Az a gond, hogy én úgy látom a képregényes helyzetet, mint egy hullámvasútat. Most valóban egy qrva meredek lejtőn megyünk fölfelé ami jó, de nemsokára jön a lejtmenet a túloldalon, 1000-el lefelé...
Szerintem az ok: több a kiadó, sok kiadványal, de az érdeklődök számán marhára nem veszek észre túlzott növekedést, pláne nem annyit, amennyi eltartja akár csak a jelenlegi szinten is a piacot. Szóval év végén már nem hiszem hogy ilyen rózsásan fogjuk látni a helyzetet, de ne legyen igazam. Ezen csak árcsökkentéssel lehetne javítani (persze az ésszerűség határain belül), hogy akit érdekelnek a képregények, azok be tudjanak szerezni mindent amit akarnak, ezáltal ha szerényebben is, de jobban megférnének egymás mellet a kiadók. Most egymás elől veszik el a vevőket. Erre csak a saját példámat tudom felhozni: A Vertigót még mindig nem tudtam megvenni, most került volna rá sor, de közben kijött a Lucky #3, így inkább azt veszem (mert az elöző részei megvannak), az új tripla méretű csodapókot meg a hihetetlent. És akkor most még neki kéne állni gyűjteni a 300-ra is... Bilal még sehol, majd később megveszem, és már régóta szeretnék beszerezni pár külföldi cuccot is, amit megint halasztanom kell (és még ez csak egy kisebb szelete volt annak ami érdekelne, de anyagi lehetőségek híján szelektálnoim kell egyelőre).
Ezzel még sokan lehetnek hasonlóan, ami nem segíti elő a dolgok fejlesztését hosszú távon.