Szerző Téma: Marvel Kiadó egyéb képregényei  (Megtekintve 592895 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #475 Dátum: 2006. December 28., 18:36:24 »
Végre sikerült elolvasni a Marvel 2004-es karácsonyi különszámát (utóbbi napokban lassan tudtam csak haladni a képregényolvasásokkal).
Meg kell, hogy mondjam, sokkal jobb volt, mint amire számítottam. Mind a három történet fantasztikus volt a maga nemében. Jamesont ritkán lehet ilyennek látni (még talán a régi Pókember sorozatban volt egy történet, amely hasonlóan mutatta meg őt), az iró nagyon jól betekintést nyújtott a magánéletébe, és megmutatta, hogy JJ nem csak kegyetlen tud lenni. Az X-Men-es történet szintén nagyon tetszett, és érdekes volt a sztorija, csak azt nem tudtam, hogy Emma gyémánttá is tud változni (De azért kiváncsi lettem volna a Gyönyörök szigetére  ).
Az F4 történet pedig (ahogyan a nevében is volt) fantasztikusra sikerült. Franklin szemszögéből nagyon jól kivesézték a karácsony mondanivalóját. Nagyon jó volt.
Egy szó, mint száz, ezt a kiadványt eredetiben is el tudtam volna képzelni a karácsonyfám alatt (talán egyszer összejön), de így digitálisan is sikerült egy nagy élményben részesítenetek engem. Köszönöm szépen ezt az ajándékot, talgaby és Blixxxa  .
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
« Válasz #474 Dátum: 2006. December 27., 10:27:16 »
Marvel Karácsonyi felhajtás.

Egész jó képregényíró lenne Amazonból. Tetszik a humora: „DeFalco nem nagyon fog ennek örülni.”  

Karácsonyi Különszám 2004

Három remek kis történet. Az első kettő attól lett jó, hohgy olyanok szemén keresztül (JJJ és Emma) mutatja be az ünnepet, akiket nem gondolnánk, hogy érint. A harmadik pedig egyszerűségében nagyszerű. Végül is mindhárom sztori adta magát, csak észre kellett venni a karakterekben rejlő lehetőséget. Ezek után várom a 2005-ös és a többi különszámot is...

Logan mikor lett professzor? Két crossover között?    
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 27., 11:53:56 írta Gorgonita »

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #473 Dátum: 2006. December 26., 11:29:40 »
Idézetet írta: talgaby
Willie Lumpkin a Pókember-füzetekben bukkant fel beugró szereplői státuszban, egyébként ő volt az F4 postása igen hosszú ideig, főleg ott volt látható. (Mg egyszer volt egy saját, külön története is. Még kutatok utána...)
Ben minden évben kap karácsonyi ajándékot, miután tisztázták, hogy zsidó, azóta is. Egy kedves családi gesztus a Marvel Első Családjától.
Magyar szereplők: vmelyik szupergonosz magyar származású, talán vmelyik Whizzer volt az. Egyszer vki belinkelt a Kneten egy adatlapot, csak már gőzöm sincs hol, mikor és ki.
Hát igen! Nehogy már egy hős legyen magyar...  csak szupergonosz lehet:)
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #472 Dátum: 2006. December 26., 11:17:11 »
Willie Lumpkin a Pókember-füzetekben bukkant fel beugró szereplői státuszban, egyébként ő volt az F4 postása igen hosszú ideig, főleg ott volt látható. (Mg egyszer volt egy saját, külön története is. Még kutatok utána...)
Ben minden évben kap karácsonyi ajándékot, miután tisztázták, hogy zsidó, azóta is. Egy kedves családi gesztus a Marvel Első Családjától.
Magyar szereplők: vmelyik szupergonosz magyar származású, talán vmelyik Whizzer volt az. Egyszer vki belinkelt a Kneten egy adatlapot, csak már gőzöm sincs hol, mikor és ki.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #471 Dátum: 2006. December 26., 10:30:25 »
Idézetet írta: Sepi
Ezt eddig igazán Magneto múltjánál helyezték előtérbe, legalábbis tudtommal.
Hát igen, de talgaby lentebb írta, hogy azért Magnetó származásánál sem nagyon izgatják magukat az írók! Tényleg ha már származás: a Hangya feleségén kívűl más magyar szereplő még nem volt a Marvel lapokban ugye? (És másnál?) De pedig milyen jó is lenne: Kovács Géza, alias a "Frenetikus Mákember"!  
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #470 Dátum: 2006. December 26., 10:05:07 »
Idézetet írta: galamb
Ja és a Zsidóknak mióta hoz ajándékot a Mikulás? Akkor mégis az történt, amitől tartottam: Hogy   a Karácsonyi különszámban csaptak a a hasukra a írók, hogy akkor Ben meg Kitty legyen zsidó, és az nem nagyon izgatta őket, hogy korábban erre nem volt semmi utalás.
Annyira azért nem veszik komolyan a vallási hovatartozást a Marvelnél, hogy ilyen kis apróságokon fennakadjunk. Ezt eddig igazán Magneto múltjánál helyezték előtérbe, legalábbis tudtommal.

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #469 Dátum: 2006. December 26., 09:55:45 »
Amazon: Ez marha jó forditás volt talgaby! Főleg az Amerika kapitányra tett megjegyzés. Csak kár, hogy nem derült ki, hogy mi történt az öreg Bolygófalóval. (Jó lett volna olyan kép, ahhol mondjuk Amazonnal szürcsölnek forrócsokit). Ja és a Zsidóknak mióta hoz ajándékot a Mikulás? Akkor mégis az történt, amitől tartottam: Hogy   a Karácsonyi különszámban csaptak a a hasukra a írók, hogy akkor Ben meg Kitty legyen zsidó, és az nem nagyon izgatta őket, hogy korábban erre nem volt semmi utalás.
 Ja és ne gondoltam volna, hogy May néni kedvenc postása ilyen népszerű figura, hogy máshol is felbukkan.
  Na még egyszer köszönöm a fordítást és a beírást!  
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #468 Dátum: 2006. December 25., 21:06:09 »
Az a fránya postás biztos az F4 hecc partira vitte  , pedig ahogy elnézem egy henger volt az. Lehet, hogy abban volt benne a CW végének premier kiadása   .

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #467 Dátum: 2006. December 25., 20:59:37 »
Heh... én is. Blixxxa kis kedveskedése volt. Még meg se köszöntem neki. Köszi, Blixxxa. Aranyos volt.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #466 Dátum: 2006. December 25., 20:16:30 »
Eljött az ideje, hogy most megköszönjem és gyorsan véleményezzem az Amazonos Marvel Karácsonyi felhajtást. Ahoz képest, hogy milyen rövid volt, nagyon jó kis történet volt. Csak kár, hogy nem volt korhatáros   (aki olvasta, az biztosan érti, hogy mire is gondolok). Szóval sokat nem tudok erről a kis képregényről írni, csak azt, hogy egy fantasztikus kis remekmű volt. Köszönet érte talgaby és Blixxxa  (kiváncsi lennék, hogy mi volt abban az ajándékban amin a ti nevetek volt rajta  )
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 25., 20:16:58 írta Sepi »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #465 Dátum: 2006. December 25., 15:43:08 »
Vadóc ekkor az X-Treme csapattal volt oda. Magneto meg hol cigány, hol zsidó származású a képregényben, most éppen az előbbi.
És örülök, hogy tetszett.

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #464 Dátum: 2006. December 25., 15:32:15 »
Hát igen, igazi ünnepi kikapcsolódást jelentett ez a különszám.
 Jameson: Szerintem is nagy dobás volt, ez a fajta karácsonyi ének, (Ben, mint jelen karácsony szelleme  )  bár azért volt egy- két meglepő dolog: pl, azt mondják, álmunkban megjelenik az is, amitől tudat alatt félünk.--> Hát nem hiszen, hogy az öreg J.J. attól félne, hogy Peter nélkül nem megy a lap. Aztán meg a rajz: kicsit, mintha mindenki fiatalabb lett volna, meg aztán Jameson vonásai mintha kicsit ázsiaira sikerültek volna (Rajzoló eddig csak ázsiai történeteket rajzolt?), de ettől függetlenül tetszett a történet.
  X-men: sikerült a klasszikus "téli szünetre koleszba marad a magányos diák" témát jól "X-esíteni". Csak Vadóc éppen hol van e történet idején? Nem x-tag már esteleg? Mert a karaktere, szvsz pont illet volna Hamu-jéhoz, hiszen mindketőjüknek hasonló a problémája. Vigasztalhatta volna a srácot, vagy valami.
 Fantasztikusok: Ez is aranyos történet volt, azon jót nevettem, amikor Reed megnöveztette a fülét. Mondjuk Magnetó csak a filmben volt zsidó? Vagy találtam egy kis bakit végre!  
  Köszönöm a munkátokat! Jó volt a fordítás és a beírás is!
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető nickfury

• Asterix
  • **
« Válasz #463 Dátum: 2006. December 24., 18:57:46 »
Alig várom már ilyenkor hogy megnézhessem hogy milyen kérpegényekkel ajándékoztok meg minket ezzen a napon, nagyon tetszik a képregényválogatásotok, most még csak a MArvel Különszámot olvastam el, nagyon jó ötlet volt JAmesonal eljátszania karácsonyi éneket, majd látni hogy a gyémántszívű Emma segít egy gyereken hogy kellemes karácsonya legyen, végül a kis FRanklin történetéböl megtudtam hogy csak két zsidó szuperhős van. Köszönet Talgabynak, és Blixxának ezért a remek munkáért. Kellemes karásconyi ünnepeket a HálóZsák összes tagjának.
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 24., 18:58:40 írta nickfury »

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #462 Dátum: 2006. December 24., 13:01:40 »
Köszi a tájékoztatásokat. Ezen a Buldis dolgon meg vagyok lepődve...azért közvetve biztos végzett már valakivel   Mondjuk én sosem úgy tekintettem rá, mint aki alapból gonosz, csak viszonylag könnyű irányítani és általában a jobban megkérdőjelezhető oldalra állt.
Uff. most még jobban kíváncsi vagyok erre a történetre...
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #461 Dátum: 2006. December 24., 12:31:21 »
Frissülés: Marvel 2004-es Karácsonyi Különszám, Marvel 18. Karácsonyi felhajtása főszerepben Amazonnal
Boldog Karácsonyt!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #460 Dátum: 2006. December 24., 10:06:29 »
Sepi jól mondja. Pedig ő tényleg elég népszerű és gyakran fontos figura az X-Menben.
pepo, köszi a véleményedet. Igazság szerint az eredeti szöveg sokkal jobb, mert ott van bene egy finom akcentus, amit már magyarba nem lehet visszaadni. És mert 5-szörös átolvasás után is néha legszíveseben előlről kezdtem volna.
Idézet
(halkan jegyzem csak meg, mintha az elő szám elején valahol lenne egy hiba)
A fenébe. Sose igyekeztem még ennyire, hogy ne maradjon egy hiba se a szövegben...  
Idézet
Akkor pár kérdés: Marko hogy került az X-Menbe?  Szép dolog a karakterfejlődés, de nem túlzás egy kicsit? Egyáltalán  miért vettek be egy identitászavaros gyilkost?
Hát, először is tisztázzuk, hogy a 616-os Bulldózer sose ölt meg senkit. Komolyan. A felvétele meg dióhéjban annyi, hogy a cimboráján, Fekete Tomon megmutatkoztak a másodlagos mutáció jelei, fává változott, és képes lett kiszívni az összes testnedvet bárkiből. Az Cain az X-eket hívta segíteni, leverték Tomot, Bulldit visszavitték a birtokra, Cain pedig megkérte őket, hogy vegyék fel, Xavier meg beleegyezett. Egyébként később önként belevetette magát egy fekete lyukba, hogy megakadályozza az intézet diákjainak lemészárlását.
Idézet
Remy hogy vakul meg? Visszanyeri a látását?
Az X-ek Kínába mentek egy új mutánsért (aki egyébként Xorn volt... hosszú mese), de ott összezörrentek először a nyolc halhatatlannal, majd a kínai többszörös emberrel (nem emlékszem, mi lett a magyar neve). Az első csatában Remy megpróbált feltölteni egy kártyát (az X-Treme óta az ereje csak félgőzzel működik, köze van pár dologhoz, pl. egy klinikai halálhoz), de Vadóc véletlenül nekilökte az egyik támadót (nem látta Remy-t, az egy gödörben volt), és a kártya annak az arcába robbant. Hónapokkal később Sage mintegy karácsonyi ajándékképpen felgyorsította a gyógyulási folyamatot és Gambit visszakapta a látását (hogy aztán olyasmit tegyen, ami miatt sokat esett a szememben, de ez már másik mese...).

Egyébként a fentebb írt események jó része fenn van a cotán, az Új X-Men vége és a visszakapott non-marked jelzésű sorozat eleje. Ezek kb. Remy megvakulásáig fedik az eseményeket, a többi meg majd csak kikerül oda egyszer.

Idézet
Igazán kíváncsivá tett, hogy a férfire miért nem hatott Vadóc ereje, ki is ő, illetve ki az a másik Vadóc a végén.
A kettő összefügg, ezt előre megsúgom. Bár magyarázatot csak az ötödik számban kapunk rá.
Idézet
A Carrie nénis szál is jó pont, engem valahogy mindig is megfogtak az olyan sztorik, amiben valaki rádöbben valami fontosra.
Ó, és ez még csak a kezdet. Minden egyes részben egyre több dologra jön majd rá. Igazán érdekes családi hátteret sikerült összehozni, de mégse szaladt el a ló a történettel. Meg nem kicsit elfogult vagyok a sorozattal szemben.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #459 Dátum: 2006. December 24., 08:53:12 »
Idézetet írta: pepo05
Bevallom őszintén sosem érdekel igazából ez a karakter. A régi magyar X-Menben is amolyan semleges volt számomra, nem szerettem, de különösebben semmi bajom nem volt vele. Az viszont igaz, hogy az mindig eszembe jutott, hogy a képességéből fakadóan sok érdekes sztorit ki lehet hozni belőle, de valahogy kimaradt. na de most!
A régi X-Menes Vadóccal az volt a gond, hogy nálunk pont azok a számok jelentek meg amikben nem igazán ő volt a figyelem középpontjában. Ezért tűnhetett számodra semlegesnek. Hiába, hogy az első három számban főszereplő volt, nem ő rajta volt a hangsúly. Inkább csak annyira láttuk őt, hogy hogyan próbál beilleszkedni a többi X-Men közé.

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #458 Dátum: 2006. December 24., 00:38:07 »
Na, végre eljutottam odáig, hogy elolvassam a fennt lévő két vadócos részt. Bevallom őszintén sosem érdekel igazából ez a karakter. A régi magyar X-Menben is amolyan semleges volt számomra, nem szerettem, de különösebben semmi bajom nem volt vele. Az viszont igaz, hogy az mindig eszembe jutott, hogy a képességéből fakadóan sok érdekes sztorit ki lehet hozni belőle, de valahogy kimaradt. na de most!
Először is  a fordítás szerintem nagyon jó. Nem láttam az eredti szöveget, nem is tisztem belekötni, mivel közel sem értek annyira jól angolul...szóval szerintem szép magyaros mondatok vannak benne, igazán élvezetes. Grat gaby!
A beírás is jó azért köszi Gabe-nek és a borítót Michonak!  
(halkan jegyzem csak meg, mintha az elő szám elején valahol lenne egy hiba)
Akkor pár kérdés: Marko hogy került az X-Menbe? Szép dolog a karakterfejlődés, de nem túlzás egy kicsit? Egyáltalán miért vettek be egy identitászavaros gyilkost? Remy hogy vakul meg? Visszanyeri a látását?
A sztori nagyon jó, nekem nagyon tetszett. Eleve teli van "finom" belső monológokkal, illetve érdekes fordulatokkal.... Igazán kíváncsivá tett, hogy a férfire miért nem hatott Vadóc ereje, ki is ő, illetve ki az a másik Vadóc a végén. A Carrie nénis szál is jó pont, engem valahogy mindig is megfogtak az olyan sztorik, amiben valaki rádöbben valami fontosra. Szóval nagyon tetszik, a rajzok is jók, várom a folytatást.

(persze ettől Black Cat mindenek felett    )
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető horjb

• Venom
    • http://www.gportal.hu/horjbcomic/
« Válasz #457 Dátum: 2006. December 21., 13:27:38 »
OFF

Hulk-Lény : Parasztlengők 3
A ComicSquad-on!!!!!

ON

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #456 Dátum: 2006. December 21., 09:35:55 »
Ma végre sikerült átrágnom magam a Marvel Mozaik nevű saját HZs-kreáción.
Szerintem ez nem sikerült annyira jól, mint a Feketén-Fehéren testvérkiadvány. Persze ebben is voltak egészen jó kis történetek, például a Nick Fury   és az X-Men sztori   nagyon jó volt. A Snoopyn pedig jókat röhögtem.  Még a fekete-fehér Elektra is jó volt, míg a Mocsárlény egy igazi klasszikus (már régóta szerettem volna belőle elovasni egyet). Ami viszont a legkevésbé tetszett az a szines Elektra és a Rozsomák történet (olyan volt, mintha egy régi Jean-Claude van Damme filmet néztem volna  ).
Minden esetre köszönetet szeretnék mondani ezért az érdekfeszítő válogatásért az egész HZs Teamnek  .
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 21., 09:36:55 írta Sepi »

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
    • http://
« Válasz #455 Dátum: 2006. December 18., 16:31:57 »
Segitenék, de nem hagynak  

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #454 Dátum: 2006. December 18., 16:30:44 »
Megvan mostmár mind a 4. Azért köszi Punkológus.

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #453 Dátum: 2006. December 18., 16:28:59 »
A 3.4. részt küldted el neki vagy mind a négyet, mert ha csak az utolsó ketőt, akkor a többit én szívesen elküldöm.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #452 Dátum: 2006. December 18., 15:39:58 »
Máris küldöm, csak megkeresem.  

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #451 Dátum: 2006. December 18., 15:39:00 »
Hé Sepi. Nekem is kéne az a link priviben.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #450 Dátum: 2006. December 18., 10:25:54 »
Idézetet írta: Punkológus
Szóval egy Sikoltás csomagot nem bánnék. Persze csak privátban.
Nekem az megvan, már el is postáztam.  
Idézet
Nincs meg valakinek véletlenül az Erő és Felelősség. Arra retenetesen fáj már a fogam.
Ennek meg utánnanézek, mert ha jól emlékszem valahol rajta van az egyik dvd lemezemen.

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #449 Dátum: 2006. December 17., 22:23:18 »
Nem baj. Kérjük el tőle.

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #448 Dátum: 2006. December 17., 22:17:19 »
Idézet
Nekem csak a nyomtatott verziója van meg.
Nem volt fent, nekem is csak papíron van, illetve volt meg. Csak nagyon kéne már a klón-sztorik többi része mellé.
Idézet
Fuh..kaine-től elkérhetnénk...
Én egyszer már elkértem, csak azóta volt még egy részleges géphalálom. Viszont megnéztem jobban. A Sikoltás 1. két része megvan nekem is, csak a 3.-4. rész tűnt el.

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #447 Dátum: 2006. December 17., 22:10:05 »
Idézet
Ráadásul klaszisokkal jobb fordítással, mint ami kijött magyarul.
Fuh..kaine-től elkérhetnénk...

Az erő és felelősség is fennt volt a 'tomon?  Nekem csak a nyomtatott verziója van meg.

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #446 Dátum: 2006. December 17., 22:02:16 »
Idézet
A Sikoltás is volt honosítva?
Ráadásul klaszisokkal jobb fordítással, mint ami kijött magyarul.
Idézet
Az erő és felelősség melyik számban volt?
ha jól emlékszem akkor CsodaPók 117-119