezt! Köszi!
A részemről vehettek egy szavazatot a második 5 résznek is  

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #243 Dátum: 2005. November 26., 11:23:49 »
Frissültünk  : Aquabluea #4 - Fekete Korallok

Nem elérhető Dórika

• Asterix
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #242 Dátum: 2005. November 14., 05:39:41 »
Idézet
Köszönet a beírók - fordítók munkájáért
Én pedig köszönöm soraidat
Igyekeztünk kihozni mindent a képregényből, és örülök, hogy tetszett.
Ha vannak, akik szívesen olvasnának további SG képregényeket, szóljanak, van még néhány történet...
« Utoljára szerkesztve: 2005. November 14., 05:40:20 írta Dórika »

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #241 Dátum: 2005. November 12., 17:15:48 »
Nos, nem vagyok egy SG rajongó, és ez a történet sem győzött meg arról, hogy ezen változtatnom kellene. A rajzok azért tetszettek, és újfent eszembe jutatták azt a sirámom, hogy vajh miért nincs olyan sok sf képregény, mint ahány szuperhősös. Persze a válasz egyértelmű, és így a kérdés is költői, de azért szép lenne.
 Köszönet a beírók - fordítók munkájáért   és ha idővel újabb sf képregény bukkan fel a Zsákon, én biztos elolvasom.
 Van pl néhány (pontosan 10+3) Babylon 5 comics, amelyeknek ugyan eléggé eltolták a színeszését, de amiket maga a sorozat szerzője, a méltán jó írónak tartott jms írt. A +3-ból kettőnek már a fordítása is fellelhető.

Nem elérhető [HUN]DEAD

• Indiana Jones
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #240 Dátum: 2005. November 11., 18:33:36 »
Frissültünk! Csillagkapu CSK-1 - P.O.W. #3

Nem elérhető kaine

• Hulk
Fantasy képregények
« Válasz #239 Dátum: 2005. November 09., 18:41:30 »
Idézet
DEAD,2005.11.4.-19:28] a Saw/Fűrész lesz a következő, amihez hozzálátok. Ez nem a film képregényváltozata, de erősen kapcsolódik hozzá.
Erre igazán kíváncsi leszek!  

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #238 Dátum: 2005. November 07., 23:26:34 »
Örülünk (ugye Vincent), hogy tetszik az oldal!
Isten tartsa meg jó szokásodat, hogy véleményt írsz az itt megjelenő dolgokról...  Ne hagyd abba! Letölteni meg úgy kell, hogy a letöltő oldalon rákattintasz a "letöltés" nevű linkre, amitől egy új ablakban megjelennek az adott képregény képeinek linkjei. Azokat meg berántod egy letöltés vezérlőbe (ajánlom a flasget-et).

Nem elérhető Tra'Kra

• Donald kacsa
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #237 Dátum: 2005. November 05., 23:20:11 »
Ma találtam meg az oldalt, egészen véletlenül, és kb. 10 percre rá már regisztráltam is magam!
Régóta szerepjátékozok és a D&D az elsők között volt nállam mindig (persze MAGUS-sal kezdtem).
Ebből kifolyólag szoktam olvasni Forgottem Realms-os könyveket, nagyon jók, és ez enyhe kifejezés!
Csak dícsérni tudom, hogy ilyen igényes adaptálció megjelent! A betűtipus tényleg zavaró egy kicsit, de mint látom, változni fog.
Nekem még a letöltés okozott gondot, vagy csak nem ismerem még eléggé az oldalt!

Nagyon várom a következő részt, és gratula a csapatnak, hogy ilyen igényes oldalt vezetnek!