Szerző Téma: Fantasy képregények  (Megtekintve 419972 alkalommal)

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
Fantasy képregények
« Válasz #866 Dátum: 2008. Április 28., 16:57:45 »
Idézetet írta: Cajun
Ahoj!
Jelentem kész a Deff Squadron fordítása (bár még csiszolni kell rajta itt-ott, tekintve, hogy ez az első ilyen jellegű cucc, amit csináltam; ha nem gond, akkor kotlok még rajta pár napot)!  
Bocs, hogy ilyen sokára jelentekezem, de iszonyat sokminden egyéb dolgom volt.
Ha valaki ad egy e-mail címet, akkor max 3 nap múlva tudom küldeni.
Köszi!

Helló! Ha elkészül  a szöveg, akkor jöhet nekem privát üzenetben. Köszi

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Fantasy képregények
« Válasz #865 Dátum: 2008. Április 28., 15:10:52 »
A beírás fázisában van a következő, nem tudom, mikorra készül el. De lesz.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Snake (XF)

• Fantom
    • http://www.xfanzine.hu
Fantasy képregények
« Válasz #864 Dátum: 2008. Április 28., 12:15:53 »
jelenleg a legacy-nál tart a sorozat, szóval az icewind dale trilógia már lement... ha jók az értesüléseim, akkor lesz folytatás  

Nem elérhető holloo

• Kázmér
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #863 Dátum: 2008. Április 28., 11:48:38 »
Kis félelemmel olvastam el a Drizzt-képregényeket, kiváncsi voltam vissza tudja-e adni a képregény a könyvet. Mondhatni kellemesen csalódtam a képregények nagyon jók lettek, és gratulálok a fordító(k)/beíró(k)-nak  . Várható a folytatás?  Drizzt minden regénye (azért van néhány  ) megjelent képregényben is, vagy csak az első trilógia?

Nem elérhető Cajun

• Indiana Jones
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #862 Dátum: 2008. Április 27., 15:39:58 »
Ahoj!
Jelentem kész a Deff Squadron fordítása (bár még csiszolni kell rajta itt-ott, tekintve, hogy ez az első ilyen jellegű cucc, amit csináltam; ha nem gond, akkor kotlok még rajta pár napot)!  
Bocs, hogy ilyen sokára jelentekezem, de iszonyat sokminden egyéb dolgom volt.
Ha valaki ad egy e-mail címet, akkor max 3 nap múlva tudom küldeni.
Köszi!

Nem elérhető Aldarion

• Kilencedik osztag, Hídégetők
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #861 Dátum: 2008. Április 25., 18:53:12 »
Nincs mit. Sőt még annyit tennék hozzá, hogy bár technikai okok miatt csúszik egy ideje a 6. rész, rövidesen jönnek az újabb fejezetek, tehát ha időd engedi majd figyeld a frissítést.
"When the battle is through, only the strong will survive."

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #860 Dátum: 2008. Április 25., 17:17:56 »
Ha késve is, de jobb később mint soha alapon, köszönet a Sárkánydárda krónikásainak. Emlékezetes kaland, amihez a rajzolt változat egy kis művészi plusszt is ad.  

Nem elérhető holloo

• Kázmér
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #859 Dátum: 2008. Április 17., 09:22:16 »
Köszi a linkeket.Igen a o'k duma t'lleg  elég nagy kreativitást igényel. Véleményem szerint itt is inkább több ember összedolgozása igényeltetik.  De az ajánlatom továbbra is áll, ha segítség kell szóljatok, de azért egyedül nem mernék belevágni...

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #858 Dátum: 2008. Április 16., 19:37:53 »
A deff squadront bár nem foglaltam le, de én néztem ki magamnak beírásra. (attól függetlenül bárki megcsinálhatja, én szívesen elállok tőle ha úgy alakul) Sikerült is odaadnom valakinek fordítani, de az illető azóta sem jelentkezett  nem meglepő, mert orkok a történet szereplői, és marha sok duma van benne, ami ráadásul veszettül szlenges is...  Ha jól tudom, a dawn of war magyarításának orkos részét is egy rakás ember tudta csak jól megoldani. Szóval ehhez valami nagyon tökös fordító kellene.  

Egyébként  ebből a torrentből le tudsz szedni ezt-azt: katttt ha meg kicsit több türelemmel rendelkezel, akkor ezeket fésüld át: kattt

(amúgy meg akit érdekel a szerepjáték: dark heresy
Itt van hozzá a magyar fórum, fordításokkal együtt katt )

« Utoljára szerkesztve: 2008. Április 16., 19:42:04 írta Gabe »

Nem elérhető holloo

• Kázmér
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #857 Dátum: 2008. Április 16., 10:04:33 »
És honnan lehet megszerezni ezeket a kiadványokat?  
A fordítás dologba be tudok segíteni, ha kell, de egyedül nem vállalom...

Nem elérhető Recsi

• Fejvadász
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • Hálózsák
Fantasy képregények
« Válasz #856 Dátum: 2008. Április 15., 23:08:39 »
A Boom studios cucc túl új ahhoz, hogy nekifogjunk. A Deff Sq elvileg a WH Monthlyban jött ki, az meg folyamatosan készül(get), bár ha jól tudom épp fordító kerestetik stádiumban leledzik. Cajun, szerintem vedd fel a kapcsolatot pm-ben vagy mailben Blixxxával, ő a jobbantuggyafőokos WH/40K ügyben.
A Black Librarys cuccok szinte kivétel nélkül Monthlyból gyűjtött cuccok.
Ezekről tudok (angolul):
WH40k - Damnation Crusade (6 részes mini, Boom studios, tavaly júliusban fejeződött be)
WH(?)The Redeemer (4 részes mini, színes, Black Library, 2002)
WH40K Blood and Thunder (4 részes mini, Boom, 2008 január)
WH Forge of War (5 részes mini, Boom, 2008 január)
ezen kívül 86db WH Monthly + a 0. szám + 1 birthday special

« Utoljára szerkesztve: 2008. Április 15., 23:11:47 írta recsi »
Vesszen a Birodalom!

Nem elérhető holloo

• Kázmér
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #855 Dátum: 2008. Április 11., 10:06:30 »
Igen az nem lenne hátrányos, ha minél több W40k képregény jönne  . Az Űrfarkasos sztori is nagyon ott volt

Nem elérhető Cajun

• Indiana Jones
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #854 Dátum: 2008. Március 20., 12:21:03 »
Ja, és ahogy elnézem épp most jött le a Daemonifige mindkét része is (igaz pdf-ben, de az nem para)

Nem elérhető Cajun

• Indiana Jones
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #853 Dátum: 2008. Március 20., 12:01:38 »
Idézetet írta: Gabe
Hi!
Igazából csak egy kérdésem lenne: A Warhammer képregényeket folytatjátok még valamikor? (Esetleg fordításba is be tudnék szállni, ha lehet róla szó...)

Helló!
Ezt kár volt mondanod, mert én most jól kihasználom a kinálkozó lehetőséget  
Nem volna kedved fordítani a "Deff Skwadron" című GN-t? Mint a címéből is sejthető, orkok a főszereplői, méghozzá asszem a Speed Freaksből... Persze nem könnyű, mert ork dumát (orclish   )  kell magyarba átültetni. Mit mondhatnék még? Három sztori 55 oldalon, elképesztő hangulatal megáldva. A beírást én válalnám.

Szerintem simán megoldható (mindig is csíptem az ó'kokat  ), tárgyaljuk le a részleteket mailben (taritamas@gamil.com).
Amúgy ha gondoljátok rendelkezem a Boom Studios által kreált Blood And Thunder sorozat első két részével (bár kissé sötétebbek a kelleténél, de azt talán föl tudná javítani valaki...).

Nem elérhető elwood

• HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #852 Dátum: 2008. Március 19., 20:16:13 »
Troll mintha mondott volna valami olyat, hogy egy Warhammer képregény „tervbe van vége”. Nem tudom, ki hogy van vele, én az ilyet némi szkepticizmussal fogadom, de érdemes rákérdezni.
"It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark and we're wearing sunglasses."

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #851 Dátum: 2008. Március 19., 19:45:56 »
Hi!
Igazából csak egy kérdésem lenne: A Warhammer képregényeket folytatjátok még valamikor? (Esetleg fordításba is be tudnék szállni, ha lehet róla szó...)

Helló!
Ezt kár volt mondanod, mert én most jól kihasználom a kinálkozó lehetőséget
Nem volna kedved fordítani a "Deff Skwadron" című GN-t? Mint a címéből is sejthető, orkok a főszereplői, méghozzá asszem a Speed Freaksből... Persze nem könnyű, mert ork dumát (orclish   )  kell magyarba átültetni. Mit mondhatnék még? Három sztori 55 oldalon, elképesztő hangulatal megáldva. A beírást én válalnám.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #850 Dátum: 2008. Március 19., 19:03:55 »
Izé... úgy tudom, a szándék megvan. Bár a beíróját elég rég láttam itt...
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Cajun

• Indiana Jones
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #849 Dátum: 2008. Március 19., 16:58:06 »
Hi!

Nem elérhető Squarepusher

• Donald kacsa
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #848 Dátum: 2008. Március 16., 11:24:55 »
Köszönöm az információt, és bocsánat rossz helyen feltett kérdésért!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #847 Dátum: 2008. Március 13., 19:23:35 »
Áthelyeztem a hozzászólásod, így már tuti jó helyre írtál.  (Egyébként igen, a fantasy kategória topicja a sci-fi/fantasy )
A Korongvilágból ami fenn van nálunk képregény, ha jól emlékszem, kivétel nélkül megjelent magyarul könyv formában. Talán antikváriumban lehet találni, mert annyira nem friss darabok...
Idő kerekéből sokminden megjelent, az Új Tavasz is. A Beholder kiadó jelentette meg, náluk nézd meg, lehet-e rendelni, vagy pedig fantasy-boltoknál (vmelyik netes oldalán rendelni is lehet, google segíthet). A New Spring volt az egyetlen, amit elkezdtek feldolgozni képregényben, de a kiadó, a Red Eagle Entertainment eddig tisztázatlan okok miatt, minden magyarázat nélkül megszűnt (egyébként voltak a képregény körül is gondok, a második rész egy hónapot késett, a harmadik vagy fél évet, ráadásul az egyik füzet közepén az eredeti rajzoló egyszerűen fogta magát és kiszállt). Összesen a harmadik vagy negyedik részig jutottak a nyolc részes sorozatból. Emiatt se nálunk, se máshol több rész már nem nagyon fog megjelenni, mert bár a fordítások készen voltak vagy két éve, de Gabe-bel úgy döntöttünk végül, hogy egy félbehagyott minire kár időt pazarolni (igazság szerint részemről én azt is levetettem volna, ami most fenn van, de leszavaztak). Mivel a sorozat ennyire befuccsolt, a szerző a jelek szerint nem akar nagyon még egyszer belevágni az adaptációs hercehurcákba, legalábbis egyetlen hír sem röppent fel ezzel kapcsolatban.

Nem elérhető Squarepusher

• Donald kacsa
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #846 Dátum: 2008. Március 13., 17:03:19 »
Sziasztok!

Remélem jó helyre írok, ha nem, akkor bocsánat! A fantasy kategóriában találtam 2 ínyencséget. Az egyik a korongvilág regények, a másik pedig az Idő kereke: Új tavasz. Meg tudná valaki mondani, hogy ezek magyarul is megjelentek? Megvásárolhatók valahol papíron is? Az többi Idő kereke regény is megjelent képregény formában?? Esetleg felkerülnek az oldalra? Egyenlőre ennyi! A válaszokat előre is köszönöm!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #845 Dátum: 2008. Március 12., 11:25:30 »
Ööö... elvileg koprodukcióban rajta vagyunk az ügyön. Még ismeretlen, hogy mikor lesz megint FR-képregény, de utána remélhetőleg stabil ütemben fog menni.

Nem elérhető erise

• Donald kacsa
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #844 Dátum: 2008. Március 12., 09:42:47 »
Hy everybody? A Forgetten Realms- ba mikor lesz frissítés?

Nem elérhető inferno

• Sólyomszem
  • *
    • http://ownpokertable.blogspot.com/
Fantasy képregények
« Válasz #843 Dátum: 2008. Március 08., 14:33:19 »
Idézetet írta: Troll
Azt hallottátok, hogy a történetet lejátszották a valóságban is?
Abból írták a történetet. Kíváncsi vagyok ki volt a mesélő...  
(asszem Aldariontól hallottam)

Ez valóban így volt. Nekiültek kitalálni egy új világot, elkezdték játszani, közben alakultak ki a főbb karakterek. Raistlin suttogása pl. szintén a játék közben alakult ki. Előbb elkészítették a történetből a kalandmodulokat, aztán megírták a regényeket. (A krónikákat.) A többi már történelem...  Olvastam valahol erről egy interjút Margaret Weissel, ha megtalálom belinkelem.

+++++++++

Közben meg is találtam, itt egy interjú a szerzővel, magyarul: http://uradalom.fantasya.hu/index.php?szin...utat&id=183
« Utoljára szerkesztve: 2008. Március 08., 14:55:25 írta inferno »

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #842 Dátum: 2008. Március 07., 21:29:45 »
Idézetet írta: Troll

Nem példanélküli eset ez a fantasy irodalomban. Magyar példának ott van a Káosz-ciklus John Caldvelltől (Nemes István). Az egyik legnagyobb magyar fantasy sorozat szerintem, eszmélen sztorival, sok vérrel, és elég sok poénnal...

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #841 Dátum: 2008. Március 07., 19:25:19 »
Abból írták a történetet. Kíváncsi vagyok ki volt a mesélő...
(asszem Aldariontól hallottam)

Nem elérhető Lambach

• Donald kacsa
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #840 Dátum: 2008. Március 07., 18:47:51 »
Első ;osztályú munka cimbora remélem lesz folytatás.Bár én inkább a könyv híve maradok
Csak így tovább..

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #839 Dátum: 2008. Március 06., 20:34:34 »
Örülök ha tetszett, és csak annyit mondok, hogy nemsokára folytatódik a történet. Becsszóra! És egyet értek Infernóval a könyveket tényleg érdemes elolvasni, sok mindent megvilágít, amit esetleg a képek nem. És valóban ez a képregény sokkal inkább egy diafilmre emlékeztet, sem mint egy képregényre.

Épp ezért jó hír a grafikát bírálóknak: a harmadik kötet adaptációját már Julius Gopez rajzolja és nem Steve Kurth. Teljesen más képi világot fog kapni a történet, ki-ki eldöntheti majd hogy melyik a jobb, ha oda érünk. ;D

Igazság szerint, bár az még odébb van addig is lesz egy két váltás. A szinezőt többször is cserélni fogják, és éép ezzért minden szám másabbnak fog hatni, de egyértelmű váltás majd csak a rajzoló csere után lesz.

Visszatérve az első bekezdésemhez: Ha valakinek kérdése lenne a történetről, valami nem tiszta kérdezzen, én tőlem telhető alapossággal fogok válaszolni.

Nem elérhető inferno

• Sólyomszem
  • *
    • http://ownpokertable.blogspot.com/
Fantasy képregények
« Válasz #838 Dátum: 2008. Március 06., 12:44:23 »
Olvassátok el a DL Krónikákat könyvben is (ha még nem tettétek), mert a képregény sem rossz, de azért könyvben az igazi... Bár itt valóban viszonylag jól át sikerült ültetni a történetet, csak a grafika színvonala von le sokat az értékéből... Amúgy köszi a honosítást.

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #837 Dátum: 2008. Március 06., 09:34:28 »
Üdv! Köszi az új Dragonlance Krónikákat Aldarion,Troll!    
Jó történet,szép grafikai megvalósítás,végig olyan érzésem van miközben olvasgattam,hogy,mintha dia filmet néznék  szóval teljesen megvoltam elégedve! Várom a folytatást!
Az ERŐ legyen veled Aldarion!!!