Szerző Téma: Fantasy képregények  (Megtekintve 418376 alkalommal)

0 Felhasználó és 9 vendég van a témában

Nem elérhető Recsi

• Fejvadász
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
    • Hálózsák
Fantasy képregények
« Válasz #296 Dátum: 2006. Április 20., 17:42:15 »
Nézz kicsit vissza a hírekben. Valami szerverprobléma van. A legújabb dolgokat Troll a saját tárhelyére töltötte fel, onnan elérhetőek, de a régiek majd csak a javítás után.
Türelem tornaterem  
Vesszen a Birodalom!

Zeratul

• Vendég
Fantasy képregények
« Válasz #295 Dátum: 2006. Április 20., 17:36:13 »
Üdv képregénylovagok.
Azt szeretném kérdezni, hogy miért nem jeleníti meg a képregényoldalat a letöltés
gombra kattintva?Csak egy piros ,,x,, van a képernyő felső sarkában.Nálam van a baj, netán kell valami java vagy valami?
Válaszokat köszönöm

Nem elérhető [HUN]DEAD

• Indiana Jones
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #294 Dátum: 2006. Április 20., 17:27:37 »
Természetesen fut a Dragonlance is mellette, meg a Forgotten Realms is. Mert úgy szoktam hogy egyet ebből, egyet a másikból is, majd egy kitérő, és újra az első, stb... Tehát nagyjából szimultán dolgozom. Így nem fásul bele az ember, folyamatosan változatosan dolgozik, és ti is több sorozatot kísérhettek figyelemmel.
Tehát a kérdés így konkretizálva: legyen-e kitérő, vagy egyből folytassam ezeket?

A Drizzt regényeket folyamatosan "képregényizáják", épp most jelent meg a Sojourn (Menedék) első száma, tehát épp három füzet vár fordításra.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Április 20., 17:31:02 írta [HUN]DEAD »

Nem elérhető regnar

• Galactus
Fantasy képregények
« Válasz #293 Dátum: 2006. Április 20., 17:18:16 »
Idézet
A soron következő füzet, ami már csak borítóra vár, az egy horror-történet, a Rémálolm az Elm utcában bevezető része. Ezt követi a Dragonlance 3. (esetleg a 4. is), majd a Száműzött 2. része. Hogy ezek után mi következzen, az most úgy döntöttem rátok bízom. A lehetőségek: A nálunk is megtalálható Army of Darkness (A Sötétség Serege) folytatása, A texasi láncfűrészes mészárlás bemutatkozó része, a Péntek 13 - Vérfürdő első része, vagy esetleg maradjak a fantasy vonalon, és egyből essek neki a Dradonlance és a Száműzött további részeinek?

ööö.. mester. Ezt mind egyszerre nem lehetne  

Személy szerint nekem mindegy mi lesz a következő, a felsorolt kínálat mindegyik tagja iránt érdeklődöm. Racionálisan nyilván érdemes lefuttatni a Dragonlance-t és Száműzöttet, de az sem zavarna, ha közben Jason vagy Freddy esetleg Bubba, netalántán Ash ontaná a vért  

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
    • http://
Fantasy képregények
« Válasz #292 Dátum: 2006. Április 20., 16:56:46 »
Én fantasy szeretőként javaslon a Dragonlance és a Drizzt történetek folytatását.
Ezt már megkérdeztem, de ismét megtesze: A Drizzt-regények közül mennyit adaptáltak képregényre? Csak azért, mert nekem nagyon tetszik és tűkön ülve várom a folytatást.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető [HUN]DEAD

• Indiana Jones
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #291 Dátum: 2006. Április 20., 16:13:45 »
Üdvözlet mindenkinek.
Köszönöm a kritikákat, örülök, hogy ennyien véleményeztétek a elkészült műveket, mert így legalább több szemszögből ismerkedem meg az elvárásaitokkal.

Először is: Dragonlance
Úgy látom, ti mind járatosak vagytok a DL világában... Csak én lennék e téren lemaradva?  Nekem személy szerint tetszett/tetszik ez a történet, de lehet, hogy csak azért mert nem olvastam a könyvet, így nincs mihez viszonyítanom. A lényeg, hogy már megvan a 3. fordítása, már csak be kell írnom.

Másodszor: Drizzt-széria
Mint gondolom egyeseknek feltűnt, egy kicsit sötétebb szinezetű ez a füzet a többinél. Ez azért van, mert sajnálatos módon csak ezt a minőségű scennet lehetet belőle megszerezni, és nekem meg nincs meg az eredeti, mert csak a TPB formáját veszem meg a sorozatnak, és az csak a napokban jelent meg. De ha sikerül szereznem egy jobbat, akkor majd kicserélem arra.
A sor-összefolyások: igen, tudok róla, de sajnos kénytelen voltam így hagyni, mert helyszűke miadt vagy nagyon meg kellett volna vágnom a buborékok/szövegdobozok fordításait, vagy a betűkön kellett volna kicsinyítenem. Inkább ezt a megoldást választottam, de a jövőben megpróbálok egyéb lehetőségeket is találni a problémára.

Harmadszor: Freddy
A soron következő füzet, ami már csak borítóra vár, az egy horror-történet, a Rémálolm az Elm utcában bevezető része. Ezt követi a Dragonlance 3. (esetleg a 4. is), majd a Száműzött 2. része. Hogy ezek után mi következzen, az most úgy döntöttem rátok bízom. A lehetőségek: A nálunk is megtalálható Army of Darkness (A Sötétség Serege) folytatása, A texasi láncfűrészes mészárlás bemutatkozó része, a Péntek 13 - Vérfürdő első része, vagy esetleg maradjak a fantasy vonalon, és egyből essek neki a Dradonlance és a Száműzött további részeinek?

Várom a szavazatokat akár a fórumba, akár privátra.
Addig is üdv mindenkinek.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Április 20., 16:15:23 írta [HUN]DEAD »

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #290 Dátum: 2006. Április 20., 12:00:10 »
Üdv! Köszi hogy megint gondoltatok ránk!  

Dragonlance: Részben öröm újra találkozni egy régi kedvenccel, részben osztom Regnar véleményét. Részben meg nem.   Az Elmore által készített borítók hősei köszönnek vissza -ez jó. De -szvsz -sikerült túlművészieskedni egy alapvetően szórakoztatóipari sztorit. Bocs a DL rajongóktól, de ez számomra mindig is a könnyedebb fantasyk közé tartozott. Ha valahol, itt indokolt lett volna a mainstream. A legnépszerűbb rpg legnépszerűbb népszerűsító könyvsorozatához hasonlóan könnyen fogyasztható rajzstílus dukált volna. Ehelyett sok csoportképen nem látni jól a karaktereket, a hobgoblinok túl rondák, Paladine túl lökött, stb. A képi világ elmosott miközben ez a történet tömve van kiemelhető karakterekkel, teremtményekkel -pont mint a Marvel univerzum. mégsem azt érzem, hogy ez itt a jó öreg Caramon, meg Tass, meg Kova, hanem hogy valaki nagyon hangulatot akart adni egy laza kalandnak.

Korongvilág. Ez nagyon bejön, mind képileg, mind a poénok szintjén.

Salvatore. Még csak az első részt olvastam el, a könyvet nem ismerem. Képileg nem tartom nagy durranásnak, a történetnek volt ugyan egy hangulata, de nem az én világom. Egyelőre nem is haladtam továbbb vele...

Biztos ismeritek a Sojourn sorozat rajzait. Szrtem a Dragonlance és a Salvatore sorozat is megérdemelne ilyen grafikát.

Aquablue. -Az utóbbi időbe sok sorozat veszített a tetszési indexéből nálam de ebben még bízom.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Április 20., 12:01:42 írta Gorgonita »

Nem elérhető edyna

• R2-D2
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #289 Dátum: 2006. Április 19., 20:37:23 »
Sziasztok!
Még pár nap, és olvashatjátok az Aquablue következő részét, az Atalanata-projektet. A megjelenés sorrendjével ellentétben, a tartalom szerint ez a következő rész, bár utolsóként adták ki. Rendkívül izgalmas a történtet, remélem, sokatoknak lesz része benne.   Kitartatás!!! Edyna

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
Fantasy képregények
« Válasz #288 Dátum: 2006. Április 19., 16:57:27 »
Remekre sikerült a Drizzt saga folyatatása. Ismét nagyon részletesen dolgozták át a regény történetét a képregény változathoz. A fordítás nagyon jó, Dead nagyon ért a Forgotten Realms világához. A beírásra csak annyir panszom van, hogy néhol a sorol lefedik egymást.

Azt megkérdezném, hogy hány Drizzt-regényt adaptáltak képregényre, mert nagyon tetszik és megcssinálhatnátok azt összes részt.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető Zodiak

• Garfield
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #287 Dátum: 2006. Április 18., 17:24:39 »
Gratulálok a valóban tartalmas frissítésért!

Nagyon örülök, hogy még több igazi klasszikus fantasy került elő (hála néked Dead), és annak is örülök, hogy a DarkElf Saga folytatódik.

Sztem a Dragonlance - bár nekem is kissé sűrű a történetfonása - páratlanra sikerült képregény, a beírás pedig profi. Köszi
by all

Nem elérhető regnar

• Galactus
Fantasy képregények
« Válasz #286 Dátum: 2006. Április 18., 14:25:05 »
Sziasztok.

Jó nagy meglepetés ért, mikor hazaértem. Egész héten lesz mit olvasni    

Dragonlance.

Borítók. A kivitelezés a megszokott minőség, a feliratok is jól sikerültek, én egyedül a rajzokkal nem vagyok kibékülve. Vagyis még barátkoznom kell velük.Én ezt az ellenérzést két dolognak tudom be. Az egyik, hogy a festményeken, könyvborítókon, grafikákon egészen máshogy néznek ki a hősök, és ehhez már hozzászokott az ember, másrészt a könyvek olvasása közben is kialakult egy kép, és nálam ez a két dolog nem fedi a képregény és borító figuráit. Persze önmagában nem rossz a grafika (na jó kissé hullámzó, vannak nagyon eltalált és gyengébb részei - én pl Fúrólábon nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek), csak még szokni kell.

Történet. Nyilván itt-ott meg kellett vágni a dolgot, újradramatizálni - ha élhetek ezzel a kissé képzavarral - hogy képregény formában se legyen darabos, és ne törjön meg a lendülete, ez úgy gondolom sikerült, bár szerintem annak, aki nem olvasta a könyvet érdemes nekiállni, mert a képregény nem adja vissza teljesen a hangulatot - már a műfaji adottságok miatt sem, hiszen itt nem férnek el több oldalas leírások, jellemzések. Nekem pl nem adta át a fűszeres krumpli illatát a képi világ   Aztán Raistlin talán kissé háttérbe szorult, pedig az egyik legjobban kidolgozott figura, de az biztos, hogy a legösszetettebb.

Beírás. Na erre nem lehet panasz, jól sikerült. Jól szerkesztettek és magyarosak a mondatok.

Összességében nagy öröm volt, hogy elkezdététek honosítani egyik kedvenc fantasy regény-ciklusom képregény adaptációját, igaz még szokni kell a formát, és a történet megvalósítását, de alapjában véve tetszett, én várom a következő részt(részeket). Arra azért kíváncsi lennék, hogy mennyire tetszett volna, ha nem olvastam volna a regényeket, vagyis mennyire állta volna meg a helyét, mint önálló történet, de ezt így nehéz megítélni, mert Dragonlance rajongó vagyok (Bár az ötödkor már nem tetszik annyira)

Korongvilág 3/4

Az elején kissé lassúnak találtam, de aztán felgyorsultak az események és egészen jól követhető és pergő dolog lett belőle.
Jól követheztő a magyarosítás is, bár itt is előjön, hogy a műfaji korlátok miatt kissé szűkebb a történet, de nagyon jól oldottátok meg, hogy ne szakadjon, törjön meg, hanem gördülékeny és élvezhető legyen.
A grafika továbbra is tetszik, azt hiszem ez így is marad, hacsak nem okoztok azzal meglepetést, hogy a következő füzetet valaki más rajzolta  
Szóval én várom a következőt, de közben olvasom a regényt, mert régen volt már, és a képregény újra meghozta hozzá a kedvemet.

Nem elérhető inferno

• Sólyomszem
  • *
    • http://ownpokertable.blogspot.com/
Fantasy képregények
« Válasz #285 Dátum: 2006. Április 16., 19:50:14 »
Ez igen, gyerekek, köszi a tartalmas frissítést!
Kölünösen a fantasy részleg dobogtatta meg a szívemet, egyrészt a sötételf folytatása, másrészt a Dragonlance sorozat elkezdése miatt. Az egyik kedvenc fantasy sorozatom a DL, főleg az alap trilógia, a Krónikák + A nyári tűz sárkányai amik nagyon bejönnek. (Vannak persze még egész jó részei a sorozatnak, de amit nem a Margaret Weiss-Tracy Hickman szerzőpáros írt azok már annyira nem hangulatosak.)
A képregénynek olvastam már eredeti nyelven vagy 5-6 részét, de ennek ellenére nagyon vártam már magyarul, szal thx Meletornak és Deadnek, meg persze Trollnak is a faxa borítókért.  A fordítás és a beírás amúgy tényleg jó lett, bár nekem sok helyen automatikusan a regény Füssy-Nagy Géza féle 1992-es, első kiadásának szövegei ugrottak be. (Hm... Lehet azért, mert vagy ötször-hatszor olvastam már...?)
A story adoptálása amúgy nem rossz, van 1-2 egész jó megoldás, bár sok helyen nagyon meg van vágva, pl. a Komor Erdős jelenetet elég gyorsan lezavarták, sztem megértek volna még pár képkockát a kísértetek, valamint Raistlin szerepe... Na mind1, ami viszont egyáltalán nem tetszik benne, azok a rajzok. Bár sajátos hangulatot keltenek a színei, de túl sötétnek, tompának és homályosnak tartom a színvilágát összességében, a rajzolót meg kifejezetten bénának.  Ebből a szempontból pl. a Száműzött sokkal jobb. Jó, tudom, az egy egészen más rajzstílus, de akkor is jobban passzol a fantasy-hez. Szerintem.
Na ennyit a DL-ről, kiv vagyok azok véleményére, akik esetleg nem olvasták a Krónikákat (Már ha van ilyen egyáltalán...), hogy tetszett-e nekik, mert én elég elfogult vagyok.

Ja még valami: Edynától kérdezném, hogy Aquablue-fronton mi a helyzet?

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #284 Dátum: 2006. Április 16., 03:56:24 »
FRISSÜLTÜNK!

- Dragonlance Krónikák #1
- Dragonlance Krónikák #2
- Darkelf 2/1
- Korongvilág 3/4

Nem elérhető regnar

• Galactus
Fantasy képregények
« Válasz #283 Dátum: 2006. Április 02., 12:45:19 »
Korongvilág 2/4

Hamar jött a folytatás - köszönet érte  

Az első fele kissé zavarosra sikeredett, legalábbis vissza kellett lapoznom, hogy akkor most mi is van, hogyan tűnt el Széltoló, meg a láda?
Ez a füzet inkább érdekes volt, mint vicces, bár voltak benne humoros jelenetek, pl halál. Széltoló hatalmas figura, a fanyar humora nagyon tetszik (ehhez persze hozzájárul a jól eltalált magyar szöveg).
Valahogy úgy érzem, egy kicsit elnagyolták a történetet a képregényben a regényhez képest. Átszűrődik a hangulat, de azért nem olyan erőteljes. Persze ennek ellenére továbbra is tetszik, mind a történet, mind a garafika.

A beírás/fordítás jól sikerült, a mondatok érthetőek és ahol kell kellően humorosak.

Az előző hozzászólással kapcsolatban, én nem ismertem a halál és az utazó történetét, de így egyértelmű az utalás.

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #282 Dátum: 2006. Április 01., 13:59:56 »
Frissültünk! Koringvilág 2/4! Az észbontó kaland folytatódik
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #281 Dátum: 2006. Március 29., 17:49:15 »
eloszor is koszonom a velemenyezest
ezen es hasonlo hozzaszolasok visszajelzes ertekuek a honositok fele, hogy van ertelme faradozasuknak

nehany dolgot azonban el kell aruljak, teljes kepet kapjon a kedves kepregeny olvaso a fuzetekkel es az u.n. Pratchett-projecttel kapcsolatban

nos, meglepo modon az otlet, hogy pratchett-kepregenyeket honositsunk nem az en oteletem volt  egy konyvkedvelo tarsasag pratchett-fan frakciojanak egyik tagja talalta ki, hogy mi lenne ha... persze kapva-kaptam az otleten, hogy kivitelezesben szivesen segitek, mert abban van/volt nemi gyakorlatom (szal nem vagyok titan)
vegul ugy esett, hogy az elso kepregenyt magam keszitettem el, persze lektoralason kivul... a forditas teren konnyu dolgom volt, ugyanis nem lehetett nem eszrevenni, hogy a szoveg egy-az-egyben a konyvbol szarmazik, igy nagy segitseget nyujtott a kituno kornya-nemes forditas... persze ez ujabb bonyodalmakat okozott, ugyanis minnel tobb poent szerettem volna belepreselni az atkozottul "apro" buborekokba... igy kenytelen voltam megnyirbalni, atalakitani az egyebkent frenetikusan jo mondatokat... mikor szakadt a film, akkor futyulve, hogy szentsegtores avagy sem, sebeszeti uton megnagyobbitottam a buborekot, persze figyelve, hogy minnel kevesebb kart okozak a kepekben... nehany osszekoto reszt, ami nincs a konyvben es fonotosnak tartottak az erthetoseg es kontinuitas miatt az alkotok, kidobtam es ujraalkottam, improvizaltam, hogy jobban beleilleszkedjen a korong hangulataba (persze ilyen eset nagyon ritka volt)... vegul elkeszultem... es hogy ne csak a tarsasag elvezze a kepregenyt, hanem a szeles kozonseg, kerestem egy honosito csapatot, amelynek a profilja legjobban megfelel, magyaran az ilyen tipusu kepregenyre ahitozik az olvasokozonsege... nem titkolt szandekkal, hogyha tetszik a kepregeny, az olvaso talan kezebe veszi a konyvet is

tulajdonkeppen mind a 4 resz elkeszult, azzal, hogy a negyedik resz lektoralas alatt van egy pratchett-szakertonel... de peldaul en semmi akadalyat nem latom, hogy kovetkezo alkalommal akar 2 resz is kikeruljon a lapra...

tovabbi tervek:
the light fantastic - magia fenye (tk. a magia szine folytatasa ugyanettol az alkoto gardatol -  ugyanez a grafika, csak apro valtozasokkal, sokszor a szinezesnel lehet majd eszrevenni, hogy majdnem mind a 4 reszben mas szinezte a rajzokat) – nem en "forditom", egyelore meg nem vettem fel a kapcsolatot az illeto holggyel (aki szinten pratchett-szakerto:))

mort – per pill ezen dolgozok, kilencvenvalahany oldalon keresztul zavartalanul elvezheti a draga olvaso mortnak, a halal kisinasanak botladozasait a szakmaban...

illettve ott van meg az orseg! orseg! cimu fantasztikus tortenet (az egyik legkedveltebb korong-regenyem), amire egyelore nem tudom mikor tudok sort keriteni, de mindenkeppen szeretnem...

es ezzel abszolvalva van pratchett muveinek kepregeny adaptacioi

regnar:

a Halal es Szeltolos epizod tk. egy utlas avagy inkabb egy regi mese fricskaja (tobb forrasban is letzik: perzsa mese, 1001 ejszakabol egy sztori stb.)
idenyomok egyet:
Egy gazdag bagdadi kereskedo szolgája piacra menet találkozik a Halállal, aki rámutat. Meg van róla gyozodve, hogy ez rosszat jelent, rémülten szalad vissza gazdájához és egy lovat kér tole, hogy Szamarrába lovagolhasson, maga mögött hagyva minden szerencsétlenséget ami Bagdadban rá várhat. A gazda kegyesen ad egy lovat a szolgának, majd elindul, hogy maga járjon végére a dolognak. Mikor a kereskedo megtalálja a Halált, megkérdezi tole miért rémítette meg annyira a szolgát. A Halál azt mondja: "Nem akartam megijeszteni, egyszeruen csak meglepodtem, hogy itt látom, mert ma este találkozóm van vele Szamarrában!"
gyengéd barbár

Nem elérhető regnar

• Galactus
Fantasy képregények
« Válasz #280 Dátum: 2006. Március 29., 14:58:48 »
Korongvilág - A mágia színe

Borító. Jól sikerül, főleg összehasonlítva az eredetivel szembetűnő a javulás, és a jó feliratok.

Képregény. Nekem nagyon bejönnek a rajzok, illenek a történet hangulatához. Jók a karakterek, és a hátterek is aprólékosan kidolgozottak.

Történet. Jókat derültem a poénokon, a történet is haladt előre valamicskét, bár igazából még egyelőre csak a szereplőkkel ismerkedhettünk meg benne. a fotós rész a kedvencem, a sok rózsaszín festék biztosan nem ment veszendőbe.     A halálon is besírtam, amikor felajánlja a gyors lovat a varázslónak, hogy a "megfelelő" helyre érjen. Engem simán elragadott a történet, egy pillanat alatt a füzet végére értem és "bosszúsan" konstatáltam, hogy várni kell a következő részre és nem olvashatom azonnal.

Beírás/fordítás. Szerintem nagyon jól sikerült, a mondatok nagyon eltaláltak, érthetőek és kellően "sötétek" a történethez.

Összességében. Nem csalódtam a képregényben, azt kaptam amit vártam. Jó rajzokkal és nagyon jó szöveggel. Remélem hamar érkezik a következő füzet.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Március 29., 14:59:57 írta regnar »

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #279 Dátum: 2006. Március 29., 14:00:55 »
Igen, igen... készül is... Le is írom képlettel.
Ez+Ez=Ezzel
Szóval haladok csak lassan.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Március 29., 14:01:44 írta Troll »

Nem elérhető [HUN]DEAD

• Indiana Jones
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #278 Dátum: 2006. Március 27., 18:29:18 »
Idézet
Most jutottam el odáig, hogy elolvasom az Otthont. Gratulálok. Nagyon jó lett a fordítás és a beírás is fenomanális. a történet, pedig nagyon részletsen át lett ültetve a regényből. Van még több ilyen? Mert szívesen olvasnám.
Üdv Daredevil.

Igen, van még. Az Exile (Száműzött) első része már be van írva, csak borítóra vár, csakúgy mint a Dragonlance Krónikák első és második része. De hogy mikor fog eljutni hozzátok, az még kérdéses, köszönhetően ennek a kis szerver-mizériánk. Addig is csak annyit tudok mondani, hogy türelem.

Nem elérhető Dórika

• Asterix
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #277 Dátum: 2006. Március 22., 08:19:37 »
Frissültünk:
Korongvilág by Terry Pratchett
« Utoljára szerkesztve: 2006. Március 22., 11:21:24 írta admin »

Nem elérhető Nimrod

• Sólyomszem
  • *
    • http://xfanzine.hu
Fantasy képregények
« Válasz #276 Dátum: 2006. Március 16., 16:02:33 »
Bár már az is jó rég volt, de örülök hogy befejeztétek a Hieroglifát, ha jó lesz a szerver el is olvasom majd.  
Akik esetleg sokat vártak rá, elnézést kérek tőlük hogy nekem nem sikerült már jóval korábban befejeznem.  
<a target="_blank"  href="http://xfanzine.hu/xzsak/index.php"><b>COMING SOON, DONT MISS IT!!!</b></a>

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
Fantasy képregények
« Válasz #275 Dátum: 2006. Március 07., 22:26:14 »
Most jutottam el odáig, hogy elolvasom az Otthont. Gratulálok. Nagyon jó lett a fordítás és a beírás is fenomanális. a történet, pedig nagyon részletsen át lett ültetve a regényből. Van még több ilyen? Mert szívesen olvasnám.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető regnar

• Galactus
Fantasy képregények
« Válasz #274 Dátum: 2006. Március 05., 10:42:35 »
X akták - Nagy láb, nagy szív.

EGy időben nagy X-akták rajongó voltam, de a sorozat a 4-5 évad környékén szerintem ellaposodott. Azért képregényben el-elolvasgatok történeteket (bár nem kifejezett kedvenc) , de ott is eléggé hullámzóak, hol jobbak, hol rosszabbak. Ezt eddig nem ismertem.

Borító. Tetszik. Jól néz ki a montázs, jók a sötét árnyalatok. De legjobban a feliratok tetszenek rajta. Jól eltaláltátok a betűtípusokat. (Micho von Hálózsák   )

Képregény. A szokásosnál több oldal, ugyanakkor jóval nagyobb képkockák.. érdekes, nekem kissé furcsa.  Olyan, mintha gyermek-képeskönyv lenne a nagy képkockákkal. A rajzok rendben vannak, bár néha mintha aránytalanok lennének a figurák. (bár ez adódhat a rajzstílus miatt is)

Történet. Az elején még reménykedtem benne, hogy nyomzós rész lesz, de inkább átment akcióba, ami szerintem nem igazán passzol az X-akták "érzéshez". Kissé összecsapottnak éreztem a történetet, hamar jutottak el a-pontból a b-pontba, minden magától értetődő volt. A gyilkos robotok, meg lézervetők nekem kicsit sok volt, persze sic-fi kategóriában elmegy, de nekem nem tette "hitelessé" a történetet.

Fordítás/beírás. Szerintem jól sikerült, érthetőek és jól szerkesztettek voltak a mondatok. Két kisebb "hibát" fedeztem fel benne. A nagyidők szót szerintem külön kellene írni. A komodo sárkányt, komodói sárkánynak írják inkább, bár láttam már komodó-sárkánynak is .. kötőjellel. De ezektől függetlenül újabb, a már megszokott Hálózsák minőségű fordítás/beírás.

Összességében. Maga a képregény és a fordítás/beírás tetszett, a történet viszont erősen közepes volt. Ha van valami sötétebb az jöhet.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Március 05., 10:43:20 írta regnar »

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://www.halozsak.hu
Fantasy képregények
« Válasz #273 Dátum: 2006. Március 04., 15:24:25 »
hmm... ahhoz képest, hogy többen szavaztak az X-Akták folytatására, mégsem reagált senki, "csak" Gorgonita... aki igazából nem is szereti, mégis elolvasta      ezek alapján kétszer is meggondolandó, hogy érdemes-e a képregény további honosítása... sztem a csapatnak lenne kedve, de így elég lehúzó
« Utoljára szerkesztve: 2006. Március 04., 15:33:56 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #272 Dátum: 2006. Március 03., 11:30:03 »
Nem vagyok egy X-Akták vagy misztikus sorozat rajongó. Gillian Anderson aranyos, ahogy fapofával boncolgat epizódról epizódra, de...
 Ezzel együtt, ez egy szimpatikus kis kaland volt, hatásos csattanóval.

Nem elérhető Dórika

• Asterix
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #271 Dátum: 2006. Március 01., 21:42:09 »
Frissültünk!

•X-Akták - Nagy láb, nagy szív

Nem elérhető Recsi

• Fejvadász
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • Hálózsák
Fantasy képregények
« Válasz #270 Dátum: 2006. Január 11., 13:54:44 »
Idézet
azt szeretném megtudni, hogy a köztársaság sorozatot mikor folytatjátok az SW-ben.
Még nem tudjuk, de biztos sorra kerül. Először a Crimson Empire sorozatot akarjuk befejezni. Abból még van 5 rész.
(ja és ha SW-al kapcsolatos kérdésed/észrevételed van, légyszi a SW topicban írd le, mert nem látogatok minden topicot rendszeresen.)
« Utoljára szerkesztve: 2006. Január 11., 13:55:55 írta recsi »
Vesszen a Birodalom!

Guest

• Vendég
Fantasy képregények
« Válasz #269 Dátum: 2006. Január 11., 13:03:26 »
HELLLOOO!!

azt szeretném megtudni, hogy a köztársaság sorozatot mikor folytatjátok az SW-ben.
ti vagytok a legjobb SW képregény tár !!! legalábbis nekem ti jöttök be a legjobban, de ha kérhetem legyen egy kicsit több SW, föleg ami a clone háborúhoz van köze....

kösziiii!!

Kyrgeen

Nem elérhető edyna

• R2-D2
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #268 Dátum: 2006. Január 11., 09:54:58 »
Sziasztok!
Először is mindenkinek boldog új évet kívánok, mostanában nem volt időm beköszönni, bocsánat érte! Köszönöm a pozitív véleményeket, biztosak lehettek az Aquablue folytatásban. A megjelenés sorrendjével ellentétben azonban most az Atalanta-projekten dolgozok, melyben fény derül a víz alatti város történetére. Ígérem, nagyon izgalmas sztorit olvashattok hamarosan! Edyna

Nem elérhető szam

• Venom
    • http://szam42.uw.hu
Fantasy képregények
« Válasz #267 Dátum: 2006. Január 08., 13:52:18 »
Bár én is nagyon kiáltoztam az Aquablue folytatásáért, elolvasnom csak tegnap sikerült őket... és azt kell mondjam, megérte megelőlegeznem a bizalmat. Nagyon szép rajzok vannak benne, és a fordítás is abszolut tökéletes. A magyarítás szerencsére nem szenvedte meg a stáb-változást. Azt  hittem, a 4. rész végén megoldódnak a dolgok, de így legalább még jobban várom a következő rész. Szóval hajrá!!!