Én már soxor jeleztem, hogy tetszik a sorozat. Képileg mindenképpen, látszik hogy egy igazi grafikus rajzolja, akinek nem okoz gondot, egy új sosemvolt jármű, vagy helyszín megalkotása. Olyan alkotói szabadság ez, amit gyakran hiányolok, az SW, ST, B5 típusú képregénysorozatokból. Pedig a képegény kitünő formátum lenne arra, hogy olcsón világokat teremtsünk. Szemben a filmekkel a képregények rajzolóit nem köti a költségvetés, mégis gyakrabban felelnek meg a marketinges elvárásoknak, és már látott dolgokat borgokat, lépegetőket, stb rajzolnak le újra és újra.
A történetet fordulatosnak, és mint ilyet szórakoztatónak tartom. Tetszik a realista hangvétel, aminek viszont egy kicsit mindig betesz, hogy a jók csapata mindig megússza. Nem mintha ellenük szurkolnék, de az sem túl szerencsés, ha a jófiúkat mindig az író, menti meg. Épp ezért vártam nagyon a negyedik részt, remélve, hogy a szerzőnek van-e, lesz-e hihető ötlete, a kezdettől reménytelen helyzetben lévő bennszülöttek megmentésére. Gondoltam, hogy a mélyben lévő városok rejtik a titkot, de féltem is, hogy nem lesz-e túl átlátszó ez a húzás.
1szval, mint minden művészi alkotástól, ettől is a katarzist -rosszabb esetben, annak hiányát -várnám mielőtt magáról a történetről nyilatkoznék.
Ez azonban ezúttal ismét el lett ódázva. A titokra nem derült fény, és ezzel együtt a kétségek is megmaradtak. Vajon a képregény készítőinek van-e válasza a problémákra, amit az sf eszközeivel jelenítettek meg? Esetleg megoldás hiányában, van-e üzenetük, ami értékes művé teszi a képregényt? Vagy marad a történet, ami eddig is volt, -egy fordulatokban gazdag, szórakoztató, igényes kiállítású, elgondolkoztató, de eredeti írói húzásoktól mentes sorozat.
Akár így, akár úgy, én szívesen venném a folytatást.
Kedvenc poénjaim ebben a részben: a Cobra manőver, Stallonera emlékeztető gyufaszállal, és Cybot is hozta a humorát. Ő egybként elég érdekes karriert futott be dadából tüzér lett .
Maga a rész persze nem volt igazán humoros, vagy finomkodó, újabb pont a hitelességnek.
A beíráshoz nem értek, de nekem nem tünt fel, hogy első próbálkozás lenne. Azt méritek, hogy hányan töltik le? Mert szerintem az a mérvadó, nem a visszajelzések.
Hierogrifa?