Sepi jól mondja. Pedig ő tényleg elég népszerű és gyakran fontos figura az X-Menben.
pepo, köszi a véleményedet. Igazság szerint az eredeti szöveg sokkal jobb, mert ott van bene egy finom akcentus, amit már magyarba nem lehet visszaadni. És mert 5-szörös átolvasás után is néha legszíveseben előlről kezdtem volna.
(halkan jegyzem csak meg, mintha az elő szám elején valahol lenne egy hiba)
A fenébe. Sose igyekeztem még ennyire, hogy ne maradjon egy hiba se a szövegben...
Akkor pár kérdés: Marko hogy került az X-Menbe? Szép dolog a karakterfejlődés, de nem túlzás egy kicsit? Egyáltalán miért vettek be egy identitászavaros gyilkost?
Hát, először is tisztázzuk, hogy a 616-os Bulldózer sose ölt meg senkit. Komolyan. A felvétele meg dióhéjban annyi, hogy a cimboráján, Fekete Tomon megmutatkoztak a másodlagos mutáció jelei, fává változott, és képes lett kiszívni az összes testnedvet bárkiből. Az Cain az X-eket hívta segíteni, leverték Tomot, Bulldit visszavitték a birtokra, Cain pedig megkérte őket, hogy vegyék fel, Xavier meg beleegyezett. Egyébként később önként belevetette magát egy fekete lyukba, hogy megakadályozza az intézet diákjainak lemészárlását.
Remy hogy vakul meg? Visszanyeri a látását?
Az X-ek Kínába mentek egy új mutánsért (aki egyébként Xorn volt... hosszú mese), de ott összezörrentek először a nyolc halhatatlannal, majd a kínai többszörös emberrel (nem emlékszem, mi lett a magyar neve). Az első csatában Remy megpróbált feltölteni egy kártyát (az X-Treme óta az ereje csak félgőzzel működik, köze van pár dologhoz, pl. egy klinikai halálhoz), de Vadóc véletlenül nekilökte az egyik támadót (nem látta Remy-t, az egy gödörben volt), és a kártya annak az arcába robbant. Hónapokkal később Sage mintegy karácsonyi ajándékképpen felgyorsította a gyógyulási folyamatot és Gambit visszakapta a látását (hogy aztán olyasmit tegyen, ami miatt sokat esett a szememben, de ez már másik mese...).
Egyébként a fentebb írt események jó része fenn van a cotán, az Új X-Men vége és a visszakapott non-marked jelzésű sorozat eleje. Ezek kb. Remy megvakulásáig fedik az eseményeket, a többi meg majd csak kikerül oda egyszer.
Igazán kíváncsivá tett, hogy a férfire miért nem hatott Vadóc ereje, ki is ő, illetve ki az a másik Vadóc a végén.
A kettő összefügg, ezt előre megsúgom. Bár magyarázatot csak az ötödik számban kapunk rá.
A Carrie nénis szál is jó pont, engem valahogy mindig is megfogtak az olyan sztorik, amiben valaki rádöbben valami fontosra.
Ó, és ez még csak a kezdet. Minden egyes részben egyre több dologra jön majd rá. Igazán érdekes családi hátteret sikerült összehozni, de mégse szaladt el a ló a történettel. Meg nem kicsit elfogult vagyok a sorozattal szemben.