Üdv zsákosok!
Rég nem jártam erre...
A Star Trek: Vulkániak képregényt kommentálnám. Először is, köszi!
A történet érdekes. A hangulata visszaadja a sorozatokét, kivéve a sok vért. A vulkán-ember konfliktus ábrázolása nagyon tetszett.
Spock fézeráthangoló akciója elég valószerűtlen. Egy fézert persze, hogy áthangol, de mindenkiét, egy tűzharc közepén, ilyen gyorsan? Ugyan, mister Patrick!
Emellett nekem hiányzott Pike kapitány bejegyzéseiből a csillagidő. Gondolom azért van így, mert ezek a történetek nem passzolnak teljesen a kronológiába. (az új mozifilm fényében biztosan nem)
A rajz tetszik, bár néhol mintha a figurák nem passzolnának a háttérhez. Ez inkább a színezők hibája.
A fordításban nekem szemet szúrt pár apróság.
Az 5. oldalon, amikor a túszhelyzet a téma. A "nem releváns" kifejezés helyett szerintem az "irreleváns" a megfelelőbb.
A 9. oldalon Reed azt mondja, hogy teleportálják fel. Az ST-ben az felsugárzás. Előtte jól használtad. Persze a fickó haldoklik, lehet, hogy az eredetiben is félre beszél, nem tudom.
Végül, a 13. oldal. "Letérképeztem a területet." mondja Tyler hadnagy. Szerintem az "Feltérképeztem a területet.", akart lenni.
Nem hasogatok több szőrszálat. Részemről jöhet még ST képregény.