Szerző Téma: Fantasy képregények  (Megtekintve 419959 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
Fantasy képregények
« Válasz #926 Dátum: 2008. Augusztus 24., 11:25:37 »
Hehe...nagyon úgy látszik, hogy anno, mikor mondtam recsinek ezt a Star Trek dolgot, egy régi nagy hiányosságra tapintottam. Nehogy már csak a Star Wars fanoknak legyen jó...  
Amúgy nemsokára jön majd egy másik amerikában igen népszerű sci-fi sorozat képregényverziója is!

Nem elérhető Recsi

• Fejvadász
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • Hálózsák
Fantasy képregények
« Válasz #925 Dátum: 2008. Augusztus 24., 11:12:10 »
Idézetet írta: freakdavE
Részemről jöhet még ST képregény.
Részemről is, és micsoda jó történetek jönnek még...
Most, hogy ennyit foglalkoztam a ST képregényekkel, meg is jött a kedvem, hogy folytassam a félbehagyott TNG sorozat nézését.  
Vesszen a Birodalom!

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #924 Dátum: 2008. Augusztus 24., 10:08:41 »
Na először is köszi a véleményt. Utána pedig:

Idézet
A 9. oldalon Reed azt mondja, hogy teleportálják fel. Az ST-ben az felsugárzás. Előtte jól használtad.
Ezt a felsugárzást már más is említete. Ez van, ha az ember 3 éve nem látott semmi Star Treket. Kiesek a gyakorlatból...  

Idézet
"Letérképeztem a területet." mondja Tyler hadnagy. Szerintem az "Feltérképeztem a területet.", akart lenni.
Ezzel nem értek egyet. Ha feltérképezte volna, akkor ki megy, felderítést végez, míg itt letérképezte, azaz, lerajzolta a földre, hogy hol vannak, stb.

Idézet
Emellett nekem hiányzott Pike kapitány bejegyzéseiből a csillagidő. Gondolom azért van így, mert ezek a történetek nem passzolnak teljesen a kronológiába. (az új mozifilm fényében biztosan nem)

Azt hiszem a hat részes miniben talán 2 vagy 3 szám van, amiben használnak a csillagidőt. És isten igazából, csak a következő szám, a Romulánok lesz az, amit teljesen jól belehet építeni kronológiába. Meg majd talán az utolsó rész, a borg, de az meg már a sorozatok után játszódik.
Viszont jövő hónapban jön a folytatás!  

Nem elérhető freakdavE

• a csodálatos Zacskóember
  • Venom
Fantasy képregények
« Válasz #923 Dátum: 2008. Augusztus 23., 19:31:28 »
Üdv zsákosok!
Rég nem jártam erre...

A Star Trek: Vulkániak képregényt kommentálnám. Először is, köszi!
A történet érdekes. A hangulata visszaadja a sorozatokét, kivéve a sok vért. A vulkán-ember konfliktus ábrázolása nagyon tetszett.  
Spock fézeráthangoló akciója elég valószerűtlen. Egy fézert persze, hogy áthangol, de mindenkiét, egy tűzharc közepén, ilyen gyorsan? Ugyan, mister Patrick!
Emellett nekem hiányzott Pike kapitány bejegyzéseiből a csillagidő. Gondolom azért van így, mert ezek a történetek nem passzolnak teljesen a kronológiába. (az új mozifilm fényében biztosan nem)
A rajz tetszik, bár néhol mintha a figurák nem passzolnának a háttérhez. Ez inkább a színezők hibája.
A fordításban nekem szemet szúrt pár apróság.
Az 5. oldalon, amikor a túszhelyzet a téma. A "nem releváns" kifejezés helyett szerintem az "irreleváns" a megfelelőbb.
A 9. oldalon Reed azt mondja, hogy teleportálják fel. Az ST-ben az felsugárzás. Előtte jól használtad. Persze a fickó haldoklik, lehet, hogy az eredetiben is félre beszél, nem tudom.  
Végül, a 13. oldal. "Letérképeztem a területet." mondja Tyler hadnagy. Szerintem az "Feltérképeztem a területet.", akart lenni.
Nem hasogatok több szőrszálat. Részemről jöhet még ST képregény.
"Túl bizarr, hogy éljen, túl ritka, hogy meghaljon."

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Fantasy képregények
« Válasz #922 Dátum: 2008. Augusztus 17., 21:11:21 »
Elvileg az utómunkálatoknál tartunk (értsd: marhára nincs borítósunk erre se).
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Morg

• Asterix
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #921 Dátum: 2008. Augusztus 17., 21:07:48 »
Meg tudnátok mondani, mikor folytatják a FORGOTTEN REALMS - ot amiben Drizzt Do'Urden
a főszereplő?
Előre is kössz.
Morg

Nem elérhető rune

• Donald kacsa
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #920 Dátum: 2008. Augusztus 15., 12:03:26 »
Ez jó hír.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Augusztus 15., 13:13:54 írta talgaby »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Fantasy képregények
« Válasz #919 Dátum: 2008. Augusztus 15., 09:24:06 »
Elvileg és reményeink szerint igen. De sűrű folytatásokra semmiféleképp nem lehet számítani.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető rune

• Donald kacsa
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #918 Dátum: 2008. Augusztus 15., 09:16:59 »
Nagyon tetszett a  "Sláine".
Lesz folytatás?

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #917 Dátum: 2008. Augusztus 08., 11:40:56 »
Idézet
Főleg a naplóbejegyzések hosszabb mondatainál éreztem, hogy lehetne egyszerűbben is írni őket. Szerintem amit lehet azt bontsátok, rövidítsétek. A rövidebb mondatokat mindig könnyebb olvasni, mint az összetetteket. Pláne ha sok a technobla-bla illetve hivataloskodás, és kicsi a szövegdoboz is.

Bontanám én, de pont most kardoskodtam a FQ-n, amellett, hogy szöveghűnek kell maradnia a fordításnak és nem szabad nagyon átfogalmazni...  Még a végén azt mondják majd, hogy kétszínű vagyok...  
Azért kösz az észrevételeket.

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #916 Dátum: 2008. Augusztus 08., 11:34:03 »
For example:

A bolygó atmoszférája alatt elnyújtott felszíni sebhelyek vannak számtalan csata romjaival

A felhők alatt, háborúk tépte sebhelyek borítják az egész bolygót.

Vagy:

Civilek ki csoportja kérte a segítségünket. Pár éve a saját békekezdeményezésük kudarcot vallott. Így most a Föderáció közbenjárásában reménykednek.

Főleg a naplóbejegyzések hosszabb mondatainál éreztem, hogy lehetne egyszerűbben is írni őket. Szerintem amit lehet azt bontsátok, rövidítsétek. A rövidebb mondatokat mindig könnyebb olvasni, mint az összetetteket. Pláne ha sok a technobla-bla illetve hivataloskodás.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Augusztus 08., 11:41:17 írta Gorgonita »

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #915 Dátum: 2008. Augusztus 08., 09:45:20 »
Idézet
Ez jól hangzik, doki csak így tovább! Illetőleg két kérdés merült még fel bennem: Ez a történet - lehet tudni - hová datálható időrendileg? Mármint a Kirk-féle Enterprisehoz viszonyítva? Illetve ez a Spock, az a Spock? Vagy csak "véletlen egybeesés" hogy ugyanúgy hívják, mint a klasszikus sorozat egyik főszereplőjét (aki mellékesen a filmek többségét is rendezte)? Pusztán azért merült fel bennem ez a kérdés, mert a történetben felbukkanó szereplők egyikét sem tudtam azonosítani, viszont Spock kétség kívül Leonard Nimoy vonásait "örökölte"...

A kérdés első felére Gorgonita már nagyrészt válaszolt és igen, ez hivatalosan a kirk előtti legénység. Azért is ez került ki elsőnek. A következő  sztori, a romulánok már Kirk idején fog játszódni, és teljesen beillik majd a TOS időrendjébe! És igen, ez a Spock, az a Spock.

Idézet
Egy apró észrevétel. Miután megvan a szószerinti fordítás, hagyjátok kicsit pihenni, aztán olvassátok újra. És ahol nem igazán magyaros a szórend, fogalmazzátok át a mondatokat saját szavaitokkal. Egy hosszabb mondatból nyugodtan lehet kettő, vagy épp kettőből egy ha úgy jobban hangzik. Ne féljetek szavakat lecserélni, úgy sokkal élvezhetőbb lesz a szöveg.

Most komolyan, nekem akarod megmondani, hogy merre folyik a Tisza?  Eleve így csinálok minden fordítást, ahogy leírtad és ezeket még recsi is át szokta nézni beírás közben. Szóval ha valahol magyartalannak érezted a szöveget, légyszi írd le, hogy hol és, hogy te mit írtál volna helyette. Ez nekünk is segítség.  

Idézet
Yorktown űrhajó címmel.

Heh. Úgy látszik mindenféle képpen valami második világháborús amerikai anyahajóról akarták elnevezni a sorozatot...  Ja és az Early Voyages ha jól emlékszem a NewGenen van. a Co-MIX-on meg a Year Four 1. része.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Augusztus 08., 10:08:14 írta dr samson »

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #914 Dátum: 2008. Augusztus 07., 22:35:40 »
Hosszú és eredményes életet! Quaplá! Igaz én már olvastam, de azért csak terjesszétek az igét!

Egy apró észrevétel. Miután megvan a szószerinti fordítás, hagyjátok kicsit pihenni, aztán olvassátok újra. És ahol nem igazán magyaros a szórend, fogalmazzátok át a mondatokat saját szavaitokkal. Egy hosszabb mondatból nyugodtan lehet kettő, vagy épp kettőből egy ha úgy jobban hangzik. Ne féljetek szavakat lecserélni, úgy sokkal élvezhetőbb lesz a szöveg.

Időrend. Ez a csapat lett volna az eredeti, még Yorktown űrhajó címmel. De a studió nem mutatta be a pilotot, mondván túl intelligens és nem elég lövöldözős. Hat évvel később indult az Enterprise sorozat, a már ismert legénységgel, amiben csak Spock maradt a régi. Ebben volt visszaemlékezés a pilotra, ahol már úgy utaltak Pike csapatára mint az Enterprise korábbi legénységére. Később Early Voyages címmel sajá képregénysorozatuk is volt. Első rész valamelyik honosító oldalon.

Nem elérhető Aldarion

• Kilencedik osztag, Hídégetők
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #913 Dátum: 2008. Augusztus 07., 20:16:29 »
Idézetet írta: dr samson
Remélhetőleg a következő hónapban már jön is! Viszont nem megjelenési, hanem időrendi sorrendben rakom ki őket, így a kedvenc sztorim, a Romulánok lezs a következő! Aztán már tervbe van véve a Klingons Blood Will Tell, a Mirror Images is. Sőt, most néztem, hogy a következő hónapban jön amcsi honban a romulánok egyenes ági folytatása, a Star Trek: Romulans: Hollow Crown!
Ez jól hangzik, doki csak így tovább! Illetőleg két kérdés merült még fel bennem: Ez a történet - lehet tudni - hová datálható időrendileg? Mármint a Kirk-féle Enterprisehoz viszonyítva? Illetve ez a Spock, az a Spock? Vagy csak "véletlen egybeesés" hogy ugyanúgy hívják, mint a klasszikus sorozat egyik főszereplőjét (aki mellékesen a filmek többségét is rendezte)? Pusztán azért merült fel bennem ez a kérdés, mert a történetben felbukkanó szereplők egyikét sem tudtam azonosítani, viszont Spock kétség kívül Leonard Nimoy vonásait "örökölte"...
"When the battle is through, only the strong will survive."

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #912 Dátum: 2008. Augusztus 07., 18:47:19 »
Na legalább egy vélemény már van!  

Idézet
Egyébként egy észrevétel - amit csak a filmekre tudok alapozni, mivel (kábel tévé hiányában) a sorozatokat nem láttam - emlékezetem szerint a filmekben a teleportálás a föl- illetve lesugárzás elnevezést viselte. Tudom, hogy ósdi, de engem egy kicsit bántot a "Készenállunk a teleportálásra" mondat az előbbiek fényében. Mondjuk lehet hogy rosszul emlékszem...

Hmmm...már vagy 3 éve nem láttam egy Star Trek részt se, szóval lehet, hogy igazad van. Majd erre figyelek később.  

Idézet
De ennek ellenére köszi. Várom a folytatást!

Remélhetőleg a következő hónapban már jön is! Viszont nem megjelenési, hanem időrendi sorrendben rakom ki őket, így a kedvenc sztorim, a Romulánok lezs a következő! Aztán már tervbe van véve a Klingons Blood Will Tell, a Mirror Images is. Sőt, most néztem, hogy a következő hónapban jön amcsi honban a romulánok egyenes ági folytatása, a Star Trek: Romulans: Hollow Crown!

Ja és a filmek közül kettő leszámítva nekem mind megvan videón!
« Utoljára szerkesztve: 2008. Augusztus 07., 18:48:12 írta dr samson »

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #911 Dátum: 2008. Augusztus 07., 18:29:57 »
Jó kis sztori volt ez, köszi mindenkinek. Kiskoromban odáig és vissza voltam az Űrszekerekért - ugye akkor még ilyen címen futottak a filmek - főleg az Enterprise-ért, hogy majdnem sokkot kaptam amikor a 3. rész végén felrobbantották...  Hozzáteszem, hogy 5 vagy 6 éves lehettem...

Egyébként egy észrevétel - amit csak a filmekre tudok alapozni, mivel (kábel tévé hiányában) a sorozatokat nem láttam - emlékezetem szerint a filmekben a teleportálás a föl- illetve lesugárzás elnevezést viselte. Tudom, hogy ósdi, de engem egy kicsit bántot a "Készenállunk a teleportálásra" mondat az előbbiek fényében. Mondjuk lehet hogy rosszul emlékszem...

De ennek ellenére köszi. Várom a folytatást!

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #910 Dátum: 2008. Augusztus 07., 15:27:21 »
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Cajun

• Indiana Jones
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #909 Dátum: 2008. Augusztus 07., 11:54:59 »
Jelentem a Bloodquestből kész az első könyv nyers fordítása (trükkös volt), nemsokára nekilátok a többinek is, szóval haladok

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #908 Dátum: 2008. Július 21., 22:39:35 »
Tisztelt komisszár úr! Küldtem önnek privit  

Nem elérhető Gaunt

• Donald kacsa
  • *
    • http://
Fantasy képregények
« Válasz #907 Dátum: 2008. Július 21., 20:04:50 »
Sziasztok!

Az illetékesnél szeretnék jelentkezni a warhammer fordításokra.

Nem elérhető Cajun

• Indiana Jones
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #906 Dátum: 2008. Július 20., 22:57:47 »
Tyű, mit találtam én most a Boom Studios oldalát böngészve! Ezek az elvetemült, hitvány (  ) képregényrajzolók nem másra tették rá ragacsos mancsukat, mint a Warhammer fantasy univerzum legelborultabb témájára, a Vérfocira. Biza, ha minden jól megy nemsokára lesz egy kitűnően megrajzolt, és valószínűleg hasfalrepesztően humoros Blood Bowl sorozatunk (asszem ezt így előre stipi-stopi, meg minden... bár csak lenne annyi időm, mint amennyi marhaságot le akarok fordítani...  na jó, befogtam, és nekilátok a  Blood and Thunder-nek  ).

Nem elérhető Recsi

• Fejvadász
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • Hálózsák
Fantasy képregények
« Válasz #905 Dátum: 2008. Július 20., 16:54:51 »
Idézetet írta: Gabe
A Deff Skvadron fordítása Cajunnak köszönhetően nállam van. Hamarosan jönnek az Ó'kok...  
Asz' má' nagyon várgyuk! Csak gyüjjön, gyüjjön!
Vesszen a Birodalom!

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #904 Dátum: 2008. Július 20., 15:57:51 »
A Deff Skvadron fordítása Cajunnak köszönhetően nállam van. Hamarosan jönnek az Ó'kok...  

Nem elérhető holloo

• Kázmér
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #903 Dátum: 2008. Július 15., 11:35:30 »
Idézet
Látogads továbbra is az oldalt, mert rövidesen folytatódni fog a történet, és még lesz más, régóta hiányolt, fantasy csemege is...

Nagyon reménykedem benne, hogy valami Forgotten Realms-es lesz.  Persze köszönet a Dragonlance képregényekért is  , de a nyomába se ér Drizzt kalandjainak...

Nem elérhető Cajun

• Indiana Jones
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #902 Dátum: 2008. Július 11., 11:32:06 »
Idézetet írta: recsi
Idézetet írta: Cajun
Asszem kéne valami jobb szótárprogram
Na ja, ahhoz valami angol-ultrabunkó-magyar szótár kéne  
az ó'k szöveghö...höhö
Hehe, épp ez a trükk az egészben, hogy valami olyan kéne, ami megfelelően széles adatbázissal rendelkezik, mert ezek a ző'dbőrűek ahhoz képest, hogy milyen szinten állnak szellemileg, meglehetősen választékosan fogalmaznak, és van egy-két eltorzított kifejezés, amiről lcsak sejtem, hogy mi lehet...

Nem elérhető Recsi

• Fejvadász
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • Hálózsák
Fantasy képregények
« Válasz #901 Dátum: 2008. Július 09., 20:10:33 »
Asszem kéne valami jobb szótárprogram
Na ja, ahhoz valami angol-ultrabunkó-magyar szótár kéne
az ó'k szöveghö...höhö
« Utoljára szerkesztve: 2008. Július 09., 20:11:13 írta recsi »
Vesszen a Birodalom!

Nem elérhető Cajun

• Indiana Jones
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #900 Dátum: 2008. Július 09., 11:55:21 »
Idézetet írta: recsi
Részemről benne volnék bármiben, de mivel bokros teendőim (VOLT feszt, miegyéb...) miatt még a Skwadront se fejeztem be, nem ígérek semmit...
Ha tudtam volna, hogy itt vagy, ihattunk volna egy sört, és megbeszéltük volna a dolgokat. Soproni vagyok  
Hát, sajnos már késő bánat... A Skwadronnal pedig tényleg megpróbálok kezdeni valamit, mert már az uccsó fejezettel szenvedek, de valahogy nagyon nem akar összeállni (elsőre valahogy jobban ment, bár azóta a többi részt is átcsiszatoltam)  Asszem kéne valami jobb szótárprogram

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #899 Dátum: 2008. Július 08., 11:25:27 »
Köszi, jól esik a biztatás, mert sajnos kevesen veszik a fáradtságot, hogy véleményezzenek...

Látogads továbbra is az oldalt, mert rövidesen folytatódni fog a történet, és még lesz más, régóta hiányolt, fantasy csemege is...  

Nem elérhető Erac

• Kázmér
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #898 Dátum: 2008. Július 08., 11:21:55 »
Sziasztok, jó rég jártam erre, és örömmel látom, hogy újra folytatódik a dragonlance képregény, mivel ez a kedvenc könyv sorozatom. Szerintem messze a létező egyik legjobb fantasy világ a dragonlance-é. Nagyon jó lett a fordítás is és a beírás is, gratulálok hozzá, és sok kitartást kívánok Aldarion-nak és Troll-nak!

Our arrows will blot out the sun!
Then we will fight in the shade.

Nem elérhető Recsi

• Fejvadász
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • Hálózsák
Fantasy képregények
« Válasz #897 Dátum: 2008. Július 07., 09:34:49 »
Részemről benne volnék bármiben, de mivel bokros teendőim (VOLT feszt, miegyéb...) miatt még a Skwadront se fejeztem be, nem ígérek semmit...
Ha tudtam volna, hogy itt vagy, ihattunk volna egy sört, és megbeszéltük volna a dolgokat. Soproni vagyok
Vesszen a Birodalom!